Artikel van de meester -- juni 1995


Een dwingende keuze

door de meester – –, via Benjamin Creme

Nooit eerder in de geschiedenis van de wereld was zoveel afhankelijk van de beslissingen die nu in de politieke machtscentra van de planeet achter gesloten deuren genomen worden. Ten langen leste hebben de politieke en economische feiten van de huidige wereldcrisis de machthebbers ertoe gebracht deze problemen onder ogen te zien. Op hun beraadslagingen berust het toekomstige welzijn van de wereld.

Tot dusver vonden de landen van de "eerste wereld" hun bevoorrechte positie in wereldzaken vanzelfsprekend, en organiseerden ze de economische macht in hun eigen voordeel. Voor het eerst hebben ze nu aandacht voor de ontberingen van de derde wereld en zoeken ze naar wederzijds gunstige oplossingen voor de vele kwesties die de stabiliteit van de wereld bedreigen. Met open oor voor de hulpkreet van de armere landen, bereiden de rijkere zich eindelijk voor het onvermijdelijke te overwegen: de noodzaak van samen delen. Dit duidt op een wezenlijke verandering van opvattingen en voorspelt veel goeds voor de toekomst.

Deur naar de werkelijkheid

Ongeacht of deze beraadslagingen worden omgezet in concrete acties en voorstellen, is hiermee de deur naar de werkelijkheid en gezond verstand geopend, en is er, hoe kortstondig en gebrekkig ook, een glimp opgevangen van wat mogelijk is. Dit zal uiteindelijk leiden tot een welwillende reactie op Maitreya’s aanbevelingen; de mensen moeten de noodzakelijke veranderingen goedschiks en gaarne, of helemaal niet accepteren.

Dat men ze zal aanvaarden lijdt geen twijfel: het alternatief, verschrikkelijk te denken, zou het menselijk bestaan op aarde voorgoed beëindigen. De geschiedenis toont aan dat de mens, oneindig buigzaam als hij is, vele crises en gevaren heeft overleefd — steeds, al was het op de valreep, heeft zijn instinct tot zelfbehoud het ras voor vernietiging behoed.

Nu hij op de drempel van het nieuwe tijdperk staat, wacht de mens opnieuw een dwingende keuze.

Oudere broeders

In vroegere crises werd de mens, dikwijls vanachter de schermen, door zijn oudere broeders bijgestaan. Dit keer doet zich een nieuwe situatie voor, en zullen de broeders voor het oog van allen zelf hun raad en inzicht aanbieden. Zo zullen de mensen geholpen worden met hun keuzes en beslissingen; zo zullen ze de kortste weg naar waarheid inslaan.

Onderricht en begeleid door Maitreya en zijn groep, zullen de mensen snel een eind maken aan de grootste ongelijkheden in deze verdeelde wereld: massale armoede en sterfte zullen uit het zicht en het geheugen verdwijnen, oude wonden zullen genezen, vroeger onrecht zal vergeven worden.

Zo zullen de mensenzonen de reis naar hun goddelijkheid voortzetten. Onder leiding van Maitreya en zijn broeders zullen ze de betekenis en het doel van hun leven kennen, en in toewijding aan de uitvoering van het Goddelijk Plan zullen ze elkaar herkennen als goddelijke zonen van God. Zo zal het zijn; en zo zal het werk van de Grote Heer voltooid worden. Het tijdstip van zijn verschijning is vastgesteld. De wereld zal Hem terstond zien.