Vragen en antwoorden -- jan/feb 1995


V. Is Maitreya sinds het vorige (december) nummer van Share Nederland nog in het openbaar verschenen?

A. De verschijning op 6 november vond plaats in Ottawa, Canada.

Op 4 december verscheen Maitreya aan 300 tot 400 christenen in Cardiff, Wales (GB). Hij sprak er 16 minuten. In de omgeving was water energetisch geladen.

Op 11 december verscheen Maitreya, voor de vierde maal, in Duitsland; dit keer in Frankfurt. Hij sprak gedurende 18 minuten tot 600 à 700 katholieken. Er was één journalist aanwezig. Water in de omgeving was al eerder geënergetiseerd.

Op 18 december verscheen Maitreya in Bagdad, Irak, waar hij gedurende 20 minuten sprak tot een grote groep (800) moslims. Ook in deze omgeving werd van tevoren water opgeladen.

Op 25 december verscheen Maitreya aan 400 tot 500 katholieken in Rome, Italië, en sprak er 16 minuten.

Op 1 januari verscheen Maitreya aan 600 tot 700 katholieken in Dublin, Ierland, en sprak er 20 minuten. Water werd tevoren opgeladen. (Dit gezelschap, op een seminarie, was "volkomen verbijsterd" door zijn verschijning.)

Op 8 januari verscheen Maitreya aan 300-400 lutheranen in Zweden en sprak gedurende 18,5 minuten — 70 procent reageerde positief. Tevoren was in de omgeving water opgeladen.

 

V. Ik heb begrepen dat we maar een deel van onze hersenen gebruiken. Zal meer ervan in de toekomst bruikbaar worden?

A. In de hersenen bevindt zich een aantal krachtcentra die bij het overgrote deel van de mensheid nog niet actief zijn. Door het evolutieproces openen deze krachtcentra de weg tot de hogere delen van het mentale gebied. Er zijn vier mentale gebieden (net zoals het stoffelijke gebied, dat wij als één gebied zien, eigenlijk uit zeven gebieden bestaat). Naarmate steeds meer mensen de etherische gebieden kunnen zien (sommigen kunnen dat al) zullen die voor ons werkelijkheid worden en zal de mensheid het bestaan ervan accepteren. Er zijn in de hersenen veel centra van etherische stof die volkomen onbekend zijn, maar die zich geleidelijk zullen ontwikkelen en de mens bewust maken van de hogere mentale niveaus. Te zijner tijd zullen we alle vier mentale gebieden gebruiken en, nog hoger, de drie geestelijke gebieden: het manasische, boeddhische en atmische, die de weerspiegelingen zijn van de geestelijke wil, liefde en intelligentie van de vonk van God. Dit wordt bereikt door meditatie en door dienstbaarheid aan de wereld.

 

V. (1) Leefde Bertrand Debruyne, een hooggeplaatste geestelijke die zich intensief bezig hield met de medische wetenschap, natuurkunde en de geriatrie, inderdaad in de omgeving van Antwerpen rond het eind van de 16de en het begin van de 17de eeuw? (2) Zo ja, kunt u zijn stralenstructuur en punt in evolutie geven, en (3) is het waar dat diezelfde Bertrand Debruyne de huidige geneeskunde beïnvloedt, vooral de natuurgeneeswijzen?

A (1) Ja. (2) Ziel 4; persoonlijkheid 3, sub-straal 7; mentaal lichaam 4, sub-straal 6; astraal lichaam 6, substraal 2; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,5. (3) Nee. Hij is nu wel in incarnatie, maar niet werkzaam op het medische vlak.

