Artikel van de meester -- december 1994


Hij wacht op jullie erkenning

door de meester – –, via Benjamin Creme

Figuurlijk gesproken kunnen we zeggen dat de wereld nu haar adem inhoudt. Vele miljoenen mensen wachten nu, bewust of onbewust, op de verschijning van de Christus onder welke naam of op welke wijze ook. De wereld is gegrepen door een gespannen verwachting van verlossing — of nog meer chaos. Velen beseffen dat de oude methoden niet langer kunnen standhouden noch het leven van de mens bepalen; te veel mensen lijden onder het oude bestel en zien uit naar de toekomst om het heersende onrecht ongedaan te maken.

Achter de schermen, wachtend op het teken, staat Maitreya klaar om zijn buitengewone inzicht te voegen bij de beraadslagingen van de mensen. Spoedig zal de wereld boven alle twijfel weten dat de Avatar voor het tijdperk dat nu daagt al onder ons leeft, en de mensheid graag wil helpen en leiden op haar verdere reis naar volmaaktheid. Spoedig zal de wereld zich bewust worden van het mysterie in haar midden en partij kiezen voor, of tegen, deze unieke manifestatie van Gods plan.

Belofte

Wanneer de mensen Maitreya zien, zullen ze weten dat het tijd is om te kiezen: met hem voorwaarts gaan in een toekomst die schittert van belofte — of ophouden te bestaan. Wanneer mensen de gevolgen afwegen van hun handelen, van hun besluit, zullen ze zeker kiezen voor het behoud van hun soort, voor het instellen van de Wet van liefde, voor de vooruitgang van alle mensen, nu en in de toekomst. Door Maitreya’s unieke status, zal de mens met groter helderheid inzien dat de oude methoden moeten worden opgegeven, dat ze geen waarde meer hebben, dat ze de mensen enkel hinderen in het manifesteren van hun goddelijke potentieel.

De meesters

Heel spoedig nu zal een hoogst opmerkelijke gebeurtenis de wereld laten zien dat de meesters echt bestaan; dat hun liefde en zorg voor de mensheid onveranderlijk en oneindig is; dat de leraren uit dezelfde geestelijke bron stammen; en dat er geen scheiding bestaat tussen henzelf, en tussen hen en de mensheid.

Vanaf die tijd zullen de mensen zich inzetten voor de kwesties die Maitreya aan het hart gaan: het delen van de hulpbronnen, gerechtigheid en vrijheid voor allen. Op deze wijze zal een transformatie beginnen van het leven op de planeet aarde met de volledige deelname en instemming van de meerderheid der mensen. Niets wordt gedaan dat de vrije wil van de mensen zal aantasten. Elke stap op de weg zal door de mens zelf worden goedgekeurd. Zo, en alleen zo, kunnen de mensen en de meesters, hun oudere broeders, samenwerken in het belang van allen.

Maitreya staat klaar om voor de wereld te verschijnen. Het bewijs van zijn bestaan dat de mensen verlangen zal in ruime mate gegeven worden. Hij wacht op jullie erkenning.