Artikel van de meester -- mei 1996


Kardinale keuze voor de mens

door de meester —, via Benjamin Creme

In de geschiedenis van mensen, naties en rassen komt er een tijd dat zij zich moeten heroriënteren op de realiteit van het leven waarin zij hun bestaan hebben, en proberen te begrijpen wat het doel van hun leven is en met welke middelen dat doel beter kan worden volbracht.

Heden staan het huidige mensenras, het vijfde in de geschiedenis, en alle landen op zo’n keerpunt. Spoedig zal alle mensen overal worden gevraagd om de gevolgen van hun handelen ernstig af te wegen. De toekomst van deze wereld hangt van hun beslissing af.

Zeer spoedig nu zal Maitreya de landen voor een kardinale keuze stellen: voortgaan op de huidige afschuwelijke weg van zelfvernietiging en ten ondergaan — alles en iedereen, of hem volgen naar een eenvoudiger, verstandiger, veiliger manier van leven die een gelukkiger toekomst waarborgt voor alle volken van de aarde en de mens opnieuw in contact zal brengen met zijn bestemming als evoluerende zoon van God.

De keuze

Wanneer mensen begrijpen voor welke keus ze staan — geluk of vernietiging, zullen ze zeker niet lang aarzelen over hun besluit. Om hen bij die taak te helpen zal Maitreya de huidige problemen analyseren en in alle duidelijkheid de gevolgen laten zien van de verschillende wegen die voor de mens open staan. Gezegend als Hij is met een vooruitziende blik en eeuwenlange ervaring zal hij de mensen herinneren aan hun goddelijke erfenis en hen de weg wijzen om hun erfdeel op te eisen. Zo zal het zijn. Zo zal "de Leraar van mensen en engelen" zijn missie beginnen, en zo zullen de mensenzonen opnieuw beginnen aan hun reis om zonen Gods te worden.

Tegengif

Van alle kanten bestookt door de meedogenloze krachten van de vrije markt, wordt de mens zich geleidelijk bewust van het tegengif: een juister begrip van het mysterie en de schoonheid van alle leven. Verpletterd en verstoten door ongeremde commercialisering wenden mensen zich tot het koesterende vuur van hun innerlijke leven en vinden daarin vertroosting. Talloze wonderen, in Oost en West, herinneren hen aan de ongeziene aanwezigheid van het goddelijke in het leven en houden hun de belofte voor van een betere toekomst voor de mens.

Besluit

Vol verwachting zien mensen uit naar de Leraar. Bewust of onbewust hebben ze hem aangeroepen. Maitreya staat gereed om naar voren te treden en zijn oproep aan de mens te beginnen: "Zie jezelf als Eén en treed je geboorterecht binnen." "Deel samen en ken de betekenis van rechtvaardigheid en vrede." "Leer lief te hebben en te vertrouwen en ken de schoonheid van het leven." "Zie alle mensen als jullie broeders en word de goden die jullie zijn."

Zo zal de Grote Heer spreken. Zo zal hij het hart van de mensen openen voor de vereisten van de tijd. De tijd van beslissing, de tijd der tijden voor het ras is nu gekomen. Denk goed na en kies verstandig voor "een toekomst die baadt in het licht".