 

V. Is het DNA de drager van de ziele-eigenschappen van een persoon?

A. Nee. Het DNA is de drager van de trilling van het lichaam van een individu in zijn laatste incarnatie. Als iemand sterft, valt het stoffelijk lichaam uiteen, maar er blijft één stoffelijk permanent atoom, één astraal permanent atoom en één mentaal permanent atoom over. Rond deze permanente atomen vormt de ziel een nieuw lichaam, waarbij de trillingsgraad van de drie permanente atomen de sleutel vormt voor de trillingsgraad van het lichaam dat geschapen wordt. De ziel stelt dit nieuwe lichaam op magische wijze samen, eerst op het etherisch stoffelijke niveau waarna het neerslaat op het grofstoffelijke gebied. In je volgende incarnatie begin je op precies hetzelfde punt dat je bereikt had toen je in je vorige incarnatie stierf. Dat wordt via de permanente atomen overgedragen en vormt dat wat we nu kennen als het DNA.

Het sympathische en het parasympathische zenuwstelsel vormen de sleutel tot het contact tussen de ziel, op haar eigen gebied, en de menselijke persoonlijkheid. Door de zenuwstelsels stroomt een aan de huidige wetenschap onbekend zenuwgas, dat de drager is van de energie van de ziel en van het levensbeginsel. Er is een levensdraad verbonden met het hart en een bewustzijnsdraad die verbonden is met het centrum van de hersenen. Via deze twee "draden" stimuleert en voedt de ziel de persoon in incarnatie. Wanneer iemand sterft, komt dat omdat de ziel de levensdraad heeft verbroken; de bewustzijnsdraad kan al eerder verbroken zijn en dan wordt de persoon in kwestie een soort levende plant, maar pas wanneer de levensdraad is verbroken, sterft de persoon.

 

V. Nemen de Heren van stoffelijkheid weleens een menselijke vorm aan?

A. Nee, maar ze manifesteren zich wel via mensen; een heel bekend voorbeeld daarvan was Adolf Hitler. Hij was letterlijk bezeten door twee van deze wezens, waarvan er 12 zijn, zes in het Westen en zes in het Oosten. Door hem konden ze de oorlog — tussen 1939 en 1945 — omlaag brengen tot het fysieke gebied. Die oorlog tussen de krachten van het licht en de krachten van duisternis, woedde sinds Atlantische tijden op de astrale gebieden.

 

V. Al 2000 jaar wachten mensen op de terugkeer van degene die zij Jezus noemen, als de Verlosser van de wereld. Dit werd onlangs nog eens onderstreept toen mensen uit vele landen deelnamen aan de "Mars voor Jezus". U zegt dat Jezus is teruggekeerd en zich op dit moment in Rome bevindt. Wat zal volgens u de reactie van de mensen zijn wanneer degene die Maitreya wordt genoemd zichzelf uitroept tot "Wereldleraar"? Denkt u dat de mensen Jezus nog steeds zullen beschouwen als de beloofde verlosser?

A. Het is goed mogelijk dat Maitreya en de meester Jezus die nu in Rome is enige tijd beiden worden afgewezen door de zeer orthodoxe christenen — vooral de fundamentalisten. Hij is niet "uit de wolken gekomen aan het eind der tijden" zoals zij verwachten, en hij heeft ook geen gaten in zijn handen en voeten. Maar geleidelijk zal het voor veel christenen gemakkelijker zijn om, in plaats van Maitreya, de meester Jezus te aanvaarden als de wedergekeerde Christus (zijn naam kennen ze ten minste) en de meester Jezus heeft de leiding over de christelijke kerken in de wereld. Uiteindelijk denk ik echter dat de meeste mensen, christelijk of niet, zullen accepteren dat Maitreya inderdaad de Christus, Messias, Krishna is — de Wereldleraar voor allen.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Karl Popper (1902-1994), de Oostenrijkse filosoof die onlangs is overleden?

A. Ziel 3; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, substraal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,5.

 

V. In antwoord op een vraag in het novembernummer van Share Nederland citeert u het boek Openbaringen waarin voorspeld wordt dat het kwaad "voor een tijd en een halve tijd" verzegeld zal worden. Als het zover is, zijn we aangeland in het midden van het Steenboktijdperk wanneer, naar ik meen volgens een voorspelling van DK, via Alice A. Bailey, het echte Armageddon zal plaatsvinden, een oorlog tussen het hogere en het lagere denkvermogen die, zoals hij geloof ik zegt, erger zal zijn dan de wereldoorlog van deze eeuw.

