Vragen en antwoorden -- april 1994


V. Is Maitreya sinds 6 februari in Finland nog ergens anders aan grote groepen verschenen?

A. De Finse verschijning was in Helsinki. Op 13 februari verscheen hij voor meer dan 600 boeddhisten in Bangkok, Thailand, waar hij ongeveer 18 minuten sprak. Water werd eerder in de omgeving opgeladen.

Op 6 maart verscheen Maitreya weer in Kenia, ditmaal aan een groep van 400-500 fundamentalistische christenen in hun bedehuis. Hij sprak ongeveer 16 minuten. Op 26 februari werd water in de omgeving opgeladen.

 

V. Kunt u zeggen hoe vaak Maitreya tot nu toe is verschenen aan dergelijke religieuze groepen overal ter wereld?

A. 300.

 

V. Hoeveel waterbronnen zijn tot nu toe gemagnetiseerd?

A. 286.

 

V. Is er een totaal aantal waarnaar gestreefd wordt?

A. 777.

 

V. Zal het water uit deze bronnen gedurende het gehele Waterman-tijdperk worden gebruikt?

A. Ja. Naarmate het tijdperk voortschrijdt, zal de magnetisering geleidelijk in kracht toenemen.

 

V. Kun je mensen helpen om de waterbronnen die door Maitreya gecreëerd zijn sneller te vinden?

A. Nee. Het water wordt ontdekt binnen een vastomlijnde wetmatige cyclus. Maitreya zorgt ervoor dat het ontdekt wordt. De bronnen lijken bij toeval te worden gevonden, maar er is altijd iemand die het water door een impressie vindt. Het is dus zinloos als groepen zoektochten naar deze waterbronnen organiseren. Het gebeurt allemaal wetmatig.

 

V. Hoe lang zal de huidige regering van Groot-Brittannië volgens Maitreya aanblijven?

A. Ik weet niet wat Maitreya’s visie is, omdat hij hierover niets heeft gezegd, maar de visie van mijn eigen meester op de gebeurtenissen is deze: "Major blijft niet lang in functie. Hij zal vervangen worden", waarschijnlijk tamelijk snel. Ik denk binnen een paar maanden. De huidige regering zal, volgens Maitreya, worden opgevolgd door een Labour-regering, maar zonder een meerderheid, dus zal ze moeten samenwerken met de Liberaal-democraten; het kan zelfs een coalitieregering worden. Het meest waarschijnlijk komt er een Labour-regering die wordt gematigd door de Liberaal-democraten.

 

V. U spreekt over de neurose van discipelen. Is er enig verschil vergeleken met de neurosen van een gemiddelde persoon?

A. Neurose bij discipelen treedt op als gevolg van een verkeerd (of geen) gebruik van de ziele-energie waarmee door meditatie contact is gemaakt. Als deze niet wordt gebruikt in dienstbaarheid (het doel van de ziel), kan de energie zich naar binnen keren en een stagnatie veroorzaken. Deze stagnatie kan zich openbaren als een neurose of een ziekte op fysiek gebied. Vandaar de noodzaak om meditatie vergezeld te laten gaan van dienstbaarheid. De neurose hoeft niet te verschillen van die van ‘een gemiddelde persoon’, behalve, misschien, in intensiteit.

 

V. Zal Europa in de toekomst een woestijn worden?

A. Nee.

 

V. Is Frans-Guyana een land, een toekomstig land of voor altijd een deel van Frankrijk?

A. Een land en, eens, een vrij en onafhankelijk land.

 

V. Wat is de beste weg voor inheemse Amerikaanse volken (Indianen): (1) hun taal, cultuur en tradities behouden, of (2) zich aanpassen aan de blanken (assimileren)?

A. Hun cultuur en tradities behouden. Er is echter voortdurend een natuurlijk assimilatieproces gaande. Inheemse Amerikanen, in noord en zuid, zijn nakomelingen van het vierde (Atlantische) wortelras dat geleidelijk, over een periode van honderdduizenden jaren, uit incarnatie wordt genomen. Deze zielen van het vierde wortelras zullen dan, zoals miljoenen reeds hebben gedaan, incarneren in lichamen van het vijfde (Arische) wortelras.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Greet Hofmans (1894-1968), de genezeres die in Nederland zowel geliefd als gehaat was?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 3, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 6, sub-straal 4; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Haar punt in evolutie was 1,5.

