Artikel van de meester -- mei 1995


Een nieuwe aarde

door de meester – –, via Benjamin Creme

Of de mens nu wil of niet, de gevestige orde ondergaat verandering. Dagelijks flitst het nieuws van deze veranderingen met de snelheid van het weerlicht rond de aardbol en brengt het in gelijke mate vreugde of verdriet en wanhoop. Nooit tevoren in de geschiedenis van de aarde was de mens zich zo bewust van de beweging van verandering en zo door de ontwikkelingen in beslag genomen. Nooit eerder was het menselijk ras zo gericht op zichzelf en op zijn problemen en zorgen. Weldra zal de snelheid van verandering zoveel stuwkracht krijgen dat zij alleen voor de minst gevoeligen onopgemerkt blijft. Door massacommunicatie zijn tijd en afstand verdwenen en wordt iedereen betrokken bij de transformatie van de wereld. Mettertijd zullen de mensen de redenen inzien voor deze veranderingen, ze verwelkomen en zich bereidwillig inzetten voor de uitvoering ervan.

Moeras

Intussen vinden velen dat de veranderingen ondraaglijk langzaam gaan. Gevangen in een moeras van armoede en ziekte, betreuren miljoenen het gebrek aan verbetering en zien de toekomst ontgoocheld en verbitterd tegemoet. Zonder hoop bezinnen ze zich, ten einde raad, op een uitweg uit hun lot. Dromen van revolutie en wraak komen gemakkelijk in hun denken op; slechts de dagelijkse taak van overleven weerhoudt hen er tot nu toe van te streven naar verbetering van hun lot. Zo lijden miljoenen nodeloos, in afwachting van een drastische omslag in het denken van mensen en landen ver weg.

Spoedig zal het besef dagen dat hun toestand niet zo pijnlijk hoeft te zijn, dat talloze mensen niets weten van hun lijden en verdriet, dat voedsel voor iedereen voldoende is voor iedereen en dat samen delen volstaat om dat te bewijzen.

Rechtvaardigheid

Dan zal de roep om rechtvaardigheid over de hele wereld weerklinken. Die roep vindt zijn brandpunt in de stem van Maitreya, die aanspoort tot een snelle hervorming van alles wat de ware bestemming van de mens tegenhoudt. De Grote Heer zal op een nieuw stelsel aandringen: de schepping van leefwijzen die de mensenzonen niet verdelen maar verenigen, de formulering van wetten die rechtvaardigheid en vrijheid voor allen garanderen, de herverdeling van hulpbronnen om in de behoeften van allen te voorzien, een beter beheer van de hulpbronnen om blijvend in de vervulling van deze behoeften te voorzien.

Zo zal een nieuwe aarde vorm krijgen. Zo zullen de mensen de vreugde kennen van juiste verhoudingen, de voldoening van dienstbaarheid, de juiste afstemming op het doel van de ziel.

Luid appèl

Spoedig zal Maitreya zijn stem laten klinken en een luid appèl doen aan hen die de wereld dienen. Spoedig zal zijn stem allen galvaniseren van wie het hart verlicht wordt door het vuur van liefde, wier ijver slechts wacht op zijn stimulans en steun, wier hoogste intenties tot een verzengende hitte aangewakkerd kunnen worden. Spoedig, nu zeer spoedig, zal de Heer en Avatar van Liefde voor de wereld zijn opwachting maken. Wees er als de eerste bij om gehoor te geven aan zijn oproep.