Vragen en antwoorden -- juni 1994


V. Is Maitreya sinds vorige maand nog ergens verschenen?

A. Maitreya’s verschijning op 10 april op Sicilië was in Palermo. Op 24 april verscheen Maitreya in Orleans, Frankrijk, en sprak er 16 minuten voor ongeveer 500 katholieken. Een week eerder werd water in de omgeving opgeladen. Op 1 mei verscheen Maitreya aan 600-700 katholieken in Spanje, en sprak hij gedurende 18 minuten. 85 Procent herkende hem als de Christus. Drie maanden eerder werd er water in de omgeving opgeladen.

 

V. Hoe kiest Maitreya de plaatsen voor de energetisering van het water overal ter wereld?

A. Op basis van de langdurige beschikbaarheid van, min of meer onuitputtelijke, ondergrondse voorraden.

 

V. Denkt u dat het een probleem zal zijn dat maar een klein deel van de wereldbevolking uw boodschap heeft gehoord?

A. Dat is minder waar dan u zou denken. Buiten Groot-Brittannië (een profeet wordt in zijn eigen land niet gehoord), voornamelijk in de Verenigde Staten, is deze boodschap bekend. Ik heb letterlijk honderden interviews gegeven in de VS, en ik zou zeggen dat miljoenen mensen daar dit verhaal kennen. Hetzelfde geldt voor Japan en vele andere delen van de wereld. Dit land (Groot-Brittannië) is onwetend — we hebben de media die we verdienen.

 

V. Is de meester die naar Parijs zou komen daar nu aanwezig?

A. Ja, in een buitenwijk.

 

V. Als Maitreya tijdens een uitzending zonder te spreken met iedereen gaat communiceren, stuurt hij dan al Transmissies uit van waar hij zich nu bevindt, voor degenen die open staan voor deze vorm van impressie?

A. Eén van de belangrijkste manieren waarop hij in de wereld verschijnt, is door impressie van het denken van discipelen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met mensen als Gorbatsjow en Nelson Mandela.

Maitreya is de wereldleraar, zó ver gevorderd in bewustzijn dat we het ons niet kunnen voorstellen, en om de gemiddelde mens een impressie of een overschaduwing te geven zou voor hem moeilijk zijn. De gebeurtenis op Verklaringsdag is uniek en zal waarschijnlijk een half uur duren — langer zou niet kunnen. Maar, zoals een lezer schreef in het april-nummer van Share Nederland, heeft Maitreya vorig jaar in het denken van vijf mensen in een kerk in Glastonbury, Groot-Brittannië door impressie gelijktijdig een identieke boodschap gegeven. Hij zal dit op grotere schaal herhalen bij steeds meer mensen. Als de lezer dit bedoelt, dan is het antwoord ja. Maar meer dan dat, nee.

 

V. Zendt Maitreya gedachtenvormen uit waarop wij kunnen reageren?

A. De Hiërarchie zendt voortdurend gedachtenvormen uit; de gedachtengordel van de wereld is doordrenkt van gedachtenvormen, waarvan vele zijn gecreëerd door de mensheid en geen enkele waarde hebben; maar sommige zijn grote ideeën waarop de gevoelige denkvermogens van het ras zich afstemmen. Opeens hebben bijvoorbeeld groepen wetenschappers overal ter wereld hetzelfde idee, afkomstig van een meester, of zelfs van Maitreya. De meesters zien de noodzaak van een bepaalde stap voorwaarts, bijvoorbeeld een bepaalde technologie die moet worden ontdekt. Zij zijn de inspiratoren, de "muzen" van de wereld. Achter alle grote leraren, wetenschappers, schilders en alle soorten kunstenaars door de eeuwen heen stond de Hiërarchie. Rembrandt was Rembrandt omdat hij een derde-graads ingewijde was, geïnspireerd door zijn meester, en hetzelfde was het geval met Titiaan en Mozart. De inwijdingsgraad van Leonardo da Vinci was 4,4, bijna een meester. Alle cultuur in de wereld is gecreëerd door de ingewijden van de wereld, die zijn gezonden om de mensheid te stimuleren in de geleidelijke uitbreiding van bewustzijn, hetgeen evolutie is.

 

V. Kunnen alleen meesters de gedachtenvormen van Maitreya ontvangen?

A. Nee. De meeste mensen kunnen zich niet op een voldoende hoog niveau afstemmen op de gedachtenvormen van de meesters en zodoende wordt de cultuur van elke beschaving gecreëerd door de ingewijden van die tijd; zij zijn degenen die geïnspireerd zijn. Dit wordt geleidelijk geabsorbeerd en tot werkzaamheid gebracht en de beschaving komt voort uit de cultuur: de cultuur komt eerst.

