Artikel van de meester -- september 1996


Het einde van verdeeldheid

door de meester —, via Benjamin Creme

Al jaren wachten velen op een teken dat de terugkeer van de Christus ophanden is. Aan alle kanten en in vele landen zijn zulke tekenen ook in overvloed verschenen, maar nog altijd twijfelen de twijfelaars. Niets, zo lijkt het, dan de aanblik van de Christus zelf zal de scepsis van de ongelovige Thomassen van de wereld verminderen.

Spoedig zullen zij geen reden meer hebben om te twijfelen, geen gemakkelijke verklaring om de talloze mysteries in hun midden weg te redeneren.

Spoedig zal de Zoon des mensen zichzelf en zijn prioriteiten aan miljoenen mensen bekendmaken. Het nieuws van zijn verschijning zal over de wereld weerklinken en snel leiden tot zijn algemene erkenning en aanvaarding.

Onzeker

Waar mensen nu ook kijken, zien zij de noodzaak van verandering. De oude orde is in verval; het oude, wankel en onvast, valt uit elkaar. Verdeeldheid tiert welig en wedijver is aan de orde van de dag. De deuren staan wijd open voor de verschijning van de Leraar.

Zeer spoedig nu, zal de wereld zich bewust worden van het feit dat een leraar van immens formaat het leven van de mens heeft betreden, de wereld met zijn aanwezigheid heeft gezegend, en slechts wacht op de instemming van de mensheid om zijn missie van verlichting en hulp te beginnen.

Vanaf dat moment zal het proces van verandering in groeiende vaart de wereld transformeren. Alles wat we heden zien aan verdeeldheid en geweld zal geleidelijk verdwijnen. Steeds sterker zullen mensen worden aangetrokken tot de weg van vrede en een nieuw evenwicht zal zich in hun leven voordoen. Vrede is afhankelijk van juiste verhoudingen die, op hun beurt, afhangen van rechtvaardigheid. Rechtvaardigheid zal heersen wanneer in de basisbehoeften van allen wordt voorzien. Het beginsel van samen delen is de sleutel tot deze goddelijke harmonie en de enige weg voorwaarts voor de mensenzonen.

Zo zal Maitreya spreken als hij zich tot de mensheid wendt. Zo zal de mensheid het belang en de noodzaak inzien van samen delen. Zo zal zij de fouten van het verleden inzien en, onder zijn wijze leiding, herstellen.

De tijd nadert snel dat Maitreya de wereld zijn ideeën kan voorleggen. Zijn openlijke missie zal terstond beginnen en een nieuw en beter ritme zal zich aan de wereld opdringen. Zo zal het zijn. Zo zal de "Visser van mensen" de leraar van mensen worden. Zo zullen de Groten, onder zijn leiding, de eeuwenoude verbonden met de mens herstellen en zo zal de reis van de mens naar vervolmaking een nieuwe impuls en richting krijgen. Bereid je voor om de Leraar te herkennen en te verwelkomen. Wees niet bang voor de toekomst. Alles zal beslist goed komen.