Artikel van de meester -- april 1995


Te elfder ure

door de meester – –, via Benjamin Creme

Steeds wanneer de mensheid in moeilijkheden verkeert, neigt ze ertoe een van deze twee dingen te doen: alle voorboden en tekenen van tegenspoed negeren en verder gaan in het blinde vertrouwen dat alles goed zal komen; of plotseling en onverwacht een tegenovergestelde richting inslaan. Ondanks alle tekenen van gevaar kozen de mensen gedurende enige tijd voor het eerste.

Hun ogen sluitend voor de onmiskenbare afbraak van hun instituten en het misbruik van hulpbronnen, en doof voor de waarschuwingen van geleerden voor de drastische gevolgen ervan, sukkelden ze voort en riskeerden ze het leven en welzijn van de mensheid als geheel.

Geleidelijk echter begint het velen te dagen dat de toekomst er werkelijk somber uitziet, dat er geen speciale bescherming is die het menselijk ras omringt en dat zonder een ingrijpende heroriëntatie het mensdom tot uitsterven gedoemd is. Deze waarheid dringt steeds meer door tot de bevolking van een wereld in gevaar.

Te elfder ure

Nu, te elfder ure, beginnen de mensen de veelvoudige problemen aan te pakken die hun aandacht nodig hebben. Eindelijk bekommeren regeringen zich serieus om de waarschuwingen voor planetaire ontwrichting, die ze zo lang genegeerd hebben. Eindelijk zien ze de gevaren van een snel groeiende bevolking te midden van allengs slinkende hulpbronnen. Ten langen leste erkennen ze het internationale karakter van de vele problemen en de noodzaak van gezamenlijk handelen om ze op te lossen. Een nieuw besef dat het de hoogste tijd is, draagt ook bij tot deze recente aanpak en voorspelt veel goeds voor de planeet en het ras.

Gunstig

In deze gunstiger situatie kan de Christus nu naar voren treden. Achter de schermen heeft hij lange tijd de nieuwere en betere weg gewezen. Nu kan hij voor de ogen van allen zijn stem voegen bij de aanzwellende roep om een nieuwe richting. Onder zijn stimulans zullen de mensen krachtdadig de omstandigheden scheppen waarin de mensheid in vrede kan leven. Zo zal deze bedreigde planeet getransformeerd worden en zo zal de mens zijn klim omhoog beginnen.

Eensgezind

Spoedig zal Maitreya zijn aanwezigheid onomstotelijk bewijzen en oproepen tot een eensgezinde inspanning om deze wereld te redden. Via de televisie zullen zijn woorden op grote schaal weerklinken. Zijn boodschap van vrede door samen delen zal allen galvaniseren die zuiver zijn van hart, en zal de bestaande instellingen opwekken tot verandering.

Eén voor één zullen de bouwvallige structuren van nu bezwijken voor de logica van menselijke behoefte en gezond verstand. De hebzucht en corruptie van het verleden zullen plaats maken voor de zuivere lucht van geopenbaarde goedheid en in toenemende aantallen zullen de mensen zich scharen rond de Heraut van het Nieuwe, de Boodschapper van de komende gezegende tijd.

Spoedig zal de wereld inzien hoe benard haar situatie werkelijk is en zich tot Maitreya wenden voor zijn raad. Die wijze raad zal niet geweigerd worden.