Vragen en antwoorden -- juni 1996


V. Is Maitreya nog aan groepen verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De verschijning op 14 april in Egypte vond plaats in Caïro.

Op 28 april verscheen Maitreya aan ongeveer 300 lutherse christenen in Uppsala, Zweden. Hij sprak er gedurende 18 minuten. De reactie was erg angstig. In de buurt is water gemagnetiseerd.

Op 5 mei verscheen Maitreya aan ongeveer 200 fundamentalistische christenen in Arizona, VS. Hij sprak er gedurende 17 minuten. De reacties waren zeer gemengd. In de buurt is water opgeladen.

 

V. In Share Nederland van april 1996 stond informatie over de schadelijke effecten van fluoride op het lichaam, in het bijzonder de hersenen. Kan de meester van de heer Creme zeggen of doses fluoride van een hoge homeopathische potentie, bijvoorbeeld M1, M10 of MC het overschot kunnen laten verdwijnen? Helpen de homeopathische Tlacote-tabletten?

A. Nee, dat helpt niet. Tabletten van Tlacote-water zouden de celstructuur van het lichaam versterken.

 

V. Wat is de Kalki-avatar?

A. De Kalki-avatar is (voor de hindoes) de avatar van het komende tijdperk of ‘yuga’, en is synoniem aan Krishna. De hindoes verwachten een avatar; volgens hun leer verschijnen avatars in cycli, elk tijdperk opnieuw. In het Westen wordt Jezus gezien als een ‘eenmalige’ gebeurtenis: de vleesgeworden God die voor een bepaalde groep was gekomen. Feitelijk is er nooit een tijdperk geweest zonder avatar. Hindoes verwachten de reïncarnatie van Krishna. Maitreya overschaduwde Krishna, dus voor zover het de hindoes betreft, is Maitreya de Kalki-avatar, de avatar voor het komende tijdperk, het "tijdperk van rechtvaardigheid", wat het inderdaad zal zijn. Het is het tijdperk waarin de mensheid voor de eerste keer op grote schaal blijk zal geven van haar geestelijke aard, waarin de mensheid beseft, ervaart dat ze één is en zodoende de structuren schept die blijk geven van deze eenheid. Zij zal zichzelf niet alleen zien als één, maar ook als een geheel, een wezenlijk onderdeel van haar omgeving. Er komt een tijd dat de mensheid zal beseffen dat de mensheid, God en de natuur één en hetzelfde zijn; deze zijn niet afgescheiden. Dat besef van heelheid zullen de mensen uiteindelijk allemaal kennen, niet alleen theoretisch, maar als een directe ervaring. Krishna of de Kalki-avatar komt aan het einde van dit "tijdperk van duisternis", Kali Yuga. Alhoewel niet iedereen het erover eens is dat Kali Yuga, het "tijdperk van duisternis" is afgelopen, heeft de grote leraar Sai Baba uit zuid-India gezegd dat het donkere tijdperk voorbij is; Swami Premananda heeft hetzelfde gezegd; mijn meester heeft bevestigd dat het nu ten einde loopt. Dus nu kan de Kalki-avatar, ‘de Ruiter op het witte paard’, komen.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van George Burns (1896-1996), de Amerikaanse acteur en komiek die onlangs op honderdjarige leeftijd overleed?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn inwijdingsgraad was 1,4.

 

V. 1) Is de Tibetaanse figuur Gesar (van wie de Tibetanen verwachten dat hij zal terugkeren als hun leraar en verlichter) een andere naam voor Maitreya? 2) Verwacht het Tibetaanse boeddhisme ook de terugkeer van Maitreya Boeddha, onder de naam Maitreya?

Onlangs werden de relikwieën en de geboorteplaats van Gautama Boeddha in Nepal gevonden en deze worden nu officieel als zodanig erkend. 3) Was het de bedoeling (van de Hiërarchie?) dat de geboorteplaats van de Boeddha ontdekt zou worden rond de openlijke verschijning van Maitreya Boeddha?

4) Maakt het deel uit van de karmische rol van Tibet om de meer esoterische kennis en oude mysteriën geheim te houden en te beschermen; om de oude wijsheid intact te houden die anders misschien verloren was geraakt of was aangetast? 5) Tibet lijkt een zeer bijzondere rol te spelen en een bijzondere bijdrage te leveren aan de wereldgemeenschap, is het niet?

