Vragen en antwoorden -- september 1995


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. Zijn verschijning op 4 juni in de Verenigde Staten vond plaats in Kansas City.

Op 11 juni verscheen Maitreya voor 200-300 christenen in Antananarivo, Madagaskar. Hij sprak er 18 minuten. In de omgeving is water opgeladen.

Op 25 juni verscheen Maitreya aan ongeveer 400 baptisten in Caracas, Venezuela, waar hij 20 minuten sprak. De ontvangst was zeer open. In de omgeving is water opgeladen.

Op 9 juli verscheen Maitreya voor 300-400 moslims in Marakesh, Marokko. Er was een zeer goede reactie op zijn 18 minuten durende verschijning. In de omgeving is water opgeladen.

Op 23 juli verscheen Maitreya in Wladiwostok, Rusland aan 600-700 orthodoxe christenen. Er was een goede ontvangst. In de omgeving is water opgeladen.

Op 6 augustus verscheen Maitreya in China voor 600-700 boeddhisten en sprak er 17-18 minuten. In de omgeving is water opgeladen.

 

V. Als Maitreya’s tv-optreden op Verklaringsdag op video wordt opgenomen, vindt de telepathische overschaduwing dan tijdens het afspelen van de band opnieuw plaats?

A. De energie die wordt vrijgegeven — het Christus-beginsel in dit geval — zal op de tape gemagnetiseerd worden, en elke keer als de videoband wordt afgedraaid, zul je dus het gezicht van Maitreya zien en zijn energie weer voelen, maar je zult de boodschap niet horen, omdat dat in je hoofd plaatsvond als een innerlijke, telepathische ervaring.

 

V. Is Maitreya uw meester?

A. Nee, Maitreya is de meester van alle meesters, inclusief mijn meester. Ik ben een discipel van één van de meesters, die in de Himalaya woont en zeer nauw samenwerkt met Maitreya. Ik kan u vooralsnog niet zijn naam geven. Deze is de afgelopen 20 jaar niet "onthuld" en dat zal nog een tijdje zo moeten blijven — daar zijn hele goede redenen voor.

 

V. Hoeveel tijd zal er zitten tussen Maitreya’s eerste tv-optreden in Amerika en Verklaringsdag?

A. Dat hangt van ons af: het is afhankelijk van de respons van de mensheid, van de wereldmedia, die ons in staat stelt hem te horen — en van de krachten die hiertegen zijn. Waarom denkt u dat het zo lang geduurd heeft om op dit punt te komen? Omdat er enorm machtige gevestigde belangen tegen deze manifestatie zijn. Het zijn niet alleen wat we noemen de "krachten van het kwaad", maar de krachten van ingewortelde zelfzucht, hebzucht, afgescheidenheid en onwetendheid, zowel op de hoogste machtsniveaus als bij de grote, ongeschoolde massa’s.

Op basis van wat ik van mijn meester heb gehoord, geloof ik dat het zeer snel daarna zal zijn. Maar wanneer een meester "spoedig" zegt, bedoelt hij niet ‘morgen’, zoals wij geneigd zijn te denken. Zo kan "terstond", wat de laatste aanduiding van de meester was met betrekking tot Maitreya’s verschijning, "binnen een jaar" betekenen, en "spoedig" of "zeer spoedig" kan een paar jaar zijn. De meesters werken in cycli van 2000 jaar — een paar jaar is niets voor hen.

 

V. Zal het (Britse) koninklijk huis omvergeworpen worden?

A. Als het Britse volk het omverwerpt, zal het omvergeworpen worden. De Hiërarchie bemoeit zich daar niet mee. De meesters bepalen niet hoe ons leven eruit zal zien. Ze komen niet om de macht in de wereld over te nemen en zelfs niet om haar door een betere wereld te vervangen. Ze komen om de mensheid te doordringen van de behoefte van de wereld aan samen delen, rechtvaardigheid, juiste menselijke verhoudingen, de uitdrukking van liefde — maar het is aan ons: we hebben een vrije wil. De snelheid van verandering ligt geheel in onze handen, en dat geldt ook voor monarchieën — of geen monarchieën. Het is aan ons om te creëren wat we willen.

