Vragen en antwoorden -- november 1996


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. Maitreya’s verschijning in China op 3 september vond plaats in Chungking.

Op 29 september verscheen Maitreya in Kuopio, Finland, aan ongeveer 200 christenen. Hij sprak er 17 minuten; het publiek was in vervoering. De meeste mensen dachten dat hij een engel van God was. In de buurt werd water opgeladen.

Op 6 oktober verscheen Maitreya in Maine, VS, aan ongeveer 250 christenen die gedurende 16 minuten in ‘aandachtige stilte’ luisterden. In de omgeving werd water opgeladen.

 

V. U zegt dat transmissie-meditatie zo bijzonder is dat het, bovenop de waarde die het heeft als dienstbaarheid, voor beoefenaars als ‘neveneffect’ heeft dat het hun ontwikkeling soms wel tienmaal zo snel bevordert als enige andere vorm van persoonlijke meditatie. 1) Hoe komt het dat u de enige bent die deze vorm van meditatie presenteert? 2) Waarom bevelen grote geestelijke wezens als Sai Baba, Premananda en anderen het niet aan? 3) Waarom zegt zelfs Maitreya er niets over in zijn boodschappen via u?

A. 1) Transmissie-meditatie is een Hiërarchische activiteit die door mijn meester via mij aan discipelen en aspiranten wordt aangeboden als een krachtige vorm van dienstbaarheid. De introductie ervan is een deel van mijn eigen dienstbaarheid. 2) Het gaat er niet om of Sai Baba of Premananda deze meditatie aanbevelen; zij raden mensen ook niet aan de boeken van Krishnamurti of Alice Bailey te lezen of om Kriya Yoga te beoefenen. Dat is hun taak niet. Overigens is transmissie-meditatie de enige meditatievorm waarvan Sai Baba de beoefening in zijn ashram toestaat (uitgezonderd die van hemzelf). 3) In geen van de 140 boodschappen die Maitreya via mij heeft gegeven, noemt hij meditatie. Het is niet zijn voornaamste zorg.

 

V. 1) Als we niet weten wat ons doel is voordat we onszelf als ziel kennen, wat is dan het doel van de ziel? 2) Heeft iedere ziel een ander doel?

A. 1) Gewoonlijk incarneert de ziel met drie doelen of doelstellingen voor dat leven; één daarvan is altijd het tot stand brengen van juiste menselijke verhoudingen. In het geval van actieve discipelen kan de ziel een vierde doelstelling aanbieden voor specifieke dienstbaarheid. 2) Ja.

 

V. Zijn de ashrams met elkaar "verbonden", zodat alle mediterenden één enorme kracht ten goede creëren?

A. In theorie wel, maar in de praktijk ontbreekt het zeer veel mediterenden aan de discipline en de wetenschappelijke benadering om hun meditatie effectief te laten zijn. Het is ook een vergissing te denken dat de ashrams van de meesters zich alleen met meditatie bezighouden. Het werk van de Hiërarchie beslaat elk gebied van menselijke activiteit.

 

V. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat niemand meer hongerlijdt?

A. De hulpbronnen van de wereld met elkaar delen.

 

V. Zal Maitreya verdwijnen, sterven of net als Jezus omgebracht worden?

A. Nee. Maitreya heeft gezegd (Boodschap nr. 10, gegeven via mij): "Ik ben degene die niet weg zal gaan." Hij is hier voor het gehele Waterman-tijdperk. Hij kan niet gedood worden; hoe kun je iemand doden die zijn eigen lichaam heeft gemaakt, die het voortdurend opnieuw kan creëren en die naar willekeur kan verschijnen en verdwijnen?

 

V. Wat zal er gebeuren met de religieuze fundamentalisten die denken dat Maitreya de antikrist is?

A. Er zal niets met hen "gebeuren". Te zijner tijd zullen ze beseffen dat de liefde, de wijsheid en de missie van Maitreya ook hen betreft en geleidelijk zullen ze accepteren dat de manifestatie van de antikrist (door Hitler en zijn groep) achter ons ligt en, in zekere zin, de weg heeft vrijgemaakt voor de wederkomst van niet alleen Maitreya, maar ook van de Geestelijke Hiërarchie waarvan hij het hoofd is. Misschien is de aanwezigheid van de meester Jezus ervoor nodig om hen hiervan te overtuigen. Hij is verantwoordelijk voor de christelijke kerken.

