Artikel van de meester -- jul/aug 1994


De stem van Maitreya

door de meester – –, via Benjamin Creme

Met elke dag die verstrijkt, komt de verschijning van de Grote Heer voor de wereld naderbij. Heel spoedig nu, zullen de mensen weten dat onder hen een man leeft met zeer uitzonderlijke eigenschappen: een vermogen tot dienen dat alleen begrensd wordt door de Wet van karma; een kennis van die wet die zelfs onder zijns gelijken uniek is; een wijsheid die voortkomt uit de ervaring van duizenden jaren; vanuit de diepte van die ervaring een visie van het doel dat door het Plan van God belichaamd wordt; een bekwaamheid om mensen, eenvoudig, in het hart aan te spreken; een besef van de noden van de mens en hoe die noden gelenigd kunnen worden; een aandacht en een liefde voor allen, grenzeloos, onmetelijk, die elk voorstellingsvermogen van de mens te boven gaan. Er is een held, een Titaan onder de mensen en spoedig zullen zij ontwaken tot zijn aanwezigheid.

Spoedig, heel spoedig nu, wil Maitreya zich richten tot een groot deel van de mensheid en hen vertrouwd maken met zijn verwachtingen en plannen, met hen zijn visie delen van een betere wereld voor allen. Vanaf die dag zal het proces van zijn tevoorschijn treden snel voortgaan en, in stuwende vaart, hem openlijk voor de wereld brengen. Zo zal de Zoon des mensen zijn belofte om terug te keren nakomen en zo zullen de mensen weten dat de tijd van hun verlossing nabij is.

Transformaties

Wachtend op een uitnodiging om naar buiten te treden en direct tot de mensen te spreken, heeft Maitreya niet stil gezeten, wees daarvan overtuigd. Krachtig en diep zijn de transformaties die zijn aanwezigheid al heeft gesmeed en, zelfs terwijl deze woorden geschreven en gelezen worden, kunnen verdere diepgaande veranderingen worden verwacht.

Nieuw geluid

In de aangelegenheden van de mens klinkt een nieuw geluid, verwoord door enkele gevoelige geesten onder de leiders van de naties. Steeds meer zal die stem uitdrukking geven aan de eerste noden van onze tijd: vrede, tolerantie, vergeving van vroeger onrecht, samenwerking en samen delen ten gunste van allen. Die stem zal vanuit het hart en het denken komen van allen die hun medemensen lief hebben, en een onwrikbare eis stellen voor de wederopbouw en vernieuwing van de wereld. Die stem is de stem van de nieuwe tijd. Het is de stem van Maitreya.

Voeg jullie stem bij die aanzwellende roep om vrede en gerechtigheid en word je bewust van jullie plaats in de geschiedenis. Een nieuwe wereld is in de maak en vereist de inbreng van allen: allen hebben een taak in deze grote onderneming; niemand hoeft zich te jong of te oud te voelen om hardop lucht te geven aan zijn aspiraties.

Spoedig zal Maitreya zelf deze eis voor een nieuwe manier van leven bundelen en zijn inzicht en ervaring voegen bij de schreeuw van de mens om gerechtigheid en vrede. Spoedig zullen de tekortkomingen en tegenstrijdigheden van het huidige bestel de naties dwingen tot een nieuw realisme. In dat helderder licht zal het nieuwe tijdperk geboren worden: de spanning en het lijden van zovelen vandaag zal plaats maken voor hernieuwde hoop en energieke betrokkenheid bij de wederopbouw van de wereld.