Brieven van lezers -- mei 1994


"Twee mooie, lachende ogen keken mij aan"

Geachte redactie,

Afgelopen december (1993) waren mijn man en ik op reis door zuid-Marokko. Op woensdag 8 december (de dag van de Onbevlekte Ontvangenis) brachten we een bezoek aan het vissersstadje Essaouria. We liepen door de drukke straatjes toen ik opeens iemand opmerkte die gehurkt aan de overkant van de straat zat. Het was een jonge vrouw met een baby in haar armen die ik aanzag voor een bedelaarster. Vanachter de sluier die haar gezicht bedekte keken twee mooie, lachende ogen mij heel open en oprecht aan.

Ik voelde mij op onweerstaanbare wijze aangetrokken; haar ogen straalden zoveel liefde en geluk uit. Het was alsof ik een hele goede vriendin terug zag om wie ik veel gaf. Ik gaf haar wat kleingeld, dat ik meestal op zak heb. Later vertelde ik mijn man dat ik een bedelaarster had gezien die een prinses zou kunnen zijn.

De volgende dag gebeurde hetzelfde, maar dit keer zat ze in een ander straatje, en weer werd ik op dezelfde sterke manier aangetrokken en liep naar haar toe.

Toen ik thuis kwam, vertelde ik iedereen over dit voorval, vermoedelijk onbelangrijk en gewoon voor veel mensen. Pas toen ik in Share International de brief las van Kenneth Gates, uit Kansas (VS) die in een park een jonge "Europese vrouw" ontmoette, besloot ik deze brief te schrijven en de heer Creme om uitleg te vragen.

(Naam en adres bekend bij de redactie, Genève, Zwitserland)

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat de "jonge vrouw" Maitreya was.)


Geachte redactie,

Na het bezoek van Benjamin Creme aan Auckland, Nieuw-Zeeland in februari, zijn er kruisen van licht verschenen in drie ramen van het huis waarin hij verbleef. Bijzonder spectaculair is het kruis dat zichtbaar wordt bij volle maan. De eigenaars van het huis vragen zich af of ze de media moeten informeren. Benjamin Creme zegt dat de kruisen echt zijn — opgewekt door Maitreya. Het huis is eigendom van een gepensioneerd echtpaar dat de woning tijdens hun vakantie welwillend aan Creme ter beschikking had gesteld.

Jenny MacDonald, Auckland, Nieuw-Zeeland.


"Hij had een uitzonderlijk innemend, eerlijk gezicht"

Geachte redactie,

In juni 1990 kreeg ik een hersenbloeding waardoor ik links verlamd raakte. Lopen gaat wel min of meer, maar mijn linkerarm en linkerhand zijn niet echt bruikbaar. Zoals u zich kunt voorstellen, maakt dit het leven wat moeilijk. Ik heb de gewoonte om ‘Boven’ om hulp en genezing te vragen. Dit is wat mij overkwam:

Op vrijdag 30 november ’93 ging ik naar de mis om voor mijn overleden schoonzuster te bidden en liep na de heilige communie terug naar mijn plaats, toen ik achterin de kerk een jonge man van ongeveer 45 à 50 jaar alleen in het midden van een kerkbank zag zitten. Hij had een uitzonderlijk innemend, vriendelijk, sympathiek, eerlijk gezicht. Hij leek naar mij te knipogen, langzaam en zeer nadrukkelijk alsof hij probeerde mij te bemoedigen en te troosten, althans zo nam ik het op. De herinnering en het beeld bleven me dagenlang bij. Plotseling dacht ik: Maitreya. Zou dit werkelijk waar zijn?

(Naam en adres bij de redactie bekend.)

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat deze man inderdaad Maitreya was.)


"Mijn hand leek in de zijne op te gaan"

Geachte redactie,

Zeven jaar geleden was ik in Frankrijk en ‘zag’ ik een man die mij aan Jezus deed denken — hij liep over het water naar mij toe. Hij omhelsde me en vertelde me dat ik "op het goede pad" was. Daarna zag ik een beeld van dezelfde man die handoplegging verrichtte bij mensen. Hij nam mijn hand, die in zijn hand leek op te gaan. Ik kreeg het gevoel dat ik zeven jaar nodig zou hebben om het stadium te bereiken waarin ik dit werk (handoplegging en genezing met handen) ook zou kunnen doen, in zijn naam — Jezus.

Toen ik veel later over Maitreya hoorde, was ik direct overtuigd van zijn aanwezigheid en diep geroerd.

Vorig jaar, op 11 september, kreeg ik een foto van een vriend die genomen was toen hij tien jaar oud was. Toen ik de foto vasthield, zag ik de vrolijke jongen bang en onrustig worden. Hij vroeg om hulp. Daarna zag ik een beschermende hand boven zijn hoofd, maar voelde tegelijkertijd een golf van verdriet door mij heen gaan. Toen zag ik Maitreya — in een half-mannelijke (rechts), half-vrouwelijke (links) gedaante — die de jongen met licht overspoelde. Hij werd heel mooi, hij werd opgetild in de armen van de figuur (Maitreya). Het kind werd rustig, kon opstaan en zelf lopen; hij huppelde vrolijk weg.