 

V. Is Maitreya lid van de Witte Broederschap?

A. Ja. Onze planetaire Geestelijke Hiërarchie, waarvan Maitreya het hoofd is, is een loge van de (kosmische) Grote Witte Broederschap.

 

V. U heeft gezegd dat zich een meester in de buurt van Parijs bevindt. Zal hij de toekomstige president van onze republiek inspireren?

A. Ja.

 

V. Welke rol spelen ouders en het gezin in de uiteindelijke rehabilitatie van het individu en de mensheid als geheel?

A. De rol van ouders en het gezin is van essentieel belang in de opvoeding van jongeren tot juiste menselijke verhoudingen. Het is juist het gezin — de hoeksteen van de samenleving — dat ons een oefenterrein biedt voor de onderlinge wisselwerking en de oplossing van karmische krachten, waardoor te zijner tijd juiste verhoudingen tot stand komen. Aangezien ouders onvermijdelijk hun eigen ervaringen en opvoeding, goed of slecht, overdragen is het duidelijk dat er een veelomvattend opvoedingsprogramma nodig is om een einde te maken aan de ergste wreedheden (fysiek, emotioneel en mentaal) die onwetende ouders hun kinderen nu, en al eeuwenlang, aandoen. Een gezin dat is toegewijd aan de juiste onderlinge omgangsvormen door het aankweken van goede wil, bereidt de gezinsleden op die manier voor op het leven in juiste verhoudingen met dat grotere aspect van de menselijke familie, de samenleving.

 

V. Hoe kan ik weten wat voor ding of persoon ik was in mijn vorige leven?

A. U was in elk geval geen ding! Voor de meeste mensen is het niet van belang om te weten wie men in een vorige leven was. Als en wanneer dat belangrijk wordt, dan zullen deze herinneringen spontaan opkomen of kunnen stappen worden genomen om u ervan op de hoogte te stellen. We hebben in dit leven al genoeg te leren en te doen!

 

V. Ik houd van basketbal en het is mijn droom om eens in de NBA (de Amerikaanse profcompetitie, Red.) te spelen. Maar nu ik uw verhaal heb gehoord weet ik niet of ik op die manier de mensheid en God van dienst zal zijn?

A. Ik ben blij dat mijn lezing u geïnspireerd heeft de mensheid te dienen, maar ik weet zeker dat u dat kunt doen en een beroemde basketballer worden. Deze twee rollen hoeven elkaar helemaal niet uit te sluiten. Integendeel, u zou een hele generatie van jonge sportmensen kunnen inspireren om zich ook dienstbaar te maken aan de noden van de mensheid.

 

V. Zullen we gezonder worden en langer leven?

A. In het algemeen wel, zou ik zeggen. De — haast onuitputtelijke — bronnen met het Water des levens die door Maitreya over de gehele planeet worden opgeladen met de energie van Waterman (uiteindelijk 777) zullen de gezondheid van de mensheid enorm bevorderen. Ze versterken de lichaamscellen en werken als een algemeen opwekkend middel. Het maakt bijna niet uit wat de ziekte is: als je karma het toestaat, zal genezing of verbetering plaatsvinden, binnen een grotere karmische marge dan normaal.

Er zijn ook andere geneeskrachtige bronnen, bijvoorbeeld in Lourdes, die zijn gecreëerd door de meester die Maria was. Hoewel ook geneeskrachtig, zijn deze niets in vergelijking met de helende kracht van de Waterman-bronnen die Maitreya heeft gecreëerd. Hierdoor zal de kwaliteit van de stoffelijke, emotionele en mentale gezondheid enorm toenemen. Dit zal onvermijdelijk leiden tot hogere leeftijden, maar alleen al door vermindering van de stress in de wereld zullen mensen langer leven.

De meeste mensen lijden aan stress en gaan eraan dood. Je kunt je voorstellen dat wanneer de hulpbronnen van de wereld worden gedeeld, wanneer er geen oorlog meer is, wanneer de wereld in vrede en harmonie leeft, mensen meer ontspannen zullen reageren en hun gezondheid zal verbeteren.

 

V. U heeft gezegd dat alle planeten in ons stelsel zonder uitzondering bewoond zijn, maar dat de stof waaruit de lichamen bestaan op een andere snelheid trilt dan de onze, en dat als we erheen zouden gaan, ze dus onzichtbaar zouden zijn. Zijn de Westerse regeringen hiervan op de hoogte?

