Brieven van lezers -- december 1994


Wonder-iconen in Sydney-west

Geachte redactie,

In de kleine Grieks-orthodoxe kerk van de Heilige Maria, in de wijk Mount Pritchard in het uiterste westen van Sydney (Australië), gebeurt elke dag een wonder. Sinds eind augustus wordt door een levensgrote icoon met de afbeelding van de Christus pure olijfolie afgescheiden. Over het gehele geschilderde oppervlak van de icoon vormen zich druppels olie die worden opgevangen in bakjes en op watten die eronder zijn gelegd. Sinds het begon, is tot nu toe meer dan drie liter olijfolie opgevangen. De priesters zalven allen die naar de kerk komen, en dat zijn er inmiddels honderden per dag. De olie is in een laboratorium in Sydney onderzocht en het gaat hier boven alle twijfel om zuivere olijfolie! De icoon is op de gebruikelijke manier geschilderd op hardhout en zeven jaar geleden naar Australië gebracht. Er was nooit iets mee aan de hand totdat werd besloten om de kerk af te breken en ergens anders een grotere kerk te bouwen. Twee dagen later begon er, tot opperste verbazing van de geestelijkheid, olijfolie uit de icoon te stromen.

Een aantal leden van Transmissie-meditatiegroepen in Sydney en Canberra zijn getuige geweest van dit fenomeen, en het is hen ook opgevallen dat de olie een rozegeur heeft. Naar zeggen hebben zich meerdere genezingen voorgedaan en aartsbisschop Gibran heeft bepaald dat als iemand beweert erdoor genezen te zijn een medisch rapport moet worden overlegd van vòòr het wonder.

(De meester van Benjamin Creme heeft verklaard dat dit het werk is van de meester Jezus.)


In een andere orthodoxe kerk, op ongeveer twee kilometer afstand van de Heilige-Mariaparochie, hangt een icoon van de Maagd Maria die zichzelf geleidelijk vernieuwt. In tegenstelling tot de icoon van de Christus, die pas zeven jaar geleden op een Grieks eiland werd geschilderd, is de icoon van de Maagd Maria ongeveer 100 jaar oud en werd in Rusland geschilderd. Tijdens de Russische revolutie werd de schildering bij een uitslaande brand helemaal geblakerd. Vervolgens werd hij Rusland uitgesmokkeld en naar China gebracht waar op dat moment veel Russen verbleven die voor de revolutie waren gevlucht. Jaren later werd de icoon, nog steeds in geblakerde toestand, meegenomen naar Australië en kreeg een plaats in de Russisch-orthodoxe kerk van de Heilige Maagd in Cabramatta en is daar gebleven. Vader Peter herinnert zich dat de icoon in 1981, toen hij naar de parochie kwam, nog steeds zwartgeblakerd was en er totaal geen kleuren op zichtbaar waren. Sindsdien is de icoon langzaam uit zichzelf hersteld. De oorspronkelijke kleur keert terug en de schoonheid en beeltenis van Maria met het kindje Jezus, worden weer zichtbaar.

Kathy Zawadski, ATMN Sydney (Australië)

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat dit ook het werk is van de meester Jezus.)


Zijn lach vol tederheid........

Geachte redactie,

Op maandag 11 juli 1993 gebeurde er iets wat me nu, een jaar later, nog steeds bezig houdt.

Ik was bezig exemplaren van Emergence Quarterly (het Engelstalige kwartaalblad met achtergrondinformatie over de wederverschijning, Red.) te verspreiden in de wachtkamers van het ziekenhuis in Martigues toen ik op de kraamafdeling een man van ongeveer 35 jaar passeerde met een donkere huid, kort zwart haar en heldere ogen. Hij hield een klapdeur voor me open zodat ik er door kon. Ik bedankte hem, verbaasd om zo iemand als hij daar tegen te komen. Hij had niets bij zich en zag er eerder uit als een toerist.

Toen ik na een tijdje de lift naar beneden nam, stapte hij een verdieping lager in. Het viel me op dat hij eenvoudig gekleed was, in een lichtblauw overhemd met gele bloemtjes en een spijkerbroek. Hij was stil, had zijn ogen neergeslagen en zijn houding was ingetogen. Ik denk dat ik erdoor in de war raakte, want ik begon tegen een klein meisje te praten dat samen met haar moeder in de lift stond. De man keek ook naar het meisje en zijn lach was vol tederheid.

Ik legde wat exemplaren van Emergence Quarterly in de hal en liep het ziekenhuis uit. Een witte Renault 5 reed langzaam langs mij heen en ik zag de man voorin op de plaats naast de bestuurder zitten, iets naar de zijkant geleund om mij door het open raampje toe te lachen.

