Vragen en antwoorden -- mei 1996


 V. Is Maitreya nog aan groepen verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De verschijning in Frankrijk op 10 maart was in Lyon.

Op 17 maart verscheen Maitreya in Mozambique, Mozambique, aan ongeveer 200 christenen. Hij sprak er gedurende 18 minuten. Er was "een tamelijk positieve reactie". In de omgeving was water gemagnetiseerd.

Op 24 maart verscheen Maitreya in Washington DC (Maryland) aan ongeveer 600 fundamentalistische christenen. Hij sprak gedurende 17 en een halve minuut. De respons was "zeer negatief en angstig". In de omgeving was water opgeladen.

Op 14 april verscheen Maitreya in Egypte, waar hij gedurende 16 minuten een kleine 800 moslims toesprak. Gemengde ontvangst. In de omgeving was water opgeladen.

 

V. Benjamin Creme heeft het vaak over mentale polarisatie. Wat is dit precies? Ik kan hierover geen uitleg vinden in Maitreya’s missie deel 1 en 2.

A. Evolutie vindt plaats via een (opwaartse) verschuiving van het bewustzijnsbrandpunt van ieder mens of ras.

Het eerste ras, het Lemurische, had als doel het bewustzijn op het stoffelijke gebied te vervolmaken. Dit stadium heeft de mensheid allang bereikt — tegenwoordig is niemand meer gepolariseerd op het stoffelijke gebied. Het doel van de Atlantische mens was het bewustzijn op het astraal/emotionele gebied te perfectioneren. Dit is zo goed geslaagd dat de meerderheid van de mensheid momenteel nog steeds op het astrale gebied gepolariseerd is. Mentale polarisatie begint ongeveer halverwege de eerste en de tweede planetaire inwijding (wat ik aanduid met 1,5-1,6) en wordt gevolgd door geestelijke polarisatie die rond de 2,5-2,6 begint. Deze manifesteert zich als een nauwe onderlinge verhouding tussen de ziel en haar weerspiegeling, de man of vrouw in de drie werelden, stoffelijk, astraal en mentaal.

 

V. In tegenstelling tot Bert Irvine’s gedachten over de verschijningen van Maitreya en de meester Jezus (Share Nederland, januari/februari 1996, blz. 20-21) vind ik de brieven van lezers één van de meest ‘verheffende’ rubrieken. Als ik deze verhalen lees, krijg ik een sterk tintelend gevoel over mijn hele lichaam en voel ik een duidelijke positieve ‘aanwezigheid’ om me heen. Kunt u mij zeggen wat dit is?

A. Het is Maitreya’s energie, die wordt opgeroepen door uw respons op de brieven.

 

V. Waarom zijn de meeste van deze ‘verschijningen’ afkomstig van Maitreya en de meester Jezus en niet van een van de andere meesters (Hilarion, Djwhal Khul, enz.)?

A. De meesters hebben dat zo afgesproken.

 

V. Kan Benjamin Creme toelichten of BSE of "gekke-koeienziekte" werkelijk overgebracht kan worden op mensen als de ziekte van Creutzfeldt-Jacob (CJD)?

A. Ik verwijs de lezer hiervoor naar Share Nederland jg. 11, nr. 6 (juli/augustus 1990, blz. 7) waar dit onderwerp wordt besproken: "Het marktmechanisme is de oorzaak van de gekke-koeienziekte die op het ogenblik de dood veroorzaakt van duizenden runderen in Groot-Brittannië. Door het vee besmet voer te geven en te injecteren met chemicaliën wordt de melk minderwaardig en dat kan alleen maar tot problemen leiden. De ziekte tast nu ook al mensen aan", zei de naaste medewerker van Maitreya. "De symptomen zijn geheugen- en bewustzijnsverlies." Tot op heden (maart 1996) zijn 26 mensen aan CJD gestorven; enkelen hiervan waren gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer.

 

V. Ik herinner me een opmerking enige jaren geleden van een naaste medewerker van Maitreya over het voeren van dierlijk weefsel aan vee in Groot-Brittannië. Hij waarschuwde toen dat er uit zulke onnatuurlijke praktijken om zuiver commerciële motieven verschrikkelijke gevolgen voor de gezondheid zouden voortvloeien. Sommige deskundigen hebben voorspeld dat we de komende decennia een naar verhouding even grote epidemie als die van Aids kunnen verwachten, met als resultaat honderdduizend doden per jaar in GB. 1) Klopt dit? 2) Zijn de tabletten van het Tlacote-water effectief bij de behandeling van de mensen die aan de ziekte van Creutzfeldt-Jacob lijden? 3) Wat zullen de gevolgen zijn voor de Britse veeteelt op de lange termijn?

