Brieven van lezers -- jan/feb 1995


Het was alsof hij er ook plezier in had

Geachte redactie,

In november 1985 reisde ik naar Zuid-India voor een bezoek aan Swami Premananda en Sai Baba. Ik was er via Sri Lanka heengevlogen en logeerde op mijn terugreis naar Londen in hotel Brighton in Colombo.

Een kamermeisje van het hotel, een kleine Tamil-vrouw, vroeg mij of ik een kerstcadeautje wilde meenemen voor haar naar Londen gevluchte familieleden. Ik stemde in; één extra pakje meenemen in mijn koffer was wel het minste wat ik kon doen.

Toen ik vertrok, overhandigde de kleine vrouw mij het cadeautje: een dunne kartonnen doos met een kerstcake! Omdat het niet mogelijk was dit in mijn koffer te stoppen, heb ik haar cadeau de hele terugreis naar Londen op mijn schoot gehouden. Terug in Engeland reed ik naar Forest Gate in Londen-oost om mijn kwetsbare pakketje af te leveren. Terwijl ik naar de voordeur liep, merkte ik ineens dat er iemand voorbij liep en ik draaide mij om, om te zien wie dat was. Een Aziatische man, geheel in het wit gekleed, liep langzaam voorbij terwijl hij me met een brede grijns op zijn gezicht recht aankeek. Zijn hele gezicht straalde, zijn ogen en mond lachten alsof hij wist wat ik deed en me daarvoor bedankte (haast alsof hij er ook plezier in had, met veel gevoel voor humor). Heb ik een bijzonder iemand gezien en zo ja, wie was het?

Mary Mawson, Kings Langley, Herts (Engeland, GB).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat deze man Maitreya was.


...dit is hem, dit is de Messias

Geachte redactie,

Elf jaar geleden was ik een ‘wedergeboren’ christen die met hart en ziel verlangde naar de wederkomst. Na anderhalf jaar verliet ik de kerk om in de wereld op zoek te gaan naar de Messias, maar ik vond hem niet en dat deed me erg veel pijn.

Onlangs ging ik op bezoek bij enkele vrienden in Bristol, iets wat ik hoogst zelden doe. Mijn vriendin liet me een exemplaar zien van het tijdschrift Kindred Spirit (Verwante geest) omdat ze dacht dat het me zou interesseren. Toen ik daarin de advertentie zag over Maitreya de Christus was ik stomverbaasd. Ik bleef wel een half uur gefascineerd naar de foto kijken terwijl ik dacht, dit is hem, dit is de Messias.

Ik heb geen filosofische achtergrond waarop deze gedachte gebaseerd kon zijn, maar zodra ik hem zag, wist ik wie hij was. Is dit onzin? Ik heb nu hoop voor mezelf, mijn gezin, de mensen en de wereld.

De Messias zal ons niet in de steek laten. Ik ben in de wolken omdat hij gekomen is uit liefde en om ons te helpen want we hebben hem op dit moment in de geschiedenis zo hard nodig. Nogmaals hartelijk bedankt dat u me geholpen heeft de Messias te vinden.

Gary Clark, Wells, Somerset (Engeland, GB).


De "engel in het pak"

Geachte redactie,

Gedurende enkele maanden in 1977 of 1978 schreef ik een aantal van mijn dromen op. Een van deze dromen onderscheidde zich van alle andere omdat hij zo helder, zo ‘levendig’ was door de inhoud, alsmede door het feit dat ik me er tijdens de droom van bewust was (een zogenaamde ‘lucide’ droom).

Wat me tot op de dag van vandaag is bijgebleven was de aanwezigheid in deze droom van een mooie jongeman met edele gelaatstrekken. Hij had een lichtelijk Oosters voorkomen, zijn haar was donker en golvend, en kort en netjes gekapt en hij droeg een donkergekleurd net pak en een wit overhemd met een donkere stropdas. Zijn ogen waren opmerkelijk, donker, glanzend en ze straalden een ongelooflijke mildheid, kalmte, liefde, humor en kracht uit. Hij keek me recht aan, zijn ogen straalden liefde uit en in mijn droom was ik me ervan bewust dat ik hem als een vriend herkende (ofschoon hij totaal niet leek op iemand die ik in mijn dagelijks leven kende).

