Vragen en antwoorden -- maart 1994


V. Is Maitreya de afgelopen tijd nog in het openbaar verschenen?

A. Op 9 januari verscheen Maitreya aan een grote groep christenen in Kampala, Oeganda, en sprak daar gedurende 14 minuten.

Op 16 januari verscheen Maitreya aan ongeveer 600 christelijke fundamentalisten in Port of Spain, Trinidad, waar hij 16 minuten het woord voerde. Hiervan zijn foto’s gemaakt. Eerder in januari heeft hij in de omgeving water opgeladen (gemagne-tiseerd).

Op 30 januari is Maitreya verschenen aan 300-400 lutheraanse christenen in Stockholm, Zweden. Een week daarvoor heeft hij daar water gemagnetiseerd.

En op 6 februari verscheen Maitreya in Finland aan 600-700 fundamentalistische christenen. Hij heeft er 17 minuten gesproken. Op 1 februari werd er in de omgeving water opgeladen.

 

V. Waarom zien we nooit iets in de media wanneer Maitreya voor 600 mensen of zelfs meer verschijnt, zoals in Edinburgh en York?

A. De mensen aan wie hij verschijnt zijn altijd fundamentalistische christenen van een of andere geloofsrichting; ze verschillen enorm qua overtuiging, maar de overeenkomst is dat ze allen extreem dogmatisch zijn in hun geloof. Maitreya verschijnt aan hen om ze te ‘versoepelen’. Dit zijn de groepen van wie hij, overal ter wereld, de krachtigste weerstand en afwijzing verwacht. Als hij verschijnt als de wereldleraar en zij verwachten de leraar op hun manier — als de Christus, Maitreya Boeddha, Krishna, de Imam Mahdi, de Messias — volgens hun gevestigde inzichten, dan zouden ze geneigd zijn hem af te wijzen.

Het belangrijkste is het creëren van genezende bronnen, dat altijd eerst gebeurt. Nadat Maitreya het water heeft gemagnetiseerd, zoekt hij te zijner tijd — het kan enkele weken duren — een fundamentalistische groep uit in een nabijgelegen stad aan wie hij verschijnt. Hij spreekt tot ze in hun eigen taal en tegelijkertijd vinden vele genezingen plaats. Hij zegt niet: "Ik ben Maitreya", "Ik ben de Christus" of "Ik ben de Imam Mahdi"; hij verschijnt gewoon, vanuit het niets, maar in een vorm die zij herkennen — zoals hij op 11 juni 1988 heeft gedaan in Nairobi in Kenia, een verschijning waar we foto’s van hebben.

Maitreya laat het aan de groepen over om hem wel of niet te herkennen in de gedachtevorm waarin hij aan hen is verschenen. Sommigen zullen zeggen: "Pas op, het zou de antikrist kunnen zijn: voordat de Christus komt, komt de antikrist." Daarom zeggen ze er niets over, en als zij er niet over spreken, zwijgen de media ook. Soms waren er op zulke bijeenkomsten vertegenwoordigers van religieuze kranten aanwezig die er niet over schrijven. Waarom niet? Ik denk dat ze niet weten wat ze met deze informatie aan moeten: het is te ‘riskant’. Of ze geloven dat hij de Christus is of ze geloven dat hij de antikrist is. Of ze zijn verward omdat hij niet heeft gezegd wie hij is. Misschien gelooft 80 procent van de mensen dat ze een ervaring hadden van de Christus, of de Mahdi, of de Messias — afhankelijk van hun geloof — en accepteren ze het probleemloos in afwachting of er verder iets gebeurt dat ermee in verband staat. Dat moet invloed hebben op hun gewaarwording, zelfs wanneer ze er buiten hun groepering niet over praten. Als ze Maitreya uiteindelijk op televisie zien, zullen ze zeggen: "Dat is degene die aan ons is verschenen, misschien is hij toch wel goed; misschien is hij niet de antikrist."

De verschijning in Nairobi werd gepubliceerd en gefotografeerd, omdat de uitgever van de Swahili-editie van Kenya Times aanwezig was en erover schreef. Dit werd door diverse media overgenomen en was twee dagen lang een wonder in de wereld. In het algemeen zijn de media, net als gewone mannen en vrouwen, bijzonder skeptisch, en beroepshalve niet alleen skeptisch, maar ook extreem cynisch.