A. 1) Ja. 2) Ja. 3) Nee. 4) Nee. 5) Ja, maar niet als beschermer van de oude mysteriën. Het is een voorbeeld van een buitengewoon geduldig lijden en liefdevol begrip ondanks grote moeilijkheden.

 

V. Wat wordt er bedoeld met "moeder van de wereld"? 1) Is dit een avatar? 2) Een wezen van een andere planeet? 3) Een hooggeëvolueerde entiteit? 4) Heeft zij een zichtbare menselijke vorm? 5) Wat is haar rol? 6) Wat is haar relatie met Sanat Kumara? 7) Wat is het verschil tussen "de goddelijke moeder", "de moeder van de wereld" en "moeder aarde"?

A. 1) Nee. 2) Van oorsprong, ja. 3) Ja. 4) Nee. 5) Zij belichaamt het moeder- of voedende aspect. 6) Ze is zijn ‘shakti’. 7) Zij zijn dezelfde.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van de volgende leraren uit de Surat Shabd Yoga beweging: Hazur Baba Sawan Singh (1858-1940), Sant Kirpal Singh (1894-1974) en Sant Darshan Singh (1921-1989).

A. Hazur Baba Sawan Singh: Ziel 2; persoonlijkheid 3, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 2, sub-straal 4; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 2,4.

Sant Kirpal Singh: Ziel 6; persoonlijkheid 6, sub-straal 4; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn inwijdingsgraad was 2,4.

Sant Darshan Singh: Ziel 4; persoonlijkheid 2, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 2,4.

 

V. Kunt u het verschijnsel tweelingen verklaren? Waarom worden mensen als tweeling geboren, eeneiig of tweeëiig; heeft dit zuiver fysiologische oorzaken of houdt het ook verband met de karmische relatie van de betrokkenen? Duidt het op een bijzonder sterke band? Wijst het op een bepaald zieledoel voor dat leven?

A. Het is hoofdzakelijk (in negen van de tien gevallen) zuiver fysiologisch. Er zijn soms echter tweelingen die om karmische redenen zo geboren worden. De redenen kunnen variëren: om een sterke, ondersteunende band te creëren, of om te zorgen voor een nauwe relatie tijdens het leven, of voor iets anders.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Hildegard von Bingen, een Duitse edelvrouw, musica en genezeres uit de 12de eeuw die abdis werd en later heilig werd verklaard? 2) Het zou ook interessant zijn om te weten hoe ver ze nu is.

A. 1) Ziel 5; persoonlijkheid 6, sub-straal 3; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 6, sub-straal 4; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Haar inwijdingsgraad was 1,47. 2) Zij (nu een man) is in incarnatie en is werkzaam in de sociale sector. Zijn inwijdingsgraad is nu 3,5.

 

V. 1) Was Mozes een vorige incarnatie van de meester Morya zoals sommigen denken? 2) Zo niet, waar bevindt Mozes zich dan nu en wat is zijn punt in evolutie?

A. 1) Nee. 2) Hij bevindt zich op Sirius (terwijl de meester Morya vanzelfsprekend op aarde is). Als Mozes in dit zonnestelsel zou zijn, zou hij een achtstegraads ingewijde zijn.

 

V. Cenek Kottnauer overleed in februari 1996 op 85-jarige leeftijd. Als Tsjech en politiek banneling, en beroemd internationaal schaakmeester, was hij met zijn familie in Londen neergestreken. Door zijn lessen werd hij een belangrijke kracht achter de Engelse schaak-"renaissance". Hij was een ondoorgrondelijk man, die geliefd was om zijn ironische humor en snelle analyse. Kunt u zijn stralenstructuur en punt in evolutie geven?

A. Ziel 3; persoonlijkheid 3, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 6, sub-straal 2; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,46.

 

V. Enkele jaren geleden was er een discussie over de veiligheid van zaktelefoons. Volgens sommigen zou de kleine antenne te dicht bij het hoofd zitten, wat hersenkanker zou kunnen veroorzaken. Is dit waar?

