Vragen en antwoorden -- jul/aug 1996


V. Is Maitreya nog aan groepen verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. Maitreya’s verschijning op 5 mei was in Flagstaff, Arizona, VS. Op 26 mei verscheen Maitreya in Bouânane Figuig (aan de rand van de Sahara), Marokko, aan 200 à 300 moslims. Er was een redelijk open reactie. Hij sprak er 16 minuten en magnetiseerde water in de omgeving.

Op 2 juni verscheen Maitreya in Volgograd, Rusland, aan ongeveer 800 moslims tot wie hij 18 minuten sprak. Er was een redelijk goede reactie. In de omgeving werd water opgeladen.

Op 9 juni verscheen Maitreya in Equador. Hij sprak er 20 minuten tot ongeveer 300 katholieke christenen. Goede, open respons. Er waren enkele vertegenwoordigers van de lokale media aanwezig en er vonden verschillende wonderbaarlijke genezingen plaats. Van tevoren was water in de omgeving gemagnetiseerd.


V. 1) Is het veilig om produkten als melk, kaas etc. te gebruiken van koeien die besmet zijn met BSE? 2) Zo niet, wat kunnen we dan doen, behalve dergelijke produkten vermijden?

A. 1) Nee. 2) Eet alleen biologisch geteeld voedsel.


V. Is het juist om de trillingen van het dieren- en mensenrijk te vermengen door dierlijke organen in mensen te transplanteren?

A. Nee. Er kunnen kunstmatige organen ontwikkeld worden.


V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Lyndon Baines Johnson (1908-1973), die na de moord op John Kennedy in november 1963 de 36ste president van de Verenigde Staten werd? De Democraat Lyndon Johnson deed een poging het racisme en de armoede aan te pakken in het kader van zijn programma voor de Amerikaanse welvaartsstaat, de "Great Society".

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn inwijdingsgraad was 1,5.


V. Is het waar dat Maitreya via de gehele mensheid zal spreken?

A. Maitreya zal niet via de gehele mensheid ‘spreken’, maar hij zal de wereld veranderen via de mensheid. In zover als het Christus-beginsel in je hart ontwaakt is, kan hij via jou werken; hij kan je stimuleren en galvaniseren tot het niveau waarop dat beginsel zichtbaar is in jou, zodat wat je doet het gevolg is van jouw respons op zijn lering, zijn energie, zijn ideeën — maar jij doet het eigenlijke werk. Hoe meer je werkt in verband met de wereld en voor de wereld, hoe meer die energie naar jou zal stromen; als je één stap in zijn richting zet, doet hij 12 stappen in jouw richting.

Dat proces zal zich gedurende de komende 2500 jaar van het Watermantijdperk voortzetten. Dan zal Maitreya klaar zijn met zijn werk voor de mensheid voor deze tijd en zal hij doorgaan naar hoger werk. Zijn plaats zal worden ingenomen door een andere meester die voor dit werk wordt opgeleid.

Maitreya zal de eerste van de leraren zijn die de wereldleraar is voor twee opeenvolgende tijdperken: voor het Vissentijdperk via Jezus, en voor het Watermantijdperk waarvoor hij er nu zelf is.


V. 1) Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van de mysticus/dichter Sant Kabir (ca. 1450-1518) en van de Perzische Soefi-dichter Mevlána Jelaluddin Rumi (1207-1273) en zijn leraar Shamsi Tabriz? 2) Zijn deze grote mystici op dit moment in incarnatie?

A. 1) Sant Kabir: Ziel 2; persoonlijkheid 2, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 3; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn inwijdingsgraad was 4,2. (Dit stond, afgezien van de sub-stralen, reeds in Share Nederland en Maitreya’s missie, deel 2.)

Jelaluddin Rumi: Ziel 6; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn inwijdingsgraad was 1,8.

Shamsi Tabriz: Ziel 4; persoonlijkheid 6, sub-straal 3; mentaal lichaam 4, sub-straal 6; astraal lichaam 6, sub-straal 2; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,9.

2) Nee.


