Brieven van lezers -- november 1995


"Dit licht is voor altijd in je hart"

Geachte redactie,

Ongeveer tien jaar geleden, ik woonde in Parijs, maakte ik een slechte periode door waarin ik maar wat ronddoolde, zonder een doel in mijn leven. Op een dag, toen ik uit het metrostation kwam, viel mij direct een man op die bijna dansend over straat liep en er heel gelukkig uitzag. Hij was ongeveer 30 jaar oud en had kort, keurig gekapt zwart haar. Hij droeg een donker pak en had een zilveren kruis in zijn revers. Hij had een ongelooflijk blij gezicht en hij lachte voortdurend.

Terwijl ik in zijn richting liep, hield hij me aan en vroeg: "Waarom kijk je zo treurig?" Zijn vrolijkheid beurde me op en doordat ik hem zag lachen, antwoordde ik: "Dat weet ik niet." Hij vroeg me of ik even tijd had om te praten en ik zei: "Ja." Hij vroeg me: "Geloof je in het licht van Jezus Christus?" Ik zei: "Ach, ik weet het niet; ik ben opgevoed door de nonnen en die hebben mij bepaald geen goed voorbeeld gegeven." Hij zei: "Ik heb het niet over je ervaringen van vroeger, maar over het licht van Christus dat werkelijkheid is. Het geneest en het redt." We spraken een tijdje over dit onderwerp, hij vroeg naar mijn ideeën, luisterde naar mijn mening en gaf me interessante inzichten. Toen zei hij: "Zal ik je dat licht laten zien?" Ik zei: "Ja."

Hij vroeg me om mijn ogen dicht te doen en legde zijn hand op mijn rechterschouder bij mijn hals. Hij zei: "Lief kind, ik zegen je nu met het licht van Jezus Christus. Dat je nooit vergeet dat dit licht voor altijd in je hart is en dat alles hiermee mogelijk is." Terwijl hij deze woorden zei, ervoer ik een overweldigende energie van geluk rond mijn lichaam en uit zijn hand kwam een snel draaiende bal van helder wit licht die ik zag in de vorm van een kleine zon met stralen en die zich vastzette in het midden van mijn borst. Terwijl hij sprak, draaide het snel rond en verwarmde mijn hele lichaam — ik werd er een beetje duizelig van. Na deze zegening was het enkele ogenblikken stil waarna ik mijn ogen opendeed en hem vertelde wat ik gevoeld had. Hij zei: "Ach werkelijk! Daar ben ik zo blij om."

We praatten verder en hij vertelde dat hij voor een dagje van het platteland was gekomen (hij had een provinciaal accent) en dat hij leefde om mensen over het licht van Jezus Christus te vertellen en dit licht en geluk uit te dragen. Ik vroeg hem: "Kun je daarvan leven, dan?" En hij antwoordde: "Ik in elk geval wel."

Na een paar minuten zei hij: "Dus zul je je vanaf vandaag altijd het licht van Jezus herinneren en positief zijn bij alles wat je doet? Weet je, vandaag was je er klaar voor om mij te ontmoeten en deze ervaring te hebben. Er gebeurt niets bij toeval. Alles gebeurt wanneer je er klaar voor bent — wees dus geduldig en gelukkig." Hij vroeg: "Lees je de bijbel?" Ik antwoordde: "Nee." Hij zei: "Ik heb hier een bijbel, het is een speciale bijbel — mijn eigen exemplaar. Zou je die willen hebben? — Het is de laatste die ik heb." Ik antwoordde: "Nee. Als ’t je laatste is, moet je hem houden." Hij zei: "Nee, ik wil je hem graag geven als je belooft dat je er elke dag in zult lezen en dat je hem altijd bij je zult houden." Ik nam de bijbel aan en we namen afscheid. De hele ervaring had ongeveer vijftien minuten geduurd. Ik voelde me volkomen opgebeurd en vol vreugde en onderweg naar huis had ik het gevoel alsof ik zweefde. Ik moet bekennen dat ik me niet aan zijn advies heb gehouden om elke dag in de bijbel te lezen — in het begin wel, en nu geeft het me vreugde er dagelijks in te lezen. Kunt u mij alstublieft zeggen wie deze man was?

N. Bogomas, Londen (Engeland).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een ontmoeting was met de meester Jezus en dat de bijbel die hij gaf gemagnetiseerd is met zijn energie. Het voorval duurde ongeveer 30 minuten.


Hij lachte mij vriendelijk toe

Geachte redactie,

Op 14 juni jl. liep ik in mijn woonplaats langs de bank. Op enkele meters afstand stond een jongeman, netjes gekleed, met donker haar en donkere ogen. Hij zocht oogcontact met mij en lachte mij vriendelijk toe — ik deed hetzelfde.

