Vragen en antwoorden -- december 1994


V. Is Maitreya sinds het laatste nummer van Share Nederland nog ergens verschenen?

A. Zijn verschijning op 9 oktober in Griekenland vond plaats in Athene.

Op zondag 6 november verscheen Maitreya aan ongeveer 600 fundamentalistische christenen in Canada en sprak ze circa 18 minuten toe. Eerder werd in de buurt water opgeladen.

 

V. (1) Maitreya verschijnt aan groepen en individuen over de gehele wereld. Waarom is hij niet in Nederland verschenen? (2) Is er een meester in Amsterdam?

A. (1) Dat weet ik niet; Maitreya heeft zijn eigen prioriteiten. Er zijn overigens veel landen waar hij, tot nu toe, niet verschenen is. (2) Nee.

 

V. In De geheime leer van H.P. Blavatsky (beknopte versie) staat dat de Grote Piramide van Gizeh mogelijk 78.000 jaar oud is. Is deze hypothese juist?

A. Volgens mijn informatie is de Grote Piramide tussen de 15.000 en 16.000 jaar oud.

 

V. Ik vraag me af of de heilige profeet Zarathustra (Zoroaster) een vorige incarnatie was van Boeddha of van Maitreya?

A. Van geen van beiden. Hij werd overschaduwd door Hermes.

 

V. Is Hermes (7000 v. Chr.) dezelfde persoon als Hermes Trismegistus?

A. Ja.

 

V. U heeft het over reïncarnatie. Maar waarom moet elk kind dan zijn taal weer leren als het die in zijn vorige leven al kende?

A. Het kind kent niet per se de taal van het land waarin het dit keer geboren is; misschien was je in een vorig leven Fransman en ben je nu Engelsman, of andersom. Bijna iedereen is de omstandigheden van zijn vorige leven vergeten en begint elk leven met een nieuw brein. Een kind moet leren omdat zijn hersenen niet ontwikkeld zijn, en daarom moet het de taal van het land leren waarin het terecht komt. We moeten het allemaal leren, zelfs als we in een vorig leven in hetzelfde land geboren waren, ofschoon het dan iets gemakkelijker zou kunnen zijn.

 

V. Hoe past het verhaal van Noach in de esoterische traditie?

A. Het verhaal van Noach, de bijbelse zondvloed, verwijst naar een periode ongeveer 15.500 jaar geleden toen het eiland Poseidon, waarvan de bergtoppen nu de Azoren vormen, wegzonk. Noord-Afrika en Spanje, die eens verbonden waren, werden gescheiden door de overstromingen en de Middellandse Zee ontstond. Veertig dagen regen is een louter symbolische uitdrukking. Noach bouwde geen ‘ark’ waarin hij één paar van elke diersoort meenam; ook dat is symbolisch. Noach was een meester; hij wist wat er zou gaan gebeuren en waarschuwde de mensen om hun familie en vee naar hoger gelegen gebieden te brengen om aan de vloed te ontkomen. Het gebied van het Midden-Oosten en het mediterrane bekken overstroomden, maar elders bleven grote gebieden droog.

 

V. Vindt u de Europese Unie een goede politieke ontwikkeling?

A. Alles dat eenheid tot doel heeft is op de lange termijn een goede zaak, maar het ligt eraan wat de grondslag is. Als het slechts een club is voor zakenlieden, zoals velen er in Groot-Brittannië bijvoorbeeld over denken, dan heeft het volgens mij niet veel waarde. Als het een manier is om Groot-Brittannië en de andere landen van Europa, in het bijzonder Duitsland en Frankrijk die een eeuw lang steeds oorlog voerden, te verenigen en het de vrede in Europa waarborgt, dan kan het een goede zaak zijn. Maar het beginsel van samen delen moet erin worden toegepast; in de huidige vorm heeft de EU geen betekenis voor de wereld. Ze is hebzuchtig en zelfzuchtig, produceert boter-, kaas- en vleesbergen door hoge subsidies aan de Franse, Nederlandse en Deense boeren, maar doet niets voor de mensen in Bangladesh, Rwanda of Somalië. Ze heeft niets gedaan voor Bosnië.

