Vragen en antwoorden -- maart 1995


V. Is Maitreya sinds het laatste nummer van Share Nederland nog ergens verschenen?

A. Maitreya’s verschijning op 8 januari 1995 was in Stockholm (voor de tweede keer).

Op 29 januari verscheen Maitreya aan 300-400 boeddhisten in Osaka, Japan. Hij sprak er 16,5 minuut. Eerder werd water in de omgeving opgeladen.

Op 5 februari verscheen Maitreya aan 600-700 moslims in Turkije en sprak er ongeveer 18 minuten. Eerder werd water in de omgeving opgeladen.

 

V. (1) Wat was volgens u de oorzaak van de recente Japanse aardbeving? Waren het ondergrondse atoomproeven? (2) Zou Maitreya het niet hebben kunnen voorkomen?

A. (1) Nee, de aardbeving had een natuurlijke oorzaak en was het gevolg van het verschuiven van de continentale platen in de aardkorst. (2) Er is door Maitreya ingegrepen voor zover dat binnen de karmische wet mogelijk was. De aardbeving zou anders nog destructiever zijn geweest: 8 of zelfs hoger op de schaal van Richter, in plaats van de 7,2 die het nu was. Toen de ramp plaatsvond en gedurende vele dagen daarna, heeft Maitreya veel tijd in Kobe doorgebracht om vele mensen van de dood of ernstige verwondingen te redden en om de overgang van stervenden te verzachten.

 

V. Als Maitreya elk moment een nieuw lichaam kan, scheppen is hij eigenlijk geen menselijk wezen, maar een soort manifestatie van God, in die zin dat hij beschikt over krachten die een normaal mens niet heeft?

A. Normale mensen hebben deze krachten ook, maar kunnen ze nog niet tot uitdrukking brengen. Niets dat hij doet is abnormaal — abnormaliteit bestaat niet: er bestaat alleen een uitbreiding van wat wij normaal noemen totdat het de doorsnee te boven gaat en het ons als abnormaal voorkomt. Hij geeft uitdrukking aan goddelijke krachten die in ons nog verborgen liggen.

Ooit zullen we bijvoorbeeld met gedachtekracht naar Australië kunnen gaan zonder die 26 uur durende reis; we zullen onszelf gewoon naar Sydney denken, of waar dan ook naartoe, en weer terug.

 

V. Zullen de politieke en economische machten zich niet verzetten tegen het naar buiten treden van Maitreya?

A. Je zult zien dat Maitreya de spreekbuis zal zijn voor de ontelbare miljoenen gewone mensen in de wereld en door hen zal hij een vereende, ontwikkelde publieke opinie vormen, die zich duidelijk kan uitspreken en waartegen geen instituut of regering bestand is. Maitreya heeft gezegd: "Velen zullen mij volgen en mij beschouwen als hun gids. Velen zullen mij niet kennen." (Boodschap nr. 10).

Er zijn veel fundamentalisten — al of niet christelijk — die deze informatie zien als een verdraaiing van de waarheid en die Maitreya in eerste instantie zullen afwijzen, maar niet voor altijd. Het kan zijn dat christenen eerst de meester Jezus aanvaarden voordat zij Maitreya aanvaarden, maar het kan ook zijn dat ze zelfs de meester Jezus niet aanvaarden. De naam klopt wel, maar hij heeft geen gaten meer in zijn handen en voeten. Hij is in zijn derde lichaam sinds die tijd, een geheel volmaakte (ten hemel gevaren) meester en de mensen zullen beseffen dat de aanwezigheid van de meesters een nieuwe situatie in de wereld schept.

Op Verklaringsdag zal Maitreya doen wat nog nooit, in de gehele geschiedenis van de wereld, iemand heeft gedaan: telepathisch in contact treden met de hele mensheid tegelijk en oproepen tot herstel van vrede en rechtvaardigheid, en het tijdperk van liefde in de wereld inluiden. De meeste mensen zullen hierop reageren; de fundamentalisten van alle religies misschien niet. De fundamentalisten op politiek en economisch gebied misschien ook niet, maar zij raken hun macht geleidelijk kwijt. Thatcher was een politieke fundamentalist en haar tijd is geweest. De Russische oligarchie is ingestort; Gorbatsjow reageerde op een impressie van Maitreya, ging naar Amerika, streefde naar vrede, beëindigde de Koude Oorlog en opende de Sowjet-Unie voor glasnost. Hij is een held, een groot man en dient als zodanig erkend te worden. Nelson Mandela heeft in Zuid-Afrika het onmogelijke tot stand gebracht: begonnen als lid van een terroristische organisatie en na een verblijf in de gevangenis van 27 jaar, is hij opeens president van het nieuwe Zuid-Afrika. Dit zijn wonderen en ik verwacht net zulke wonderen wanneer de mensen Maitreya zien. Als het in Zuid-Afrika kan gebeuren, en in het Midden-Oosten, kan het overal ter wereld gebeuren.

