Vragen en antwoorden -- oktober 1995


V. Is Maitreya sinds het laatste nummer van Share Nederland nog ergens verschenen?

A. Zijn verschijning in China op 6 augustus was in Beijing.

Op 13 augustus verscheen Maitreya aan 400-500 christenen in Dodoma, Tanzania. Hij sprak er 18 minuten. De reactie was zeer positief. In de omgeving werd water opgeladen.

Op 27 augustus verscheen Maitreya aan een groep van meer dan 900 moslims in Pakistan. Hij sprak er bijna 30 minuten. In de omgeving werd water opgeladen.

 

V. Wat gaat Maitreya nu precies doen? De honger uit de wereld verdrijven, de levensomstandigheden verbeteren, de welstand verdelen — dat alles zegt niets over wat wij worden.Wat doet Maitreya voor ons, dat we zelf niet kunnen?

A. Maitreya zal niet de honger uit de wereld verdrijven, maar hij zal ons inspireren dat zelf te doen. Maitreya belichaamt wat we het Christus-bewustzijn noemen, de energie van liefde, en het is deze energie zoals die door ons wordt uitgedrukt, die de wereld zal veranderen. Maitreya zal ons inspireren tot een "mentaliteitsverandering" om rechtvaardigheid — en daarmee vrede — in de wereld te creëren.

Hij zal degenen die er klaar voor zijn door het proces van de eerste en tweede inwijding voeren en hij zal een nieuwe openbaring van de aard van God (de Logos) brengen en daarmee van onszelf. Hij komt, zegt hij, om de mensheid de kunst van Zelf- (of Gods-)verwerkelijking te leren — het doel van ons leven.

 

V. Werd de oprichting van de Anonieme Alcoholisten geïnspireerd door een meester?

A. Ja, door de meester Jezus.

 

V. Heeft het woord Maitreya een bepaalde betekenis?

A. Het betekent ‘de Gelukkige’, degene die de wereld geluk brengt.

 

V. Zullen de buitenaardse wezens in de toekomst openlijker in de wereld werken?

A. Ja, dat proces is al begonnen.

 

V. Bent u de enige die over de verschijning van Maitreya spreekt?

A. Aanvankelijk zijn er vijf discipelen gevraagd om het publiek hiermee te benaderen: één in New York, ikzelf in Londen, één in Genève, één in Darjeeling en één in Tokio. Helaas ben ik de enige die deze taak in het openbaar op zich genomen heeft. De discipel in New York (die actief is in de New Thought-beweging) gelooft niet in de fysieke aanwezigheid van de Christus. De discipel in Genève gelooft mijn verhaal evenmin. De discipel in Darjeeling "slaapt" nog, terwijl die in Tokio — een vrouw — denkt dat zij Maitreya is! Dus in zekere zin ben ik de enige die deze informatie aan de wereld presenteert, maar ik word gesteund door zeer veel moedige mannen en vrouwen over de hele wereld. We werken eigenlijk als een verspreide groep en staan voortdurend in nauw contact met elkaar. Deze — autonome — groepen in elk land nemen zelf de verantwoordelijkheid op zich om deze informatie in hun regio te verspreiden.

 

V. Wat zijn de kenmerken van het Watermantijdperk?

A. Het voornaamste kenmerk van de energie van Waterman is synthese. Naarmate deze energie meer invloed krijgt in ons leven zullen we zien dat het denken en het bewustzijn van de mensen samenkomt, samengevoegd wordt en versmelt, wat zal leiden tot de openbaring van broeder- en zusterschap op wereldschaal. Juiste menselijke verhoudingen zullen niet meer slechts een ideaal zijn, maar een vaststaand feit in onze gemeenschappen. De sleutel tot dit succes is het besef dat de mensheid één is, en dus het scheppen van rechtvaardigheid en vrede door het samen delen van de hulpbronnen.

 

V. Hoe zullen Maitreya en de meester Jezus samenwerken?

A. Deze twee grote wezens werken al vele eeuwen nauw met elkaar samen. Volgens de meester DK (die de Alice Bailey-leringen heeft gegeven) probeert de meester Jezus waar dat maar mogelijk is Maitreya tijd en werk te besparen. Deze samenwerking zal zonder twijfel doorgaan. In de christelijke kerken worden tijdens elke eucharistieviering de hosties gemagnetiseerd door de energie van de meester Jezus of van Maitreya zelf.

