Vragen en antwoorden -- jul/aug 1994


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds de vorige editie van Share Nederland?

A. Op zondag 29 mei verscheen Maitreya voor 300 à 400 christenen op de Filippijnen en sprak er 16 minuten. Ongeveer 85 procent geloofde de Christus te hebben gezien. Er zijn foto’s gemaakt. Zes weken eerder werd er water in de buurt opgeladen. Op zondag 5 juni verscheen Maitreya in Frankrijk aan 700 à 800 katholieken. Hij sprak er 15 minuten. Ongeveer 70 procent gelooft dat ze de Christus zagen. Drie weken tevoren werd water opgeladen. De verschijning op 1 mei in Spanje was in Barcelona.

 

V. Kunt u de stralen en het punt in evolutie geven van John Smith, de leider van de Britse Labour-partij, die onlangs op 55-jarige leeftijd plotseling overleed? Verwacht werd dat hij de volgende Britse premier zou worden.

A. Ziel 3; persoonlijkheid 4, sub-straal 3; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn graad van inwijding was 1,57.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en de inwijdingsgraad geven van Jacqueline Kennedy Onassis, die kortgeleden, 65 jaar oud, is overleden?

A. Ziel 4; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 2, sub-straal 6; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Haar punt in evolutie was 1,4.

 

V. Is Alice A. Bailey op dit moment in incarnatie?

A. Nee.

 

V. Kunt u de stralen en het punt in evolutie geven van Dilgo Khyentse (1910-1991), een volgeling van de Nyingma-school in het Tibetaanse boeddhisme?

A. Ziel 3; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 6, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 3. Zijn punt in evolutie was 1,7.

 

V. Het afgelopen jaar, vooral de laatste drie maanden, hebben we een verbazingwekkende hoeveelheid ogenschijnlijk belangrijke wetenschappelijke doorbraken kunnen waarnemen: in het bijzonder op het gebied van de kernfusie, supergeleiding en genenonderzoek. Is dit het resultaat van inspanningen van de kant van die meesters die enkele wetenschappers inspireren en inprentingen geven? Of zijn de inzichten van deze wetenschappers gestimuleerd door de toegenomen energieën die voorafgaand aan Maitreya’s verschijning op grotere schaal de wereld instromen? Of is het simpelweg zo dat lange jaren van hard werken nu eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen en toevalligerwijs op hetzelfde moment?

A. Al deze drie factoren zijn tegelijkertijd aan het werk.

 

V. Wat is de stralenstructuur en het punt in evolutie van de Amerikaanse geïnspireerde schrijver en spreker Norman Vincent Peale, die onlangs is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 4; mentaal lichaam 3, sub-straal 6; astraal lichaam 2, sub-straal 2; stoffelijk lichaam 7, sub-straal 3. Zijn punt in evolutie was 1,55.

 

V. Wat is de stralenstructuur en het punt in evolutie van Anthony Burgess, de Britse schrijver die onlangs is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 6; astraal lichaam 6, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,57.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van dominee Heather Woods, de mystica en zieneres uit Lincoln in Engeland, met wie Share International in november 1993 een interview had over haar stigma-ervaringen?

A. Het spijt ons de lezer te moeten meedelen dat dominee Heather Woods op 22 november 1993 is overleden, vlak na het interview. Haar stralenstructuur is als volgt: Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Haar inwijdingsgraad was 1,47.

 

V. Zal Groot-Brittannië eindelijk uit Ierland vertrekken?

A. Via één van zijn medewerkers heeft Maitreya gezegd dat het Britse leger zich zal terugtrekken uit Noord-Ierland. In plaats van "Groot-Brittannië" zouden we volgens mij "het Britse leger" moeten zeggen, want de bevolking van Ulster zal Ierland niet verlaten; de mensen van Ulster bevolken de vijf graafschappen van Noord-Ierland en zullen daar merendeels willen blijven, als onderdeel van Groot-Brittannië.