V. Heeft vanuit het standpunt van de Hiërarchie de voorspelde beurskrach al plaatsgevonden?

A. Ja.


V. 1) Wat is het standpunt van de meesters ten aanzien van het gebruik van atoomenergie? Als atoomenergie niet door de mensheid gebruikt wordt, wat zal er dan gebeuren met de nucleaire grondstoffen? 2) Wie zal er controle uitoefenen op het plutonium en het verrijkte uranium op deze planeet?

A. 1) Volgens de meesters zijn kernreactoren zeer gevaarlijk en deze zouden zonder uitzondering gesloten moeten worden. Het kernfusieproces is op dit moment zeer goed uitvoerbaar en zou tijdelijk een veilige methode zijn totdat de technologie van het licht — de wetenschap van de toekomst — al dergelijke technologie overbodig maakt. 2) Een VN-commissie van deskundigen, onder toezicht van een ingewijde die door de meesters is aanbevolen.


V. Wisten de discipelen tijdens het Laatste Avondmaal dat Jezus door de Heer Maitreya overschaduwd werd?

A. Volgens mijn informatie wisten de meeste van hen dit niet, maar ze zagen wel het licht van Maitreya rond Jezus. Drie van de naaste discipelen kenden de rol van Jezus — dat hij door Maitreya werd overschaduwd — en ze zagen dat Jezus werd getransfigureerd zoals de drie discipelen hem getransfigureerd zagen worden op de berg, maar de meeste discipelen kenden niet de hele waarheid. De Transfiguratie op de berg was een symbool van de derde inwijding die Jezus in een vorig leven genomen had.


V. Is de bezetting van de Hiërarchie onder leiding van Maitreya volledig, wat betreft namen, personeel, enz.?

A. De Hiërarchie bestaat uit 49 ashrams: er zijn zeven hoofdashrams met aan het hoofd van elk een zesdegraads meester, oftewel een Chohan, en hieruit komen zes andere ashrams voort. Er zijn dus zeven onderafdelingen van zeven ashrams, 49 in totaal. De bezetting van al deze ashrams is nog niet volledig.


V. Wie is de ‘baas’ van Maitreya — is hij de echte baas van de hele Hiërarchie?

A. De Hiërarchie is zijn ashram, en hij is het hoofd van de Hiërarchie, de meester van alle meesters. Zij kijken naar hem op als hun meester, zoals wij naar onze meesters opkijken.

Er zijn drie belangrijke ‘ambten’ binnen de Hiërarchie die worden ingenomen door de drie Grote Heren: de Manoe, het archetype van het ras, de meester die het doel van het ras in zijn volmaaktheid belichaamt; de Bodhisattva of Christus — de wereldleraar, de Heer Maitreya; en de Heer van Beschaving. Deze drie Heren vormen een driemanschap aan het hoofd van de Hiërarchie.

Deze drie Grote Heren staan aan het hoofd van drie afdelingen: één op de eerste straal van macht, één op de tweede straal van liefde-wijsheid, de Christus-straal, en één op de derde straal van actieve intelligentie of aanpassingsvermogen. Uit de derde straal komen de vier andere stralen (vier, vijf, zes en zeven) voort en in totaal zijn er 49 ashrams betrokken bij het gehele werk van de Hiërarchie. Het is dus een enorme organisatie en er is een voortdurende uitwisseling tussen deze drie afdelingen en de 49 ashrams.

Boven Maitreya staat Sanat Kumara, de leraar van Maitreya, de Heer der Wereld. Hij heeft vele andere namen: de Ene Inwijder, de Jongeling van Oneindige Zomers, de Koning en wanneer we het hebben over "onze Vader in de hemel" is hij degene die we bedoelen; hij is de Jehovah van de joden in de bijbel. Sanat Kumara bevindt zich in Shamballa, een centrum in etherische stof in de Gobi-woestijn.

Hij is een ‘jongeman’; hij kwam ongeveer 18,5 miljoen jaar geleden van Venus om de energie van denkvermogen te brengen; wij zijn de zonen van het denkvermogen.