 

V. Ik vraag me af hoe de media Maitreya zullen voorstellen?

A. Het probleem voor de media, waar dan ook, is hoe ze Maitreya zullen presenteren. Er zijn vele stations, vooral in de VS, die mij een open uitnodiging voor Maitreya hebben gegeven om in hun programma te verschijnen, maar die nationaal (en zeker internationaal) niet toereikend zijn om hem daartoe in staat te stellen. Maar zelfs als ze voldoende internationaal zijn, hebben ze nog het probleem hoe ze hem onpersoonlijk kunnen presenteren, zonder te zeggen: dit is de Christus; dit is de Messias. Eén van de redenen waarom de grote netwerken hem nog niet hebben voorgesteld, terwijl ze van zijn bestaan afweten, is dat ze deze verantwoordelijkheid niet op zich willen nemen. Wie moeten ze zeggen dat hij is; hoe stellen ze hem voor aan een sceptische wereld? Zij weten hoe sceptisch zijzelf zijn, dus weten ze ook hoe sceptisch de wereld in het algemeen is.

We hebben de media een formule aangereikt waardoor ze hem op een neutrale manier kunnen presenteren — als een buitengewone man, maar niet in zijn ware status als de Christus. Ik ben ook benieuwd hoe zij hiermee omgaan.

 

V. Wie heeft toegang tot hem in Londen en onder welke voorwaarden van genade en appreciatie kan hij worden benaderd?

A. Het buitengewone van Maitreya is dat hij verschijnt aan sommige mensen die meer gevorderd zijn en aan andere mensen die mijns inziens in het geheel niet gevorderd zijn. Je weet niet waarom Maitreya doet wat hij doet, en er is absoluut geen manier waarop ik iemand bij hem kan introduceren.

 

V. Weet u of Maitreya benaderd wil worden?

A. Maitreya kiest altijd wie hij ziet. Lezers van Share Nederland weten dat in elk nummer opnieuw buitengewone verhalen staan over hoe hij aan mensen is verschenen, of hen tegenkwam op straat, hen de weg heeft gewezen, of vroeg om een lift in een auto, sprak over de Christus die in de wereld is, en dan verdween. Dit gebeurt voortdurend over de hele wereld. Hij heeft een zeer levendig gevoel voor humor, maar niets wat hij doet wordt gedaan zonder reden, dat weet ik zeker; misschien voor de grap, maar altijd met een bepaald doel. Hij weet wie een bijdrage kan leveren aan zijn plannen, en om welke reden, en ik denk dat hij aan die mensen verschijnt.

(Hij verschijnt steeds vaker op een of andere wijze aan mensen in de verschillende Transmissie-groepen in de wereld.) Ik ken mensen aan wie hij verschijnt die geen status, invloed of macht hebben, die niet bijzonder gevorderd zijn. Hij stelt zijn geheel eigen wetten en ik kan niet zeggen doe dit of doe dat en je krijgt een gesprek met hem.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van ex-president Richard Nixon (1913-1994) die onlangs is overleden?

A. Ziel 3; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 3; astraal lichaam 6, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 7, sub-straal 3. Zijn inwijdingsgraad was 1,5.

 

V. De Franse uitgeverij Editions Amrita heeft een videoband getiteld: Swami Premananda of de vreugde van het liefhebben, waarop een nieuwe meester van wijsheid te zien is die niet alleen veel lijkt op Sai Baba, maar wiens werk ook identiek is. Men kan zien dat Swami Premananda ten overstaan van duizenden toeschouwers uit zijn mond vijf stenen lingams materialiseert. (1) Wie is Swami Premananda? (2) Is zijn werk een aanvulling op dat van Sai Baba of staat het er los van?

A. (1) Swami Premananda is volgens mijn informatie een avatar (zie Share Nederland van april 1983 voor een interview met Swami Premananda) wiens werk tot op zekere hoogte een uitbreiding is op het werk van Sai Baba; gedurende een aantal jaren heeft hij bijvoorbeeld de genoemde lingams geproduceerd, die Sai Baba daarvòòr heeft gematerialiseerd tijdens de jaarlijkse Shivalingam-ceremonie. (2) Zijn werk is een aanvulling op dat van Sai Baba.