Op termijn voorzie ik een hereniging van Ierland, maar mijn meester heeft gezegd dat dat niet op korte termijn zal gebeuren. (Hij zei dit vóór de toenadering eind vorig jaar.) Ik denk dat het nog wel enige tijd kan duren voor de onverzoenlijken aan beide zijden tot een compromis zullen komen. Alleen Maitreya kan een weg banen door de kwezelachtige, intolerante situatie. Maar het gebeurt al in het Midden-Oosten; als het daar kan, dan kan het overal.

U kunt zich voorstellen welke invloed Maitreya zal hebben op de problemen in de wereld, nadat hij eenmaal door alle landen en alle religieuze organisaties is aanvaard als de wereldleraar. Het zal voor de mensen met kwade wil en wapens heel moeilijk zijn om hun moorden voort te zetten.

 

V. Toen ik de grot in Nordenau bezocht, heb ik wat water mee naar huis genomen. Geïntrigeerd door de claim van Share International dat het water acht procent lichter is dan gewoon water, heb ik het getest in een laboratorium. Als het water inderdaad acht procent lichter is, dan zou 100 ml Nordenau-water 92 gram moeten wegen. Het werd gewogen met een nauwkeurigheid van ongeveer 0,3 gram. Resultaat: 100 ml water woog 99,8 gram. Ik heb dezelfde apparatuur gebruikt om gewoon kraanwater te wegen: 99,7 gram. Conclusie: Bijna geen verschil tussen water uit Nordenau en water uit de kraan, en zeker geen acht procent! Wilt u hierop commentaar geven?

A. Het water van Nordenau werd getest door twee bekende, onafhankelijke, professionele laboratoria in Duitsland. Beide ontdekten dat het water acht procent lichter was dan kraanwater en Share International baseerde haar verslag (geen claim) op hun bevindingen. (Share International heeft geen enkel belang bij het maken van overdreven claims over dit of enig ander onderwerp.)

Mijn eigen meester heeft gezegd dat het water dat door Maitreya is gemagnetiseerd (zoals dat in Nordenau en Tlacote en de andere bronnen in de wereld die nog ontdekt moeten worden) altijd tussen de vijf of tien procent lichter is dan gewoon water.

De enige verklaring die ik kan vinden voor het experiment van de vraagsteller (en een soortgelijke van een lezer uit Texas) is dat hun testmethode of -apparatuur onnauwkeurig is. Misschien gebruikten ze een te klein monster. Mijn meester zegt dat de minimum hoeveelheid voor een test vier liter is.

 

V. Denkt u dat het waarschijnlijk is dat de verschillende mensen uit de mediawereld en publieke figuren die Maitreya hebben ontmoet hun contact met hem dit jaar zullen onthullen?

A. Ja, dat lijkt me zeer waarschijnlijk. Maitreya stelt er groot belang in om naar voren te treden, als hij daartoe wordt uitgenodigd, vòòr de instorting van de aandelenmarkt om de chaotische gevolgen van deze krach te helpen verzachten. Hij zou, op zeer krachtige wijze, richting kunnen geven aan deze economische ineenstorting, om die zo ‘comfortabel’ mogelijk te laten verlopen, met de minst mogelijke verstoring van de bestaande sociale structuur. Als hij niet wordt uitgenodigd vòòr de krach, dan zal dat na die tijd gebeuren, en velen die hem hebben ontmoet zullen dan naar voren komen.

 

V. Wat betekent de naam "Maitreya"?

A. Het betekent de "gelukkige", hij die geluk brengt aan de mensheid.

 

V. Heeft de bisschop van Durham (Groot-Brittannië), die er tamelijk ketterse gezichtspunten op na lijkt te houden, een inprenting gehad van Maitreya?

