Vragen en antwoorden -- maart 1996


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De verschijning in Italië op 7 januari vond (voor de tweede keer) plaats in Rome.

Op 14 januari verscheen Maitreya aan 400 à 500 moslims in Ankara, Turkije. Hij sprak er 18 minuten. In de omgeving was water opgeladen.

Op 28 januari verscheen Maitreya aan 200 à 300 christenen (mormonen) in Elko (Utah, VS). Hij sprak er 17 minuten en de reactie was "behoedzaam maar geïnteresseerd". In de omgeving was water opgeladen.

Op 4 februari verscheen Maitreya aan circa 300 christenen in Slovenië (deel van het voormalig Joegoslavië), waar hij ongeveer 17 minuten sprak. De reactie was "tamelijk positief". In de omgeving was water opgeladen.

 

V. Heeft u enige informatie over hoe spoedig Maitreya op televisie zal verschijnen?

A. Medio vorig jaar schreef mijn meester dat de wereld hem "terstond" zou zien wat, zo zei hij, elk moment tussen toen en een jaar kon zijn.

Op de vroege dinsdagochtend van 30 januari dit jaar (1996), deed Maitreya de zeldzame stap om persoonlijk met mij in contact te treden. Hij zei: "Spoedig zal de wereld mijn gezicht zien. Spoedig zal het openlijke werk beginnen." Ik vat deze ongebruikelijke stap op als aanwijzing dat zijn eerste verschijning werkelijk "op handen" is.

 

V. Ik las een artikel dat uw meester enige tijd geleden schreef onder de titel "Vrije tijd is de sleutel" (Opkomst, november 1986), waarin hij zegt dat de meeste mensen in de wereld een gestresst, oncreatief en mechanisch leven leiden en dat de mensheid vrije tijd nodig heeft om haar volle potentieel te ontplooien. Waarschijnlijk zal dit na de ineenstorting van de wereldeconomie mogelijk worden, wanneer een nieuwe levenswijze opkomt. Is dit iets dat uw meester voorziet voor de komende 15, 20, 30, 100 jaar?

A. Over 15 à 20 jaar zal deze wereld getransformeerd zijn. In de komende vijf jaar zal de wereld drastisch veranderen — zó fundamenteel, zó grondig zijn de veranderingen die zullen plaatsvinden door de herverdeling van hulpbronnen in de wereld. Te zijner tijd zullen fabrieken gebouwd worden met geprogrammeerde machines die alles zullen maken wat we nodig hebben. Dit zal de mensheid vrij maken voor het onderzoeken van zijn eigen aard. De vrije tijd die hiervan het gevolg is, zal aan iedereen dat geven wat nu het voorrecht is van een hele kleine minderheid, van een paar begaafde mensen die voldoende geld verdienen om zich over te geven aan hun talenten — kunstenaars, zangers, schrijvers, componisten enzovoort en enkele wetenschappers die werken voor een klein aantal grote organisaties. Uiteindelijk zullen alle produkten in de wereld door machines gemaakt worden en veel van die machines zullen mettertijd worden geschapen door het denken van de mens.

Dit is de wijze waarop de meesters scheppen. Zij kunnen van bijvoorbeeld een microfoon het meest buitengewone instrument maken. Ze zouden er waarschijnlijk een radiator van kunnen maken om geestelijke energie in de wereld te verspreiden. Over 15 tot 20 jaar zullen we beslist een andere wereld kennen. Zij die nu nog heel jong zijn zullen opgroeien in een wereld zoals we die nooit eerder hebben gekend, door de mensen zelf gecreëerd onder de inspiratie van de meesters.

Er zijn in het verre verleden prachtige, schitterende beschavingen geweest met een wetenschap die veel verder was ontwikkeld dan de huidige, maar die werden door de meesters gecreëerd en aan de mensheid van die tijd geschonken. Deze nieuwe levenswijze zal gecreëerd worden door de mensheid, die inmiddels volwassen is en hiertoe in staat is, in respons op en in samenwerking met de meesters.

 

V. In 1977 werd de eerste van twee verborgen planeten ontdekt. 1) Is de tweede, die wordt verborgen door de zon, het hemellichaam dat door de Sumerische beschaving Niburu’ werd genoemd? 2) Cirkelt Cheiron, die verborgen wordt door de maan, in 260 dagen om de zon? 3) Waarom werd Vulcanus (tussen de zon en Mercurius) nog niet ontdekt waardoor zijn bestaan louter hypothetisch blijft?

