Vragen en antwoorden -- december 1996


V. Is Maitreya sinds het vorige nummer van Share Nederland nog aan groepen verschenen?

A. Maitreya’s verschijning in Maine, VS, op 6 oktober was in Ashland.

Op 27 oktober verscheen Maitreya aan ongeveer 65 fundamentalistische christenen in Edmonton, Alberta, Canada. Hij sprak er ongeveer 14 minuten onder verblufte stilte. In de omgeving werd water opgeladen.

Op 3 november verscheen Maitreya in Afghanistan aan ongeveer 400 moslims. Hij sprak 18 minuten en de reactie was redelijk. In de omgeving werd water opgeladen.

 

V. Ik weet niet wat het juiste systeem is: het christendom, het boeddhisme of iets anders?

A. De reden dat u het moeilijk vindt te kiezen tussen de verschillende systemen is dat u reeds de verlichting hebt die zich niet laat binden aan een verstard dogma of stelsel.

Elke religie in de wereld telt zijn eigen grote ingewijden. Maar zij zijn geen ingewijden omdat ze tot die bepaalde religie behoren. Ze horen bij die religie omdat ze ingewijden zijn, en omdat ze die religie van dienst kunnen zijn.

Maitreya is gekomen om de mensheid te laten zien dat we één zijn, broeders en zusters van de ene mensheid, die voortkomen uit de Ene Goddelijke Bron. Maitreya is gekomen om ervoor te zorgen dat we onszelf niet vernietigen — niet door zijn goddelijke hand te heffen en te zeggen: "Het zal niet gebeuren. God zegt dat het niet zal gebeuren." Hij is God niet. Hij is goddelijk, maar wij zijn zelf ook goddelijk. Het enige verschil tussen ons en Maitreya is dat hij zijn goddelijkheid tot uitdrukking heeft gebracht. Hij is er zich elk moment van bewust, onophoudelijk, terwijl ons dat nog niet in grote mate lukt. Ons probleem is dat we niet weten hoe we dat het beste kunnen doen. Volgens mij zullen we op hem reageren, omdat hij ons zal laten zien hoe we onszelf kunnen zijn — niet door andere mensen te volgen of een bepaalde religie omdat we daar gelukkiger van worden. Maitreya noemt religie een ladder: daarmee kun je naar boven klimmen, maar als je eenmaal boven bent heb je geen ladder meer nodig. Een religie is zelf niet de waarheid, maar ze kan je wel helpen om de waarheid te vinden.

 

V. Zal Maitreya niet afgewezen worden, en wat zullen de gevolgen van deze afwijzing zijn?

A. We hebben een vrije wil, we kunnen hem aanvaarden of afwijzen. Hijzelf heeft gezegd (in Boodschap nr. 10): "Velen zullen mij volgen en mij beschouwen als hun gids; velen zullen mij niet kennen." Als we Maitreya afwijzen door te zeggen: "Het klinkt allemaal heel aardig, maar het is te utopisch. Of, ik verlies er teveel bij; waarom zouden we onze goederen aan de derde wereld geven? Wat hebben zij ooit gedaan om dat te verdienen?" — dan zullen we op een punt komen dat de marktwerking die op dit moment de wereldeconomie beheerst, en de commercialisering die het instrument is van de marktwerking, de economie van de ontwikkelde wereld zo zullen verlammen, dat ze een wereldwijde beurscrash zullen veroorzaken, zoals Maitreya heeft voorspeld. Zelfgenoegzaamheid is een krachtig gegeven in de wereld.

In 1988 heeft Maitreya gezegd: "Er komt een wereldwijde ineenstorting van de aandelenmarkten, die zal beginnen in Japan." De beurs van Japan stond toen zeer hoog, de Nikkei-index stond op rond de 40.000 punten. Maitreya zei dat het een "zeepbel" was die onvermijdelijk uiteen zou spatten en de aandelenmarkten van de wereld ten val zou brengen. In 1988 begon de Nikkei-index snel te dalen — tot 14.000 punten. Inmiddels heeft de beurs meer dan 60 procent van zijn waarde verloren en wordt hij alleen maar op peil gehouden door de wanhopige pogingen van de Japanse regering die miljarden yens in de economie pompt om die drijvend te houden. Dit strekt zich uit over de hele wereld: de Japanners staan garant voor 25 procent van de Amerikaanse staatsschuld. Als de zaken in Japan uit de hand lopen, zullen ze hun buitenlandse investeringen terugtrekken, zoals nu reeds gebeurt, en dit zal leiden tot de ineenstorting van alle aandelenmarkten in de wereld.

