Brieven van lezers -- september 1996


Gezegende slapeloosheid

Een paar maanden geleden moest mijn 75-jarige moeder medisch onderzocht worden. Haar was gezegd dat ze dringend een specialist moest raadplegen over een vier centimeter grote tumor "die er niet goed uitzag". Ze moest een week wachten voor haar afspraak, maar intussen groeide bij haar een gevoel van vertrouwen. We waren allemaal verheugd toen we hoorden dat de dokter niets kon ontdekken en haar gezond verklaarde.

Na een paar dagen vertelde ze mij dat haar iets vreemds was overkomen in de nacht vòòr haar tweede onderzoek. Mijn moeder is van nature een gelukkig mens, maar toen ze die avond in bed stapte, overviel haar een gevoel van uitzonderlijk geluk. Ze zei dat ze zich nog nooit zó gelukkig had gevoeld en tot drie uur in de morgen wakker had gelegen, genietend van dit gevoel. Kan de meester van de heer Creme misschien toelichten wat de herkomst was van dit geluksgevoel? Vond er een genezing plaats?

Nancy McClellan, Dallas (Texas, VS).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de meester Jezus verantwoordelijk is voor de genezing en het gelukzalige gevoel.


Water naar de zee?

Op een zaterdag in november 1994, precies een week voor de lezing van Benjamin Creme, was ik naar de stad gekomen om mee te doen aan de "folderdag". Toen bleek dat ik, met rugklachten en al, de enige was die hiervoor was komen opdagen, kwamen onmiddellijk eigendunk, boosheid en zelfmedelijden bij me op. Ik begreep dat dit niet het soort gevoelens was om je aan over te geven, dus in plaats daarvan richtte ik mij op het goede gevoel dat ik had omdat ik, ook al voelde ik me niet helemaal fit, toch gekomen was en ik was vastbesloten om de klus te klaren.

Ik ging naar een druk park en begon folders uit te delen. Na enige tijd had ik dat prettige gevoel dat je soms ervaart wanneer je bezig bent om het verhaal te verspreiden. Ik begon zelfs met tussenpozen een ‘aanwezigheid’ te voelen: de zon leek helderder te stralen, ik voelde me ‘groeien’ en er was gewoon een andere dimensie op het moment.

Plotseling, zo leek het, stond er een jongeman voor me die, terwijl hij naar de folder keek, tegen mij praatte. Ik herinner me nog het gevoel, terwijl deze uitwisseling plaatsvond, alsof ik in een soort roes verkeerde. Het enige dat me nog duidelijk voor ogen staat waren het heldere, schone, diepblauwe denim jack dat de jongeman aan had en zijn lichtblauwe, stralende ogen en krachtige blik. Ik hoorde hem, door mijn roes heen, vragen, alhoewel het niet echt als vraag klonk: "Maitreya is niet God, toch?" Ik antwoordde: "Nee, Hij is een vertegenwoordiger van God". Toen las hij de informatie in de folder op, met de plaats van de lezing, datum en tijd, ofschoon het vreemd was dat hij deze feiten in, naar het scheen, een oogopslag had opgenomen.

Het enige waar ik mij tijdens dit gesprek van bewust was, was dat ik mij vreemd voelde. Hij wilde doorlopen en ik probeerde hem een folder te geven, voor alle gegevens. Hij keek mij slechts aan en liet weten dat hij het stukje papier echt niet nodig had, leek nog even de informatie op te lezen en voegde eraan toe: "Ik zie je daar wel." Hij liep weg en ik ging door met het uitdelen van folders, toen het bij me opkwam dat het ‘vreemde gedrag’ van deze jongeman en mijn ‘vreemde’ gevoel (dat begon te vervagen) wellicht het gevolg waren van een ‘bezoek’. Toen ik mij omdraaide om te zien waar hij was gebleven, was hij natuurlijk verdwenen. Heb ik een ‘bezoek’ gehad, of teveel zon?

Curt Leyser, Elmwood Park (NJ, VS).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de jongeman Maitreya was


Nieuwsdienst

Ergens in september of oktober 1967 in de Ussher Fort-gevangenis in Accra, Ghana, had ik een buitengewone, prachtige ervaring. Het was ongeveer vijf uur ’s ochtends en ik zou juist aan mijn ochtendgebed beginnen. Plotseling voelde ik een aanwezigheid. Ik kon hem niet zien, maar ik hoorde hem vragen: "Als je zegt dat God overal is, wat bedoel je dan?" Ik was zo overrompeld dat ik niet kon antwoorden. Toen zei hij: "Als je bij God bent, is er geen afstand tussen de ene plaats en de andere, tussen de ene stad en de andere." Ik was stil. Hij vroeg: "Wil je een bewijs?" Ik knikte. Hij vroeg: "Wat wil je nu uit Londen hebben?" Ik dacht: de Londense Times. "Nog uit een bepaalde kiosk?", vroeg hij. Ik mompelde, "W.H. Smith, Euston Station." Hij zei: "Kijk maar onder je kussen."