A. 1) Nee. 2) Nee. Cheiron wordt niet door de maan verborgen en cirkelt niet om de zon, maar om de planeet Pluto. 3) Hij is zeer klein. Hij valt weg in de straling van de zon.

 

V. Is een asteroïdegordel werkelijk het overblijfsel van een vernietigde planeet?

A. Nee.

 

V. Aangezien onze evolutie door de aanwezigheid van de Christus in de wereld versneld kan worden, hoe lang zal het dan duren voordat meesters in vrouwelijke lichamen verschijnen?

A. 250-350 jaar.

 

V. 1) Is stoffelijke, fysieke onsterfelijkheid mogelijk? 2) Heb ik gelijk als ik veronderstel dat het niet alleen mogelijk is maar dat het in de geschiedenis is opgetekend? 3) Is het feit dat steeds meer mensen de dood proberen te overwinnen een aankondiging van het Watermantijdperk?

A. 1) Voor een meester wel. 2) Nee. 3) Nee. Het heeft gewoon te maken met een beter begrip van de Opstanding als een occulte ervaring van volmaaktheid die de meesters manifesteren. Het vindt niet plaats vòòr de vijfde inwijding.

 

V. Tlacote-water is fascinerend. Nemen we niet eigenlijk de energieën van de Waterman in door middel van het water dat is opgeladen door Maitreya? Kunt u zeggen of dit betekent dat we hiermee beschikken over een middel dat niet alleen de huidige ziektes geneest, maar dat ook de hoedanigheid van onze lichamen (genezen of niet) nu en mogelijk in de toekomst diepgaand verandert?

A. Ja.

 

V. In uw boeken heeft u gezegd dat al het leven op weg is om menselijk te worden en dat dit ook geldt voor de deva’s. Kunt u misschien het volgende toelichten? 1) Bereiken deva’s een stadium in hun ontwikkeling waarin ze individualiseren of incarneren als mensen? 2) Of bedoelt u dat sommige deva’s eigenlijk menselijk zijn omdat ze onze zonne-engelen zijn?

A. Al het leven is bezig mens te worden, is mens, of is het menselijk stadium ontstegen. 1) Ja, de ondermenselijke deva’s wel. 2) Nee. Zonne-engelen, onze zielen, incarneren in menselijke lichamen. Zij zijn in wezen emanaties van de goddelijke vonk.

 

V. Share Nederland bericht reeds enige tijd over wat wonderen’ worden genoemd — tekenen van de aanwezigheid van de Christus. Kunt u aangeven of u het woord wonderen gebruikt om de verbazingwekkende gebeurtenissen aan te duiden die onze huidige wetenschap niet kan verklaren en zodoende door het grote publiek als wonderbaarlijk’ worden gezien? Is het niet zo dat de theosofie en de daaropvolgende leringen geprobeerd hebben de werkelijkheden te verklaren die ten grondslag liggen aan dat wat wonderbaarlijk of onverklaarbaar schijnt?

Met andere woorden, de redactie van Share Nederland weet hoe de wonderen’ verricht worden. Vanuit de geschiedenis van onze eigen ontwikkeling bezien, weten we dat wat in de ene eeuw als wonderbaarlijk’ werd beschouwd in de volgende algemeen aanvaard is.

A. Precies. Wij noemen die gebeurtenissen ‘wonderbaarlijk’ die de ‘natuurwetten’ lijken te tarten, ook al weten we dat het onze onbekendheid is met wetten die energie en materie beheersen waardoor ze ‘onnatuurlijk’ en bovennatuurlijk lijken.

 

V. Bestaan er richtlijnen voor groepen die zich inzetten voor de wederverschijning van de Christus wat betreft geld? Alles wordt bijvoorbeeld zo goedkoop mogelijk gehouden omdat het doel is informatie te verspreiden en niet om winst te maken. Diverse transmissie-meditatiegroepen in de wereld nemen het ook op zich om geld in te zamelen ten behoeve van de daklozen in hun eigen land of voor mensen in ontwikkelingslanden of landen die worstelen met snelle politieke en economische veranderingen. Ofschoon dit werk heel erg nodig is, zou het inzamelen van geld (door mensen die bekend zijn als lid van een transmissie-groep of medewerker van Share Nederland of Benjamin Creme) voedsel kunnen geven aan boosaardige kritiek.

