Artikel van de meester -- oktober 1994


Gebeurtenissen zonder weerga

door de meester – –, via Benjamin Creme

Met iedere dag die verstrijkt, nadert de verschijning van Maitreya in volle en zichtbare aanwezigheid zijn vervulling. Weldra zal de wachtende wereld onbetwistbaar weten dat de Meester der meesters, het Licht en de Hoop van de wereld nu, opnieuw, onder de mensen is. Zeer weinig tijd weerhoudt deze lang voorbereide plannen nu nog van hun climax.

Deze plannen betekenden de reorganisatie van de groep van meesters waarvan Maitreya het hoofd is, om ook hen voor te bereiden opnieuw hun werk met de mensen op zich te nemen in openlijke manifestatie van hun kennis en macht. Er was veel speciale training nodig om hen voor deze taak uit te rusten. Spoedig zullen de resultaten van deze inspanning de mens doen ontwaken tot de nieuwe werkelijkheid in hun midden, en de nieuwe richting wijzen van het pad dat vóór hem ligt. Iedere meester heeft zijn specialiteit, maar ieder omhelst het plan voor de ontwikkeling van alle factoren die het geestelijke wezen van de mens bepalen. Ieder zal, afzonderlijk en als lid van een groep, het geestelijk potentieel dat in allen latent is stimuleren en oproepen. Zo zal het zijn. Zo zullen de Oudere Broeders van de mens blijk geven van hun verwantschap en betrokkenheid, van hun liefde en hun kennis van het Plan.

Verandering

Er begint een periode van diepgaande verandering. Niet allen zullen de richting toejuichen waarin die verandering moet gaan. Toch vereisen de dringende noden van de tijd dat oude privileges en macht worden prijsgegeven, en dat de herschepping van verouderde vormen met vreugde wordt aanvaard, om ze beter af te stemmen op de ware behoeften van de mens.

Doel

Maitreya’s doel zal zijn die behoeften te verduidelijken en te omschrijven. Hij zal laten zien dat zonder gerechtigheid voor allen er geen werkelijke hoop is voor de mens, want zonder gerechtigheid is vrede een ijdele droom. Hij zal laten zien dat de mens behoefte heeft aan werk en het zelfrespect dat daaruit groeit. Hij zal de aandacht van de mens vestigen op de speciale noden van de jeugd, om zo hun latente aspiratie en bereidheid tot dienen aan te moedigen. Hij zal de rol van de vrouw benadrukken en haar behoefte aan emancipatie, onderwijs en respect. Hij zal laten zien dat in de komende jaren een omvangrijk leger van dienaren nodig is om zelfs maar de basisbehoeften te lenigen van een wereld die hongert naar voedsel, werk, onderwijs en kennis; naar een kans om haar menselijkheid te tonen en haar verlangen naar verbetering.

Wereldtoneel

In zijn centrum wacht Maitreya op het moment dat hij, binnen de wet, het wereldtoneel kan betreden en daar tot alle mensen kan spreken. In dat centrum worden nu voorbereidingen getroffen voor deze naderende gebeurtenis. Slechts weinigen hebben het vermogen zich een voorstelling te maken van het belang en de omvang van de gebeurtenissen in deze tijd; die zijn zonder weerga in de geschiedenis van de wereld.