Onlangs ben ik in aanraking gekomen met Transmissie-meditatie en met het feit van Maitreya’s aanwezigheid op aarde. Na het lezen van verschillende verhalen in Share International over Maitreya’s verschijning aan individuele mensen, valt me op hoezeer deze ervaringen van Maitreya overeenkomen met de bezoeker in mijn droom. Daarom wil ik u vragen of deze "engel in het pak", zoals ik dit prachtige individu noem, misschien Maitreya was?

Naam en adres bij de redactie bekend (Nieuw-Zeeland).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "engel in het pak" uit de droom de meester Jezus was.


"De kanker was verdwenen"

Geachte redactie,

Eind juni bereikte mij een noodkreet. Dominee J. Ananias vroeg mij over te komen, omdat mijn dochter zo snel mogelijk geopereerd moest worden; er was kanker bij haar vastgesteld die zich over alle organen had uitgezaaid, en volgens de diagnose had ze nog drie maanden te leven. Haar werd te kennen gegeven dat zij beter haar testament kon opmaken omdat haar overlevingskansen vrijwel nihil waren. Aangezien de toestand kritiek was, ging ik direct op weg, al was het maar om haar te steunen, en daar ik zes Transmissie-meditatiegroepen leidt, hebben alle leden gebeden en aanroepen gezegd voor haar genezing of voor wat ze nodig had.

Ik kwam op tijd in San Francisco aan om haar na de operatie te kunnen bijstaan en vijf dagen lang was ze erg ziek; ze wilde alleen de tabletten innemen van het water uit Tlacote en uit Nordenau. Ze lag aan het infuus. Op de tiende dag was ze weer thuis zonder pijn en voelde ze zich zwak, maar beter. De kanker was verdwenen. Mijn innige dank gaat uit naar de Heer Maitreya voor het geneeskrachtige water, en nu ik weer thuis ben wacht ik geduldig de ontdekking af van ons geneeskrachtige water in de buurt van Pietermaritzburg.

Mw C.B. Irwin, Pinetown (Natal, Zuid-Afrika).


Een heel vriendelijke, warme mannenstem

Geachte redactie,

Ik zou graag uw commentaar vernemen op een ervaring van een vriendin van mij die, net als ik, werkt als telefoniste op de afdeling internationale gesprekken. Ik heb haar de afgelopen zes maanden verteld over Sai Baba en Maitreya.

Onlangs bevonden haar ouders zich in een netelige situatie waardoor zij zich gedwongen zagen al hun bezittingen op te geven. Zij deed wat zij kon om hen te helpen en gaf ze hun al haar spaargeld, op een klein beetje na dat zij bewaarde voor haar eigen gezin. Toch zat ze er erg over in en verweet ze zichzelf dat ze niet bereid was alles dat ze had op te geven om haar ouders te helpen. Zij vroeg zichzelf voortdurend af of het haar vergeven zou worden.

Op de ochtend van 17 oktober nam ze een telefoongesprek aan uit Brazilië. Een heel vriendelijke, warme mannenstem zei in het Engels dat hij een gesprek wilde voeren met iemand in Tokio, voor rekening van de opgeroepene. Het nummer dat hij haar gaf was echter geen nummer in Tokio, dus zei ze tegen hem dat hij een verkeerd nummer had. De man zei: "Het is al goed. Hoe laat is het nu trouwens in Japan?" Ze zei dat het 11.40 uur in de ochtend was. Toen vroeg hij haar zomaar of ze de Christus kende. Tot haar eigen verbazing hoorde ze zichzelf heel stellig zeggen dat ze die kende en in hem geloofde. Hij vroeg haar op hem te vertrouwen en dat als ze erom zou vragen ze gered zou zijn. Hij verzekerde haar nogmaals dat ze gered zou zijn. Toen zei hij op zeer bemoedigende toon en vol liefde drie keer achter elkaar: "Ik vergeef je. Ik vergeef je, goed? Ik vergeef je."

Overweldigd door een gevoel van dankbaarheid bedankte ze hem en maakte de lijn vrij. Het hele telefoongesprek lang zag ze in gedachten duidelijk het beeld van de Christus met uitgestrekte armen dat op een heuvel bij Rio de Janeiro staat en over de stad uitkijkt.

