Artikel van de meester -- november 1996


De Dag der dagen

door de meester —, via Benjamin Creme

Langzaam, maar zeker en gestaag, begint de mensheid haar problemen aan te pakken. Op vele terreinen kan reeds een ontwikkeling ten goede worden waargenomen: een groeiend besef van de gevaren voor het milieu waarmee de huidige produktiemethoden gepaard gaan; een nieuw begrip voor de noodzaak van samenwerking bij het oplossen van deze mondiale problemen; een stilzwijgende overeenstemming, gebaseerd op gezond verstand en wederzijds vertrouwen, dat de oude manier om geschillen te beslechten door oorlog niet langer aanvaardbaar is en het waakzame toezicht, en zonodig het vereende optreden, vereist van de vredelievende landen van de wereld.

Dit biedt veel hoop dat mensen zich bewust worden van de gevaren die deze generatie omringen en zoeken naar de middelen om hun crisis te beëindigen.

Waarden

Maitreya staat klaar om naar voren te treden en zijn stem te voegen bij het groeiende verlangen naar een ander waardenstelsel voor het leven van de mens. Hij weet al naar welke nieuwe richting het menselijk denken uitgaat en stimuleert de uitdrukking ervan op elk gebied. Zo gaat hij te werk. Zo bezielt hij met zijn energie en denken het groeiende aantal mensen dat begrijpt hoe groot het gevaar (en de belofte) is van deze tijd. Zij zijn niet langer met enkelen en spoedig, in steeds wijdere kringen, zal hun invloed gevoeld en hun stem gehoord worden. Zo zal het zijn. Zo zullen de huidige destructieve handelingen van mensen en landen plaatsmaken voor het zorgvuldige beheer van de aarde.

Dag der dagen

Intussen wacht Maitreya op de Dag der dagen. Nu al kent hij de tijd, zij het niet de dag, waarop hij voor het eerst voor de mensen zal verschijnen. Nu al zijn de voorbereidingen gaande om het grootst mogelijke gehoor voor zijn woorden en zijn raad te verzekeren. Niets zal aan het toeval worden overgelaten. Miljoenen zullen hem zien en een oordeel over hem vormen. Alleen de meest gevoellozen zullen onberoerd blijven door zijn mededogen en begrip. Alleen de werkelijk eerlozen zullen zijn zorgzame liefde afwijzen en zich afwenden. Nooit eerder hebben mensen betere of waarachtiger woorden gehoord, zo eenvoudig geuit of zo diep gevoeld. Zo zal de Heer van liefde zich aan de wereld bekendmaken en zo zullen mensen er baat bij vinden en er op reageren.

Mensen van actie

Vanaf die tijd zullen de mensen van actie, die achter de schermen klaar staan, tevoorschijn komen en de menselijke aangelegenheden begeleiden. Niet alleen, maar als spreekbuis voor miljoenen, zullen zij de gezamenlijke eisen verwoorden van alle mensen van goede wil: van rechtvaardigheid, samen delen, van vrede en juiste verhoudingen.

Zo zal het zijn. Zo wordt de weg bereid voor de openlijke Verklaring van Maitreya aan de wereld. En zo zal deze Grote, deze Titaan, deze brenger van de schatten Gods, zijn missie beginnen.