 

V. Zijn de zielen van de filosofen Jean-Jacques Rousseau en Voltaire op dit moment in incarnatie?

A. Nee.

 

V. Wat heeft de toename van homoseksualiteit te maken met dit nieuwe tijdperk?

A. Twee dingen. De toename van homoseksualiteit is het resultaat van de incarnatie van een groep individuen die, ten tijde van het Lemurische ras (dat het eerste ras was vòòr het Atlantische), door misbruik van de seksfunctie monsters, reuzen, pygmeeën, allerlei soorten fysieke abnormaliteiten — en homoseksualiteit heeft ontwikkeld. Een grote groep uit die tijd is weer in incarnatie, en er is dus een instroom van mensen met deze oude neiging en ritmes. De meesters zeggen dat maar heel weinig mensen werkelijk als homoseksueel geboren worden; het is hoofdzakelijk, aldus de meesters, een gevolg van het imiteren, door kinderen, van de vader of de moeder (terwijl het de ander zou moeten zijn), en het feit dat in verschillende delen van de wereld, vooral in Groot-Brittannië en Amerika, onderdrukkende seksuele zeden gedurende de kinderjaren hebben geleid tot een grote homoseksuele populatie.

Iets anders is dat homoseksuelen er altijd zijn geweest, maar men er op dit moment meer ontspannen en open tegenover staat, als reactie op de energieën van vrijheid die Maitreya in de wereld heeft vrijgegeven en er daarom een humanere en tolerantere houding ten aanzien van homoseksualiteit heerst, zodat steeds meer mensen er ‘voor uit komen’. Er zijn al ontelbare duizenden jaren homoseksuelen in de wereld.

 

V. Toen Christus hier eerder was, onderging hij een cyclus van gebeurtenissen en werd hij gekruisigd en gedood. Hoe kan dat deze keer voorkomen worden?

A. Het is zeer moeilijk iemand te kruisigen die je niet kunt zien en Maitreya kan naar wil verschijnen en verdwijnen. Je kunt een kanon op hem afvuren, een 18-inch granaat, en die zou gewoon van hem afketsen en op de grond vallen. Hij creëerde zijn eigen lichaam en als je je eigen lichaam kunt creëren, kun je het intact houden. Hij is onschendbaar.

 

V. Dus hij ontstijgt de wetten van de materie?

A. Hij ontstijgt de wetten van de materie niet — hij kent de wetten van de materie die wij zelfs niet kunnen zien of begrijpen.

 

V. Hoe kun je mensen helpen die drugs gebruiken en zichzelf niet kunnen helpen?

A. Maitreya zegt dat je ze geen preek moet geven, maar je moet ze een doel en zelfrespect geven. Mensen gaan drugs gebruiken, omdat ze geen doel hebben in het leven en ze hebben geen doel, omdat ze lijden aan geestelijke verhongering. Zoals miljoenen mensen leven, in de niet alleen afschuwelijke maar ook intens armoedige omstandigheden van moderne steden, zijn misdaad en drugs de enige uitlaat voor de wanhoop die ze voelen en plegen ze in feite langzaam zelfmoord. Dit kan alleen veranderen door een verandering van het beeld dat iemand van zichzelf heeft. Maitreya zou iemand leren bewust te worden van wie hij werkelijk is. Op de eerste plaats moet je iemand zelfrespect inprenten, het feit dat ieder mens meetelt, uniek is, nodig is in de wereld en een rol heeft; niemand zou zich buitengesloten moeten voelen. Het gevoel van totale hopeloosheid, van overbodig te zijn in de wereld, veroorzaakt veel drugs- en andere soorten misbruik. Hij zou zeggen: onderricht zelfrespect, dat geleidelijk leidt tot Zelf-bewustzijn en uiteindelijk tot Zelf-verwerkelijking. Op het moment dat je begint je gewaar te worden van het Zelf, ga je je anders met je lichaam, de emoties en het denken identificeren, en dan begint het helingsproces.

 

V. Is Maitreya ooit getrouwd geweest?

A. Nee.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van de Duitse schilder Franz Marc (1880-1916)?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 5, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,5.

