Artikel van de meester -- november 1995


Het tijdperk van wonderen kent geen einde

door de meester – –, via Benjamin Creme

Steeds meer worden mensen zich ervan bewust dat het ‘tijdperk van wonderen’ niet voorbij is, maar juist over de hele wereld aanzwelt. Door recente verschijnselen schudden de zelfvoldane zekerheden van miljoenen mensen op hun grondvesten. De intense media-belangstelling waarborgt een wereldwijd publiek voor toekomstige wonderbaarlijke gebeurtenissen die gelovige èn scepticus eens temeer zullen verbazen. Daarmee is de deur geopend waardoor Maitreya tevoorschijn kan treden — en aanvaard zal worden als de kracht achter deze wonderen.

Zo is een tweevoudige benadering tot het hart en het denken van de mensen voorbereid: via de moderne media zullen de gedachten en woorden, de ideeën en verwachtingen van Maitreya de huiskamers van miljoenen mensen bereiken, terwijl miraculeuze manifestaties de aandacht zullen trekken van talloze miljoenen anderen in de hele wereld. Nu al wordt de naam van Maitreya in verband gebracht met recente voorvallen in tempels in Oost en West.

Belevendiging

Zeer spoedig, derhalve, zullen de mensen kunnen vernemen dat de Leraar die door allen verwacht wordt werkelijk onder ons is. Dat hij leeft en zijn levende lering aanbiedt voor de belevendiging van allen. Spoedig zal de mens weten dat het lange wachten voorbij is, dat de wereld is voorbereid op een gebeurtenis die grootser is dan hij zich kan voorstellen, een gebeurtenis die alles overtreft in de lange geschiedenis van de aarde.

Nooit eerder in de gekende geschiedenis van de mens leefden de meesters openlijk onder de mensen. Voor het eerst sinds ontelbare eeuwen zullen zij zo hun vele hulptaken uitvoeren. Op deze wijze zal een nieuwe band worden gesmeed tussen de wereld der mensen en die van hun Oudere Broeders. De mensen zullen de hoedanigheden van deze volmaakten willen navolgen en door hun inspiratie en voorbeeld zal de evolutie van het ras met grote snelheid vorderen. Zo zal het zijn. Zo zullen de Wachters hun kennis en ervaring aanwenden voor het nut van allen.

Naderende verschijning

Zij die betrokken zijn bij het voorbereidingswerk kunnen moed putten uit de recente wereldwijde wonderen, want die zijn de voorboden van de naderende verschijning van Maitreya voor de wereld. Zij die de informatie van zijn aanwezigheid hebben verspreid, zullen weten dat hun inspanningen niet vergeefs geweest zijn, dat de wereld hun dienst behoefde, dat zij het beste gaven in antwoord op de roep van hun hart. Ook zullen zij weten dat de dank en de liefde van Maitreya al hun dagen met hen zal zijn.

Overvloedige wonderen zullen blijven verbazen; de wanhopige pogingen van zogenaamde onderzoekers en deskundigen zullen niet in staat zijn om teniet te doen wat mensen met hun eigen ogen zien. Denkend aan de hoop die deze manifestaties opwekken zullen de mensen het verband leggen met de wijze woorden van Maitreya en zijn leiding volgen.