Vragen en antwoorden -- mei 1994


V. Is Maitreya sinds vorige maand nog ergens verschenen?

A. Op 6 maart verscheen Maitreya voor de tweede keer in Nairobi, Kenia.

Op 13 maart verscheen Maitreya aan ongeveer 600 fundamentalistische christenen in Montreal, Canada, en sprak hij gedurende 16 minuten (in het Engels). Een week eerder werd er water in de omgeving opgeladen.

Op 27 maart verscheen Maitreya voor de tweede keer in St Petersburg, Rusland, gedurende 20 minuten aan ongeveer 700 Russisch-orthodoxe christenen. Deze keer werd er water opgeladen. Er vonden veel genezingen plaats.

Op 10 april is Maitreya verschenen aan 300-400 katholieken op Sicilië. Hij sprak er 20 minuten; eerder was er al water opgeladen.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van de overleden Amerikaanse vakbondsleider Cesar Chavez, die zijn hele leven Mexicaans-Amerikaanse landarbeiders heeft geholpen?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 6, sub-straal 3; mentaal lichaam 7, sub-straal 3; astraal lichaam 2, sub-straal 4; stoffelijk lichaam 7, sub-straal 3. Zijn punt in evolutie was 1,5.

 

V. Waarom is meditatie zo belangrijk?

A. De ziel is de werkelijkheid, niet de man of vrouw. Het stoffelijke gebied is werkelijk vanuit zijn eigen invalshoek, maar vanuit de ziel gezien is het niet werkelijk, maar betrekkelijk. Ons probleem is dat we het voor het totaal aanzien, terwijl het slechts een betrekkelijk deel is van een veel groter geheel. Het deel kan het geheel niet zien, maar het geheel ziet het deel — en de verschillende delen. Vanuit het gezichtspunt van de ziel is haar inspanning erop gericht om door steeds opnieuw te incarneren een reeks lichamen te creëren die geleidelijk deze brug zullen bouwen en verenigen wat gefragmenteerd was. Het proces van involutie in de stof wordt omgekeerd en de vergeestelijking van de stof vindt plaats.

We vergeestelijken de stof door middel van onze eigen lichamen. De ziel creëert een reeks lichamen, elke incarnatie op een hogere wending van de spiraal, met (als alles goed gaat) een hogere trillingssnelheid, totdat we een lichaam hebben waardoor de ziel zich kan uitdrukken zonder al te veel beperkingen, en uiteindelijk zonder enige beperking.

Meditatie is het proces dat dit op gang brengt. Daarom staat, in elke religie of training, meditatie in een of andere vorm aan de basis van elk pad omhoog. Het hoeft geen Transmissie-meditatie te zijn, of de verschillende meditaties die je hebt leren kennen of waarover je hebt gelezen, maar een of andere vorm van meditatie; een éénlijnigheid met de ziel en haar hoedanigheid, moet plaatsvinden, omdat het de ziel is die incarneerde. Je kunt de ziel niet vermijden of ontwijken. De ziel is de werkelijkheid. Die werkelijkheid moet onderkend worden, en de methode waardoor ze wordt onderkend is door het bouwen van de brug, het pad van terugkeer. Dat doen we stap voor stap.

Het is geen pad dat je betreedt en probeert te volgen, hoe smal het ook is. Het pad wordt stap voor stap door het individu gecreëerd middels zijn handelen in het leven. Het is geen afzonderlijk deel van dat wat we leven noemen; het is waar het leven om draait. Daarom leven we. Mensen zijn geneigd te denken dat er het pad is, meditatie, dienstbaarheid, geestelijke paden die je kunt betreden — en dat er daarnaast het leven is: eten, boodschappen doen, naar de kapper gaan, enzovoort. In ons denken bestaat een scheiding tussen wat we leven noemen en wat we het Pad noemen, het geestelijke leven. Maar die zijn niet verschillend of gescheiden. De enige manier waarop je het geestelijke leven kunt leiden is te leven.

 

V. Ofschoon sommige van de Dode Zee-rollen openbaar zijn gemaakt, bestaat er onder geleerden nog grote verdeeldheid over hun betekenis. (1) Kunt u zeggen wie de rollen heeft geschreven, en (2) wanneer, en (3) met welk doel? (4) Verwijzen benamingen, als "Doorboorde Messias" en "Leraar van rechtschapenheid" die eens de "zonen van duisternis" zal overwinnen, naar de Christus? (5) Moeten er nog andere rollen of perkamenten ontdekt worden die meer licht zullen werpen op de missie van de Christus in Palestina?