Mensen met verschillende gezichtspunten veranderen onder invloed van de energie van evenwicht en zijn dan in staat overeenstemming te bereiken. Het probleem met fundamentalisten is dat ze de wijsheid van compromissen niet begrijpen. Ze blijven totaal en dogmatisch vasthouden aan hun eigen ideeën en overtuigingen, hoe bespottelijk en onjuist ze ook zijn.

Mensen zullen zien hoe gewoon Maitreya en de meesters zijn. Ze zijn normale, menselijke wezens. Het verschil tussen hen en ons is dat zij geen fouten hebben. Ze zijn volmaakt, foutloos, vervuld van de liefde van God en zijn in staat om die liefde uit te drukken en in de wereld uit te stralen. Door hun energie zullen zij groepen mensen galvaniseren die door de woorden van Maitreya op Verklaringsdag geïnspireerd worden.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van de bekende anti-apartheidsactivist Joe Slovo (1926-1995), die onlangs overleden is. Hij werd geboren in een arme Litouwse familie die naar Zuid-Afrika emigreerde en heeft zijn leven gewijd aan de omverwerping van het (toenmalige) racistische regime. Hij leefde jarenlang in ballingschap buiten Zuid-Afrika waarnaar hij later terugkeerde om zijn plaats in te nemen naast zijn collega Nelson Mandela.

A. Ziel 3; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,47.

 

V. De kranten schrijven dat er mogelijk een staakt-het-vuren komt op Sri Lanka. Is dit het werk van Maitreya of van een van de meesters?

A. Geen van beide. Het is het logische gevolg van een moeizame poging om een eind te maken aan een volkomen zinloze oorlog. Het is de reactie van de Srilankaanse regering, de Tamil-bevolking en de zogeheten "Tijgers" op de energie die samenwerking en overeenstemming teweegbrengt, dezelfde energie die ook andere overeenkomsten tot stand heeft gebracht zoals die tussen Sinn Fein en de Britten, de Palestijnen en de Israëliërs, de Oost- en Westduitsers, blanke en zwarte Zuidafrikanen enzovoorts.

Dit is de energie van evenwicht die Maitreya de wereld instuurt. Deze is afkomstig van een grote kosmische avatar die de Geest van vrede of evenwicht wordt genoemd. Hij werkt met de Wet van actie en reactie die, zoals u weet, tegengesteld en gelijk zijn. Het gevolg van deze energie is dat geweld, tweedracht en verwarring in de wereld omgezet worden in hun tegendeel, zodat we een periode binnengaan van rust, vrede en evenwicht (mentaal en emotioneel) in even grote mate als de bestaande verwarring, gewelddadigheid en haat. De mensen reageren op deze energie. Het is niet zo dat Maitreya zijn aandacht op hen richt; zij reageren op een energie die al jarenlang over de wereld wordt uitgestort.

 

V. (1) Op dit moment (februari 1995) lopen er twee grote tentoonstellingen van Franse schilders in Londen. Eén is van een oude meester, Nicolas Poussin (1594-1665) wiens stralen u al gegeven hebt in Maitreya’s missie, deel 1: 7-7-6-4-3 en een punt in evolutie van 2,4. Kunt u zijn sub-stralen geven? Is hij nu een meester? (2) De andere is een moderne "avant-garde" schilder, Yves Klein (1928-1962). Kunt u zijn stralenstructuur en punt in evolutie geven?

A. (1) De sub-stralen van Poussin zijn: 4-4- 4-7. Hij is nu bijna een meester; zijn inwijdingsgraad is 4,8. Hij is op dit moment niet in incarnatie.

(2) Yves Klein: Ziel 4; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,5.

 

V. Is het mogelijk om, in plaats van mondelinge aanwijzingen van iemand, een bel te gebruiken om de aandacht tijdens Transmissie-meditatie opnieuw te richten?

A. Als de aanwezigen dat goed vinden kan het, maar in mijn ogen is het niet zo’n goed idee. Het gesproken geheugensteuntje om de aandacht op het ajna-centrum te houden werkt, omdat het chakra met name genoemd wordt. Een dergelijke associatie ontbreekt bij het luiden van een bel. Volgens mij zouden mensen heel snel aan een bel wennen en er geen acht meer op slaan, of misschien niet eens meer horen.

 

V. Gesteld dat ik Maitreya in dit leven zie, zou ik hem dan in een volgend leven herkennen?

A. Ik zou zeggen dat het al of niet herkennen afhankelijk is van je punt in evolutie. Als hij als wereldleraar voor de gehele mensheid de komende 2500 jaar in de wereld zal zijn, zul je je al van jongsaf (vanaf een jaar of drie, vier) bewust van hem worden. Mogelijk herken je hem uit een vorige incarnatie, maar dat is afhankelijk van je vermogen om herinneringen uit je vorige leven over te brengen in je bewustzijn. Dit hangt af van je evolutiepunt.