A. Het inzamelen van geld voor sociale of andere doelen moet alleen op persoonlijke titel gebeuren en niet namens een bepaalde groep. In het geval van zulke fondswerving moet altijd een zeer nauwkeurige boekhouding worden bijgehouden.

 

V. Onlangs werden negen atomen anti-materie gecreëerd in de laboratoria van het CERN in Genève (Zwitserland). Kunt u vanuit een esoterisch perspectief uitleggen wat anti-materie is? Is het hetzelfde als etherische energie?

A. Er bestaat geen ‘anti-materie’. Het is (doorgaans) onzichtbare materie van een fijnere soort dan het grofstoffelijke, namelijk etherische.

 

V. Na 15 jaar transmissie-meditatie is het frustrerend om te zien dat mijn gedachten al na een paar seconden van concentratie weer afdwalen. 1) Verspil ik zo niet de tijd van de meesters en mijn eigen tijd? 2) Is dit een Amerikaans probleem? (Ik ben Amerikaan). 3) Waarom is het zo moeilijk om je gedurende langere tijd te concentreren?

A. 1) Je verspilt zeker niet de tijd van de meesters of je eigen tijd. Het is niet zozeer een kwestie van concentratie of "afdwalende gedachten" als wel van eenlijnigheid. De functie van het (lagere) denkvermogen is om te denken en als je eenlijnig bent — met de aandacht gericht op het ajna-centrum (tussen de wenkbrauwen) — maakt het niet zoveel uit of je gedachten ‘afdwalen’. Het belangrijkste is om de gedachten niet te volgen en die zullen dan al gauw afnemen of verdwijnen. De tijd verloopt ook heel erg snel tijdens transmissie-meditatie, dus waarschijnlijk ben je langer eenlijnig dan je beseft. 2) Mijn ervaring is dat de Amerikaanse transmitteraar enigszins onder het gemiddelde ligt wat betreft duur van eenlijnigheid. De Japanners zijn het beste, waarschijnlijk vanwege hun traditie van meditatie. Volgens mij is de nadruk die wedijver in Amerika van jongsaf krijgt bijzonder schadelijk voor de innerlijke concentratie die nodig is voor meditatie. Dit wordt nog eens verergerd door het herhaaldelijk onderbreken van de aandacht voor reclame door de commerciële televisie.

Desondanks moet men niet vergeten dat transmissie-meditatie in de handen van de meesters zó wetenschappelijk en krachtig is dat elke seconde van eenlijnigheid bijdraagt aan de verspreiding van krachtige energieën in de wereld. Al deze seconden bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat de transmitteraar dienstbaarheid van werkelijke waarde verricht.

 

V. In de Londense krant Evening Standard van 4 januari 1996 stond een artikel over de mogelijke fluoridering van het Londense leidingwater. Lokale autoriteiten op gebied van volksgezondheid en de regering overwegen om een dergelijk programma in te voeren.

Volgens mijn informatie heeft fluoride een onmiskenbaar schadelijk effect op een bepaald deel van het menselijk brein. Afgezien daarvan zegt het gezonde verstand ons geen chemicaliën toe te voegen aan de dingen die we innemen. Het zou nuttig zijn als de meester van de heer Creme het volgende zou willen toelichten.

1) Heeft fluoridering enig, heilzaam of schadelijk, gevolg van betekenis op het grofstoffelijke voertuig?

2) Beperken eventuele gevolgen die zich voordoen het vermogen van de etherische tegenhanger van het stoffelijke brein om energieën en krachten door te geven?

3) Tasten zulke gevolgen het vermogen van het mentale lichaam aan om te werken via het grofstoffelijke brein?

A. 1) Ja, het heeft schadelijke gevolgen, in het bijzonder voor de hersencellen. 2) Ja. 3) Ja.

Fluoridering van het drinkwater heeft een opvallend heilzaam effect op het gebit van kinderen — als ze het nodig hebben; een gebrek aan fluoride leidt tot zwakke, poreuze gebitten. Maar het massaal vergiftigen van alle andere mensen is natuurlijk onaanvaardbaar. Kinderen kunnen gemakkelijk en veilig op effectieve wijze individueel behandeld worden met homeopathische potenties van fluoride. Tegen dit voorstel tot watervergiftiging zou massaal geprotesteerd moeten worden.

 

V. Als je een driehoek met iemand vormt die overlijdt, moet je dan met die persoon doorgaan of iemand anders zoeken voor de driehoek?

A. Zoek iemand anders en geef de overledene de kans om zijn/haar weg te vervolgen, vrij van alle aardse banden.