Elk land wordt, net zoals elk individu, als een ziel en een persoonlijkheid beheerst door bepaalde energieën die we stralen noemen. De zielestraal van een land wordt uitgedrukt via de ingewijden van het land en de persoonlijkheid via de bevolking van het land. Dat geeft elk land zijn afzonderlijke identiteit, kleur, uniciteit, en die zal behouden blijven: als we iets op de ene manier willen, houden we het zo, als we het anders willen, veranderen we het. De vrije wil van de mens wordt nooit aangetast door de Hiërarchie — zelfs niet als we dat zouden willen. Dat zullen ze nooit doen omdat we anders niet zouden groeien. Maitreya zegt: "Laat niemand je vrije wil afnemen; dat is een goddelijke gave. Gebruik en manifesteer hem." Het probleem is dat we hem misbruiken. Onze problemen in de wereld zijn het gevolg van het misbruiken van onze vrije wil.

 

V. Op de Nederlandse tv verschenen onlangs beelden van een huilend beeld in een huis in Brunssum (Limburg). Hiervan schijnt slechts uit één oog bloed te vloeien. Onderzoekers stellen dat het in dit geval geen echt bloed is en beweren dat de was, die volgens hen gebruikt is om het oog aan het beeld te bevestigen, door het extreem warme weer is gaan smelten. Kunt u s.v.p. zeggen of dit het geval is of dat ook dit een echt teken is, gecreëerd door de meester die de moeder van Jezus was? (Een logisch antwoord op de conclusies van de onderzoekers is dat als het inderdaad om gesmolten was gaat, waarom dit "bloeden" dan tot slechts één oog beperkt is gebleven.)

A. Precies. Het verschijnsel is een authentiek teken dat gecreëerd is door de meester die Maria, de moeder van Jezus, was.

 

V. Zou het feit dat het fenomeen van de huilende Mariabeelden veroorzaakt wordt door een meester de reden zijn dat DNA-onderzoek aantoont dat het mannelijk bloed betreft? Zou de betrokken meester hiervoor zijn eigen bloedgroep (bijvoorbeeld O positief) reproduceren?

A. Nee.

 

V. U heeft gezegd dat de brokstukken van de komeet die in de zomer van 1994 op Jupiter insloegen niet van invloed waren op de mensheid. Is er misschien een verband met de aanval vanuit kosmische niveaus in diezelfde periode, waarover u sprak in uw artikel "De mensen zullen op hun tenen lopen"?

A. Nee.

 

V. Zijn de ruimtebroeders die hier komen ter ondersteuning van onze aardse Hiërarchie meesters van de Hiërarchieën van de planeten waarvan ze afkomstig zijn? Of zijn de bezoekers uit de ruimte gewoon hoog geëvolueerde wezens van hun planeet?

A. Ja, in veel gevallen wel. Zij staan op verschillende niveaus.

 

V. Het lijkt alsof ik gebeurtenissen, feiten en mensen kan zien in een soort biografische schets van medewerkers, vrienden en familie. Deze informatie lijkt soms in verband te staan met hun vorige levens. Kunt u me helpen te onderscheiden (met een indicatie, een bepaalde richtlijn) of dit slechts overactieve astrale verbeelding is, of dat ik wellicht op de een of andere manier (hoe?) informatie oppik die (al is het misschien niet direct) in verband staat met de betrokkene zelf, of deels en zijdelings verband houdt met hun naaste, alsmede hoe ik kan weten of het klopt, echt is? 1) Wat is dit mechanisme? Is het een soort astrale helderziendheid? Vermengd met intuïtie? Of is het een intuïtief soort telepathische gevoeligheid? 2) a: Als men meer (voor)kennis of intuïtie heeft van een situatie die anderen betreft, en waarvan zij zich niet bewust zijn, moet je dat dan aan de betrokkenen vertellen, hen proberen te waarschuwen, zeggen wat de mogelijke gevolgen zijn, of zou dat hun vrije wil aantasten om hun eigen fouten (en vaak enorme janboel) te maken? b: Betekent meer kennis en mogelijk een (iets) hoger evolutiepunt dat men een grotere verantwoordelijkheid heeft?

A. 1) Astrale helderziendheid. 2) a: Als er gevaar voor ze dreigt wel, anders niet. b: Ja.

 

V. In Share Nederland van december 1993 (blz. 22) gaf u de volgende stralen en inwijdingsgraad voor de Duitse schilder Mathias Grünewald: ziel 4; persoonlijkheid 6, sub-straal 4; mentaal lichaam 6, sub-straal 1; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 7 en evolutiepunt 2,6. In Share Nederland van juli/augustus 1995 (blz. 48) zegt u: ziel 4; persoonlijkheid 6, sub-straal 4; mentaal lichaam 7, sub-straal 4; astraal lichaam 6, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 1 en evolutiepunt 3,0. Welke zijn de juiste?

