Artikel van de meester -- jan/feb 1994


Het pad naar goddelijkheid

door de meester – –, via Benjamin Creme

Zeer spoedig zal de wereld nu weten dat het lange wachten voorbij is, dat de Zoon des mensen zijn belofte heeft gehouden en dat een nieuwe tijd is aangebroken. Wanneer de mensen hem zien, zullen ze de redenen voor zijn verschijning en de noodzaak van hun medewerking inzien, want hij zal de grootste noden van deze tijd uiteenzetten en hun hulp vragen bij de wederopbouw van de planeet. Er is veel te doen, want een hele wereld wacht op transformatie. Vele handen zijn nodig, want de veranderingen betreffen alle mensen. Wanneer Maitreya openlijk het toneel van het moderne leven betreedt, zal hij een leger van bereidwillige helpers aan zijn zijde verzamelen. Via hen zal hij leiding geven aan en toezien op het herstel van de planeet.

Advies

De tijd is nu zeer nabij dat Maitreya’s gezicht zal worden gezien, zijn aanwezigheid gekend, zijn advies met aandacht zal worden aangehoord. Zijn raad zal het hele scala van de huidige problemen bestrijken en de weg wijzen tot de verbetering en oplossing daarvan. Zijn stem zal spreken voor hen die het meest lijden: de kreupelen, de lammen, de uitgestotenen en de armen — voor allen die in stilte en onnodig lijden. Hij zal diegenen opwekken die hun broeders willen helpen en de nieuwe kruistocht van dienstbaarheid in gang zetten. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya de vorming inspireren van groepen van planetaire pioniers, wier taak het zal zijn om hulp te brengen aan de lankmoedige behoeftigen van de wereld. Een langdurig hulpprogramma, dat alles verre overtreft wat tot nu toe is vertoond, zal spoedig het leven verbeteren van de meest hulpbehoevenden.

Hindernissen

Op alle fronten zullen de hindernissen op weg naar vooruitgang één voor één worden aangepakt: de hebzucht en zelfzuchtigheid die thans zo overheersen, zullen plaatsmaken voor een ruimere blik van gemeenschappelijkheid; de basisbehoeften van alle mensen zullen prioriteit krijgen; de nieuwe zorg voor natuur en milieu zal worden vastgelegd in universeel aanvaarde wetgeving en zal leiden tot een wijs beheer van de giften van de natuur; internationaal reizen op massale schaal zal de isolering en het vooroordeel verminderen, die de blik versmallen en in deze tijd zovele miljoenen in onwetendheid houden; de greep van de oude ideologieën op het denken van de mens zal geleidelijk verslappen en plaatsmaken voor een nieuwe verdraagzaamheid en vertrouwen. Zo zal een nieuw klimaat ontstaan waarin zich de meest ambitieuze veranderingen kunnen voltrekken in een geest van goede wil.

Het algemeen welzijn zal de plaats innemen van eigenbelang als maatstaf voor het handelen van de mens; en in groeiende harmonie zullen de volkeren der aarde voorwaarts de nieuwe tijd ingaan. Zo zal het zijn en zo, onder leiding van Maitreya en zijn groep, zullen de mensen zich opnieuw op het juiste pad bevinden — het pad naar goddelijkheid.