A. (1) Nee. (2) In de tweede eeuw na Christus. (3) Als verslag van historische gebeurtenissen. (4) De "Doorboorde Messias" verwijst naar de meester Jezus. De "Leraar van rechtschapenheid" verwijst naar Maitreya. (5) Ja.

De Dode Zee-rollen zijn een nauwkeuriger verslag van de gebeurtenissen rond het leven van Jezus dan de bijbelse teksten. De ontdekking ervan in 1947 en van de Nag Hammadi-rollen in 1945 werd geïnspireerd door de meester Jezus om meer licht te werpen op de gebeurtenissen van die tijd in voorbereiding op de terugkeer van de Christus in deze tijd.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Peter Caddy, één van de oprichters van de Findhorn-gemeenschap, die onlangs is omgekomen bij een auto-ongeval in Duitsland?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 1. Zijn graad van inwijding was 1,5.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Brian Redhead (1929-1994), de in Engeland bekende tv-presentator die onlangs is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,4.

 

V. Ik heb gehoord dat ons drie mogelijkheden worden gegeven om in de komende 24 jaar de planeet te verlaten, terwijl de financiële en andere veranderingen plaatsvinden. Weet u hier iets van?

A. Ik heb hetzelfde verhaal gehoord en ik denk dat het grote nonsens is. Niemand verlaat deze planeet tenzij wetmatig, en dit is geen onderdeel van de wet. Het is zeker geen onderdeel van het Plan.

 

V. Er wordt beweerd dat als we het voedsel en de goederen in de wereld delen met mensen die verhongeren, totdat de honger is uitgeroeid, zij dit de volgende keer weer zullen verwachten. Welke boodschap moeten we erbij geven?

A. De boodschap is dat, als je verhongert, je vandaag voedsel nodig hebt, maar ook morgen en de dag daarna en daarna — totdat je sterk genoeg bent om je eigen voedsel te verbouwen. Het is geen gebrek aan verlangen om te werken waardoor mensen omkomen van honger, het is pure armoede. Als er bijvoorbeeld droogte in Groot-Brittannië zou zijn en we zouden geconfronteerd worden met de hongerdood, wat zouden we doen? Dan zouden we gewoon meer voedsel uit Europa of Amerika of waar dan ook importeren, omdat we het kunnen betalen. De enige reden waarom mensen in de Derde Wereld dit niet doen is omdat ze geen geld hebben — omdat wij hen arm houden. De G7-landen organiseren de wereldeconomie zodanig, dat zij rijk zijn en de Derde Wereld in armoede leeft; de kloof tussen de twee wordt elke dag groter. Wij geven zogenaamd ‘hulp’ aan de Derde Wereld, maar dat is geen hulp maar woeker. Er vloeit meer geld, miljarden zelfs, van de Derde Wereld naar de ontwikkelde wereld in de vorm van terugbetaling van en rente op leningen dan wat er aan nieuwe hulp naar de Derde Wereld gaat. Geen enkel Derde-Wereldland kan uit deze impasse komen, waarin het onveranderlijk arm blijft.

Maitreya zal een klimaat van dienst-aan de-wereld inluiden, waarin mensen zich zullen inzetten voor voedseltransporten naar de Derde Wereld, totdat de mensen in staat zijn om zelf hun land te cultiveren en onafhankelijk te worden. Maar het is niet mogelijk om vanuit een situatie van verhongering van de ene dag op de andere onafhankelijk te worden. Er zal een programma worden opgezet dat alles dat we tot nu toe hebben geprobeerd te boven gaat; tot op heden hebben we het probleem nog nauwelijks aangepakt.

 

V. Wat vindt u van de huidige maatregelen om alle goederen en mensen in de wereld een streepjescode te geven, vooruitlopend op de geldloze maatschappij?

A. Instinctmatig houd ik niet van het idee om individuen een streepjescode te geven — je kunt goederen van streepjescodes voorzien als je dat wilt — maar u zult zien dat er een nieuw agentschap van de Verenigde Naties zal worden opgericht (onder leiding van een meester of een derdegraads ingewijde) dat toezicht houdt op de herverdeling van de hulpbronnen. Of dat met of zonder streepjescodes gaat, ligt aan ons, maar zover ik weet is dat niet de methode die wordt toegepast in de verschillende blauwdrukken die al ontworpen zijn.