V. Hebben de meesters duidelijke lichaamskenmerken waardoor ze onderscheiden kunnen worden van andere mensen?

A. Eén ding, dat geen geboorte-kenmerk is maar deel van hun geboorterecht, is dat ze volmaakt zijn, mensen zonder fouten. Zij kennen alleen maar volledige, onvoorwaardelijke liefde. Zij zijn de oudere leden van het centrum waar Gods liefde wordt uitgedrukt. Dit geldt voor alle meesters, ongeacht hun straal. Sommigen tonen ook andere hoedanigheden: macht, doel, intelligentie van verschillende soort; sommigen stimuleren de wetenschappers in de wereld; anderen de onderwijsgroepen en weer anderen de politici, de economische denkers, enz. Ze zijn net zo verschillend als de mensen. Ze zijn vol van genade, mildheid, bereid tot dienen en redden onophoudelijk. Ze hebben een uitstraling die weinigen zich kunnen voorstellen. Hun intelligentie en wijsheid dringt door tot de kern van elk probleem. Ze bezitten een geestelijke kracht die hele groepen discipelen kan galvaniseren tot actie.


V. Bezitten de meesters behalve het vermogen tot genezen ook het vermogen tot vernietiging?

A. De schepping is een proces van scheppen en vernietigen. Dit wordt uitgevoerd door de logos van elke planeet, van een zonnestelsel of een melkweg. Wanneer de logos besluit dat zijn scheppingswerk "ver" genoeg is gegaan en hij het weer in zichzelf wenst op te nemen, en dat is wat er gebeurt, dan vindt de fase van vernietiging plaats.

De meesters zelf zijn niet vernietigend, maar ze begrijpen de wetten van schepping, waartoe ook de wetten van vernietiging horen. Op bepaalde meesters zal dan een beroep worden gedaan, vooral degenen op de eerste straal van wil of doel, die vaak de straal van vernietiging wordt genoemd. De meesters langs deze lijn werken aan de vernietiging van oude vormen, de oude structuren, ter voorbereiding op het nieuwe leven dat binnenstroomt als de nieuwe energie en daarmee nieuwe vormen genereert.


V. Wat gebeurt er met de ziel als het lichaam sterft?

A. De ziel veroorzaakt de dood door twee draden door te snijden: één naar het hoofd, de bewustzijnsdraad, en één naar het hart, de levensdraad. Wanneer de ziel besluit dat een incarnatie geen verder doel dient, zelfs als de persoon in kwestie nog niet zo oud is, snijdt ze de levensdraad door en de persoon sterft. Zolang de levensdraad intact blijft, blijft het hart kloppen; als de bewustzijnsdraad in het hoofd intact blijft, blijft het bewustzijn aanwezig.

De ziel heeft haar zetel (aan de rechterzijde van de borst) in het fijnstoffelijke, etherisch lichaam en daar ontwaakt het Christus-beginsel of -bewustzijn. (Op Verklaringsdag zullen mensen voelen hoe deze energie hun hele lichaam doordrenkt terwijl Maitreya hen op telepathische wijze toespreekt.)

De ziel op haar eigen gebied zal op de juiste tijd een lichaam scheppen voor haar volgende incarnatie, waarvoor ze de verschillende straalsinvloeden samenbrengt om haar evolutiedoel op het stoffelijke gebied voort te zetten.


V. Hoe vaak verschijnt Maitreya aan u?

A. Nooit. Ik ben in januari 1959 met dit werk begonnen en niet eerder dan augustus 1977 (Maitreya kwam in juli 1977 naar Londen) werd ik verschillende keren voor hem gebracht (buiten het lichaam). Hij vroeg me of ik de Boodschappen die ik reeds enige tijd privé van hem ontving tijdens openbare lezingen wilde doorgeven. Ik zei dat ik het zou proberen, dat ik mijn best zou doen, en de 140 Boodschappen die hij daarna doorgaf tijdens mijn lezingen in Londen begonnen op 6 september 1977. Deze zijn gepubliceerd als de Boodschappen van Maitreya de Christus.

