Brieven van lezers -- jan/feb 1994


Beste redactie,

Afgelopen zomer had ik een zeer bijzondere ervaring die ik graag met u wil delen. Het was op een donderdagavond rond een uur of half tien. Ik was op weg naar huis van een avond in het Sathya-Sai-Baba centrum in Berlijn. Ik stapte uit bij station Raadhuis Schöneberg en liep via de Freiherr-von-Steinstraat in de richting van de Kufstein-straat.

Toen ik langs het Schöneberg-park kwam, passeerde ik een man. Hij was ca. één meter tachtig lang, had een smal postuur en een donkere baard, die op de baard van Maitreya lijkt zoals op de foto die van hem in Nairobi is gemaakt. Het opvallendste waren zijn donkere ogen en hij had een wonderbaarlijk zuiver gezicht. Hij droeg een wit overhemd op een witte broek. Hij liep rechtop maar langzaam, alsof hij een wandeling maakte.

Toen ik langs hem liep, keek hij mij recht in mijn ogen. Zijn blik leek tot in het diepst van mijn ziel door te dringen. Afgezien van Sai Baba heb ik nog nooit iemand ontmoet met zo’n intense uitstraling en niemand behalve Sai Baba heeft zulke mooie ogen.

Op dat moment werd mijn denken leeg. Toen ik hem passeerde, had ik het gevoel dat dit Maitreya zou kunnen zijn. Ik schaamde me omdat ik een sigaret in mijn hand had. Ik had ook een roos bij me die ik van iemand had gekregen. Plotseling voelde ik de behoefte om die roos aan deze man te geven. Ik keek om me heen maar hij was al een eind verderop en omdat ik ook ging twijfelen, wilde ik niet achter hem aan gaan rennen. Was het werkelijk Maitreya?

Helga Groehn, Berlijn, Duitsland

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit inderdaad Maitreya was.)


Beste redactie,

Mijn vrouw en ik waren met de auto op vakantie in Zwitserland toen wij de weg kwijt raakten. Er kwamen twee mensen langs en ik stapte uit de wagen om hun de weg te vragen, maar het werd al snel duidelijk dat geen van ons de taal van de ander kon spreken.

Toen ik mij omdraaide, zag ik iemand met een sportfiets die op mij leek te wachten. Ik keek naar hem en hij stak zijn hand naar me op. Zijn ogen leken zo diep als een meer. Nog nooit in mijn leven heb ik zulke ogen gezien. Ik vertelde hem waar wij naar toe wilden en hij wees ons de weg. Toen ik hem bedankte, raakte ik zijn schouder aan en wenste hem nog een prettige dag. Hij lachte naar mij en wenste me hetzelfde.

Nu komt het merkwaardige deel van het verhaal. Ik ging terug naar de auto, zwaaide nog naar hem en begon weg te rijden. Toen ik onderwijl in mijn achteruitkijkspiegel keek, zag ik dat hij verdwenen was terwijl er geen mogelijkheid was om naar links of naar rechts af te slaan. Als hij achteruit of vooruit was gefietst, had ik hem nog steeds moeten kunnen zien. Mijn vrouw was hier ook getuige van. Hij was nergens meer te bekennen. De datum was 23 augustus 1993. (We waren op dat moment in de buurt van een plaats die Roorehard heet.)

Kunt u mij vertellen of wij Maitreya hebben gezien? Op 20 augustus had ik een soort voorgevoel dat ik Maitreya die vakantie zou ontmoeten. (Ik ben enigszins paranormaal begaafd.)

(Naam en adres zijn bekend bij de redactie)

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat de man met de fiets Maitreya was.)


Beste redactie,

Op 5 december 1993 wandelde ik met mijn hond door het Overland-park in Kansas, VS, en tot twee keer toe passeerde ik een vrouw die me zeer opviel. Beide keren dat we elkaar passeerden keek zij mij recht aan en zei: "Hallo".

Zij had een blank uiterlijk en was jong. Haar gezicht straalde zo’n liefde en blijdschap uit dat ik nadat ik haar gepasseerd was nog een keer achterom keek. De uitdrukking op haar gezicht vervulde mij met een gevoel van warmte. Ik wilde haar volgen! Ik dacht eerst dat zij gewoon een vrouw was tot wie ik me aangetrokken voelde. Ik weet niet zeker of dat het enige was of dat er nog een andere reden voor was. Ik voelde me sterk met haar verbonden. Misschien ben ik gewoon wat aan het fantaseren. Ik zou graag opheldering hebben hierover. Bedankt alvast!

Kenneth J. Gates, Overland Park, Kansas, VS

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat deze "vrouw" Maitreya was.)


Beste redactie,

Op 14 november om twee uur ‘s nachts viel ik in een lichte, dromerige slaap. Plotseling werd ik wakker en verscheen boven mij een afbeelding van de Christus: een wit gewaad met wijde mouwen en een zachte stralende glans.

Ik controleerde nog dat ik werkelijk wakker was omdat ik nogal geschrokken was, en ja, ik was werkelijk wakker; mijn ogen waren wijd open. De afbeelding bleef gedurende vijf of zes seconden zichtbaar — wat toen erg lang leek. Op een bepaald moment viel mij een witte doek op die over zijn handen was gedrapeerd. Toen zag ik zijn armen aan weerszijde van zijn lichaam en hij bewoog zich voor mij als een engel — toen verdween hij. Vervolgens zag ik gedurende enkele seconden een driehoek van zacht licht — toen een fractie van een seconde een heel fel licht waarna ook dat verdween. Was dit een werkelijke ervaring van Maitreya? Ik heb de indruk dat dat zo was. Had het nog een speciale betekenis?

Olinda Vriend, Vancouver, BC, Canada

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit een authentieke verschijning van Maitreya was.)


Beste redactie,

In de herfst van 1990 had ik de volgende droom. Ik was in een gang en zag een man in een lang gewaad. Toen ik mijn armen naar hem uitstrekte, omhelsde hij mij en voelde ik liefde door mijn hart stromen. Het was een uitzonderlijk gevoel, alsof je een oude vriend weerziet.

Later die dag hoorde ik voor de eerste keer het programma met Benjamin Creme op de Canadese radio. De volgende dag besloot ik naar CBC-radio te schrijven om meer informatie. Ik pakte pen en papier, maar ik twijfelde nog.

Toen verscheen er een rood lichtpunt, een weerspiegeling op één van de gebouwen in de stad. Het licht veranderde langzaam van kleur tot het ‘t hele spectrum had doorlopen en verdween daarna. Ik heb de brief toen onmiddellijk geschreven en verstuurd, met de gedachte dat dit een bevestiging was van uw bewering dat de wereldleraar is teruggekeerd. Was dit een ervaring van Maitreya?

Maciej Morycinski, Vancouver, Canada

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit een authentieke ervaring van Maitreya was.)