 

V. Kunt u meer vertellen over het gevolg van de veranderingen op de aandelenmarkt?

A. Als de aandelenmarkten instorten gebeurt natuurlijk hetzelfde met de bestaande economische structuur — die stort nu al in. Op dit moment bepalen de G7-landen, de zeven belangrijkste geïndustrialiseerde landen die de wereldeconomie domineren, hoe de wereld als geheel zal leven, terwijl ze maar eenderde van de wereldbevolking omvatten. Zij leggen de overige tweederde hun structuur op, hun modus operandi, die commercialisering is, "concurrentie" die in hun voordeel uitwerkt, het marktmechanisme, enzovoort. Dit dwingt de wereld op haar knieën, overal, zelfs in de ontwikkelde wereld, dus u kunt zich wel voorstellen hoe dat in de ontwikkelingslanden uitpakt. Dit is economisch totalitarisme en moet tot een einde komen. Het is gebaseerd op de leugen dat we allemaal gelijk beginnen; dat is niet zo. De nieuwe economische structuur zal gebaseerd zijn op het beste uit het kapitalisme en uit het socialisme. Volgens Maitreya is de vereniging van Duitsland hiervan het symbool. Het kapitalistische West-Duitsland en het communistische Oost-Duitsland zijn samengekomen (30 of 40 jaar eerder dan door wie ook verwacht) door het werk van Maitreya. Uiteindelijk zal de algemene politieke vorm democratisch socialisme of sociaal-democratie zijn.

 

V. Volgens mij worden de G7-landen, waarnaar ik veel onderzoek heb gedaan en waarover ik lezingen geef, geleid door een geheime organisatie van ongeveer 12 uitermate machtige families. Hoe zullen zij afstand doen van hun rijkdom ?

A. Het punt is niet dat mensen afstand doen; ze gaan verliezen. Als de aandelenmarkten instorten, zal juist deze economische structuur mede ineenstorten. Die macht en welvaart zullen ook verdwijnen. De prioriteiten van alle regeringen zullen dan veranderen.

Er zijn momenteel genoeg mensen die van Maitreya weten en de transformatie weerstaan, misschien wel juist de mensen over wie u het heeft, hoewel ik persoonlijk niet geloof dat er 12 families achter deze hele ‘samenzwering’ zitten — ik geloof niet dat er een samenzwering is. Ik geloof dat de mensheid in hoge mate verwikkeld is in hebzucht en zelfzucht, maar als de mensheid er gereed voor is, waar de economische ineenstorting voor zal zorgen, zal zij haar onderlinge afhankelijkheid beseffen. We kunnen alleen maar in onderlinge afhankelijkheid doorgaan, of helemaal niet. Het is dat of totale vernietiging van het leven op deze planeet; dat is onze keuze en Maitreya zal dat nauwkeurig uitleggen.

 

V. Waarom moet Maitreya de media erbij betrekken terwijl Sai Baba dat niet nodig heeft, noch de hulp van wie dan ook om zichzelf bekend te maken?

A. Sai Baba is bekend aan duizenden devotees in de wereld, maar heeft geen directe invloed op acties van regeringen of mensen en heeft geen plannen om zichzelf op dit moment bekend te maken aan de wereld van alledag. Als wereldleraar heeft Maitreya de communicatienetwerken niet alleen nodig om zichzelf bekend te maken, maar ook om de mensheid te onderwijzen in de komende 2500 jaar van het Watermantijdperk. Hun rol is volkomen verschillend.

 

V. (1) Wat zal er in de toekomst met de christelijke bijbel gebeuren? (2) Is de bijbel nauwkeurig?

A. (1) Het is voor de hand liggend dat de gebeurtenis van het naar buiten treden van niet alleen Maitreya, de Christus, maar ook van de meester Jezus en een grote groep van andere meesters (van wie sommigen discipelen waren van Jezus in Palestina), een enorme weerslag zal hebben op de christelijk-orthodoxe groepen. Het zal een even grote schok zijn voor de fundamentalisten van alle religies. De meester Jezus heeft de leiding over de christelijke kerken en heeft tot taak ze te bevrijden van door de mens gemaakte dogma’s en doctrines, die het denken van deze groepen op dit moment conditioneren. Een dergelijke zuivering zal ook in andere religieuze groeperingen plaatsvinden. In het licht van de nieuwe godsbeschikking zal dan ook enig herschrijven van de bijbel en van oostelijke geschriften plaatsvinden. De ware symbolische aard van deze geschriften zal geleidelijk ingang vinden. (2) Zoals ik hierboven al aangaf, zijn de leringen van de bijbel voornamelijk symbolisch.

 

V. Kunt u iets zeggen over "Hemelvaart" en het "Hemelvaartsproces" dat staat te gebeuren? En als we dat kunnen verwachten, over hoeveel tijd dan?