Maitreya’s voorspellingen zijn nauwkeurig omdat hij het al ziet gebeuren. Voor hem is er geen verleden of toekomst: wat wij verleden, heden en toekomst noemen vindt voor hem tegelijkertijd plaats.

 

V. 1) Het idee van samen delen heeft twee kanten. Wat hebben de rijken eraan om aan de armen te geven? 2) Zal de vreugde van het schenken op zichzelf genoeg zijn in de nieuwe wereldgemeenschap?

A. 1) Niet alleen de rijken, maar de hele wereld heeft er wat aan om samen te delen. Dit is de manier, de enige manier waarop rechtvaardigheid tot stand gebracht zal worden en daarmee wereldvrede. Zonder samen te delen is er voor niemand een veilige toekomst. 2) Het is niet zozeer een kwestie van vreugde beleven aan het geven, dat is voor iedereen op elk moment mogelijk, maar van het scheppen van economische structuren die vrede tussen alle volken zullen waarborgen.

 

V. U zegt dat het uw taak is om "een klimaat van hoop en verwachting te helpen scheppen waarin het voor Maitreya mogelijk wordt om naar buiten te treden zonder onze vrije wil aan te tasten." Betekent dit dat Maitreya niet naar buiten zal treden totdat het mogelijk is om dit te doen zonder onze vrije wil aan te tasten?

A. Ja. Voor Maitreya en de meesters is onze vrije wil onschendbaar en deze mag nooit worden aangetast. Ik heb de grootste problemen gehad om deze belangrijke wet die Maitreya’s toenadering tot de mensheid beheerst aan het publiek, en vooral de media, duidelijk te maken.

 

V. Is Maitreya alwetend — ik bedoel, kan hij in de toekomst kijken?

A. Ja. Van 1988 tot 1991 heeft hij een reeks hoogst opmerkelijke en nauwkeurige voorspellingen van wereldgebeurtenissen gedaan die als zodanig werden gepubliceerd in Share Nederland. Ze zijn ook naar de wereldmedia gestuurd in de vorm van persberichten. Naar mijn mening vormen deze voorspellingen van Maitreya de meest bijzondere, uitgebreidste en nauwkeurigste reeks voorspellingen die ooit aan de wereld gegeven zijn. In de rubriek ‘Aankondigingen en feiten’ houdt Share Nederland regelmatig bij hoe Maitreya’s voorspellingen in de wereld van vandaag uitkomen.

 

V. Ik ben bijzonder geholpen door het lezen van twee boeken van Murdo Macdonald-Bayne: Beyond the Himalayas en The Yoga of Christ. 1) Waren zijn leraren in deze boeken (of sommige van hen) meesters? 2) Deze twee boeken werden uit de verkoop gehaald als gevolg van een rechtszaak die was aangespannen door Krishnamurti, wat me verbaast. Kunt u hiervan de redenen geven? 3) Wordt dezelfde schrijver in zijn boek Divine Healing of Mind and Body overschaduwd door Jezus of door Maitreya?

A. 1) Ja. 2) Niet Krishnamurti was verantwoordelijk voor deze rechtszaak, maar de familie Macdonald-Bayne. 3) De meester Jezus.

 

V. Onlangs werd in een documentaire in het Verenigd Koninkrijk het gebruik van kleurentherapie onderzocht bij de behandeling van autistische kinderen. De meeste ‘experts’ die om commentaar werd gevraagd meenden dat de behandeling de zoveelste onwetenschappelijke, modieuze therapie was, maar de kinderen leken er wel baat bij te hebben. Is dit het begin van een nuttige behandeling op dit gebied? Er werd met tussenpozen gekleurd licht in het gezicht van de kinderen geflitst. Zijn er ook andere toepassingen?

A. Kleurentherapie is, op juiste en wetenschappelijke wijze gebruikt, verre van "de zoveelste onwetenschappelijke, modieuze therapie", bestemd om een van de toekomstige wetenschappen van genezing te worden. (Het probleem met zogenaamde ‘wetenschappelijke experts’ is dat ze alles wat ze niet begrijpen al gauw onwetenschappelijk noemen.)

Elke kleur is in wezen een energie die op een bepaalde frequentie trilt. Verschillende organen en gebieden van het lichaam kunnen gestimuleerd en in activiteit verhoogd worden door blootstelling aan de juiste kleur licht. De beste manier om het licht toe te dienen is in een verduisterde, zwartgeschilderde kamer (klein of groot) waarin de patiënt (voor allerlei soorten aandoeningen) ‘ondergedompeld’ kan worden in het gekleurde licht zolang als nodig is. De wetenschap moet natuurlijk betrekking hebben op de kennis van welke kleuren welke organen en delen van het lichaam beďnvloeden, en dus ook welke chakra’s, en de vereiste duur van de blootstelling aan het gekleurde licht.