In de namiddag zei ik opeens tegen mezelf, zonder enige aanleiding, "Maitreya" en tezelfdertijd gingen mijn gedachten naar die jongeman. Sindsdien laat dit mij niet meer los. Graag zou ik willen weten of het inderdaad Maitreya was of niet.

Mevr. Vos-Faes, Mol (België).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "jongeman" Maitreya was.


Een engel uit het middenkader

Geachte redactie,

Ik vind de brieven in deze rubriek inspirerend, maar ik heb zelf nooit echt behoefte gehad aan een ervaring van Maitreya. Het volgende gebeurde in de lente van vorig jaar en leek zo alledaags dat ik het wekenlang beschouwde als een van die ontelbare, typische gebeurtenissen die zich in de Newyorkse metro voordoen.

Om op vrijdag vanuit mijn werk in Brooklyn naar de meditatie in Manhattan te gaan, moet ik twee keer overstappen. Ik ging vroeg weg van mijn werk en toen ik op de metro stapte, viel mij een jongeman op van ongeveer 20 jaar die dezelfde trein nam. Voor mijn eerste overstap moest ik een groot en druk station doorkruisen. De jongeman volgde me ook in deze trein. Hij ging recht tegenover mij zitten. Het was niet druk. Bijna een halve meter rechts van hem zat een man die mij recht aankeek toen ik ging zitten. Ik keek hem ook verscheidene keren aan met een vaag gevoel van herkenning. Hij zag er uit als een arbeider uit Brooklyn (in modieuze vrijetijdskleding) en had een lichtblauwe pet op. Hij had grijs-wit haar, een rond gezicht en opvallende ogen en hij leek achter in de dertig. Op grond van zijn uiterlijk concludeerde ik dat hij Cubaan was.

De trein passeerde diverse stations toen de man zich plotseling tot de jongen wendde en tegen hem begon te praten — niet in het Engels maar in iets dat op Pools leek. Dit verbaasde me, aangezien de man al in de trein zat toen de jongen instapte. Ik was verbijsterd toen de jongen niet reageerde. Hij leek in gedachten verzonken, met zijn hoofd omlaag staarde hij naar de grond, toen liet hij zich onderuit zakken en staarde omhoog. De man bleef rustig doorpraten, maar verhief zijn stem niet en leunde ook niet voorover, ondanks het gedreun en geratel van de trein. Hij leek geen reactie van de jongen te verwachten. Ik observeerde hen discreet terwijl de tijd verstreek en keek toen om mij heen om te zien of niemand anders deze vreemde uitwisseling opmerkte — de andere passagiers leken zich van niets bewust. Na een poosje begon de jongen langs zijn kin te strijken alsof er een gedachte in hem opkwam. De man, die nog steeds naar hem keek, begon te glimlachen. De jongen reageerde niet één keer op hem. Vrij snel daarna kwam de trein aan bij de 42ste straat en ik stapte uit, evenals de jongen. De man bleef achter in de trein. Aangezien dit New York is, concludeerde ik dat ik getuige was geweest van een of andere clandestiene transactie. Het gebeurde op Goede Vrijdag.

Ik dacht niet meer over het voorval na totdat ik het aan een vriendin vertelde die dacht dat ik misschien een engel had gezien. "Nou, het was zo’n alledaagse man, dan zal hij wel een engel uit het middenkader zijn geweest", grapte ik. Drie maanden later merkte ik dat verschijningen plaatsvonden aan mensen die op weg waren naar meditatie of er vandaan kwamen. Toen wist ik dat ik getuige was geweest van iets bijzonders.

Hoogachtend, Cielito Pascual, New York (NY, VS).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was. Alleen de briefschrijfster kon hem zien. De jongen was gewoon een passagier.


Een werveling van licht

Geachte redactie,

Op 22 februari 1995 nam ik ’s morgens om ongeveer 7.30 uur achter elkaar drie foto’s van onze achtjarige zoon Jonah.

De middelste van de drie foto’s (gepubliceerd in Share International nr. 7, 1995 — Red.) toont een werveling van licht rond Jonah en de achtertuin is zichtbaar verlicht. Maar de eerste en de derde foto laten zien dat het buiten nog donker is. Is het licht op deze foto een manifestatie?

Bob Arthur, Garland (Texas, VS).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat het hier inderdaad om een manifestatie gaat; een zegening van de meester Jezus.


Man in het wit

Geachte redactie,

Toen ik de brief "Hij zag er uit als een Arabier" las (Share Nederland nr. 4, 1995), herinnerde ik me plotseling een ervaring die ik vijf of zes jaar geleden had.