De verantwoordelijkheid voor de christelijke kerken ligt bij de meester Jezus. Zijn taak zal het zijn om de leringen te zuiveren van de door de mens gemaakte dogma’s en doctrines waardoor ze momenteel geconditioneerd worden. Maitreya zal hem daarbij ongetwijfeld zoveel mogelijk helpen.

De functie van de kerk is om te onderrichten en te genezen. Naar mijn mening heeft ze slecht onderwezen en maar weinig genezen. Onder de inspiratie van zowel Maitreya als de meester Jezus zal dit veranderen en zal er een pad naar inwijding gecreëerd worden — het ware religieuze pad.

 

V. In de bijbel staat heel duidelijk dat het pad tot geestelijke verlossing en eeuwig leven alleen openstaat voor wie Jezus Christus erkent als zijn Verlosser. Hoe zit het met degenen die niet echt "wedergeboren" christenen zijn?

A. Op de eerste plaats ben ik het er niet mee eens dat de bijbel (al of niet duidelijk) stelt dat dit zo is en als het waar was, zou het grootste gedeelte van de mensheid beslist van verlossing uitgesloten zijn. Dit is onmiskenbaar een overdreven en al te selectieve claim van, let wel, niet Jezus zelf, maar van de H. Paulus, de overijverige christenvervolger die de overijverige promotor van het christendom werd, en die Jezus nooit ontmoet heeft of hem heeft horen spreken.

Het pad naar verlossing is volgens mij niet gelegen in erkenning van enige leraar of goeroe, nu of vroeger, maar in de erkenning dat ieder van ons een uitdrukking is van het goddelijke, en in het vermogen om deze goddelijkheid te zijner tijd in al haar volheid te tonen.

 

V. De Londense producent van homeopathische geneesmiddelen Ainsworths heeft vier potenties van het Tlacote-water. Kunt u aangeven wat de juiste potenties en doses zijn voor de behandeling van verschillende kwalen?

A. Tlacote-water is water dat door Maitreya gemagnetiseerd is met energie van Waterman en dat verscheen als een bron die plotseling uit de grond opwelde in Tlacote, nabij Mexico-Stad. Maitreya creëert overal ter wereld soortgelijke bronnen, waarvan er tot nu toe vier ontdekt zijn. Duizenden mensen komen hier dagelijks het water halen.

We hebben het water homeopathisch laten potentiëren door Ainsworths Homoeopathic Pharmacy (36 New Cavendish Street in Londen). Ik heb het laten potientiëren in C6 en C30. Andere mensen hebben het laten potentiëren in C200 en 1m.

Wij geven geen recepten voor het gebruik van Tlacote-water of ander water dat door Maitreya opgeladen is. Als u de homeopathische potentie van Ainsworths wilt gebruiken, vraag dan de apotheker hoe je het volgens hem dient te gebruiken.

Wij zijn een kleine groep, die al tot over de oren in het werk zit. Wij zijn geen dokters en kunnen geen verantwoordelijkheid op ons nemen voor de gezondheid van de wereld; we kunnen geen recepten voorschrijven aan de honderden mensen die dan elke dag zouden bellen.

 

V. Op dit moment zijn er vele herdenkingen ter gelegenheid van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Concentratiekampen zijn zelfs tot monumenten gemaakt "om te laten zien hoe het was" of "opdat de mensen het nooit zullen vergeten".

1) Misschien zijn deze opvattingen en houdingen geldig en verdedigbaar, maar als we accepteren dat gedachten ook energie zijn (onderworpen aan de Wet van oorzaak en gevolg) kan het dan niet zijn dat we door de herdenking van de oorlog en door eraan te denken eigenlijk het idee van oorlog en fysiek geweld bevorderen? 2) Welke houdingen zouden passender zijn voor bijvoorbeeld de dodenherdenking ?

A. 1) Nee. 2) Een houding van spijt, en dankbaarheid voor degenen die geleden hebben en/of gevallen zijn.

 