(1) Zal die oorlog gevoerd worden op het stoffelijke gebied? (2) Zo niet, welke vorm zal hij dan hebben? (3) Zal het Beest, de Heren van de stof, gedurende die tijd vrij- en weer in contact komen met de mensheid? Ik weet dat het nog ver weg is, maar misschien kunnen we maar beter voorbereid zijn op de betrokken kwesties?

A. (1) Nee. (2) Het zal plaatsvinden op de mentale gebieden. (3) Dat is niet echt de manier om de situatie van die tijd te beschrijven. De energie van de Heren van de stof, de involutionaire kracht (de energie van de antikrist, zoals wij het noemen) zal opnieuw vrijgelaten worden. De oorlog zal eindigen in een volledige vernietiging van de krachten van het kwaad op deze planeet.

 

V. U heeft gezegd dat alle planeten in ons zonnestelsel bewoond worden door mensen. (1) In hoeverre zijn de mensen op Jupiter dan beïnvloed door de inslaande komeetbrokstukken; en (2) in hoeverre zijn wij hierdoor op aarde beïnvloed?

A. (1) Totaal niet. De bewoners van Jupiter leven op de verschillende manen die rond de planeet cirkelen. (2) In het geheel niet.

 

V. Wat gebeurt er met je geest of ziel op het moment van de dood?

A. De dood is het gevolg van het verbreken, door de ziel, van de levensdraad en de bewustzijnsdraad door middel waarvan zij haar voertuig heeft geactiveerd tijdens de incarnatie. Met de ziel gebeurt dus niets — die zal te zijner tijd, zoals wij dat zouden noemen, een nieuw voertuig creëren waarin ze kan incarneren.

 

V. Ik geloof dat we na ons fysieke bestaan kunnen blijven bijdragen aan het welzijn van de mensheid (al het leven). U ook?

A. Ja, voor zover ons bewustzijnsniveau ons daartoe in staat stelt.

 

V. Zijn bijna-dood-ervaringen echt; ik bedoel, overkomen die dingen (lichtwezens enz., donkere tunnels, persoonlijke identiteit in de geestelijke wereld) ons werkelijk als we dood gaan?

A. Algemeen gesproken is dit de gebruikelijke ervaring van degenen die het aardse gebied verlaten (of bijna verlaten). Voor anderen, de meer gevorderden, is de gang omhoog naar de mentale of geestelijke gebieden rechtstreeks en wordt die niet belemmerd door zulke ervaringen van astrale aard.

 

V. (1) Zijn dieren geestelijke wezens? (2) Is het doden en opeten ervan dan niet hetzelfde als het vermoorden van medemensen?

A. (1) Alle leven is geestelijk, maar het dierenrijk is niet geïndividualiseerd zoals de mens; dat wil zeggen, er bestaat geen individuele dierlijke ziel. (2) Nee. Hoewel het doden en opeten van dieren een juiste relatie met het dierenrijk uitsluit, is deze vorm van doden niet vergelijkbaar met de moord op een mens, een ziel in incarnatie, en kan het helpen om oud karma te vereffenen tussen het mensen- en dierenrijk.

 

V. Hoe zit het met het toenemend aantal zielen dat op aarde komt? Waar komen die vandaan?

A. Volgens de leringen van de Oude wijsheid zijn er 60 miljard menselijke monaden, of vonken van God, waarvan er nu maar 5,6 miljard in incarnatie zijn. Wanneer ze niet in incarnatie zijn, bevinden deze monaden zich in een toestand van permanente gelukzaligheid, op een bewustzijnsniveau dat Devachan genoemd wordt (vergelijkbaar met het christelijke idee van de hemel) totdat de tijd komt voor hun incarnatie. Het groeiende aantal heeft alleen betrekking op het feit dat er steeds meer lichamen worden gecreëerd op het stoffelijk gebied van de aarde. Dit trekt op magnetische wijze zielen aan die anders mogelijk nog niet bereid waren geweest om nu te incarneren.