Ik keerde mijn kussen om en daar lag een exemplaar van de eerste editie van The Times van die morgen met een stempel van W.H. Smith op de voorpagina. Ik zei tegen mezelf: "Dit is magie. God zij geprezen." Maar later die ochtend, rond tien uur, werd er een onverwachte inspectie door de directeur aangekondigd. Dit was ongebruikelijk en ik werd bang. Volgens de regels van de gevangenis was het gevangenen verboden kranten te ontvangen of te lezen. Wat moest ik doen? Hoe kon ik van The Times afkomen voordat de directeur kwam? Ik zag geen uitweg en besloot het aan God over te laten. Ik bad God om barmhartigheid en een oplossing voor mijn probleem.

De directeur en zijn mannen liepen linea recta naar mijn bed en doorzochten alles nauwgezet, maar ze vonden niets belastends. Ik moest het sloop van mijn kussen halen, maar er was geen krant te bekennen. Ik slaakte een zucht van verlichting en zei een gebed: "God zij geprezen." Na de lunch ging ik op bed liggen om uit te rusten. Zie daar! The Times lag weer op zijn plaats.

Ik zou dankbaar zijn als uw meester mij kan vertellen wie deze uitzonderlijke magie voor mij vertoonde.

B.E. Kwaw Swanzy, Londen NW2 (Engeland).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de krant door de meester Jezus werd gemanifesteerd.


Symbolische engel

In februari 1996 voelde mijn 76-jarige moeder zich wat depressief en mopperde wat voor zich uit terwijl ze bezig was met haar dagelijkse huishoudelijke werk. Plotseling zag ze een klein lichtje naast een wit porseleinen beeldje van Maria in een van de slaapkamers. Eerst mopperde ze daar ook tegen, maar toen liep ze naar het licht toe, dat begon te flikkeren. Toen ze het met haar hand aanraakte, hield ze plotseling een plat, metalen engeltje in haar hand. Ze is nog steeds verbijsterd over deze gebeurtenis en vraagt zich tot op heden af wiens gunst dit was?

R.L., Amsterdam.

De meester van Benjamin Creme verklaart dat het "engeltje" gematerialiseerd werd door de meester die Maria was.


Je weet maar nooit...

Enkele weken geleden stond ik aan het eind van de middag in mijn spreekkamer op het punt om weg te gaan. Plotseling, zonder te kloppen of te bellen, kwam er een eenvoudig geklede man binnen met een plastic tas in zijn hand. Omdat ik verbaasd en een beetje geschokt was, vroeg ik nogal bot wie hij was. De man zei zijn naam niet, maar opende zijn tas een beetje en zei dat hij plaatjes verkocht. Ik zag iets wat op iconen of iets dergelijks leek. Omdat ik nog steeds enigszins geschokt was, antwoordde ik kortaf dat ik geen behoefte had aan dat soort plaatjes. Hij zei: "Dat is jammer", en verliet de spreekkamer. Hij reageerde niet op mijn "Goedendag". Direct nadat de man vertrokken was, voelde ik me schuldig dat ik niet de moeite had genomen om naar hem te luisteren — het voorval laat me nu niet meer los. Een paar dagen later las ik in Share International het verhaal van een lezeres over iemand die plaatjes verkocht in Italië. Ik heb nu het gevoel dat mijn bezoeker ook een meester geweest kan zijn die mijn gedrag wilde testen. Of zijn deze gedachten en mijn schuldige geweten mijn eigen emotionele verzinsels?

Hoe het ook zij, ik kan wel zeggen dat ik van deze ervaring geleerd heb om me meer bewust te zijn in mijn omgang met mensen en er meer tijd voor neem. Uw antwoord stel ik zeer op prijs.

Naam en adres bekend.

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man de meester Jezus was.