Als ze had gehandeld als een politieke unie, en niet alleen een economische, dan hadden de verschrikkingen in Bosnië niet plaatsgevonden: de honderdduizenden doden en verkrachtingen, de ontheemding, de miljoenen vluchtelingen die nu door heel Europa verspreid zijn. Ze heeft in dit opzicht niets gedaan dat van enige betekenis is.

 

V. Hoeveel levens hebben we gemiddeld om een meester te worden?

A. Je hebt honderdduizenden levens nodig om tot de eerste inwijding te komen, de eerste van vijf inwijdingen. Gewoonlijk zitten er gemiddeld zes à zeven levens tussen de eerste en tweede inwijding. Tussen de tweede en derde inwijding wordt het gehele proces versneld en de derde kan in het zelfde leven genomen worden als de tweede inwijding vroeg genoeg plaatsvindt; daarna waarschijnlijk de vierde en vijfde in de volgende twee of drie levens. Dus, er zijn zeer weinig levens in de laatste fase van het inwijdingsproces, maar tot aan de eerste inwijding zijn er letterlijk honderdduizenden incarnaties nodig.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Desikacharya Rajagopalacharya, die samen met J. Krishnamurti werd ‘ontdekt’ door C.W. Leadbeater en die op 3 april 1988 is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 2, sub-straal 4; mentaal lichaam 6, sub-straal 6; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn graad van inwijding was 1,7.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van moeder-overste Mary McKillop (1842-1909), de Australische non die de Zusterorde van St. Jozef van het Heilig Hart stichtte en die in januari 1995 tijdens een mis in Sydney door de paus heilig zal worden verklaard?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 2, sub-straal 6; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Haar graad van inwijding was 1,65.

 

V. (1) Zal er in de nieuwe wereldgemeenschap waarin iedereen samen deelt, nog steeds een hiërarchisch systeem zijn (net zoals dit volgens de esoterische leringen klaarblijkelijk bestaat op het niveau waarop uw meester zich bevindt ); en (2) zo ja, zullen er dan niet dezelfde moeilijkheden zijn ten aanzien van ongelijkheid?

A. We moeten goed begrijpen dat de hiërarchie waarvan de meesters en hun discipelen lid zijn, gebaseerd is op geestelijke ontwikkeling en niet op autoriteit of privileges. Voor de meesters is iedereen gelijk, maar op verschillende niveaus van goddelijke expressie; de goddelijkheid zelf is één en ondeelbaar. In elk nieuw politiek-economisch systeem is het aan de mensheid zelf om te bepalen welke mate van participatie en democratie ze nodig en rechtvaardig acht. We hebben het allemaal zelf in de hand; de Hiërarchie van meesters zal nooit een systeem aan ons opleggen.

 

V. Elke menselijke persoon is anders vanwege genetische verschillen. Wordt door de nieuwe orde een nieuw "type" persoon voorzien door middel van een of andere vorm van genetische manipulatie?

A. Elk menselijk lichaam is anders vanwege genetische verschillen, maar elke persoon is anders en uniek omdat iedereen een geïndividualiseerde ziel in incarnatie is. Genetische manipulatie kan op geen enkele manier iets aan die geestelijke realiteit veranderen (behalve misschien in science fiction films).

 

V. Wanneer raakte de wereld het spoor bijster?

A. De wereld "raakte het spoor bijster" in Atlantische tijden. Ongeveer 95.000 tot 100.000 jaar geleden, toen de 12 miljoen jaar durende Atlantische beschaving op zijn einde liep, begon een reeks van oorlogen tussen de Hiërarchie van licht (de Meesters van wijsheid) en de Heren van de stoffelijkheid, of de ‘krachten van het kwaad’ zoals wij ze noemen. Beide groepen wilden met de mensheid werken — de ene ten goede, langs de lijnen van evolutie, en de andere om de mensheid te onderwerpen en in hun greep te krijgen. Deze oorlog mondde uit in de vernietiging van de Atlantische beschaving en een groot deel van het Atlantische continent dat in de oceaan verdween (de Atlantische oceaan is genoemd naar Atlantis).

Deze oorlog werd voortgezet op de astraal-emotionele gebieden, totdat Hitler en de zijnen in Duitsland, Japan en Italië de oorlog weer omlaag brachten tot het fysieke gebied in 1939 (het begon eigenlijk in 1914, ging ondergronds in 1918 en kwam weer boven in 1939). Deze oorlog eindigde in een nederlaag voor, maar niet de vernietiging van, de krachten van stoffelijkheid door de overwinning op de As-mogendheden van de Geallieerden in 1945.

