Artikel van de meester -- oktober 1996


Samenwerking: het sleutelwoord

door de meester —, via Benjamin Creme

Naarmate het einde van de eeuw nadert, groeit bij velen de vrees en ongerustheid voor die gebeurtenis. Zij beseffen met welke veranderingen zulke keerpunten traditiegetrouwgepaard gaan en denken met angst en ontzetting aan de toekomst.

Dit, het dient gezegd, is wel een heel kortzichtige visie. Dat er veranderingen zijn en zullen komen mag duidelijk zijn — invloedrijke krachten doen zich gelden op elk niveau en op elk gebied; maar de catastrofale chaos die tegenwoordig zo vaak wordt verkondigd, houdt geen verband met de komende transformatie.

Voorzichtig, stap voor stap, zullen de nieuwe vormen, naarmate zij steun vinden, het aanzien van de samenleving in de hele wereld veranderen. Alleen zo zal een nieuw patroon worden gedrukt op het verbleekte weefsel van het verleden. Wanneer de mensen de logica en het nut inzien van de nieuwe wegen, zullen de veranderingen in snelheid toenemen totdat aan alle kanten een crescendo wordt bereikt en een nieuwe wereld wordt geboren. Zo zal het zijn. Zo zal de belofte van het nieuwe uitstijgen boven de traagheid van het oude.

Broederschap

Om dit mogelijk te maken hebben wij, jullie Oudere Broeders, het besluit genomen openlijk onder de mensen te werken. Dit proces is nu in volle gang en onze Broederschap werkt al vele jaren in jullie midden. Spoedig zullen jullie de resultaten van ons werk zien, terwijl wij onze discipelen opleiden voor dienst. Spoedig zullen zij naar voren treden en de nieuwe wegen uitzetten naar leven en vrede op wereldschaal.

Samenwerking

Samenwerking is het sleutelwoord. De huidige nadruk op wedijver leidt, indien die ongehinderd voortwoekert, tot de totale ondergang. Daarom zul je aan alle kanten het vaandel van samenwerking gehesen zien, om de mensen te stimuleren met elkaar te werken voor het herstel van onze wereld. Alleen samenwerking kan de problemen van de mensheid oplossen, veelvoudig en omvangrijk als ze zijn. Alleen samenwerking biedt genezing voor de oude, nog gevoelige wonden die mensen elkaar hebben toegebracht. Alleen samenwerking kan een gezonde en vreedzame toekomst garanderen die voor iedereen aanvaardbaar is.

Spoedig zal Maitreya zelf zijn stem voegen bij de roep om verandering. Spoedig zal de wereld beseffen dat de nieuwe tijd begonnen is: de tijd van samen delen, van rechtvaardigheid en vrede. Spoedig zal de stem van Maitreya over de wereld weerklinken: "Deel samen en treedt binnen in harmonie"; "Deel samen en ken het doel van het leven"; "Deel samen en waarborg de toekomst voor iedereen." Zo zal hij spreken, zo zal zijn oproep klinken.

Werk samen en beproef de waarheid van zijn boodschap. Werk samen voor het welzijn van iedereen en ken de uitstraling van zijn liefde.