A. Die van december 1993. Verklaring: Als ik mijn meester om iemands stralen vraag, dat vergeet en ze nogmaals vraag, krijg ik altijd (iets) verschillende stralen. Daarom verzoek ik de lezers om, alvorens zo’n vraag te stellen, eerst te controleren of de stralen al niet eerder zijn gepubliceerd (in Share Nederland of in mijn boeken). Het is een strenge regel, maar met mijn tanende geheugen is het niet anders.

 

V. Kunt u misschien de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Bob Marley (1945-1981), de reggae-muzikant?

A. Ziel 4; persoonlijkheid 6, sub-straal 4; mentaal lichaam 3, sub-straal 6; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn evolutiepunt was 1,36.

 

V. Sinds de Milieu-top in Rio in 1992 zijn er vele internationale conferenties geweest over mondiale vraagstukken, zoals de bevolkingsconferentie in Caïro en onlangs de top over sociale ontwikkeling in Kopenhagen. Hebben zulke bijeenkomsten in de ogen van de Hiërarchie enig nut om de wereldwijde problemen op te lossen, of worden ze louter gezien als een forum voor toespraken?

A. Ja, ze zijn bijzonder nuttig — en een aanwijzing dat de mensheid zelf op zoek is naar oplossingen.

 

V. Onlangs is in de VS een kind, dat sinds zijn geboorte als HIV-positief was gediagnosticeerd, HIV-negatief getest. Kunt u uitleggen hoe dit mogelijk is?

A. Het komt vrij vaak voor. Dit is het gevolg van het feit dat het immuunsysteem van het kind opnieuw opleeft en het HIV-virus te boven komt. Het vergt een van nature sterk systeem om dit tot stand te brengen.

 

V. U heeft twee jaar geleden voor de radio gezegd dat u wezens heeft ontmoet die u in een ruimteschip hebben meegenomen naar Mars en Venus. Kunt u hier iets meer over vertellen?

A. U heeft het enigszins mis: ik heb niet gezegd dat ik naar Mars of Venus ben geweest, maar in ruimteschepen ben ik inderdaad vaak geweest. UFO’s, zoals wij ze noemen, zijn echt. Zij komen voornamelijk van die twee planeten; de meeste zijn gemaakt op Mars; veel worden ontworpen op Venus, maar op Mars gemaakt — Mars is de grote ‘produktieplaneet’. Ze worden gemaakt door middel van gedachten en bestuurd door middel van een combinatie van denken en een zeer vergevorderde techniek, ver voorbij alles wat wij kennen. Ze bezoeken deze planeet al ontelbare millennia en zijn zeer betrokken bij het naar buiten treden van onze Geestelijke Hiërarchie in de wereld.

 

V. Zijn de mensen die u in de ruimteschepen meenemen meesters?

A. Wij zouden ze als meesters beschouwen, hoog geëvolueerde wezens. Elke planeet heeft zeven "ronden", die miljoenen jaren duren; wij zijn halverwege de vierde ronde, dus als planeet zijn we niet erg hoog geëvolueerd. Er zijn zeven heilige planeten; wij zijn één van de niet-heilige planeten. Mars is ook een niet-heilige planeet, maar is technologisch veel verder ontwikkeld dan onze planeet. Venus is in haar laatste ronde, dus ik zou de mensen van Venus geen meesters noemen, ze zijn eerder goden. De relatie tussen Venus en deze planeet is hetzelfde als die tussen de ziel en de persoonlijkheid: Venus is het alter-ego van deze planeet.

 

V. Wat vindt Maitreya van de "samenzweringstheorie", die zegt dat er in de ruimte zowel slechte als goede mensen rondvliegen in ruimteschepen?

A. Er is een geloof, vooral in Amerika, dat er ontvoeringen van mensen in de wereld plaatsvinden door ‘gemene’ ruimtewezens. Volgens mijn informatie schuilt er absoluut geen waarheid in deze verhalen over ontvoeringen. Er wordt niemand door de Ruimtebroeders ontvoerd. Dit zonnestelsel staat volledig onder toezicht van de Hiërarchieën van de hogere planeten. Er zijn veel mensen die beweren dat ze ontvoerd zijn en dat er experimenten op hen zijn uitgevoerd; mijn informatie is dat dit 100 procent astrale begoocheling is. De betrokken mensen geloven dat het waar is, net zoals je midden in een droom gelooft dat het waar is. Deze beweringen vloeien voort uit hysterische, astrale fantasieën die men voor werkelijk houdt.