 

V. Is er nog wel iets te doen aan de vervuiling van de wereld?

A. Ik denk van wel. Ik geloof dat de wereld gered kan worden. Ze is, net als het menselijk gestel, enorm veerkrachtig, en als we het tijdig (dat wil zeggen gedurende de komende 20 à 30 jaar vanaf nu) krachtdadig aanpakken, kunnen we haar gezondheid herstellen. Met de openlijke werkzaamheid van de Hiërarchie in de wereld (zonder Maitreya en de meesters zouden we het wellicht niet doen, of zo halfslachtig dat het niet zou lukken) en met de hulp van de Hiërarchie van andere planeten (die voortdurend wordt geboden), heb ik niet de geringste twijfel dat deze aarde niet alleen gered zal worden, maar de tuin zal worden van dit zonnestelsel die ze eigenlijk is.

 

V. Sinds enige tijd gebruik ik de zalf van het Tlacote-water ter behandeling van goedaardige huidkanker (keratose) op mijn handen. Gewoonlijk worden de vlekken rood en raken ze licht ontstoken voordat ze slinken. Eén plek, boven mijn rechterpols, raakte erg ontstoken. Nadat ik mijn gouden polshorloge om mijn rechterpols had gedaan, terwijl ik de zalf bleef gebruiken, verminderde de ontsteking binnen een dag. Na een week was de plek volledig verdwenen en er bleef een klein wit litteken achter. Werd het genezingsproces bespoedigd door het goud van mijn horloge?

A. Ja. Het goud van het horloge concentreerde de energie van de zalf en bespoedigde daarmee de genezing.

 

V. Op 10 september 1994 keken ongeveer tien leden van Brusselse Transmissie-groepen naar de video van uw lezing over beroemde schilders en hun stralen. Bij een schilderij van Rembrandt van de Christus (in München) had ik het gevoel dat ik de band moest stopzetten en ervoeren we circa acht minuten een bijzondere energie van het schilderij. Wat was dit? Een zegening? Van wie?

A. Van de meester die Rembrandt was. De energie (tweede straal) is magnetisch vastgelegd op de tape en komt vrij bij het afspelen ervan.

 

V. Sai Baba en enkele anderen zeggen dat er een nieuw tijdperk komt, maar dat er een grote ramp aan voorafgaat.

A. Sai Baba heeft een verklaring uitgegeven waarin hij volledig en categorisch ontkent ooit zoiets te hebben gezegd. Er zijn veel mededelingen die doorkomen via mediums, ‘gekanaliseerd’ zoals zij dat noemen, van de astrale gebieden (in het bijzonder het vijfde astrale gebied) van verschillende misleide ‘gidsen’; deze voorspellingen zijn niet waar en moeten genegeerd en niet van energie voorzien worden.

Ze zijn door de krachten van stoffelijkheid op de astrale gebieden geconcentreerd met het doel om de mensheid angst aan te jagen: deze schadelijke informatie is bedoeld om de invoering van nieuwe structuren te voorkomen. Als de mensheid het allemaal serieus neemt, wordt ze bang, en als ze bang is creëert ze een gedachtevorm van rampspoed waardoor dat waarvoor men bang is juist vorm kan aannemen. Dat is de werkwijze van deze ‘krachten van het kwaad’ zoals wij ze noemen, de krachten van stoffelijkheid: een gedachtevorm creëren van geweld, vernietiging en rampspoed.

Er bestaat rampspoed — het lijkt wel alsof mensen er niet genoeg van krijgen en er zelf nog bij moeten verzinnen: er leven 1,2 miljard mensen in wat officieel absolute armoede heet; dát is een ramp. We ontheiligen de planeet: we verbranden de bossen waarvan we voor onze zuurstof afhankelijk zijn om te kunnen leven; we plunderen de aarde, vergiftigen haar met pesticiden en vervuiling. Door kernproeven veroorzaken we aardbevingen — elke ondergrondse kernexplosie wordt onvermijdelijk gevolgd door een aardbeving. De kerncentrales over de hele wereld stoten duizenden tonnen radioactief afval uit in de lucht.

 

Dat alles is rampspoed, dat zijn de echte rampen.