Artikel van de meester -- jan/feb 1995


De mensheid moet kiezen

door de meester – –, via Benjamin Creme

Met gedempte stem en ingehouden adem wacht de mensheid op de Christus. Men beseft maar nauwelijks dat miljoenen zich, bewust of onbewust, gezegend voelen door zijn aanwezigheid en hem weldra verwachten te zien. Die verwachting zal in ruime mate uitkomen. Maitreya wil zeer binnenkort het feit van zijn verschijning onder de mensen bekendmaken; hierdoor zullen velen hem voor het eerst kunnen zien en horen. Zo zal de laatste fase van zijn naar voren treden beginnen. Niets zal dan nog de voortgang van zijn terugkeer tegenhouden. Niemand zal dan nog zijn aanwezigheid kunnen weerspreken.

Zo zal degeen op wie allen wachten het toneel betreden in het volle zicht van de mensen. Zijn plannen en projecten zullen aan de wereld worden voorgelegd, zodat ze volledig onderzocht en besproken kunnen worden. In het licht van hun waarheid moet de mens zijn keuze maken.

De kwestie

De kwestie is duidelijk: doorgaan met de race die leidt tot vernietiging door concurrentie en hebzucht, en daarmee al wat leeft van de planeet Aarde elimineren; of de argumentatie uit het verleden aanvechten en opnieuw beginnen met veiliger en wijzer raad.

Dat de mensen zullen kiezen voor leven en verdere vooruitgang is onze vurige hoop en verwachting. Dat ze de dwaasheid zullen inzien van hun huidige manier van leven is onze hartewens. Onze taak is slechts te adviseren en te begeleiden; aan de mensheid alleen is het de richting te kiezen.

Angst

Velen denken wellicht dat die keus eenvoudig is, maar dat kan heel goed anders zijn: boven alles vrezen mensen verandering en om die te vermijden lijden zij nodeloos pijn. Desondanks zal de nood van de tijd hun aandacht richten op de nieuwe prioriteiten en talloze harten aansporen tot actie. Spoedig zal de overgrote meerderheid van de mensen de noodzaak inzien van drastische hervormingen en afbraak van de achterhaalde instituten van vandaag.

Mensen zullen vrijer gaan ademen, vreugde en hoop zullen hen aanzetten tot het experimenteren met nieuwe vormen en structuren, en uit de huidige chaos zal een nieuwe harmonie ontstaan. Zo zal het zijn. Zo zal het oude plaats maken voor een beter, gezonder ritme dat in de mensen de goddelijkheid oproept die binnenin hen is.

Nieuwe beschikking

Spoedig zal het lange wachten voorbij zijn; de grote Heer zal zijn gezicht aan de wereld tonen en de nieuwe Godsbeschikking zal beginnen. Put moed uit dit gegeven en schaar je bij de gelederen van hen, bekend en onbekend, die zich, nu al, over de hele wereld wijden aan het dienen van hun broeders en zusters. Benut deze kans om de huidige problemen aan te pakken en help, door aspiratie om te zetten in handelen, de lijdende mensheid het onrecht te herstellen en het nieuwe tijdperk van gerechtigheid en vrede te scheppen.