A. 1) Waarschijnlijk is dit een overschatting, maar het zouden in de toekomst wel eens tienduizenden gevallen kunnen zijn. 2) Veel mensen zullen geholpen worden door het Tlacote- en andere water dat door Maitreya is gemagnetiseerd. Er zal ook een vaccin ontwikkeld worden om de ziekte in te perken. 3) Na verloop van tijd zal deze zich herstellen door betere (gezondere) methoden.

 

V. Een Japanse astronoom heeft een nieuwe komeet ontdekt die uit het verre heelal komt. De komeet heet Hyakutake en is op dit moment ’s nachts te zien. 1) Houdt deze komeet verband met de wederverschijning van Maitreya? 2) Een Frans observatorium heeft bekendgemaakt dat de komeet in drie stukken uiteen is gevallen. Is dat toeval?

A. 1) Nee. 2) Ja.

 

V. Speelt het soort kleding een rol bij de absorptie van geestelijke of genezende energieën — ik bedoel, absorberen sommige stoffen meer of minder energie dan andere?

A. Zeer beslist. De meest absorberende, en daarom tot op bepaalde hoogte beperkend voor de ontvangst van energieën door het stoffelijk lichaam, zijn: wol (30-40 procent, afhankelijk van het gewicht en de dikte van de wol), katoen (30-35 procent), linnen (25-30 procent) en zijde (15-25 procent).

De meest energiewerende stoffen (die dus de energieën van het lichaam wegleiden) zijn de door de mens gemaakte stoffen zoals acryl, nylon en polyester, die 60-80 procent van de energieën tegenhouden.

 

V. Op welk evolutieniveau bevindt zich de Avatar van synthese die Maitreya overschaduwt?

A. Deze Avatar belichaamt in zijn wezen de hoogste drie aspecten van God die wij kennen — het intelligentie-, het liefdes- en het wilsaspect, plus een ander aspect waarvoor we vooralsnog geen naam hebben. Op welk niveau deze kosmische entiteit staat? Het zou u duizelen als u het kon weten. Maitreya is een zevendegraads ingewijde. Dat betekent dat hij, voor zover het ons zonnestelsel betreft, twee niveaus van kosmisch bewustzijn heeft. De Avatar van synthese heeft 12 niveaus van kosmisch bewustzijn.

 

V. Is Sai Baba de Avatar van synthese?

A. Nee

 

V. Kunt u misschien de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van de rock-muzikant Jimi Hendrix (1942-1970)?

A. Ziel 4; persoonlijkheid 6, sub-straal 4; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,3.

 

V. Wat bedoelt Maitreya in zijn boodschappen, die hij via u heeft gegeven en die voorafgaand aan uw lezingen worden afgespeeld, wanneer hij het over "mijn kinderen" heeft?

A. Hij kan twee dingen bedoelen met "mijn kinderen". In de boodschappen bedoelt hij de miljoenen hongerende mensen in de wereld — de armen, de misdeelden, degenen die het slachtoffer zijn van de enorme uitbuiting en verstoken zijn van alle dagelijkse behoeften, zelfs voedsel. Zij zijn "mijn kinderen" die niet voor zichzelf kunnen zorgen en voor wie hij zorg wil dragen en die hij wil helpen.

Er zijn ook "de kinderen" of "de kleintjes" in termen van inwijding, met wie Maitreya een speciale relatie heeft: diegenen die de eerste twee inwijdingen hebben genomen — mensen zoals Freud, Jung, Picasso, Mahatma Gandhi, Einstein, enzovoort, de grote namen in de wereld. Van ons uit gezien zijn ze niet zo klein, maar vanuit zijn standpunt gezien zijn zij "de kleintjes" of "de kinderen in Christus", en Maitreya voedt hen in geestelijke zin om hen naar de derde, of ziele-, inwijding te leiden. De eerste twee inwijdingen hebben te maken met de integratie van het persoonlijkheidsaspect en wanneer dat volledig geïntegreerd is — wanneer de stoffelijke, emotionele en mentale lichamen op gelijke snelheid trillen, deels als gevolg van Maitreya’s voedende stimulans, dan kan de eerste ware ziele-inwijding plaatsvinden.

 

V. Hoe kun je een ingewijde zijn van een bepaalde graad als je niet gelooft in een religieuze voorstelling van de werkelijkheid?