Toen ik mijn auto startte ‘ontwaakte’ ik uit mijn dagdroom. Ik dacht: "Wat wil die man van mij?". Ik vond het vreemd dat hij mij steeds aankeek. Maar een ogenblik later dacht ik dat hij misschien de Heer Maitreya was, of een meester, die gekomen was om mij te bemoedigen bij het verspreiden van Emergence Quarterly. Mijn blik volgde de witte auto terwijl die wegreed. Ik voelde me te klein en te gering om zo’n ontmoeting waardig te zijn, maar deze gebeurtenis houdt me nog steeds bezig.

Kunt u zeggen wie deze vriendelijke en liefhebbende man was?

Monique Pachoud, Marseille (Frankrijk)

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat deze jongeman Maitreya was.)


Hij zag er voornaam uit

Geachte redactie,

Het was op een dinsdagavond rond 19.30 u op een heerlijke avond in de nazomer van 1992 (ik deed al enige tijd de cursus A Course in Miracles) toen wij als gezin langs de Pelgrimshoeve fietsten in de richting van Rokkeveen. De Pelgrimshoeve is een oude boerderij waar elke dinsdag en zaterdag tweedehands spullen verkocht worden, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Er waren veel mensen en ik was verbaasd over de grote belangstelling voor tweedehands spullen. Toen we weer weg wilde gaan, liep er een man langs me heen die mij diep in de ogen keek. Het waren zijn diepdonkere en gevoelige ogen die mij opvielen. Ik realiseerde me ook dat we elkaar op een of andere manier goed begrepen. Hij had een lichtbruine, heel fijne, gladde huid en ik herinner me dat ik dacht dat hij waarschijnlijk uit het Midden-Oosten kwam. Hij was vitaal en zag er zeer gezond uit. Hij had gewoon klasse. Zijn gezicht was prachtig, iets ovaal, langwerpig van vorm en hij was stijlvol gekleed. Hij droeg een witte blouse met opstaand boordje; er waren mooie, heldere kleuren in zijn overhemd verwerkt (geel, rood en blauw) en hij droeg een lange broek. Zijn haar was kort en mooi bruin van kleur, niet echt zwart. We keken elkaar gelijktijdig aan en ik ervoer een kortstondig, maar zeer intens contact. Kunt u zeggen of de man die ik gezien heb de meester Jezus of wellicht Maitreya was?

Naam en adres bij de redactie bekend, Den Haag

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was.)


Weer een Maitreya-wonder

Geachte redactie,

Een vriend van mij en ik keken in de loop van een paar dagen enkele malen naar de video-film Water of Life (Levenswater) van Memo Neupert.

Tijdens een van deze sessies veranderde de scène die volgt nadat de foto van Maitreya met Mary Akatsa (krantefoto uit de Kenya Times van 11 juni 1988) enige tijd in beeld is geweest. Maitreya keek op, werd levensgroot en kwam dichterbij totdat hij het hele beeld vulde, en lachte ons vol liefde toe. Het leek zó echt dat we dachten dat Memo Neupert deze scène had gefilmd. Toen we de film echter opnieuw bekeken was het verdwenen en pas toen werden we ons bewust van de betekenis van deze ervaring: ze had die scène nooit kunnen filmen omdat ze alleen de foto’s uit de krant tot haar beschikking had. Deze ervaring heeft diepe indruk op ons gemaakt en blijft ons voortdurend bij.

E.J. Michels-Holmberg en B. Henry, Duitsland


Chinese arts voelde energieën heel sterk

Geachte redactie,

Een lid van een Transmissie-meditatiegroep nam in februari dit jaar een Chinese arts mee naar een openbare lezing van Benjamin Creme in Wellington, Nieuw-Zeeland. De dokter beheerst de Engelse taal nog niet en kon zodoende niet verstaan wat er gezegd werd, maar toch bleef hij de hele lezing en tijdens de overschaduwing aandachtig zitten. Op een bepaald moment ging hij zelfs in het gangpad staan, omdat hij daar met zijn handen beter contact kon maken met de energiestroom. Hij voelde de energieën heel sterk. We gaven hem later een foto, genomen tijdens een vorige lezing van Benjamin Creme, waarop de stromen van energieën zichtbaar zijn. Hij was zeer blij en opgetogen bij het zien van de foto, legde zijn vinger erop en zei, terwijl hij deed alsof hij rilde: "koud, erg koud". Dit bevestigt de ervaring van kou tijdens de Transmissie-meditatie met Benjamin Creme.

