Vragen en antwoorden -- april 1997


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De stad waar Maitreya op 2 februari verscheen in Colombia was Bogota.

Op 16 februari verscheen Maitreya in Iasi, Roemenië, aan een groep van ongeveer 300 christenen. Hij sprak er 17 minuten en de ontvangst was heel goed, positief. Eerder was water in de omgeving opgeladen.

Op 2 maart verscheen Maitreya aan een groep van 250 katholieken in Bolivia. Hij sprak er 17 minuten en de ontvangst was heel goed. Van tevoren was er water in de omgeving opgeladen.

 

V. Hoe evolueren wezens die geen grofstoffelijk lichaam hebben (bijvoorbeeld op Mars)? Is er iets dat op onze dood lijkt of evolueren ze altijd in dezelfde toestand?

A. Ze kennen dood en reïncarnatie zoals wij. De tussenpozen tussen "levens" duren echter veel langer dan bij ons en ze incarneren altijd in etherisch-stoffelijke lichamen.

 

V. Welk soort wezens leeft op de planeet Pluto die minder geëvolueerd is dan de planeet Aarde?

A. Wezens die je niet op een donkere avond zou willen tegenkomen!

 

V. Wat heeft de meester Jupiter te maken met de planeet Jupiter?

A. Niets.

 

V. De leringen van Yogi Ramacharaka, zoals uitgegeven onder zijn naam door zijn leerling Baba Barata in samenwerking met de Amerikaanse schrijver W. Walker Atkinson, getuigen van een sterke theosofische invloed. Was de mysterieuze Yogi Ramacharaka zelf een meester van wijsheid (of misschien een andere naam voor de meester DK)? Zo niet, kan uw meester dan zijn stralenstructuur en evolutiepunt geven?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 2,6.

 

V. 1) Kan de heer Creme iets meer vertellen over de precieze betekenis van de ‘ideogrammen’ van het oude Atlantis, zoals die naar zeggen nu verschijnen als korencirkels? 2) Wat zijn de precieze boodschappen? 3) Kan hij een aantal van deze symbolen verklaren?

A. 1) Slechts enkele korencirkels zijn ideogrammen; vele zijn eenvoudig patronen van verschillende aard, in meerdere of mindere mate complex. 2) Deze zullen in de toekomst duidelijk worden. 3) Ze zullen zichzelf te zijner tijd verklaren. Het is niet mijn taak om ze uit te leggen.

 

V. Wie was Jezus na zijn incarnatie als Apollonius van Tyana en vòòrdat hij het Syrische lichaam nam, waarin hij nu leeft?

A. Hij hield de naam Jezus aan en in de zesde en zevende eeuw bezocht en onderwees hij de Amerikaanse Indianen en de Polynesiërs in de Pacific. Dit feit is bekend bij de Mormonen.

 

V. Wat gebeurt er met de ziel en het astrale lichaam van mensen die na de dood hun lichamen laten invriezen, omdat ze hopen dat hun lichamen en zijzelf op een dag weer hersteld kunnen worden, zodat ze verder kunnen leven?

A. Bij de dood trekt de ziel zich terug uit haar voertuig en geen enkel "herstel" zal dat leven — de ziel — in reïncarnatie terugbrengen in dat lichaam. In zo’n situatie keert de ziel terug naar haar eigen gebied en creëert de lichamen voor haar volgende incarnatie. Het astrale voertuig valt uiteen en keert terug naar de astrale gebieden.

 

V. Volgens HPB leven we nog steeds in Kali Yuga waarvan ze heeft gezegd dat het 432.000 jaar duurt. Kali Yuga zou dus nog 426.904 jaar duren. Sri Yukteswar heeft gezegd dat we in 1899 Dwapara Yuga zijn binnengegaan dat 2.000 jaar duurt. Daarop zal Satya Yuga volgen dat het ware "Gouden Tijdperk" is. De heer Creme zegt dat het Watermantijdperk de gouden eeuw is. Wie van allen heeft gelijk?

