Brieven van lezers -- maart 1994


Geachte redactie,

In september vorig jaar had ik een ervaring van Sai Baba in de vorm van de geur van jasmijn. Het was voor mij de eerste keer en ik realiseerde me pas na een paar minuten wat er gaande was.

Een vriend kwam mij voor het eerst opzoeken in Washington, DC. Als tijdverdrijf gaf ik hem een exemplaar van Benjamin Creme’s nieuwe boek, Maitreya’s Mission, Volume 2. Elke avond stelde hij mij vragen over wat hij die dag over Maitreya had gelezen.

Op de laatste avond van zijn bezoek besloot ik het leven van mijn vriend nog wat gecompliceerder te maken door hem ook over Sai Baba te vertellen. Terwijl ik over Sai Baba sprak en zijn relatie tot Maitreya, werden we beiden plotseling verrast door de geur van een zoet parfum. Verbijsterd door de sterke geur zochten we naar de herkomst ervan. Na een paar minuten verdween de geur, en we konden er geen verklaring voor vinden.

Toen we het gesprek over Sai Baba en Maitreya voortzetten, kwam de geur onmiddellijk terug, nog sterker dan daarvoor. Opnieuw probeerde mijn vriend te achterhalen waar de geur vandaan kwam. Hij was ervan overtuigd dat de geur vanaf mijn borst werd verspreid en dat het de geur van jasmijn was. Ik dacht onmiddellijk aan Sai Baba als de bron van deze geur. Ik vertelde mijn vriend dat er veel verhalen zijn over Sai Baba waarin hij deze geur creëert, waarschijnlijk om zijn aanwezigheid in een of andere vorm kenbaar te maken. Mijn vriend dacht hier enkele seconden over na en zijn lichaam begon heftig te trillen. Hij zei dat hij ondersteboven was van deze nieuwe ervaring en dat hij geen controle meer had over zijn trillende lichaam, hoewel hij het niet koud had.

Ondanks zijn fysieke reactie was mijn vriend erg onder de indruk van deze ervaring. Na zijn thuiskomst, aan de westkust, ging hij onmiddellijk op zoek naar boeken over Sai Baba en had hij zich voorgenomen om een lezing van Benjamin Creme in San Francisco bij te wonen.

Wayne Peterson, Washington, DC


Geachte redactie,

Ik schrijf deze brief om u te vertellen welke gevolgen mijn kennismaking met uw publicaties over de leringen van Maitreya, de Christus, heeft gehad. Deze leringen hebben mij geweldig geïnspireerd, zowel door de waarheid waarvan zij getuigen als door de oproep tot dienstbaarheid die in deze boodschap besloten ligt. Als gevolg daarvan ben ik direct op drie manieren begonnen de leringen van Maitreya verder te verspreiden. Om te beginnen ben ik met mijn vrouw een Transmissie-meditatiegroep begonnen, waaraan we enkele uren per week besteden. Ten tweede informeren we onze collega’s en vrienden en nodigen we ze uit om deel te nemen aan een Transmissie-groep. En ten derde hebben mijn vrouw en ik vier kinderen in India financieel geadopteerd zodat ze voldoende geld hebben voor onderwijs, voeding, onderdak en medicijnen.

Ik ben het krachtig eens met uw denkbeelden over de noodzaak tot dienstbaarheid en het gebruik van de energieën uit geestelijke activiteit ten behoeve van de mensheid. Groepsbewustzijn is in deze tijd inderdaad het brandpunt van het transformatie-proces en de leringen van Maitreya hebben mij geïnspireerd om hiernaar te handelen.

A.S., Maryland, VS


Geachte redactie,

Ik zou u zeer dankbaar zijn voor uw commentaar op een ervaring die ik enkele jaren geleden had. Op een ochtend kwam ik uitgeput thuis na een nachtdienst in het ziekenhuis waar ik als verpleegkundige werk. Ik voelde me erg terneergeslagen, deels door een aantal persoonlijke dingen en deels door een gruwelijk bericht op het nieuws. Ik voelde me alsof ik elk moment in huilen zou uitbarsten. Toen ik naar bed wilde gaan, hield ik het niet langer en barstte ik in tranen uit alsof het nooit meer op zou houden. Ik stond daar, en voelde me totaal ‘verloren’.

