Artikel van de meester -- november 1994


De deuren staan open

door de meester – –, via Benjamin Creme

elen verwachten thans de verschijning van Maitreya en kennen de eigenschappen van God aan hem toe. Het is waar dat vele goddelijke eigenschappen hem als vanzelf omringen, maar voor Maitreya is de wereld van de mensen zijn voornaamste zorg. In geen enkel opzicht is de Grote Heer afgescheiden van de zonen der mensen. Wanneer, mettertijd, de mensen dit beseffen, zullen ze zichzelf herkennen als Zonen van God.

Intussen gaan de voorbereidingen voor zijn openlijke manifestatie verder. Rondom hem verzamelen zich degenen wier taak het zal zijn zijn leringen wijd en zijd te verspreiden. Hun eigen jarenlange ervaring als leraar geeft die verlichte mensen de kwalificaties voor deze heilige taak. Deze heilige mensen zullen de hele wereld rondgaan en het licht van Maitreya’s denken brengen aan allen die de waarheid zoeken.

Nog vele anderen zullen volgen totdat die ring van licht de aarde omgeeft. Zo zal het zijn. Zo werkt de Grote Heer om het licht van de rede en de liefde in het denken en het hart van de mensen te brengen.

Gevaren

Langzaam maar zeker keert het tij in de aangelegenheden van de mens. Geleidelijk en in groeiend getal worden mensen zich bewust van de gevaren van hun huidige leefwijze, vatten ze de noodzaak tot verandering en kiezen ze de leiders die zich voor die verandering inzetten. Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zullen nog veel meer van zulke leiders aangetroffen worden, gereed om het werk op zich te nemen van de hernieuwing: de redding en het herstel van deze aarde.

Mammon

Met elke dag die verstrijkt, komt de tijd naderbij voor de definitieve aanval op de burchten van Mammon. Deze bastions van het kwaad zijn al ondermijnd, hun garnizoenen in wanorde, hun leiders ontdaan van hoop voor de toekomst. Binnen korte tijd zullen ze vallen voor de logica van de Christus en voor altijd hun eeuwenoude greep op de mens verliezen. Op deze wijze zullen de economieën van de wereld getransformeerd worden. Onderlinge afhankelijkheid en de gemeenschap der mensen zullen de plaats innemen van afgescheidenheid en hebzucht. De nieuwe energieën van Waterman, gericht door Maitreya, zullen de evoluerende mensenzonen samenvoegen en doen opgaan in broederschap.

Zo zal het zijn. Zo zal het Licht der wereld zijn licht uitzenden, en door die verlichting opnieuw de goddelijke vonk ontsteken in de harten van alle mensen.

Voor allen zal dat licht beschikbaar zijn. Eenieder kan daar, naar vermogen, aan deelhebben. Laat niets je de toegang tot dat licht van liefde, kennis en waarheid beletten of ontzeggen, en betreed met groeiend vertrouwen je goddelijke erfgoed. De deuren staan open.