V. Wat gebeurt er als u overschaduwd wordt aan het begin en het einde van een lezing?

A. Een klein deel van Maitreya’s buitengewone bewustzijn overschaduwt mij, komt mijn bewustzijn binnen. Toen de boodschappen gegeven werden, dacht Maitreya de boodschappen en kwamen die automatisch mijn denkvermogen binnen. Tegelijkertijd werd ik in hoge mate gemagnetiseerd, zodat ik bijna alleen maar kon zeggen wat ik zei en ik kon het op geen enkele andere manier zeggen. Door de magnetisering werd mijn ademhaling gestuurd en de beheersing van de ademhaling bepaalt hoe je spreekt. Ofschoon ìk degene was die sprak, regelde hij de ademhaling, dus sprak ik zoals ik sprak, met een mantrisch effect. Ik voorzag in de energie van het stoffelijk gebied; mijn etherische energie en mijn stem maakten het hem mogelijk om dezelfde boodschap, dezelfde ideeën tegelijkertijd op alle niveaus uit te zenden — bijvoorbeeld op de astrale gebieden zodat ze de astrale mediums over de hele wereld kunnen beïnvloeden (die ze weliswaar niet nauwkeurig ontvangen, maar wel het idee). Zo is de wereld op zeer besliste wijze voorbereid op de verschijning van de Christus.

Het was mijn taak om een klimaat van hoop en verwachting te scheppen, waardoor Maitreya ons leven kan binnenkomen zonder onze vrije wil aan te tasten. Volgens mij geldt voor de meeste mensen dat de waarheid van wat ik zeg afhankelijk is van hun ervaring van de overschaduwing. Mensen zien mij in licht gehuld en zien me zelfs verdwijnen tijdens de overschaduwing (voor mijzelf verdwijn ik niet; ik zit er fysiek nog helemaal, maar het licht omringt mij dusdanig dat ik er in verdwijn). Soms zien mensen Maitreya’s gezicht verschijnen waar mijn gezicht was, en de zaal wordt gevuld met het licht. Het is slechts een minuscuul gedeelte van het bewustzijn van Maitreya dat mijn bewustzijn binnenkomt, maar het is genoeg om duizenden mensen over de gehele wereld te overtuigen van de werkelijkheid van wat er gebeurt. Het is een zegening, een geestelijke voeding, die hij over de aanwezigen uitstort. Voor de meeste mensen is dat hetgene dat hen overtuigt. Iedereen kan een verhaal bedenken, maar die energie kun je niet verzinnen.

 

V. Gelooft u dat we na onze dood bewustzijn hebben of hebben we alleen bewustzijn als we in incarnatie zijn?

A. Uit incarnatie, na de dood, zijn we ons meer bewust dan we ooit in dit leven zijn geweest, omdat we niet beperkt worden door het fysieke lichaam en de hersenen. Het stoffelijke brein sterft met het lichaam. Daarna valt het etherische omhulsel dat deel uitmaakt van het stoffelijk lichaam uiteen, gewoonlijk na ongeveer drie dagen. Dan valt geleidelijk het astrale lichaam uiteen en daarna het mentale lichaam. De ziel reïncarneert en creëert een nieuw lichaam met die drie voertuigen: fysiek, astraal en mentaal. Buiten het lichaam hebben we een veel helderder waarneming, een veel levendiger ervaring, veel bewuster, groter gewaarzijn, interessanter, rijker dan alles — behalve misschien in diepe meditatie — wat we hier zouden kunnen ervaren.

 

V. Heeft Jezus in zijn missie gefaald toen hij aan het kruis stierf?

A. Nee. Hij zegevierde volledig. Het was de missie van Jezus in Palestina om te dienen als voertuig voor de Christus, de Messias. Hij kwam als jood, als de Messias van de joden, die hem niet herkenden omdat de fundamentalisten van die tijd een verkeerde lering verspreidden, net als nu. Ze hadden het al generaties lang over de komst van de Messias, maar ze dachten dat de Messias zou komen als een krijgsheer-koning die de joden zou bevrijden van het Romeinse juk. Toen Jezus kwam, deed hij niets wat daar op leek, dus hebben ze zich van hem ontdaan. Hij kwam als de wereldleraar voor die tijd — of beter, om Maitreya, als de wereldleraar, in staat te stellen zijn voertuig drie jaar te gebruiken. Dat was een groot geschenk van Jezus. Hij leerde ook om een meester te zijn, door als het voertuig voor een meester te dienen. Jezus is nu een zesdegraads meester, een "Chohan".

 

V. We hebben gehoord dat sommige homeopathische apothekers (bijvoorbeeld één in Zürich, Zwitserland), in plaats van met de hand te schudden, "magnetische trillingen" gebruiken als methode om geneesmiddelen te potentiëren. Treedt er een verlies van kwaliteit op van de geneesmiddelen door deze methode van "magnetische trillingen"?

A. Volgens mijn meester is het potentieverlies 50 procent. Deze methode wordt daarom niet aangeraden.