Ze kon zich niet voorstellen dat dit een grap was en zou graag weten wie deze man was.

Yumi Tsunematsu, Tokio (Japan).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat deze man Maitreya was.


Hij keek me lang en aandachtig aan...

Op 12 oktober 1993 zag ik een Aziatische man in Europese kledij in onze vuilnisbak rommelen. Toen ik hem een paar bananen aanbood om te eten weigerde hij deze met een glimlach en legde uit dat hij bezig was het gif uit de sigarettenpeuken te verwijderen die zich tussen het huisvuil bevonden omdat dat slecht voor het milieu is. Daarna vertelde hij me dat hij at noch dronk maar zich ’s ochtend en ’s avonds baadt. Hij vroeg me hoe ik dat verklaarde. Het was zo’n vreemde en ongebruikelijk situatie dat ik antwoordde: "Verlichting?" Hij keek me lang en aandachtig aan en vroeg me verder te gaan. Op zijn voorhoofd zag ik een donkergrijs of zwart teken of misschien was het een tatoeage die er uitzag als een soort symbool van de Heilige Drieëenheid.

Ik zou uw commentaar op deze gebeurtenis op prijs stellen.

Naam en adres bij de redactie bekend, Dorsten (Duitsland).

Benjamin Creme’s meester bevestigt dat de man Maitreya was.


...als door een lichtflits

Geachte redactie,

Op een dag in 1988 of ’89 ging ik langs bij een supermarkt voor één boodschap. Toen ik uit mijn auto stapte, werd als door een lichtflits mijn aandacht getrokken door een jongeman die van links kwam en zich langs mij heen de winkel in haastte zonder verder aandacht aan mij te schenken, hoewel ik het gevoel had alsof hij me begroet had. In de winkel ging ik op zoek naar datgene waarvoor ik gekomen was en toen ik het eindelijk gevonden had, kon ik er niet bij omdat dezelfde jongeman voor het schap gebukt zijn schoenveter zat vast te maken. Weer besteedde hij geen aandacht aan mij en al snel stond hij op en liep weg.

Ongeveer twee jaar later liep ik de supermarkt bij mij in de buurt binnen en opnieuw werd mijn aandacht als door een lichtflits getrokken door een man in een hoek aan de andere kant van de winkel. Ik had het gevoel dat hij me groette, maar het was niet iemand die ik kende. Later kwam ik hem tijdens het boodschappen doen weer tegen, maar hij gaf geen blijk van herkenning.

Nadat ik in Share International had gelezen over ontmoetingen met Maitreya vraag ik me af of deze gebeurtenissen iets te maken hebben met mijn intensieve geestelijke speurtocht in die tijd. Ik zou zeer dankbaar zijn als de meester van Benjamin Creme iets kan zeggen over mijn ervaringen. Dank u.

Elizabeth Ousland, Amston (Connecticut, VS).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "jongeman" Maitreya was.


... de beeltenis bleef zichtbaar

Geachte redactie,

Ik zou u graag willen vertellen over een recente ervaring van een van de vele manieren waarop de energie van Maitreya zich kan manifesteren.

Ik geef lokaal lezingen over de wederkomst van de Christus. Aan het begin van de laatste lezing die ik gaf, terwijl ik vertelde over de verschijning van Maitreya, viel het me op dat een vrouw op de eerste rij kennelijk geroerd was door iets. Ze had tranen in haar ogen en het was duidelijk dat ze zich even niet kon concentreren op wat er gezegd werd. In eerste instantie dacht ik dat ik beter even kon onderbreken om te vragen wat er aan de hand was, maar iets in me zei: nee, ga door.

Dat deed ik en na afloop van mijn voordracht stelde een man, ook op de eerste rij, mij een vraag en verzocht mij naar voren te komen om te zien of ik ook kon zien wat hij kennelijk zag.

Ik zat aan een lange tafel met een groot tafelkleed erover. Toen ik voor de tafel stond werd mij gevraagd naar het tafelkleed te kijken. Daarop zag ik een cirkel van licht. Terwijl ik bleef kijken kwam geleidelijk het profiel van een gezicht tevoorschijn. Ik bewoog het tafelkleed een beetje, maar de beeltenis bleef zichtbaar.