 

V. In de afgelopen jaren is in de VS weer veel aandacht voor de ‘kombucha’ of de ‘Manchuriaanse paddestoel’, waarvan een gistenzymthee wordt gemaakt die te gebruiken is als een dagelijks opwekkend middel. Veel mensen beweren dat het ze meer energie geeft, het immuunsysteem versterkt, giftige stoffen afscheidt, een lang leven bevordert en in het algemeen verjongende eigenschappen heeft. Ik heb het nu bijna een jaar gebruikt en ik kan echt niet zeggen of het me goed gedaan heeft of niet. Is het alleen voor sommige mensen heilzaam of misschien helemaal niet?

A. Het is een hallucinogeen en is voor niemand bijzonder heilzaam.

 

V. Is er een esoterische reden waarom zoveel dieren en planten uitsterven — of is het gewoon het misbruik van de planeet door de mensheid?

A. Veel planten sterven inderdaad uit, of zijn reeds uitgestorven, als gevolg van de massale schade aan het milieu doordat de mensheid de natuurlijke hulpbronnen misbruikt. Grote delen tropisch regenwoud bestaan bijvoorbeeld niet meer om te voorzien in de natuurlijke woonomgeving van ontelbare soorten. Dit geldt ook in toenemende mate voor veel dieren, groot en klein.

Bij de dieren speelt echter nog een andere, esoterische factor mee: sommige soorten worden bewust uit incarnatie genomen onder de (weldadige) vernietigende tussenkomst van de eerste straal van wil of macht. De neushoorn, krokodil en alligator, veel van de grote katten, allen zeer oud en in principe ontembaar, te primitief voor toenadering door of reactie op het menselijk denkvermogen (het mechanisme voor de evolutie van bewustzijn bij dieren), zijn gedoemd tot uitsterven.

Dieren die min of meer door de mens gedomesticeerd zijn, zoals katten, honden, kamelen, olifanten, vee, paarden, enzovoort, zullen steeds meer reageren op de energie van het menselijk denkvermogen, waarmee ze worden voorbereid op een nauwere relatie met het mensdom en (uiteindelijk) op individualisering als mensen.

 

V. Hebben we een achtste grote chakra en zo ja, wat is zijn functie?

A. Nee.

 

V. Zal Maitreya door de christenen geaccepteerd worden?

A. De meeste christenen zullen het denk ik eenvoudiger vinden om in plaats van de heer Maitreya de meester Jezus te accepteren en te volgen. Jezus was een ‘plaatsvervanger’ van de heer Maitreya. Wat de joden betreft is de meester Jezus de Messias, alhoewel ze hem nog niet als zodanig hebben erkend. Hij kwam tot hen, als een jood, om een einde te maken aan de joodse dispensatie en de weg te bereiden voor het christendom.

Het valt niet met zekerheid te zeggen, maar mijn gevoel is dat de grootste meerderheid van de onbevooroordeelde christenen Maitreya en de meester Jezus, wanneer ze hen zij aan zij zien staan, zullen accepteren. Na Verklaringsdag zal Maitreya de meester Jezus en de andere meesters aan de wereld voorstellen. De meester Jezus heeft een speciale taak, in die zin dat hij belast is met de christelijke kerken en zeer vele christenen zullen zich tot hem wenden voor leiding en onderricht.

 

V. Ik zou graag willen weten waarom we achteruitgaan in de dierenriem — van Vissen naar Waterman en niet andersom?

A. Dit heeft te maken met de verplaatsing van ons zonnestelsel ten opzichte van de tekens van de dierenriem. Onze zon komt ongeveer elke 2150 jaar in een bepaalde energetische eenlijnigheid te staan met elk sterrebeeld. Het Watermantijdperk zal ongeveer 2350 jaar duren, het Vissentijdperk heeft 2150 jaar geduurd. Het is deze verplaatsing die de richting bepaalt.

 

V. Kunt u de relatie tussen de Heer Maitreya en God nader omschrijven?

A. Laat me eerst zeggen dat Maitreya niet God is. Hij is een vertegenwoordiger, een exponent, een boodschapper van God. Hij heeft zich volledig vereenzelvigd met God of het Zelf, als ononderbroken ervaring. Hij is zó geëvolueerd, zó zuiver, dat hij in zijn eigen wezen dat aspect van Gods aard kan belichamen dat wij liefde noemen, het Christus-beginsel.