A. Verscheidene mediums hebben van de astrale gebieden (de gebieden van illusie) het idee opgepikt dat de mensheid op het punt staat een grote geestelijke gebeurtenis te ondergaan, een evolutieversnelling, die ze de term "Hemelvaart" hebben gegeven.

Er zijn vijf planetaire inwijdingen die de ervaringen op deze planeet afronden. Door de laatste, de Opstanding, zoals het gesymboliseerd werd in de christelijke bijbel, wordt de ingewijde de volmaakte meester. Verder zijn er vier kosmische inwijdingen die een meester uiteindelijk kan ondergaan. De eerste is de Hemelvaart, een inwijding die tot nu toe door relatief weinig meesters is genomen. De ervaring en bereiking hiervan ligt daarom nog ver weg in de toekomst voor de grote meerderheid van de hedendaagse mensheid. Dit is een typisch voorbeeld van hoe een bepaalde esoterische waarheid of lering wordt vervormd door de "gekanaliseerde" afdaling naar de astrale gebieden.

 

V. Onlangs bleek dat er onder meer in Londen en omstreken ruim 1000 tinnitus-lijders zijn (die last hebben van voortdurend sissen in één of beide oren). Is dit een moderne naam voor een eeuwenoude ziekte die altijd al bekend is geweest, of is dit op dit moment onbehandelbare probleem een gevolg van moderne, misschien stressrijke, levensomstandigheden?

A. Het is volledig het gevolg van de stress van moderne omstandigheden, die voortdurend toeneemt door de groeiende commercialisering van ons politieke, economische en sociale leven.

 

V. Een recent regeringsonderzoek bevestigde — hoewel er geen definitief bewijs is — dat er een verband is tussen kanker bij kinderen en het feit dat hun vaders aan straling werden blootgesteld tijdens hun werkzaamheden op een atoomcentrale. Wanneer zal de nieuwe technologie van het licht beschikbaar zijn om de schadelijke radioactiviteit die deze werkers treft te neutraliseren?

A. Over circa vijf jaar.

 

V. Op pagina 404 van Maitreya’s Mission Volume II zegt u dat de invloed van vleesetende dinosaurussen, zoals de Tyrannosaurus Rex, op de vroege mens desastreus was. Volgens het huidige wetenschappelijke denken stierf de Tyrannosaurus Rex 65 miljoen jaar geleden uit. Hoe is het dan mogelijk dat de Tyrannosaurus Rex enige invloed heeft gehad op de vroege diermens, die volgens de esoterische leringen 18 miljoen jaar geleden pas geïndividualiseerd werd?

A. Volgens mijn informatie ging de Tyrannosaurus Rex met zijn uitzinnige optreden door tot ongeveer 30 miljoen jaar geleden. In mijn bovenaangehaalde antwoord in Maitreya’s Mission Volume II, bedoelde ik niet specifiek dit monster, maar een monster "als" Tyr. Rex. Dit verrukkelijke heerschap werd opgevolgd door een groot aantal iets kleinere, snellere — en daarom voor de opkomende mensheid waarschijnlijk gevaarlijker — vleesetende dinosauriërs die voor het Plan van evolutie dezelfde minachtig hadden als de Tyrannosaurus Rex.

 

V. Onlangs toonden de media een NASA-foto van een gezicht op het oppervlakte van Mars. Kunt u iets zeggen over wie, wat, hoe en waarom het er is?

A. Als de foto die bedoeld wordt de foto is die ik heb gezien, dan is het niet meer dan het effect van het licht op grote rotsen. Het is geen foto van een gezicht.

 

V. U heeft een aantal keren gesproken over de ondergang van religies — hoe zal dit plaatsvinden?

A. Nee, ik heb niet gesproken over de ondergang van religies, maar over het einde van religieus totalitarisme. Er is niets mis met religie zelf — de fout ligt bij degenen die de religies onder hun hoede hebben: de priesters van de verschillende religies die hun dogmatische overtuigingen aan de mensen opleggen. Dit is totalitarisme. Ze gaan zelfs zover dat ze mensen vertellen hoe ze moeten leven en hoe ze niet moet leven. Als je bijvoorbeeld een priester van de katholieke kerk bent, mag je niet trouwen; in de anglicaanse kerk mag je wel trouwen. Hetzelfde geldt voor de lering over contraceptie. Dit zijn opgelegde voorschriften. Het kwaad zit in het opleggen van de ideologie, de geloofsstructuur. Maitreya zegt dat religies bruikbaar zijn zoals een ladder bruikbaar is — om je te helpen op het dak te komen; maar als je eenmaal op het dak bent, kun je de ladder weggooien.