Artikel van de meester -- maart 1996


Alles komt goed

door de meester – –, via Benjamin Creme

Spoedig zal de hele wereld zich verheugen. Zeer spoedig zal het gelaat van Hem op wie alle mensen wachten zich aan de wereld tonen. Zeer spoedig nu, zal de wereld weten dat de Leraar werkelijk onder de mensen is, gereed om het tijdperk van vrede in te luiden.

Natuurlijk zullen de reacties van de mensen sterk verschillen, maar één ding is zeker: Hij kan niet genegeerd worden. Zó overtuigend is hij, zó belangrijk zijn zijn denkbeelden voor de toekomst van het ras, dat mensen overal zullen roepen om uitleg en nadere informatie over zijn plannen en bedoeling. Zo zal de Grote Heer zich aan de mensen openbaren en hun smeekbeden verhoren.

Triomf

Gelukkig kan niets de triomf van zijn doel verhinderen, want zijn doel en de noden van de mens zijn één. Wanneer de mensen dit inzien, zullen ze zich aan zijn zijde scharen en aandringen op de veranderingen die hij bepleit. Zo zal een speerpunt van waarheid gevormd worden, gericht op het rottende hart van het oude bestel. Velen zullen in hem de Heiland van weleer zien; anderen zullen hem herkennen als de vertolker van het nieuwe. Ongeacht hun gezichtspunt, zullen de mensen zwaaien met zijn vaandel: waarheid en broederschap, gerechtigheid en vrede. Uit een bescheiden begin zal een vloedgolf ontstaan waarvan de aandrang tot verandering spoedig de wereld zal overspoelen. Zo zal het zijn. Zo zal de Mensenzoon terugkeren naar zijn volk en zo zal hij het leven van de mens hernieuwen.

Sta klaar om de Heer van Liefde te zien. Sta klaar om aan zijn zijde te werken. Wees gereed om met zijn Broederschap samen te werken, want zij — de meesters — betreden eveneens het leven van de mens. Spoedig zal de mens weten dat hij niet alleen staat; dat het pad naar de toekomst is bedekt met glanzend steen, geheiligd door de voeten van hen die zijn voorgegaan en de weg goed kennen.

Problemen

Grote problemen wachten Zijn ernstige aandacht; in de lopende zaken van de mens schuilt veel gevaar. Maitreya kent de wet en komt als pleitbezorger en gids, in de wetenschap dat hij geen inbreuk maakt op de vrije wil van de mens.

Open je hart voor zijn oproep en vervul je taak. Spreek je uit vóór rechtvaardigheid en vrede. Maak je standpunt bekend en trek zijn energie aan. Welkom bij het feestmaal; welkom bij je toekomst.

Oude dogma’s

Velen zullen in de war zijn en niet weten welke kant te kiezen. Vervuld van oude dogma’s stommelen ze blind voort in het duister. Maar spoedig zal de oude duisternis wijken voor licht en, in groeiende aantallen, zullen ze dat licht omarmen en gehoor geven aan zijn appèl. Zo zal het zijn. Zo zal de Grote Heer de voetstappen van de mensen leiden en zijn overwinning zekerstellen.

Nabij, zeer nabij is de tijd van zijn openlijke verschijning. Nooit, nooit tevoren heeft zo’n tijd bestaan. Vat moed en weet dat alles goed komt, alle mogelijke zaken zullen goed komen.