Toen bleek dat meer dan de helft van de aanwezigen tijdens de lezing op het tafelkleed gezichten had zien verschijnen die op de Christus leken. Deze afbeeldingen waren driedimensionaal. Naderhand vertelde de vrouw die in het begin zo ontdaan leek, mij met tranen in haar ogen over haar ervaring. Ze bleek last te hebben van pijn in haar benen en haar rug. Toen zij de beeltenis op het tafelkleed zag, voelde ze een golf van warme energie door zich heen stromen die in één keer al haar pijn wegnam. Kan dit een manifestatie van Maitreya geweest zijn die door ons allen tegelijkertijd werd ervaren, was de vraag die toen gesteld werd.

Janet Talty, Rochester, Kent (Engeland, GB).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de beeltenissen door Maitreya geprojecteerd werden.


... zulke mooie ogen

Geachte redactie,

In de zomer van 1992 liep ik op een zondagochtend over een landweg. Een jonge, mooie vrouw kwam mij tegemoet. Plotseling had ik een prettig gevoel, alsof ik over de grond zweefde. We begroetten elkaar heel vriendelijk. Deze vrouw had zúlke mooie ogen. Ik kan dat gevoel niet beschrijven maar het bleef me de hele dag bij. Later vroeg ik me af waarom ik haar eigenlijk niet had nagekeken. Op deze landweg zijn me overigens veel merkwaardige dingen overkomen. Kunt u deze gebeurtenis toelichten alstublieft?

G. Rochwoll (Duitsland).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "jonge, mooie vrouw" Maitreya was.


... zijn ogen waren vervuld van blijdschap

Geachte redactie,

Ik vraag me af of ik Maitreya heb gezien in een van zijn vele gedaanten?

In februari vorig jaar werd ik overvallen en een week later werd ik beroofd van mijn handtas, beide keren door een zwarte jongeman. Onnodig te zeggen dat ik hierdoor bang en schichtig werd; ik heb altijd gedacht, mij overkomt dat niet. Ik hield mezelf altijd voor dat ik beschermd werd door Maitreya, God, enz.

Een paar maanden later kwam ik laat uit mijn werk en besloot, toen ik bij het metrostation (Tooting Broadway) stond, dat ik liever met een taxi naar huis ging dan met de bus, om geen risico te lopen in de donkere straten waar ik eerder was overvallen.

Ik stond bij de ingang van het metrostation op een taxi te wachten toen er een zwarte jongeman langs liep. Hij viel mij op omdat hij zo opvallend in blauw en rood gekleed was, met bijpassende pet en rugzak. Terwijl hij langs liep, keek hij me aan. Hij had een esthetisch, prachtig gezicht, zijn ogen waren vervuld van vreugde en terwijl ik hem aankeek, voelde ik een golf van energie door me heen gaan, bijna alsof ik in Transmissie-meditatie zat. Ik was verbaasd en begon te denken dat dit niet zomaar iemand was. Terwijl ik naar zijn rug staarde vroeg ik me af of ik hem moest volgen, maar toen ik opnieuw keek was hij verdwenen en besloot ik op mijn taxi te wachten. Sindsdien is mij niets onaangenaams meer overkomen. Ik weet niet wie hij was, maar hij gaf me het gevoel dat mijn gebeden waren verhoord. Als u opheldering zou kunnen geven over de identiteit van deze man, zou ik u zeer erkentelijk zijn.

Ruth Mah, Mitcham, Surrey (Engeland, GB).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat deze "jongeman" Maitreya was.


"Maitreya de Christus komt spoedig"

Geachte redactie,

Onlangs schreef ik op een groot stuk aangespoeld hout op het strand van Brighton: "Maitreya de Christus komt spoedig". Naarmate de tijd verstreek, raakte deze tekst bedekt onder graffiti. Later spoelde de regen de graffiti weg waardoor de woorden "Maitreya de Christus komt spoedig" weer zichtbaar werden. De laatste keer dat ik het wrakhout zag was het door iemand gebruikt als brandhout. Op het deel van het houtblok dat niet verbrand was staat nog steeds: "Maitreya de Christus komt spoedig".

Gordon Ritchie, Christchurch (Nieuw-Zeeland).


