Artikel van de meester -- maart 1995


De vereisten voor verandering

door de meester – –, via Benjamin Creme

Weldra zullen de mensen gaan beseffen dat de wereld onherroepelijk veranderd is, en ten goede. Ondanks de vele tragische oorlogen en het lijden van miljoenen, komt een nieuwe realiteitszin op in de menselijke aangelegenheden, die rechtstreeks leidt tot détente, compromis en samenwerking op een grotere schaal dan ooit. Ondanks de oorlogszuchtige houding van enkele misleide avonturiers, komen de landen als geheel voorzichtig maar zeker tot een betere verhouding. Een nieuw en onbekend vertrouwen groeit naarmate de volkeren en hun regeringen zich bewust worden van hun onderliggende afhankelijkheid. Niettemin is er nog een lange weg te gaan en veel te doen voordat zulk vertrouwen kan opbloeien tot ware en blijvende vrede.

Prioriteit

Intussen moet alles wat bijdraagt aan dit proces prioriteit krijgen. Bovenaan staat het beginsel van samen delen en de herverdeling van de hulpbronnen van de aarde. Deze voornaamste noodzaak moet voorop staan in het denken van iedereen die zich bekommert om het welzijn van de wereld. Zonder samen delen kan er weinig bereikt worden. Zonder samen delen zal de mens geen vrede kennen. Wanneer dit beginsel heerst, zullen de mensen de allerbelangrijkste stap naar broederschap en juiste verhoudingen genomen hebben.

Vast staat dat de mensen het beginsel van samen delen zullen aanvaarden; de vraag is nog op welke manier en hoe snel ze deze basiswet ten uitvoer zullen brengen. Om de mens te helpen aan deze dringende noodzaak te voldoen, zijn Maitreya en zijn groep teruggekeerd in het leven en de aangelegenheden van de mens. Hun advies zal, indien opgevolgd, de mensheid de zekerste weg naar gerechtigheid en vrede wijzen. Hun aanwezigheid zal miljoenen mensen galvaniseren en hun sluimerende aspiratie tot actie aansporen, en via hen de loop van de geschiedenis veranderen.

Ongeduldig

Velen wachten nu op de aanblik van de Grote Heer. Ongeduldig en geprikkeld over het uitstel weten ze niets van de vele factoren die zijn tevoorschijn treden beheersen. Maitreya moet er zeker van zijn dat geen inbreuk gemaakt wordt op de vrije wil van de mensen, dat de krachten van de kosmos voor en niet tegen zijn verschijning werken, dat de bereidheid van de mens om zijn advies te aanvaarden op zijn grootst is.

Het economische weefsel van dit stervende bestel moet nog iets verder rafelen om de mensen tot bezinning te brengen en hun hart te doen ontwaken voor de nood van hun broeders.

Dan zal Maitreya voor de mensheid verschijnen en zijn oplossingen aanbieden voor de vele problemen die de mensen tegenwoordig kwellen. Wanneer Maitreya de uitnodiging aanvaardt om tot vele miljoenen te spreken, zal hij de gevaren schetsen van dadeloosheid en laten zien wat de mogelijkheden en vereisten voor verandering zijn. Dat moment komt snel, zeer, zeer snel.