A. Nee.

 

V. Wat is oorsuizing? Heeft het een geestelijke dimensie?

A. Oorsuizing is, voor degenen die het begrip niet kennen, een suizen, een geluid van verschillende tonen in het oor dat op verschillende manieren veroorzaakt wordt. Oorsuizing houdt verband met het zenuwstelsel en is voornamelijk het gevolg van stress en spanning. Het kan ook te maken hebben met andere onevenwichtigheden in het stoffelijk lichaam, bijvoorbeeld in het inwendige oor, die de typische oorsuizing veroorzaken.

Sommige mensen met oorsuizing zeggen dat de geluiden die ze horen erg veel op stemmen lijken — het zijn geen stemmen, maar het is zo gecompliceerd dat het bijna lijkt alsof ze stemmen horen. (Dit is iets anders dan mensen die werkelijk stemmen horen.)

Aangezien oorsuizing het gevolg is van stress en spanning kan het vaak door rust verholpen worden en, naar ik meen, door een homeopathische behandeling; soms kan acupunctuur, indien deskundig uitgevoerd, het verminderen of zelfs volledig genezen.

Oorsuizing moet niet verward worden met het inwendige geluid van de beweging van de chakra’s in het hoofd. Er zijn veel mensen die denken dat ze last van oorsuizing hebben, maar die gewoon de trilling horen van de energie in de hoofdchakra’s.

 

V. Is er een verband tussen onze moderne technologie en het Watermantijdperk?

A. In het Watermantijdperk treedt een bepaalde energie naar voren die de zevende straal van ceremoniële orde, of magie, of ritueel, of organisatie wordt genoemd, en onze moderne technologie is ‘moderne magie’. De oude Atlantische magie werd beheerst door deze straal en zijn moderne tegenhanger is de neerslag van dezelfde magische methode van ritueel op elektrotechnisch en mechanisch gebied.

Onze technologie is letterlijk magisch — maar niet in de zin van irrationeel. Het is het gevolg van de groeiende kennis van de relatie tussen stof en energie. Een grondstelling van het occultisme is dat het gehele geopenbaarde universum uit niets anders bestaat dan energie die op verschillende frequenties trilt; de aard van de frequenties bepaalt de vorm die de energie zal aannemen. Wij zijn ook energie.

Alles wat we kunnen zien of bedenken is energie, die geactiveerd en gestuurd kan worden als je de ‘magie’ — de technologie — bezit om dat te doen. Een modern computersysteem, ons vermogen om een ruimteschip naar Mars te sturen, is het gevolg van het magisch gebruik van de zevende straal van ritueel, magie of organisatie. Als je een geluid maakt en het ritualiseert (het vele keren herhaalt) creëer je een energieveld; met diezelfde energie kun je dingen laten verdwijnen of in de lucht laten zweven. (Jaren geleden liet iemand een klein modelvliegtuigje zweven door op een viool te spelen.) In de niet al te verre toekomst zullen we in staat zijn om blokken steen van 30 ton te verplaatsen door het gebruik van geluid. Dit kan door omkering van de zwaartekracht, door middel van het ritueel van de zevende straal van ceremoniële orde.

Deze straal wordt elke dag krachtiger in ons leven, terwijl de zesde straal van idealisme zich terugtrekt. Ons probleem is dat onze structuren nog steeds zesde-straals zijn, terwijl de inkomende energie zevende-straals is. De zevende straal brengt de mensheid bij elkaar, hij voegt samen en is de meest praktische van alle stralen. Hij heeft zijn uitwerking op het grofstoffelijke gebied en verbindt het geestelijke ideaal met de stof. De huidige wetenschap onthult meer van de aard van de werkelijkheid dan religie in 2000 jaar heeft gedaan. De kloof tussen wetenschap en religie is kunstmatig en gecreëerd door de religieuze groepen aan het einde van de 19de eeuw, omdat ze zich bedreigd voelden door de onthullingen van de opkomende wetenschap van die tijd.

Met de technologie die in het verschiet ligt, zullen we door middel van gedachte instrumenten creëren die geprogrammeerd zullen worden om alle dagelijkse gebruiksvoorwerpen te maken. Hiermee krijgt de mensheid vrije tijd om haar eigen aard te onderzoeken.