A. Sommige wel, andere waarschijnlijk niet. Misschien zijn er mensen op overheidsposities die mijn boeken hebben gelezen, of die zelf aan deze kennis zijn gekomen. De ruimtebroeders — diegenen van andere planeten die hier werken en die UFO’s gebruiken als transportmiddel naar onze planeet — hebben contacten over de gehele wereld. Ik weet zeker dat in vele regeringen mensen in het geheim contact hebben met UFO’s, of op de hoogte zijn van het verschijnsel, vooral bij de luchtmacht en op Defensie. Het Britse ministerie van Defensie betaalt boeren zelfs om korencirkels te vernietigen om te voorkomen dat mensen ze in verband brengen met de activiteiten van UFO’s.

 

V. U heeft het weleens gehad over George Bush en zijn ‘nieuwe wereldorde’, waarvan ik altijd dacht dat het ging om een wereldregering met een centraal bankenstelsel. Bedoelt Maitreya met een nieuwe wereldorde zo’n centraal idee, zoals een Europese Federatie, of een decentralisatie van politieke en financiële macht?

A. Het doel van de Hiërarchie zal zijn om de mensheid te inspireren. De meesters zullen geen enkele vorm van organisatie of regering of economisch stelsel in het leven roepen; dat is aan ons. Zij zullen ons adviseren en begeleiden. Enkele van hun discipelen zijn onderwezen in de beste methoden om de beste resultaten te bereiken, en deze mensen zullen langs de normale democratische weg gekozen worden op posities van macht en gezag. De veranderingen zullen dus door de mensheid zelf worden ingevoerd, terwijl de oorspronkelijke ideeën via deze discipelen afkomstig zijn van de Hiërarchie. Op deze wijze wordt geen inbreuk gepleegd op de vrije wil van de mensheid.

U zult zien dat het doel is een zo groot mogelijke graad van decentralisatie, en geen centralisatie, te bereiken en de grootst mogelijke participatie van alle mensen in hun eigen regering. Met participatie komt ware democratie. Momenteel is er geen ware democratie in de wereld; we hebben onze regeringen gekozen, maar behalve het invullen van een stembiljet is er geen echte participatie van de mensen. Het doel van Europa is centralisatie en een federale staat. Dit wordt niet aanbevolen door de Hiërarchie. De Europese eenheidsmarkt kan de goedkeuring van de Hiërarchie wegdragen, maar niet als federale staat van Europa. Maitreya heeft voorspeld dat, zoals de Sowjet-Unie uiteen zou vallen en een federatie van onafhankelijke staten zou worden (wat gebeurd is), de Verenigde Staten in dezelfde richting zullen gaan, en dat de macht van de afzonderlijke staten zal toenemen en die van de centrale overheid zal verminderen.

‘Klein’ heeft werkelijk de toekomst in deze wereld, en we moeten onze leefwijze vereenvoudigen. Decentralisatie zal vanzelf leiden tot een menselijker organisatievorm op een schaal die meer in verhouding staat tot de behoeften van mensen, want alleen mensen weten wat ze nodig hebben. De meeste regeringen hebben niet zozeer aandacht voor wat mensen echt nodig hebben, maar meer voor wat het land volgens hen nodig heeft, voornamelijk macht en prestige. Aan de behoeften van mensen wordt zelden tegemoetgekomen, zelfs niet in de meest democratische landen, omdat er geen participatie is. De ontwikkeling zal daarom gaan in de richting van decentralisatie en participatie.

 

V. Woont Maitreya anno 1996 nog steeds in Londen?

A. Ja; zijn thuisbasis is de Aziatische gemeenschap in Londen, maar hij gaat voortdurend de hele wereld rond, via gedachtekracht.

 

V. Is hij in stoffelijke gedaante hier en op hetzelfde moment ergens anders?

A. Ja, hij kan weerspiegelingen van zichzelf over de gehele wereld sturen, terwijl hijzelf in Londen is.

 

V. U zegt dat Maitreya komt als leraar. Komt hij ook met een systeem dat we moeten volgen?

A. Nee. Hij zal de wereld geen ideologie, geloofsstelsel of nieuwe religie voorleggen. Een ideologie is louter een geloofsstelsel. Maitreya komt om de mensheid de kunst van Zelf- (of God-)verwerkelijking te onderwijzen. Dit is geen geloof, religie of ideologie; het is de ware grondslag en het doel van ons leven.