Artikel van de meester -- september 1995


Maitreya’s raad

door de meester – –, via Benjamin Creme

Overal ter wereld zijn er velen die nu uitzien naar Maitreya. Onder vele namen kennen en verwachten ze hem, en spoedig zullen ze hem zien. Wanneer die grote dag komt, zal al hun hoop op een beter leven voor de mensen in vervulling gaan. Die heilige dag is bijna aangebroken.

Niettemin zijn er velen aan wie zijn komst onbekend is, voor wie het idee te vergezocht en niet overtuigend is, die hem in de zeer verre toekomst tegemoet zien en elke eerdere verwachting wantrouwen. Voor hen is zijn verschijning voor de wereld met twijfel en vrees beladen.

Geleidelijk aan, echter, zullen ze merken dat er geen grond is voor hun angst, dat de komst van Maitreya hun niets dan goeds voorspelt, dat juist zijn aanwezigheid hun toekomstig geluk en de veiligheid van deze wereld waarborgt.

Velen zullen in hem het antwoord zien op hun hoop en verwachtingen. Anderen zullen achteloos hun gang gaan, vooralsnog niet gereed voor de veranderingen die hij zal bepleiten.

Drastisch

Dat die bepaald drastisch zullen zijn, daar kunnen we zeker van zijn. Dat ze enige mate van opoffering inhouden staat wel vast. Dat ze de geopende harten van de mensen zullen aanspreken, lijdt geen twijfel. Maitreya’s raad behelst niets minder dan de volledige reorganisatie van het menselijk leven op aarde.

Er zal een omvangrijk programma voor verandering worden voorgelegd dat, stapsgewijs, zal leiden tot een fundamentele hervorming van de structuren — politiek, economisch en sociaal — waarbinnen de wisselwerking en de verhouding van mensen onderling zich ontwikkelen.

Inspiratie

Momenteel zouden mensen nog terugschrikken voor zulke verreikende veranderingen, maar in antwoord op de aanbeveling en de inspiratie van de Christus, en geconfronteerd met de dreiging van economische chaos zullen velen de noodzaak inzien van een nieuwe benadering en een nieuwe urgentie om de dringende problemen van onze wereld aan te pakken.

Indien genegeerd, zouden deze problemen verder zweren en over de hele wereld als rampzalige gebeurtenissen tot uitbarsting komen. Pijn en leed zouden voor miljoenen mensen het onvermijdelijke gevolg zijn van onze huidige onachtzaamheid. Zo zal Maitreya spreken. Zo zal hij wijzen op de noodzaak voor verandering.

De hoofdzaken

Wanneer de mens dit inziet, zal hij de huidige versleten vormen graag vervangen door die van beter ontwerp: het aanvaarde beginsel van samen delen, het scheppen van rechtvaardigheid — de openbaring, derhalve, van vrede op aarde.

Dit zijn de hoofdzaken die de wereld zullen veranderen. Hun toepassing zal de mensheid tot juiste verhoudingen brengen en zodoende bijdragen aan het Plan van God. De Grote Heer staat klaar om zijn missie te beginnen. De wereld wacht op zijn raad.