Museumstuk

Na kennismaking met en lezing van Share Nederland schoot mij ineens een gebeurtenis te binnen. Ongeveer anderhalf jaar geleden waren mijn vriendin en ik in het British Museum in Londen. Op de afdeling Egyptologie zag mijn vriendin een man met een donker uiterlijk en bijzonder doordringende ogen. In eerste instantie had ik niets in de gaten, maar nadat zij mij er attent op had gemaakt ervoer ik ook iets dat zich moeilijk laat verwoorden. Geruime tijd na deze vluchtige ‘ontmoeting’ hebben we er nog over gepraat, maar we konden geen verklaring vinden voor ons gevoel tijdens die ontmoeting. Daarna zijn we allebei het voorval geleidelijk vergeten. Kan het zijn dat ook wij Maitreya hebben gezien?

J. Kok, Voorschoten.

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man inderdaad Maitreya was.


Luid en duidelijk

Op een avond zat ik aan mijn bureau te mediteren. Plotseling hoorde ik een harde klap en ik zag dat een boek dat even daarvoor nog rechtop op de plank stond naar beneden was gevallen. Het was het boek over transmissie-meditatie. Verbaasd dacht ik dat ik het boek maar beter kon openslaan om te zien of er iets was dat ik zou moeten lezen. Dus opende ik het boek op een willekeurige bladzijde. Daar las ik dat het een goed idee is om transmissie-meditatie te beginnen met het afspelen van een boodschap van Maitreya. Toen ik onze groep over deze ervaring vertelde, zei de contactpersoon dat hij al geruime tijd van plan was dit aan de groep voor te stellen. Sindsdien gebruiken we de Boodschappen en we hebben nu al veel van de cassettes die de meditaties een geweldige energetische stimulans geven. Liet de Heer Maitreya het boek van de plank vallen?

Annabel Shaxson, Broadstone (Dorset, Engeland).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat het inderdaad Maitreya was die het boek liet vallen.


Wonderlijke genade

Op zondag 17 december 1995, rond het middaguur, was ik op weg naar huis in Clinton, Mississippi, toen er iets merkwaardigs gebeurde. Ik herinner me nog dat ik me op dat moment ernstig zorgen maakte en alleen voelde en ik vroeg me af of ik wel het juiste deed in mijn persoonlijk leven, en ik vroeg God om een teken dat ik op de juiste weg was.

Als op commando, hoorde en zag ik ineens dat mijn favoriete bandje "Amazing Graze" dat uit mijn cassettespeler stak vanzelf naar binnen schoof en uit zichzelf begon te spelen!

Ik vroeg me af of ik het zelf, zonder erbij na te denken, in de cassettespeler had geduwd, maar ik realiseerde me dat mijn handen niet van het stuur waren geweest. Terwijl de muziek speelde, werd ik overspoeld door gevoelens van vrede en rust en de wetenschap dat ik niet alleen was, dat ik geen zorgen hoefde te hebben of me druk hoefde te maken over wat er zich in mijn leven afspeelde en dat alles goed zou komen. Ik had het gevoel alsof Jezus aanwezig was en dat hij op de stoel naast mij zat, alhoewel ik hem niet kon zien. Normaal gesproken, als zoiets zou gebeuren, zou ik waarschijnlijk geschokt geweest zijn, en de wagen aan de kant van de weg hebben moeten zetten om bij te komen, maar dat was nu niet nodig. In plaats daarvan accepteerde ik het gebeurde als een bevestiging dat ik inderdaad op de juiste weg was.

Later sprak ik met verschillende mensen die verstand hebben van cassettespelers en die zeiden allemaal dat een cassetterecorder onmogelijk uit zichzelf kan gaan spelen. Heeft Jezus inderdaad, zoals ik vermoed, mijn cassetterecorder aangezet?

Phyllis Kendall-Block, Clinton (Mississippi, VS).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de meester Jezus de cassetterecorder bediende.


Een waardevolle reis

In oktober, zo’n vijf jaar geleden, maakte ik met een vriendin een reis naar Israël (en Jeruzalem). Ik had al een bijzonder gevoel gehad dat het de moeite waard zou zijn, en inderdaad was het dat. Ik heb er heel veel van geleerd, niet het minst over mijzelf. Tijdens onze laatste week in Jeruzalem zagen we een bedelaar zonder benen bij het busstation. Ik gaf hem wat geld, en toen keek hij naar me op. Zijn ogen waren de grootste, donkerste en diepste die ik ooit gezien heb, en het leek alsof zij alle leed van de wereld in zich hielden. Misschien dat mijn verbeelding met mij aan de haal gaat, maar mijn vraag is, was het een bedelaar, of...?

Narda Hansen, Blaricum.

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de "bedelaar" Maitreya was.