 

V. Zal de schuld van de Derde Wereld kwijtgescholden worden vòòrdat de aandelenmarkt instort?

A. Of het nu voorafgaat aan de beurskrach of niet, het is onvermijdelijk dat het grootste deel van de schuld van de Derde Wereld moet worden kwijtgescholden. Die landen kunnen hun schulden met geen mogelijkheid terugbetalen — terwijl ze die eigenlijk al enkele malen hebben terugbetaald in de vorm van rente op leningen. Wat de Derde-Wereldlanden ontvangen is geen ‘hulp’, ook al wordt het zo genoemd; het is gewoon ‘woeker’. Van de hulp die aan de Derde Wereld wordt gegeven gaat ongeveer 80 procent terug naar de ontwikkelde wereld, waar het vandaan kwam, als afbetaling van en rente op de leningen; ze zullen dus nooit schuldenvrij worden. Via het marktmechanisme moeten ze met de ontwikkelde Westerse landen concurreren om al voor hulp in aanmerking te komen. Het zou veel beter zijn als zij de verleiding konden weerstaan en de hulp zouden weigeren van de Wereldbank, het Internationale Monetaire Fonds en de Westerse banken die hen jarenlang hebben uitgezogen.

 

V. Zou de Christus bij de Verenigde Naties het heft in handen moeten nemen en de landen die hun volk de gestuurde hulp onthouden de wacht aanzeggen?

A. Nee. Dat zou een enorme aantasting zijn van de menselijke vrije wil, en noch de Christus noch een van de vele meesters die op deze planeet leven zal de menselijke vrije wil aantasten, onder geen beding. Die is heilig. We moeten alles, elke hervorming, elke verandering zelf bewerkstelligen, door bereidwillig de noodzaak ervan te erkennen. De Geestelijke Hiërarchie van onze planeet zal nooit iets aan de wereld opleggen; als dat wel zo was, zou je het geen Geestelijke Hiërarchie kunnen noemen.

Te zijner tijd zal, door ons, binnen het kader van de Verenigde Naties een nieuw agentschap worden opgezet, dat toezicht zal houden op de herverdeling van de hulpbronnen van de wereld. De mensheid zal dit zelf doen, maar met de begeleiding en volgens het advies van de meesters.

 

V. Ik beoefen al het grootste deel van mijn volwassen leven Zen (hara-focus), en sinds twaalf jaar Transmissie-meditatie (ajna-focus). U heeft geloof ik gezegd dat voortdurende aandacht op het ajna-centrum de methode is voor het maken/bestendigen van ziele-contact. Betekent dit dat men, wil je evolueren tot een stabiel ziele-contact, zazen en de voortdurende Zen-oefening moet opgeven ten gunste van de aandacht op het ajna-centrum?

A. In het algemeen, ja, maar veel hangt af van het individu. Elke meditatie is een min of meer wetenschappelijke methode, afhankelijk van de meditatie, voor het maken en verdiepen van contact met de ziel. Voor de meeste hedendaagse aspiranten en discipelen echter, is aandacht op het ajna-centrum de voorgeschreven methode. Dit schept een mate van eenlijnigheid tussen de persoonlijkheid en de ziel die essentieel is voor de uiteindelijke eenwording van deze twee aspecten van onszelf. In het ajna-centrum worden de energieën van de ondergelegen centra te zijner tijd samengevoegd.

 

V. Kunt u zeggen wat er is geworden van de ingewijde St. Franciscus van Assisi?

A. Hij is nu een vijfde-graads meester en verblijft in de Italiaanse Alpen.

 

V. De hedendaagse popzangers en toneel- en filmacteurs en –actrices spreken zeer tot de verbeelding van het merendeel van de wereldbevolking. Zij moeten dus een bepaalde invloed hebben op veel mensen. Kunnen we sommigen van hen in dit licht en gezien de tijd waarin we leven beschouwen als ingewijden of gevorderde discipelen?