Bernice O’Donnel, Wellington (Nieuw-Zeeland)


Hij verscheen en verdween toen door mij heen

Geachte redactie,

Op vrijdag 14 oktober, in de vroege ochtend, lag ik na mijn meditatie even uit in diepe rust toen ik uit het niets een persoon naar mij toe zag komen. Ik zag heel duidelijk alleen zijn hoofd en in het bijzonder zijn grote, donkere ogen en zijn opvallend gevormde, roze gelaat. Zijn ogen waren donker van kleur en zeer doordringend en mooi. Het leek of hij door mij heen verdween. Hij maakte op mij een bovenmenselijke indruk. Dit heeft een diepe indruk op me gemaakt.

Toen mijn man en ik dezelfde ochtend om een uur of acht per auto, hier vlak in de buurt, linksaf sloegen en daarom dus langzaam reden, werden we plotseling verblind door een groot licht. Het leek zonlicht, heel intens, maar in deze tijd van het jaar is het bijna onmogelijk dat de zon ons in de vroege ochtend zo kon verblinden. Ik weet niet hoe lang het geduurd heeft. We konden absoluut niet verder en waren gedwongen te stoppen. Toen onze ogen weer bijkwamen, zagen we allerlei kleuren, vooral roze. Wij waren zeer verbaasd. Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze gebeurtenissen te verklaren?

Naam en adres bij de redactie bekend, Weert

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat dit een visioen van Maitreya was. Het licht tijdens de tweede ervaring werd door Maitreya gecreëerd.)


Maitreya op de kraamafdeling

Geachte redactie,

Ik heb net de pagina’s met ingezonden brieven gelezen in Share International van deze maand en wil graag mijn eigen ervaring vertellen, die tijdens de geboorte van mijn zoon Adam in februari 1990 plaatsvond.

Het is een gebeurtenis die in mijn geheugen gegrift staat, maar het was dan ook een heel belangrijk moment in mijn leven! Het is een eenvoudig verhaal. Ik lag in de verloskamer en had gezelschap van mijn man en de vroedvrouw. Het was laat op de avond en het was erg druk op de kraamafdeling. Mijn man hielp de vroedvrouw naar omstandigheden zeer goed.

Naarmate de weeën toenamen, werd ook de pijn heviger. De vroedvrouw vroeg of ik Entonox wilde hebben (een mengsel van lachgas en zuurstof). Ik nam dat, achteraf bezien, wat te gemakkelijk aan. Hoe het ook zij, mijn zoon werd geboren en net na de geboorte zag ik, bij de deuropening, een jongeman in de kamer staan. Hij was niet lang, ongeveer 1 meter 85. Hij droeg een wit pak. Hij stond daar, met zijn handen voor zich ineengevouwen, de situatie aandachtig gade te slaan. Op het moment dat ik hem zag voelde ik een overweldigende golf van warmte en liefde — het is moeilijk te beschrijven wat je in je hart voelt. Ik weet wel dat het echt was en bijna tastbaar.

Dit kan natuurlijk de werking van de Entonox geweest zijn of een instinctmatige reactie op het feit dat ik net een mens ter wereld had gebracht. Niettemin zag ik beslist een jongeman in de kamer die daar een poosje bleef staan, tevreden leek met de gang van zaken en verdween. Hij deed geen poging mijn aandacht te trekken zoals bij andere briefschrijvers vaak wel het geval was. Het was, beter kan ik het niet uitdrukken, alsof hij toezicht hield. Kunt u alstublieft zeggen of deze situatie werkelijk was, of de ongebreidelde verbeelding van een overgevoelig denkvermogen?

Naam en adres bij de redactie bekend.

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "jongeman" Maitreya was.)


...iemand in een wit gewaad kwam op mij af

Geachte redactie,

In de herfst van 1993 nam ik deel aan een meditatieve danscursus in Bilthoven. Terwijl de cursusleidster een tekst voorlas uit een van de boeken van Krishnamurti, zag ik opeens, terwijl ik met mijn ogen dicht zat te luisteren, een man in een wit gewaad naar mij toekomen. Hij kwam op mij af, zonder dat ik hem zag lopen.

Ik realiseerde me even niet wat er gebeurde en was er later te zeer van ondersteboven om het aan mijn medecursisten te vertellen. Omdat ik de les niet wilde verstoren, zei ik niets en later kon ik me niets meer van de voorgelezen tekst herinneren. Kunt u zeggen wie deze figuur was?

Naam en adres bij de redactie bekend, Kortenhoef.

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat de man in het wit de meester Jezus was.)