Artikel van de meester -- maart 1994


Het sluimerend vuur

door de meester – –, via Benjamin Creme

Spoedig zal de wereld ontwaken tot het besef dat de nieuwe tijd is begonnen. Van alle kanten komt het bewijs dat een geheel nieuwe vorm van leven begint door te dringen in het bewustzijn van de mensheid. Meer en meer voelen de ontvankelijke leden van het ras aan wat het betekent om mens te zijn en hoe dat het best op praktische wijze kan worden uitgedrukt in het leven van alledag.

Dagelijks komen nieuwe concepten de gedachtengordel binnen en beïnvloeden het gevoelige denkvermogen van mensen overal. Van moment tot moment groeit een nieuw bewustzijn van de achterliggende noden van het mensenras, nu het op de drempel staat van de nieuwe kosmische cyclus.

Bovenal beseft de mensheid dat zij één is, onderling afhankelijk, dat men elkaar nodig heeft, en stap voor pijnlijke stap beweegt zij zich naar de uitdrukking daarvan. Er is veel onenigheid, disharmonie en strijd, maar het nieuwe bewustzijn bloeit op door de identificatie van de een met de ander. Nooit is de wereld zo gereed geweest voor verandering; nooit is de blauwdruk van het Plan zo vruchtbaar ontvangen.

Wees daarom bereid een nieuw gevoel van urgentie greep te zien krijgen op diegenen wier taak het is om de nieuwe ideeën te formuleren, om vorm te geven aan de nieuwe concepten, en voor allen de uitdagingen en beloningen te verwoorden van de nieuwe tijd.

Maitreya wacht op de kosmische gelegenheid om zichzelf aan de wereld te presenteren. Hij kijkt uit naar de cyclus die het meest gunstig is voor zijn plannen en verzamelt een leger van helpers om zich heen. Zo roept de grote Heer zijn legermacht op om strijd te leveren met de tirannie van het verleden. Uit alle hoeken van de wereld komen deze getrouwen samen, klaar om hun liefde en kracht aan hem ter beschikking te stellen. Nooit eerder heeft zo’n leger planeet aarde met zijn vuur en mogelijkheden gesierd. Nooit hebben zulke menigten de oproep tot dienstbaarheid en hulp beantwoord. Nooit eerder is de behoefte aan hun dienstbaarheid, noch de prijs van de overwinning, zo groot geweest.

Verwachting

Velen wachten, in hoopvolle verwachting, op de aanblik van Maitreya’s gelaat, het geluid van zijn stem, de strekking van zijn leringen. Vele duizenden over de hele wereld hebben hem, of ze dat nu weten of niet, reeds gezien, zijn oproep gehoord, de warmte van zijn liefde gevoeld. Dagelijks stroomt die liefde uit op aarde en wekt zij dezelfde liefde op die de ware aard is van de mens, en brengt zij genade aan allen die kunnen reageren en handelen.

Zo werkt de grote Heer. Zo ontvlamt hij het vuur dat sluimert in de harten van allen.