 

V. Gaat het in de nieuwe beschaving om verhoging van de levensstandaard van de Derde Wereld tot het niveau van West-Europa en Noord-Amerika of over een eenvoudiger en duurzamer levensstijl voor de planeet als geheel?

A. We zullen moeten streven naar een eenvoudiger en duurzame economie, gebaseerd op behoefte. Tegenwoordig is de economie gebaseerd op de druk van commercialisering, van het marktmechanisme. Alle ontwikkelde landen produceren (te) veel goederen die ze niet kunnen verkopen, omdat iedereen dezelfde dingen heeft en maakt. De enige mensen die de produkten van de ontwikkelde wereld zoals die nu bestaat echt zouden kunnen kopen zijn de mensen in de Derde Wereld, maar zij kunnen dat niet omdat wij geen eerlijke prijs betalen voor hun goederen en de markten manipuleren in hun nadeel. De meesters zullen laten zien dat een bevredigend en creatief leven mogelijk is dat vol en rijk zal zijn, maar op een eenvoudiger niveau, waarbij op een duurzame manier gebruik wordt gemaakt van de bestaansmiddelen in de wereld.

 

V. Zullen we, waar we ook leven, meer betrokken raken bij plaatselijke gemeenschappen en zal menselijke energie meer worden gericht op de kunst?

A. Er zal meer vrije tijd komen voor de mensheid, en daardoor een groter besef van wie en wat we zijn als zielen, en een hele sterke impuls om op een of andere wijze de goddelijkheid te demonstreren waarvan we ons dan bewust zijn. Dit betekent natuurlijk een kolossaal educatief programma voor de hele wereld, om de miljarden ongeschoolde en onvoldoende geschoolde mensen op een niveau te brengen waarop ze zichzelf echt serieus kunnen nemen, hun waarde inzien, zien dat ieder mens op zich uniek is en een rol te spelen heeft. We zullen zien dat op alle niveaus, niet alleen in de regering maar ook in de dagelijkse aangelegenheden van het leven in elk land, de betrokkenheid zal groeien; alsmede een opbloei van de kunst, vooral als de vierde straal van harmonie aan het begin van de volgende eeuw in "incarnatie" komt.

 

V. Is de Westerse wereld met betrekking tot een televisieverschijning van Maitreya niet bevoordeeld — hoe zit het met de grote meerderheid die geen toegang heeft tot televisie?

A. Met alle respect, maar het is niet waar dat de grote meerderheid geen toegang tot televisie heeft, al was het maar in plaatselijke, gemeenschappelijke zin. Er is slechts een relatief klein aantal mensen in de wereld dat totaal geen toegang heeft tot televisie — dit zijn de stammen in afgelegen plaatsen als in de bergen, in woestijnen, enzovoort; maar zelfs in de hopeloos arme Derde Wereldlanden zijn gemeenschappelijke televisies en radio’s — men is daar buitengewoon goed op de hoogte van wat er gebeurt in de ontwikkelde wereld. Wellicht meer dan wat ook maakt deze communicatie het hoogst noodzakelijk de wereld te transformeren. Mensen accepteren het niet langer om in armoedige, vernederende en ellendige omstandigheden te leven in een wereld waarvan ze weten dat er een ongelooflijke rijkdom wordt verspild. Dat weten ze van radio en televisie. Overigens fungeert de televisieverschijning alleen als referentie. De feitelijke boodschap, de oproep tot rechtvaardigheid en samen delen als de enige weg naar vrede, zal innerlijk, op telepathische wijze, gehoord worden, met of zonder de televisie.

 

V. Waarom is er zoveel lijden als de wereld werd geschapen door een God van liefde?

A. De Schepper gaf de mensheid, toen hij ons schiep, een vrije wil, zonder welke wij ons nooit zouden ontwikkelen tot verantwoordelijke medewerkers, met de juiste instelling, van het goddelijke. Ons lijden is het gevolg van de werking van de Wet van oorzaak en gevolg (de Wet van karma). Als wij onze goddelijke vrije wil misbruiken — en dat doen we — lijden we en zullen we blijven lijden, totdat we leren geen schade te berokkenen.