A. Omdat het religieuze pad maar één pad is. Je kunt het grootste werk voor de wereld verrichten als wetenschapper, kunstenaar, politicus, econoom, zonder ook maar iets met religie te maken te hebben. Dit zijn alle geestelijke activiteiten. De religieuze groepen hebben het idee van geestelijkheid gemonopoliseerd en uw vraag is een illustratie van Marx’ uitspraak — dat godsdienst opium is van het volk. Marx was een discipel van de meester Jezus en heeft een heel belangrijke taak volbracht. Het feit dat hij niet religieus was stelde hem in staat om nieuwe wegen te zien. Als je vastzit in het oude is het zeer moeilijk om iets nieuws te scheppen. Ik geloof niet dat religie noodzakelijkerwijs een opiaat is, zeker niet altijd, of in alle gevallen, maar ik begrijp wel wat Marx bedoelde.

 

V. Is energie een gevolg van bewustzijn?

A. Nee. Bewustzijn is een aspect van energie. Alles is energie, en wat we bewustzijn noemen is een bepaalde hoedanigheid van energie — die welke belichaamd wordt door de ziel. Alles wat je kunt zien, of zou kunnen zien of als zichtbaar kunt voorstellen, is energie. De hele schepping bestaat eigenlijk uit energie die op verschillende frequenties trilt. De frequentie bepaalt welke vorm het aanneemt. Bewustzijn kun je niet zien, maar je kunt wel de resultaten zien van zijn bestaan. Ons bewustzijn is afkomstig van onze ziel en hoe meer we zijn bezield, hoe bewuster we zijn. Het bewustzijnsniveau van een meester is enorm vergeleken met dat van ons omdat hij volledig ziele-doordrenkt is.

 

V. Hoe kun je energie beheersen om haar krachtiger te maken?

A. Energie is vrij maar het kan door gedachte gemanipuleerd worden. Wij kunnen denken, dus we kunnen gebruikmaken van ‘denk-energie’ en via een vernietigende gedachte vernietigen en door een creatieve gedachte scheppen; dat bepalen we zelf. Het probleem voor de wereld is dat we onze gedachten niet kunnen beheersen. Als we echt onze gedachten kunnen beheersen, kunnen we een betere wereld creëren. Maar dit is een kwestie van groei, van bewustzijn, van ontwikkeling. Een meester kan zijn gedachten beheersen, volledig en absoluut; hij gebruikt gedachte alleen maar op het moment dat die nodig is. Hij heeft geen gedachten die vanuit zijn onderwustzijn stromen, zoals bij de meeste mensen; hij heeft geen onderbewustzijn. Dus de mate waarin je op juiste, creatieve wijze je gedachten kunt manipuleren is een kwestie van hoe ontwikkeld je bent. Een schrijver, een dichter, een kunstenaar, een groot wetenschapper, een vernieuwer op een bepaald gebied, gebruikt op creatieve wijze gedachten bij het scheppen van diverse vormen.

 

V. Hoe zal de wereldleraar voorkomen dat er met zijn leringen ‘geknoeid’ wordt; zal hij gedurende de verdere evolutie van de mensheid in incarnatie blijven?

A. We kunnen er niet veel mee "knoeien", want ofwel we maken er iets van óf we vernietigen onszelf. In de eerste plaats is het een politiek-economische transformatie, maar in feite is het een geestelijke verjonging van de wereld. Maitreya zal er voor zorgen dat zijn lering onaangetast blijft door in de wereld te blijven, niet tot het einde van de wereld maar tot het einde van het Watermantijdperk, wat voor zover het hem betreft over 2500 jaar zal zijn. Steeds opnieuw wanneer we gedurende die tijd in incarnatie komen, zullen we hem, in het centrum van ons planetaire leven aantreffen als inspirator en leraar, en als de inwijder bij de eerste twee van de vijf inwijdingen die je tot meester maken.

In de zeer nabije toekomst, na Verklaringsdag, zal hij een wereldtournee gaan maken, zodat alle landen hem van dichtbij kunnen zien — hij zal op televisie verschijnen, enzovoort — en mensen zullen de gelegenheid hebben om hem allerlei vragen te stellen. Het toezicht houden op de respons van de mensheid zal hij wel op het hoogste niveau doen, maar op een wat lager niveau zal hij dat overlaten aan zekere meesters; zij hebben een grote groep ingewijden en discipelen getraind om daarbij te helpen. Het kan de mensheid niet zomaar worden ‘opgelegd’. De mensheid zelf moet de transformatie ondergaan — voornamelijk onder leiding van de discipelen en ingewijden die op de verschillende gebieden door de meesters getraind zijn: politiek, economisch, godsdienstig, sociaal, wetenschappelijk, enzovoort.