A. Nee. Hij geloofde en verwoordde deze overtuigingen al vòòr 1977, het jaar waarin Maitreya naar Londen kwam. Persoonlijk denk ik niet dat hij een ketter, afvallige of slecht christen is, waarvan hij wordt beschuldigd. Naar mijn mening is hij een zeer intelligente man met een beter begrip van de christelijke waarheden dan welke fundamentalistische christelijke groepering ook. Voor hem is, net als voor mij, veel van het evangelieverhaal symbolisch, hoewel we mogelijk van mening verschillen over welke delen en episoden precies symbolisch zijn en welke we letterlijk kunnen nemen.

 

V. In Share Nederland heeft u het over "het Christusfeest" tijdens de volle maan in Tweelingen, maar Alice Bailey noemt dit "het feest van de goede wil" of "het feest van de mensheid". In Het naar buiten treden van de geestelijke Hiërarchie wordt het feest rond Pasen "het Christusfeest" genoemd. Heeft Share zich vergist?

A. Het feest tijdens volle maan in Tweelingen (meestal in juni) wordt inderdaad "het feest van goede wil" of "het feest van de mensheid" genoemd. Het wordt ook "het Christusfeest" genoemd, omdat de Christus optreedt als vertegenwoordiger van de mensheid, als ‘de oudste van een grote familie van broeders’.

Het "Wesakfeest", het grote feest van het oosten, is het feest van de Boeddha die de mensheid dichter nadert tijdens de volle maan in Stier (meestal in mei).

 

V. Onlangs ben ik bij Moeder Meera geweest, die zwijgzaam haar werk verricht. Is zij een avatar zoals sommigen geloven?

A. Nee, zij is geen avatar. Zij is een discipel van één van de meesters.

 

V. Gelooft u werkelijk dat deze wereld van vervolging, haat en overheersing in het Watermantijdperk een wereld van respect en naastenliefde zal worden?

A. Ja, inderdaad. De hoedanigheid van de energie van Waterman is die van synthese. Die zal de mensheid laten samensmelten tot een ervaring van eenheid. Met de fysieke aanwezigheid van Maitreya en zijn groep van meesters onder ons twijfel ik niet dat we onder hun inspiratie en leiding een beschaving zullen opbouwen die onze goddelijke oorsprong waardig is — een gouden tijdperk is in de maak.

 

V. Het is duidelijk dat de mensheid van richting moet veranderen. Een radicale verandering van elk aspect van het bestaan is nodig. Hoe kunnen we het systeem veranderen? Hoe kunnen we de energie van Waterman kanaliseren om die verandering te bewerkstelligen?

A. Volgens Maitreya — de wereldleraar — is voor een dergelijke verandering slechts vereist dat we het beginsel van samen delen aanvaarden. Alleen daardoor al zou de wereld veranderen. Hij heeft gezegd: "Neem de nood van je broeder als maatstaf voor je handelen en los de problemen van de wereld op. Er is geen andere weg." "Neem je plaats in aan mijn zijde en samen zullen wij alle dingen nieuw maken."

 

V. Denkt u dat de Verenigde Naties zal worden vervangen door een andere vredesorganisatie?

A. Nee, dat denk ik niet, en ik geloof ook niet dat dat nodig is. De Verenigde Naties neemt langzamerhand haar rol op zich als vredeshandhaver in de wereld. Op dit moment accepteert ze de rol van wereld-politieagent met tegenzin en alle regeringen deinzen terug voor de kosten die deze rol met zich meebrengt. Maar totdat wereldvrede verzekerd is door samen delen en de verwezenlijking van rechtvaardigheid, moet een dergelijke verantwoordelijkheid geaccepteerd worden.

Haar toekomstige rol is niet die van wereldregering, maar van wereldparlement waarin problemen besproken en in vrede opgelost kunnen worden.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt van evolutie geven van Eugène Ionesco, de Roemeense toneelschrijver, die onlangs is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn graad van inwijding was 1,6.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt van evolutie geven van Giulietta Masina, de Italiaanse filmactrice die onlangs, slechts vier maanden na de dood van haar echtgenoot de filmregisseur Federico Fellini, is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Haar graad van inwijding was 1,5.