A. In alle bescheidenheid en nederigheid moet ik de eer opeisen!

 

V. In De stralen en de inwijdingen door Alice Bailey schrijft DK (op blz. 272): "in een van de weinige (zeer weinige) alinea’s in de De Mahatma Brieven, die onvervalst zijn [d.w.z. geschreven door de meester KH] en niet enkel het werk van HPB..." 1) Doelde u op deze uitspraak toen u in Maitreya’s missie, deel II (blz. 551) zei dat niet alle van De Mahatma-brieven aan A.P. Sinnett authentiek zijn? 2) Of doelde u op de algemeen heersende opvatting dat er tussen de gepubliceerde brieven feitelijke vervalsingen zitten?

A. Het laatste. Enkele brieven werden door de "ontvangers" vervalst.

 

V. In een interessant gedeelte over het naar buiten treden van de Hiërarchie in Een verhandeling over kosmisch vuur door Alice Bailey zegt de meester DK dat "de meester Jezus een stoffelijk voertuig zal aannemen..." (blz. 590). Is dit wellicht een ‘verschrijving’ van haar, gezien uw informatie dat de meester Jezus in een Syrisch lichaam leeft van inmiddels 660 jaar oud?

A. Het is niet zozeer een "verschrijving". Het betekent dat hij in een stoffelijk lichaam zal verschijnen.

 

V. Wat is het effect van homeopathische verdunningen van geneeskrachtig water zoals uit Tlacote op de kwalen die mensen op oudere leeftijd plagen? Helpt het regelmatig innemen van Tlacote-water — binnen de Wet van Karma — een hoge leeftijd te bereiken en gezond en vitaal te blijven en ziekten te voorkomen waarmee ouderdom gepaard gaat, zoals de ziekte van Alzheimer?

A. Ja, dat is heel goed mogelijk — als het karma het toestaat. Het is natuurlijk ook waar dat niet iedere bejaarde de ziekte van Alzheimer krijgt, zelfs zonder dit water.

 

V. In Maitreya’s missie (deel 1, blz. 208) schrijft u over het belang van bewust sterven, om zo het bewustzijn zo hoog mogelijk door de astrale en mentale gebieden op te stuwen. Welke mogelijkheden bestaan er vandaag (en in de toekomst) met betrekking tot een praktische voorbereiding op bewust sterven (cursussen, seminars, literatuur)? Wat kunt u aanbevelen?

A. De boeken van de meester DK via Alice Bailey (uitg. Mirananda), het Tibetaanse Dodenboek, de boeken van Elisabeth Kübler-Ross.

 

V. Kunt u zeggen wat er waar is van de volgende beweringen?

1) Voorstanders van trampoline-oefeningen (springen op een mini-trampoline) beweren dat dit van alle oefeningen het beste is voor de gezondheid, vanwege de optimale wisselwerking tussen zwaartekracht en lichaamscellen, weefsels, organen, enzovoort, waardoor het lichaam gereinigd wordt.

2) De Nobelprijswinnaar voor geneeskunde van 1991, dr Joel Wallach, zegt onderzoek te hebben gedaan in leefgemeenschappen waar mensen steevast ouder worden dan honderd jaar en hij zegt dat een mineraalrijke bron voor drinkwater en irrigatie van gewassen de gemeenschappelijke factor is. Wallach beweert dat met colloïdale mineraalsupplementen de gemiddelde leeftijd van de mens 120 tot 140 jaar zou moeten zijn.

3) De natuurkundige dr Bob Beck heeft een bloedreinigingstoestel uitgevonden dat werkt met een zwakke elektrische stroom. Hij beweert dat dit HIV/Aids geneest en welhaast wonderbaarlijke verbetering van de gezondheid tot stand brengt door ontgiftiging.

4) De biologe dr Hulda Clark heeft een elektrisch apparaat uitgevonden waarmee ze naar eigen zeggen 50 achtereenvolgende patiënten van kanker heeft genezen, plus een veelvoud aan andere ziekten.