Ik weet waar Maitreya is; ik zou wanneer ik maar wil naar hem toe kunnen gaan, maar mij is gevraagd dit niet te doen. Bij tijd en wijle weet ik van tevoren waar hij zal zijn, maar als ik dit werk doe zonder hem eerder dan andere mensen te zien, is er voor mij een karmisch voordeel dat gedeeld wordt met al degenen die met mij samenwerken. Als zij het nodig hebben hem te zien om te kunnen geloven dat hij bestaat, kan ik dat voor hun regelen, maar ze verliezen het karmisch voordeel dat zich opstapelt als zij voor hem werken zonder deze bevestiging. Hun intuïtie vertelt hun dat hij bestaat, de tekenen die ze zien, hun ervaring met mij, de energieën vertellen het hun. Voor de meeste mensen die met mij samenwerken, is dat genoeg, maar als zij hem zo dringend willen zien dat ze er hun karmisch voordeel voor willen opgeven, kan ik dat regelen en zullen zij hem zien. Hij is natuurlijk al in verschillende gedaanten verschenen aan vele mensen uit de diverse groepen rond de wereld die met mij samenwerken.


V. U zegt dat Maitreya de wereldleraar is voor twee tijdperken. Hoe lang duurt een tijdperk? Ik heb begrepen dat elk tijdperk 2160 jaar duurt.

A. Bij benadering; sommige zijn langer dan andere. Dit komende Watermantijdperk zal ongeveer 2350 jaar duren en Maitreya zal gedurende dit hele tijdperk in de wereld zijn. Zoals hij in Boodschap nr. 10 heeft gezegd: "Ik ben degene die niet weg zal gaan." Hij zal deze planeet gedurende het Watermantijdperk niet verlaten, en telkens wanneer we gedurende die tijd in incarnatie komen vinden we Maitreya in het middelpunt van ons planetaire leven.


V. Is geluidstherapie (genezing door de trilling van het geluid) een van de toekomstige geneeswijzen?

A. Ja.


V. De heer Creme heeft gezegd dat J. Krishnamurti op 49-jarige leeftijd de vierde inwijding heeft genomen. Hij heeft daarna nog zo’n 40 jaar geleefd, terwijl hij de mensheid bleef dienen, althans zo lijkt het, door middel van zijn leringen. Hij staat als vierdegraads ingewijde in de lijst in Maitreya’s missie. Wat gebeurt er tijdens de vierde inwijding waardoor verdere ‘ontwikkeling’ wordt belet? Is er zoiets als een lange aanpassingsperiode waarin de ziel weer wordt opgenomen in de monade?

A. Ja. Natuurlijk verschilt het van persoon tot persoon maar er is vaak een periode van ogenschijnlijke stagnatie (van de evolutionaire impuls) na de kritieke ervaring van de vierde inwijding (de Kruisiging).


V. Zou uw meester zo vriendelijk willen zijn om de stralenstructuur en het punt in evolutie te geven van de in Nigeria geboren Olaudah Equiano (1750-1797), die als jongen werd ontvoerd door slavenhandelaren. Alhoewel hij als slaaf veel geleden heeft door verschillende wisselingen van eigenaar en vele ontberingen, lukte het hem om zichzelf te ontwikkelen en uiteindelijk zijn vrijheid te kopen. Hij werd in de Engelse samenleving geaccepteerd en voerde campagne voor de afschaffing van de slavernij.

A. Ziel 2; persoonlijkheid 5, sub-straal 2; mentaal lichaam 6, sub-straal 3; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,3.


V. In een van uw boeken schrijft u dat de mensheid in staat zal zijn foto’s te maken van ons etherische lichaam. Ik ben zeer geïnteresseerd in het onderwerp etherische en astrale lichamen, vooral in hun afscheiding van het stoffelijk lichaam. Ik heb een boek gevonden waarin wetenschappelijk wordt aangetoond dat onze structuur niet slechts uit louter atomen bestaat, maar dat we eigenlijk alleen maar bestaan uit licht van de hoogste orde.

1) Is dit boek ("Biofotonen — het licht in onze cellen", door Marco Bishof) het begin van onderzoek naar onze fijnstoffelijke lichamen?

2) Is het biofotonische onderzoek een van de bouwstenen van de Nieuwe tijd?

A. 1) Nee. Er is al veel onderzoek gedaan. 2) Ja.