 

V. Ik denk dat de volgende vraag van belang kan zijn voor veel christenen die geloven in Maitreya’s aanwezigheid in de wereld en die zijn leringen proberen te volgen. Maitreya zegt (Maitreya’s Mission, Vol. 2, pag. 243): "Ik ben niet gekomen om volgelingen te zoeken... Ieder van jullie zou zich binnen zijn eigen religieuze traditie moeten blijven ontwikkelen. Een echte discipel is iemand die de tradities respecteert..." Als christen in een kerk waarvan je zou denken dat die meer dan elke andere open zou staan voor de terugkeer van de wereldleraar was ik verbaasd door het totale gebrek aan interesse of zelfs een onbevooroordeelde houding ten aanzien van dit onderwerp. Het was duidelijk dat dit denkbeeld werd afgekeurd door de ‘orthodoxie’ en dat als ik dit zou blijven vertellen, niet alleen mijn pad naar het priesterschap bemoeilijkt wordt, maar ook mijn lidmaatschap van de kerk onhoudbaar zou worden. Volgens mij zijn er broeders en zusters in veel orthodoxere kringen van de belangrijkste richtingen die zelfs nog grotere moeilijkheden hebben met de "oogkleppen" van de orthodoxie; de reactie op de suggestie dat de Christus is teruggekeerd, zal naar ik me kan voorstellen spot, angst en zelfs boosheid zijn.

Mijn ervaring is dat doorgaan met "je binnen je eigen religieuze traditie ontwikkelen" op dit moment bijzonder moeilijk, zo niet onmogelijk, gemaakt wordt door totalitaire orthodoxe instellingen die niet bereid zijn Maitreya de wereldleraar te aanvaarden.

(1) Wat kun je in deze situatie doen? (2) Kent u enige christelijke kerk die al voldoende onbevooroordeeld is om zijn aanwezigheid in de wereld te aanvaarden en de veranderingen in denken en gewoonten die hieruit moeten voortkomen? (3) Kunt u mij de namen geven van christelijke kerken, groepen of genootschappen die openlijk zijn aanwezigheid in de wereld accepteren, of die de bereidheid tonen dit te doen? Ik zou graag met hen in contact komen! Als dit niet mogelijk is, kunnen de christelijke lezers van Share International misschien overwegen een genootschap te vormen.

A. (1) Wachten. (2) Nee. (3) Nee. De verklaring van Maitreya die hierboven wordt geciteerd verwijst niet zozeer naar deze voorbereidingsperiode als wel naar activiteiten van religieuze mensen in het algemeen na Verklaringsdag. Hij zegt eigenlijk dat niemand moet proberen hem voor zichzelf ‘op te eisen’.

 

V. Is het niet beter het geestelijk leven in een klooster te leiden?

A. Monniken en nonnen hebben zich eeuwenlang in kloosters geïsoleerd van het leven. Ze denken dat ze dichter bij God zijn, dat het eenvoudiger is om God te kennen, zonder door het ‘leven’ te worden afgeleid. Maar zij sluiten zich af voor een heel ervaringsgebied. Ze merken dat dezelfde problemen zich in hun besloten ruimte voordoen. Mensen zijn mensen, of ze nu wel of niet een pak dragen. Al zou iedereen hetzelfde dragen, dan nog zouden de problemen niet veranderen. Het zijn de problemen van menselijke psychologie, menselijk bewustzijn, menselijke onwetendheid. Deze onwetendheid, het gebrek aan kennis en directe levenservaring, is waar mensen het meest door in verwarring raken. Daarom denken ze dat ze in het klooster moeten gaan, dat het leven daar eenvoudiger is. In sommige opzichten is het gemakkelijker, omdat je leven een kader heeft dat voorziet in training en discipline. Het bereidt hen voor op discipelschap.

Maar de echte discipel moet het allemaal zelf doen. Hij moet, uit eigen wil, het pad van terugkeer creëren, de antahkarana bouwen, stap voor stap het pad scheppen. Hij kan dit op de religieuze manier doen of op meer occulte wijze. Hij kan het bijvoorbeeld doen zoals Moeder Theresa het doet — deels religieus maar hoofdzakelijk door actieve dienstbaarheid in de wereld.