A. Velen naderen de eerste inwijding en zijn derhalve aspiranten voor discipelschap. Enkelen hebben de eerste inwijding genomen: de bekende Beatle John Lennon had bijvoorbeeld een inwijdingsgraad van 1,6.

 

V. Enkele jaren geleden kreeg ik een aanval van chronische depressie die met elektroshocks (ECT) behandeld werd. Kan dat blijvende nadelige gevolgen hebben voor mijn geestelijke welzijn en vooruitgang?

A. Nee, hoewel ik moet zeggen dat ECT een zeer grove, onbeholpen behandelwijze is voor een depressie.

 

V. Men zegt dat het hongerprobleem in de wereld kan worden opgelost door met genetische manipulatie gewassen te creëren die geschikt zijn voor verschillende grondsoorten en klimaten en het rottingsproces vertragen. Sommige van deze etenswaren worden al in de supermarkt verkocht. Wat is uw mening over deze technologie?

A. Er is geen twijfel aan dat de kwaliteit van de landbouw door genetische manipulatie van gewassen wereldwijd verhoogd kan worden, maar het hongerprobleem kan alleen opgelost worden door het voedsel in de wereld samen te delen. Er is nu al een voedseloverschot van circa tien procent per hoofd van de bevolking, terwijl miljoenen mensen van de honger sterven.

 

V. Wat is het effect van gebeden tot heiligen die al gereïncarneerd zijn? Zijn die even effectief als wanneer ze gericht waren tot de zielen van heiligen die niet gereïncarneerd zijn?

A. Er is geen verschil. De meeste heiligen uit het verleden zijn nu meesters.

 

V. Wilt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Rolf Alexander, auteur van The Power of the Mind (De kracht van het denken)?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 3, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 6, substraal 2; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,8.

 

V. Weet u hoeveel mensen die aan HIV en aids lijden genezen zijn door het water te drinken uit de geneeskrachtige bron die Maitreya in Tlacote in Mexico heeft opgeladen?

A. Per januari 1995: 56 mensen bij wie zich aids geopenbaard had, en 70-80 mensen met HIV-besmetting.

 

V. Is het waar dat er een nieuwe ster is verschenen boven Zuwayza in Jordanië, nabij Bethlehem? Ze werd volgens een Amerikaans sensatieblad half november 1994 ontdekt.

A. Weer een verzinsel van de sensatiebladen; in dit verhaal schuilt geen enkele waarheid.

 

V. Achterin de Engelse uitgave van uw boek De wederverschijning van de Christus en de meesters van wijsheid staan onder ‘Aanbevolen literatuur’ werken genoemd van de Britse esoterica Vera Stanley Alder. Ik heb in Maitreya’s missie, deel 1 en 2, vergeefs gezocht naar haar stralenstructuur en punt in evolutie. Kunt u deze alsnog geven?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 6; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Haar punt in evolutie was 1,65.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het evolutiepunt geven van Siegmund Feuiger (Nyana Ponika; 1901-1994), de boeddhistische geleerde die onlangs is overleden?

A. Ziel 3; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 6; astraal lichaam 2, substraal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn punt in evolutie was 1,5.

 

V. Reëel gesproken zullen er mensen zijn die zich van Maitreya willen ontdoen wanneer hij verschijnt.

A. "Reëel gesproken" zullen er veel mensen zijn die zich van hem willen ontdoen. Er zijn altijd mensen die zich van iemand willen ontdoen die het goed voor heeft met de wereld, zoals Martin Luther King, of president Kennedy, het gebeurt altijd; Abraham Lincoln werd vermoord omdat hij een visioen had van juiste verhoudingen voor de mensheid. Ze kunnen het proberen, maar het zal mislukken. Hoe ruim je iemand uit de weg als je hem niet kunt zien, als hij verdwijnt wanneer hij wil; iemand die alwetend is, alomtegenwoordig, die een lichaam heeft gecreëerd en het een moment later opnieuw kan scheppen?