Ze verdween ineens

Geachte redactie,

Ik zou graag uw mening horen over de ervaring die ik 15 jaar geleden had. Ik was 14 jaar en kwam samen met een vriend uitgelaten uit school, want de vakantie was begonnen.

Er kwam een jonge vrouw op ons af die we geen van beiden kenden. Een paar minuten lang probeerde ze ons er welgemeend van te doordringen hoe belangrijk onderwijs was en dat we de kans die ons geboden was met beide handen moesten aangrijpen en hard moesten werken. Deze vreemde situatie werd surrealistisch toen ze, terwijl ik wilde wegwuiven wat ze zei, zich omdraaide en ineens verdwenen was. Inmiddels ben ik afgestudeerd en als journalist probeer ik nu de Oude wijsheid en de komst van Maitreya onder de aandacht van het publiek te brengen. Mijn vriend ben ik uit het oog verloren. Maar wie kan deze vrouw geweest zijn dat de herinnering aan haar mij na al die jaren nog zo duidelijk is bijgebleven?

Timothy Peter, Londen (Engeland, GB).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat deze "jonge vrouw" Maitreya was.


Maitreya en de meester Jezus

Geachte redactie,

In oktober 1992 was ik in Rome en bezocht met een nichtje de Sixtijnse kapel in het Vaticaan. In een zaal met archeologische voorwerpen werd mijn aandacht naar mijn schouder getrokken, alsof iemand naar me stond te kijken. Ik draaide me om, om te zien wie mijn aandacht trok.

In de deuropening naar een andere zaal stonden twee mannen, waarvan één van 45 à 50 jaar oud die er in zijn uniform uitzag als suppoost. De ander was ongeveer 30 jaar oud, was lang, had stralende ogen, met een intensieve, sympathieke blik. Hij droeg een pak met een stropdas. Hij straalde een zekere goedheid uit, maar ook autoriteit. De jongere man sprak met de suppoost, die "ja" knikte, en beiden keken naar mij. Op dat moment dacht ik dat de jongere man de chef was. Enkele ogenblikken later verliet hij de zaal met een lichte, maar vaste tred.

Ik werd me ervan bewust dat er veel mensen in de zaal waren en aangezien de archeologische voorwerpen me niet meer boeiden, ging ik naar een andere zaal om de schilderijen te bekijken. Terwijl ik naar de schilderijen stond te kijken, voelde ik mezelf van binnen op hartchakra-niveau en plotseling hoorde ik een stem die me begroette: "Goedemorgen, ..." Ik draaide me om, om te zien wie me groette en vlak bij de deur stond de suppoost die me glimlachend aankeek. Ik beantwoordde zijn glimlach maar was verbaasd. Vervolgens realiseerde ik me dat ik alleen in de zaal was en liep snel weg om mijn nichtje te zoeken.

Deze ervaring laat me na twee jaar nog altijd niet los. Soms denk ik dat het een ervaring van Maitreya of van Jezus geweest kan zijn. Maar op andere momenten lijkt het me onmogelijk dat ik zo’n ervaring gehad zou hebben. Kan Benjamin Creme zeggen wie deze twee mannen waren?

Concette Cordò, Lausanne (Zwitserland).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de twee mannen Maitreya en de meester Jezus waren.


Gewoon een heel joviale taxichauffeur?

Geachte redactie,

Omstreeks augustus van het afgelopen jaar reden mijn partner en ik met onze pasgeboren zoon, Samson, in het drukke verkeer door Fortitude Valley ("China Town") naar de markt. Aan de kant van de passagiersstoel stopte een auto (een taxi) naast ons die werd bestuurd door iemand met een tulband en die leek op Maitreya van de foto uit Nairobi.

Hij verscheen heel plotseling en keek me recht aan. Ik grijnsde en lachte omdat hij er zo joviaal uitzag. Hij grinnikte ook en lachte waarna hij vervolgens net zo snel verdween als hij gekomen was. Maar het was langzaam rijdend verkeer. Ik vroeg mijn partner of hij de man ook gezien had en hij bevestigde dat. Dit voorval vervult mij nog steeds met geluk als ik er aan terugdenk en ik vraag me af of dit Maitreya was, of gewoon een heel joviale taxichauffeur?

Erin McMahon, Brisbane (Queensland, Australië).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat deze "joviale taxichauffeur" Maitreya was.