Artikel van de meester -- juni 1996


Welkom bij het feestmaal

door de meester —, via Benjamin Creme

Sinds enkele jaren doet zich een nieuw verschijnsel voor: mensen beginnen van regeringen hun recht op vrijheid en zelfbeschikking te eisen. Zeker, onbestendige pogingen om die Godgegeven rechten te verwerven zijn er wel geweest, en historisch getuigen revoluties van het eeuwige verlangen van de mensen naar hun goddelijke erfenis als vrije zonen Gods. Tegenwoordig echter, trekt een nieuwe, krachtige drang naar vrijheid over de hele wereld: miljoenen mensen eisen het grondrecht op om zelf hun leven en ontwikkeling te bepalen. Regeringen moeten nu rekening houden met dit verlangen en hun beleid afstemmen op deze vereiste. Slechts weinigen kunnen straffeloos de legitieme roep om rechtvaardigheid en vrijheid negeren die opstijgt uit het hart van de zwaar beproefde mensheid.

Noodzaak

Het hoeft geen betoog dat achter deze roep om vrijheid Maitreya en zijn groep staan. Al heel lang streefden zij ernaar dit verlangen te stimuleren, en de mensen bewust te maken van de noodzaak van individuele vrijheid zonder welke de grootste prestaties van generlei waarde zijn. Langzaam maar zeker reageerden mensen op dit hogere appèl, en nu staan ze, nagenoeg verenigd, op het punt om hun eisen kenbaar te maken en hun geboorterecht als evoluerende zonen van God te beërven.

Spoedig zal deze kreet zich aan het geweten van de wereld opdringen en een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het ras zal worden opgeslagen. Maitreya zal aanvoeren — en miljoenen zullen daarop reageren — dat de tijd is gekomen om het recht van alle mensen te erkennen op eerlijke en rechtvaardige deelname aan de wereldaangelegenheden, voor een mate van vrijheid die overeenstemt met natuurlijke rechtvaardigheid en om maatregelen te nemen die het recht van allen op de dagelijkse levensbehoeften zullen garanderen.

Weerstand

Onvermijdelijk zal er weerstand zijn tegen deze roep om rechtvaardigheid en vrijheid; velen koesteren deze alleen voor zichzelf. Desondanks zal de simpele waarheid van deze primaire behoeften tot de wereld doordringen, en in dankbaarheid zullen mensen zich tot Maitreya wenden voor zijn leiding en steun. Zo zal het zijn; zo zal de Zoon des mensen opnieuw de mensenzonen leiden. Zo zullen de mensen hun verbond met het plan van evolutie hernieuwen en hun klim naar het hoogste hervatten.

Vraagstuk

De tijd is nu aangebroken dat ieder zijn standpunt moet bepalen: voor of tegen alle toekomstige vooruitgang op aarde — dat is het vraagstuk dat een ieder onder ogen moet zien. De toekomst wenkt je naar vrijheid en rechtvaardigheid, en heet je welkom bij het feestmaal.