 

V. Wat vindt u van de wijding van vrouwen als priester in de anglicaanse kerk?

A. Persoonlijk begrijp ik niets van alle ophef en weerstand tegen vrouwelijke priesters. Natuurlijk begrijp ik wel waarom veel mannelijke priesters het als een onwelkome inbreuk beschouwen op hun privé-domein. Dat is voorspelbaar. Ik vind de reactie van veel vrouwen moeilijker te begrijpen; sommigen hebben als gevolg hiervan de anglicaanse kerk verruild voor de katholieke kerk. Waarom zouden er in vredesnaam geen vrouwelijke priesters zijn — voor de priesteressen in de oudheid had men groot respect; veel meer zelfs dan de gemiddelde hedendaagse mannelijke priester afdwingt (of waarschijnlijk verdient).

 

V. Ik meen dat u heeft gezegd dat kometen hun energieën afgeven aan de magnetische velden van de planeten waar ze voorbij komen. Heeft elke komeet een bezielende Logos?

A. Nee, alleen zonnestelsels en planeten hebben logoi.

 

V. (1) Welk soort karma leidt tot verstandelijke handicaps, erfelijk of opgelopen, en (2) wat zijn de vooruitzichten voor verstandelijk gehandicapten in hun volgende incarnatie?

A. (1) Sommige verstandelijke handicaps zijn het gevolg van een ongeluk bij de geboorte maar dit is, hoewel niet zeldzaam, in de minderheid van de gevallen de oorzaak. De meeste erfelijke handicaps zijn het resultaat van een bewuste beslissing van de ziel om haar voertuig van uitdrukking voor één leven (of vaker) te beperken. Dit kan het karma ‘opbranden’ of oplossen waardoor de normale evolutie werd tegengehouden. Zo iemand is mogelijk bij wijze van spreken een poosje aan het ‘watertrappen’ geweest en heeft gedurende verscheidene levens weinig of geen vooruitgang geboekt. (2) Als de karmische ‘achterstand’ is ingehaald, zou de volgende incarnatie een hernieuwde stuwkracht en voorwaartse gang te zien moeten geven.

 

V. Als Jehoshua Ben Pandira (of Panthera) de juiste naam van Jezus was, (1) wat was dan zijn relatie met een Romeinse soldaat met de naam Panthera? (2) Kan deze soldaat de biologische vader van Jezus zijn? (3) Kende Jozef de minnaar van Maria? (4) Is het mogelijk dat Jozef Jezus adopteerde?

A. (1) Geen enkele. (2) Nee. (3) Maria had geen minnaar. (4) Dat was niet nodig; Jezus was de natuurlijke zoon van Jozef (Pandira).

 

V. Zullen de meesters die Sri Krishna, Mozes en Mohammed waren na Verklaringsdag mensen stimuleren om het hindoeïsme, het judaïsme en de islam te hervormen?

A. Nee, niet persoonlijk. Er is al een meester aan het werk in de islamitische wereld om te proberen de islam te hervormen.

 

V. Is evolutie iets dat zoveel mogelijk moet worden voortgestuwd, of is het iets dat rustig verloopt, zo van alles-op-zijn-tijd?

A. Het ligt eraan over welk niveau van de evolutie van de planeet men het heeft: hoe lager, hoe langzamer; hoe hoger, hoe sneller. In brede, algemene zin kun je zeggen dat de evolutie langzaam voortschrijdt, alles-op-zijn-tijd. Dit geldt voor de materiële structuur van de planeet en het mineralenrijk. Het plantenrijk is ontvankelijk voor een hogere en meer doordringende energetische stimulans, met als gevolg dat het relatief sneller evolueert. Dit geldt ook voor het dierenrijk. De zonen van het denkvermogen, het mensenrijk, evolueren nog sneller in reactie op een nog hogere stimulans en gedifferentieerde energieën, terwijl de leden van het geestelijke rijk, de ingewijden en discipelen van de wereld, hun eigen evolutie kunnen versnellen (en daartoe worden aangemoedigd) door dienstbaarheid en bewust persoonlijk handelen. Juist om de menselijke evolutie te versnellen werd in vroeg-Atlantische tijden inwijding op deze planeet ingesteld. Hoe sneller een discipel evolueert, hoe meer en beter hij zijn dienstbaarheid aan het evolutionaire Plan ter beschikking kan stellen.

 

V. Kunnen homeopathische medicijnen met een hoge potentie karma in de weg staan?

A. Hoge noch lage potenties van homeopathische geneesmiddelen staan karma in de weg. Ze hebben slechts een verzachtende werking.