Diezelfde ochtend besloot mijn vriend (die niets van deze ‘behandeling’ wist) te stoppen met drinken. Dit is de eerste keer — hij is vijftig jaar oud — dat het hem zonder al te veel problemen is gelukt. Voorgaande pogingen mislukten door gebrek aan wilskracht.

Zal hij hierin slagen? Het is nu al 4 maanden geleden dat hij gedronken heeft. Mijn vraag is: is dit één van de manieren waarop Maitreya mensen helpt? Ik heb vaak het gevoel wanneer ik iemand met mijn handen help dat Maitreya’s energie aan het werk is. Is dat mogelijk?

(Naam en adres bij de redactie bekend.)

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit authentieke (helderziende) ervaringen zijn van Maitreya, die inderdaad vaak mensen op deze manier helpt.)


Bundel van licht

Geachte redactie,

De bijgesloten foto werd op kerstavond bij mij thuis genomen en toen de film was ontwikkeld, verscheen er een bundel van licht op de voorgrond. Ik zou het op prijs stellen als de meester van Benjamin Creme zou kunnen zeggen wat het precies is en of het van enige betekenis is?

A. Blackwell, Hereford, Groot-Brittannië.

 

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat de lichtbundel op de foto door de meester Jezus werd gecreëerd, en een symbool is van zijn aanwezigheid.)


Grote, stralende kruisen van licht

Geachte redactie,

Op 11 januari 1994 keek ik naar twee video’s die een vriend me had geleend. Eén ging over de Kruisen van licht, de andere bevatte interviews met Benjamin Creme. De video over de kruisen van licht die als een teken verschijnen was interessant. Ik bekeek de video en daarna, als onderdeel van mijn oefeningen, ‘opende’ ik mij doelbewust voor de hogere krachten en bereikte wat ik het ‘halverwege’ gevoel noem, op de brug tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld. Ik ging daarna naar bed en probeerde zoals gewoonlijk ‘mezelf in slaap te zien vallen en de droom binnen te gaan’. Om half twee ‘s nachts werd ik plotseling wakker en zag ik, klaar wakker, boven mij heel duidelijk een groot stralend kruis van licht op het plafond. Het stond stil. Ik dacht eerst dat het een weerspiegeling was van het licht van auto’s buiten of van de auto’s op de parkeerplaats aan de overkant van de straat. Af en toe kwamen er lichtstralen uit, maar het kruis zelf bleef en stond stil. Het was heel helder, stralend en ik ervoer de aanwezigheid van kracht, dat er iets stond te gebeuren en tegelijkertijd een gevoel van mededogen en begrip. Ik bleef er nog een tijdje naar kijken terwijl ik me afvroeg waar het vandaan kwam, maar het leek niet van buiten te komen. Na zo’n tien minuten ging ik weer slapen en ging de droom weer binnen.

De hoedanigheid van het licht was min of meer vergelijkbaar met andere lichten die ik heb waargenomen tijdens speciale dromen of meditaties wanneer, zoals ik dat zelf noem, ‘het licht komt’. Ik kwam tot de conclusie dat deze ervaring, zo snel na het bekijken van de video, betekenisvol was. Iets wat Jung synchroniciteit zou noemen; een gebeurtenis die plaatsvindt in overeenstemming met de wetten van een hoger niveau en tot ons alledaagse niveau doordringt op een zodanig tijdstip dat de gebeurtenis een speciale betekenis krijgt.

(Naam en adres bij de redactie bekend.)

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat het "Kruis van licht" door Maitreya werd gemanifesteerd.)


Een lange man in het wit

Geachte redactie,

Vele gebeurtenissen, vooral sinds 1986, brachten me op de hoogte van de Geestelijke Hiërarchie en de leringen van de meesters. Ik kwam in aanraking met boeken, groepen, leringen, conferenties enzovoort. De informatie was zó inspirerend dat ik begon deze te gebruiken in de lessen die ik gaf op mijn school in Fairport, New York. Op een avond in oktober 1990 gaf ik de leerlingen een meditatie-oefening. Opeens zag ik rechts naast mijn lessenaar een lange man die in het wit gekleed was. Hij zei niets, maar leek zich erover te verheugen dat de leerlingen over de Geestelijke Hiërarchie hoorden en deze meditatie deden. Aan het einde van de meditatie vroeg ik de leerlingen als altijd of ze wilden vertellen wat ze tijdens de meditatie hadden ervaren. Op dat moment was de lange vreemdeling al verdwenen, maar twee leerlingen hadden hem op hetzelfde moment als ik tijdens de meditatie gezien. We wisten dat de vreemdeling van de Geestelijke Hiërarchie was en concludeerden dat hij Maitreya was.

Mary Gemming, Florida, VS.

(De meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat "de lange vreemdeling" inderdaad Maitreya was.)