Plotseling had ik het gevoel alsof er rechts naast mij iemand stond. Deze ‘persoon’ of bovennatuurlijke aanwezigheid was voor mij niet zichtbaar; het was min of meer een gevoel dat iemand aanwezig was. Heel snel werd er een arm om mijn schouders geslagen. Dit gebaar ging gepaard met een intense liefde en troost die van top tot teen door me heen stroomden. Ik voelde me direct rustig en vredig. Ik ging naar bed en sliep als een roos.

Ik denk nog vaak aan deze gebeurtenis, die zoveel indruk op me heeft gemaakt. Kunt u mij vertellen: Heb ik me dit allemaal verbeeld? Zo niet, wie was dan die wonderbaarlijke, liefdevolle "trooster"?

(Naam en adres ter redaktie bekend)

(Benjamin Creme’s meester bevestigt dat deze "trooster" de meester Jezus was.)


Geachte redactie,

In het Limburgs Dagblad van 23 oktober 1993 stond een artikel getiteld "Het wonder van Lede" over de 60-jarige Marie-Jeanne Vanlonderzele, die begon te bidden voor de genezing van haar stervende man. Haar gebeden werden verhoord, haar man genas; maar tijdens zijn genezing verscheen de Heilige Maagd aan Marie-Jeanne en vroeg haar een kapel te laten bouwen. Dat gebeurde en elke maand verschijnt de Maagd (en soms ook Jezus) om een boodschap te geven aan degenen die hier samenkomen.

Bezoekers komen uit heel Europa om deze boodschappen te horen. Velen nemen foto’s (van de lucht boven de kapel) die vaak na het ontwikkelen de afbeelding vertonen van een witte duif of een gewijde kandelaar. "Iedereen krijgt een of ander teken", zegt Marie-Jeanne. Ze weigert geld aan te nemen omdat, zo zegt ze, de Maagd Maria niet voor de rijken maar voor de gewone mensen komt. Marie-Jeanne helpt mensen op elke manier (door gebed, genezing en gesprekken) die de Maagd Maria volgens haar van haar verlangt.

De boodschappen stimuleren mensen om te bidden, naar de mis te gaan en te biechten, en een goed leven te leiden; ze waarschuwen ook voor oorlog, enz.; kortom, moeilijke tijden die we tegemoet gaan. Marie-Jeanne heeft ook speciale boodschappen voor de priester van de plaatselijke parochie, die tot nog toe niet openlijk heeft gereageerd op de gebeurtenissen in Lede. (1) Zijn dit authentieke visioenen of verschijningen van de Maagd Maria? (2) Worden ze door Maitreya bewerkstelligd? (3) Zijn de boodschappen betrouwbaar? (4) Is dit echt, is het mogelijk dat er nog een andere geneeskrachtige bron in de buurt is die door Maitreya of door de meester, die voorheen Maria was, energetisch geladen is? Graag uw commentaar.

(Naam en adres ter redactie bekend)

(Benjamin Creme’s meester bevestigt dat deze visioenen authentieke verschijningen zijn van de Madonna, gecreëerd door de meester die indertijd in Palestina de moeder van Jezus was. (3) Neen. (4) Ja. Door de meester die de Maagd Maria was.)


Geachte redactie,

Ik raak er elke dag meer van overtuigd dat Maitreya, de Christus, in de wereld is. Op de leeftijd van 63 jaar heb ik geen ander doel meer in mijn leven dan met name de media hiervan te overtuigen. Ook wordt het Plan me steeds duidelijker naarmate de tijd verstrijkt — steeds sneller, lijkt het wel.

B.A., Pennsylvania, VS.

P.S. Ik heb uit Londen tabletten van het Tlacote-water toegestuurd gekregen. Mijn bloeddruk daalde tot 108/72, het laagst sinds mijn kinderjaren. Ik heb oogdruppels gemaakt van het water — mijn glaucoom is verdwenen! En dat alles voor minder geld dan één bezoek aan de dokter.