Mijn dochter en ik dronken een kopje koffie in een rustig gedeelte van het koffiehuis "La Placette" in Lausanne, Zwitserland. Plotseling kwamen er twee mannen binnen, die aan een tafel niet ver bij ons vandaan gingen zitten. Een van hen was lang, 30-35 jaar oud, met een donkere baard. Hij droeg een wit gewaad en een witte tulband, zoals een Indiër. De ander was iets kleiner, ongeveer 30 jaar oud en donkerblond. Hij droeg een donkerblauw pak.

De man in het witte gewaad zei iets tegen de ander die onmiddellijk wegging. Ik nam aan dat hij in dienst was bij de man in het wit en wat te drinken ging halen. De man in het wit zat bij de tafel en keek mij langdurig aan, glimlachend. Zijn blik was heel indringend.

Mijn dochter en ik dronken onze koffie op en stonden op om weg te gaan. De man in het wit, die nog steeds op dezelfde plek zat, bleef naar ons kijken. Zou u mij alstublieft willen vertellen wie de twee mannen waren?

Concetta Cordo, Lausanne (Zwitserland).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de man in het wit Maitreya was, de andere man was de meester Jezus.


Een sterk gevoel van enorm geluk

Geachte redactie,

Onlangs kwam ik een folder tegen over Maitreya. Natuurlijk was ik sceptisch, maar ik wilde zoveel mogelijk informatie achterhalen over het Maitreya-verhaal. Ik vond dat ik er achter moest komen of het waar is of niet. Ik las enkele nummers van Share International. De verhalen uit de hele wereld over zijn wonderbaarlijke verschijningen uit het niets vond ik opwindend, maar ze konden niettemin verzonnen zijn. Ik was er niet van overtuigd tenzij ik de kranten zou zien waar de verhalen ingestaan hadden. Ik dacht er veel over na om tot een conclusie te kunnen komen. Telkens als ik over Maitreya nadacht of Share las, voelde ik een vreemde tinteling in mijn lichaam. Dit intrigeerde me, aangezien ik zulke dingen gewoonlijk tijdens meditatie voel of wanneer ik met genezing bezig ben. Ik vertelde mijn vriendin over deze vreemde lichamelijke gewaarwordingen en zij zei dat dat wel vaak gebeurde. Ze gaf me het boek Boodschappen van Maitreya de Christus en vroeg mij een van de boodschappen te lezen om te zien of ik energie zou voelen. Ik opende het boek op een willekeurige plek en begon te lezen. Bijna onmiddellijk voelde ik een ongelooflijk sterke energie mijn lichaam instromen; daarna had ik een sterk gevoel van groot geluk. Ik heb nooit geweten dat je je zó gelukkig kon voelen. De ervaring duurde een paar seconden en ik concludeerde dat Maitreya bestaat en mij deze ervaring gaf. Sindsdien zeg ik vaak tegen mensen met vragen: "Zij die tekenen zoeken, zullen ze vinden", omdat ik had besloten het verhaal zo goed als menselijkerwijs mogelijk was te onderzoeken om uit te maken of hij de avatar is voor de nieuwe tijd.

P. Yonge, Plymouth (GB).


Het moet een bijzonder persoon geweest zijn

Geachte redactie,

Vier zomers geleden reed ik naar mijn werk — ik moest de grote, zwarte, Amerikaanse Cherokee-jeep van mijn man lenen en ik vond het niet prettig om daarin te rijden. Ik was boos en maakte me druk over de files en de vervuiling. Voor de afslag naar links van Tooting Bec Road in Londen zag ik een soort hippie-motor (het was een driewieler van eigen ontwerp), lichtgeel van kleur, die me aan de andere kant van de straat tegemoet kwam. Hij werd bereden door een Indiër; hij had lang grijs haar en een baard en een prachtig gezicht. Hij reed heel snel, zijn hoofd iets achterover en hij lachte.

Achterop zat een knappe man met een jongetje op schoot (ongeveer vier jaar oud). Zij zagen er onbezorgd uit, droegen geen helm en amuseerden zich kostelijk.

Toen de motorrijder mij passeerde, keek hij me recht in de ogen en het leek of een elektrische schok door mijn hart en lichaam ging. Ik voelde mij daarna urenlang vol vreugde en realiseerde me, dat het een bijzonder persoon moest zijn.

Kan de motorrijder Maitreya zijn geweest? — en wie waren de passagier en het jongetje?

Annette Ponsford, East Grinstead (Sussex, GB).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man aan het stuur Maitreya was en de man achterop was de meester Jezus. Het jongetje was een "bedenksel".