Artikel van de meester -- mei 1994


Weerspiegeling van het goddelijke

door meester – –, via Benjamin Creme

Spoedig zal voor de wereld een man verschijnen wiens kaliber en verdienste uniek zijn, wiens hoedanigheden van liefde en wijsheid zichtbaar zijn voor allen die hem ontmoeten. Wachtend op het meest geschikte uur, telt Maitreya de dagen totdat hij de mensheid, binnen de Wet, zo treffend mogelijk met zijn aanwezigheid en missie vertrouwd kan maken. Over de hele wereld zal spoedig het nieuws rondgaan dat de Zoon des mensen is weergekeerd, dat degene die de weg wijst hier is, dat de oudste broeder van de mensen zijn belofte is nagekomen en dadelijk naar voren treedt. Die gezegende dag nadert snel en niets kan deze voortgang tegenhouden.

Innerlijke boodschap

Wanneer de mensen, allemaal, de innerlijke boodschap van de Christus horen, zal het hun taak zijn te beseffen dat vanaf die dag niets nog hetzelfde zal zijn. Nooit meer kunnen de oude onrechtvaardigheden heersen. Nooit meer kan, ongestraft, de ene natie de andere aanvallen. Nooit meer kunnen oude angsten de mens regeren en beroven van zijn geboorterecht op vrede.

Velen zullen zich gekant zien tegen dat waartoe Maitreya oproept: gerechtigheid, samen delen en vrijheid voor allen. Velen zullen zulke radicale hervormingen zien als het einde van hun privileges en macht. Zo zal het werkelijk zijn, maar de onbillijkheid van het verleden moet ten onder gaan met het verleden — de toekomst biedt alle mensen grotere vreugde binnen juiste verhoudingen.

Laat het zo zijn dat je, wanneer je de oproep hoort voor een nieuw begin, in de voorhoede staat van hen die verandering willen, blijmoedig je eisen aan het leven verlaagt, opdat ook anderen kunnen leven. Alleen zo kan de wereld worden verlost en weer in de richting van het Plan gekeerd worden.

Niemand hoeft te vrezen voor een totale ontwrichting van het leven in de tijd die onmiddellijk voor ons ligt: die ontwrichting zal werkelijk minimaal zijn, terwijl de nodige veranderingen de bestaande orde voorzichtig transformeren, stap voor stap. Nooit is de noodzaak van verandering zo dringend en zo duidelijk geweest. Nooit eerder heeft de mens het gevaar gevoeld van dadeloosheid en stond hij, zoals nu, klaar zijn hart te openen voor het lot van zijn broeders en de toekomst van zijn planeet.

Onverschrokken

Ook Maitreya staat klaar om de weg te leiden naar de toekomst. Hij weet terdege welke enorme taken in het verschiet liggen, maar onverschrokken vertrouwt hij erop dat de mens zijn taak vervult. Hij weet dat zijn leiderschap en begeleiding het beste zullen vrijmaken dat de mensheid te bieden heeft en, door die aspiratie te voeden, de goddelijke aard zal wekken die het geboorterecht van alle mensen is. Zo zal het zijn. Zo zal de Grote Heer, de Leraar en Verlosser der mensen, zijn missie beginnen. Zo ook zal de mensheid vrede kennen en rechtvaardigheid, vrijheid en liefde en zichzelf zien als de weerspiegeling van het goddelijke.