A. (1) Niet waar. (2) Niet waar. (3) Waar. (4) Waar.

 

V. Wat is autisme?

A. De door de ziel om karmische redenen geremde levensuitdrukking.

 

V. 1) Neemt het aantal depressies toe? 2) Zo ja, komt dit doordat meer mensen de eerste inwijding naderen? 3) Of komt het omdat we door het toenemende materialisme meer in conflict zijn met ons ware Zelf?

A. 1) Nee. Men is zich tegenwoordig meer bewust van deze toestand. 2) Nee. 3) Dit is waar, maar het zorgt voor vele andere stressvolle toestanden.

 

V. 1) Is er een verschil tussen "emotie"en "gevoel"? 2) Ik zou zeggen dat emotie astraal is en dat gevoel uit het hart afkomstig is?

A. 1) Ja. 2) Daar ben ik het mee eens — als je ze kunt scheiden en het verschil herkent.

 

V. Ik heb een foto bijgesloten die in de Daily Mail van 29 juni 1996 was afgedrukt. Er staat een korencirkel op in een akker in de buurt van Alton Barnes (GB). 1) Is deze korencirkel gemaakt door onze Ruimtebroeders? 2) Kun je dit een "DNA"-structuur noemen?

A. 1) Ja. 2) Nee.

 

V. In de afgelopen vier jaar is er een golf van Ufo-waarnemingen in Mexico geweest. Zijn dit onze Ruimtebroeders? Zo ja, waarom Mexico?

A. Ja. Waarom niet Mexico?

 

V. Tijdens de op televisie uitgezonden eerste stappen op de maan van Neil Armstrong viel ongeveer twee minuten het beeld weg. Radiozendamateurs in Amerika beweren dat Armstrong en de NASA een gesprek hadden op een apart kanaal waarin Armstrong melding maakte van drie UFO’s die in de buurt landden. Zaten onze Ruimtebroeders op de eerste rang toen de eerste mens op de maan landde?

A. Ja.

 

V. Zijn er op de maan gebruiksvoorwerpen (behalve die door de NASA zijn achtergelaten)?

A. Nee.

 

V. Hoe kunnen we Maitreya en Sai Baba onze ware toewijding schenken?

A. Sai Baba en Maitreya hebben onze toewijding niet nodig; je kunt hun niets geven — ze hebben alles in hun eigen Wezen. Zou jij Maitreya je liefde kunnen geven? Hij is de Heer van liefde; wat kun je de Heer van liefde geven, naast wie jouw liefde minuscuul is? Hij wil dat je je liefde aan de wereld geeft en hij komt om jou te inspireren dat te doen, om de liefde in je op te wekken die in het hart van ieder mens leeft, maar die in zijn uitdrukking gefrustreerd is, voornamelijk door de onrechtvaardige politieke, economische en sociale omstandigheden waarmee we onszelf omringen. Wanneer die veranderd zijn, zal de liefde van de mensheid, geïnspireerd door Maitreya, zich tonen op een wijze die je je op dit moment waarschijnlijk niet kunt voorstellen, en zal ze de wereld transformeren.

 

V. Wanneer zullen deze veranderingen beginnen?

A. Maitreya zal heel spoedig op televisie verschijnen. Verklaringsdag zou dit jaar kunnen plaatsvinden. Het hangt van ons af. Als de mensheid snel reageert, gebeurt het spoedig. De landen die nu in overdaad en luxe leven, moeten ermee instemmen hun eisen bij te stellen, zodat de hele wereld kan leven. De enige die de mensen van deze noodzaak kan overtuigen is, volgens mij, Maitreya. Hij alleen kan de problemen in het Midden-Oosten of Noord-Ierland oplossen. Hij alleen kan, door de uitdrukking van zijn liefde, wijsheid en intelligentie, die tot de kern van al deze problemen doordringt, de oplossing laten zien. Daarom is hij hier.

 

V. In november 1995 werd op 700 meter diepte een groot ondergronds meer ontdekt in Julianadorp, aan de Nederlandse kust. Er is ontdekt dat het water, dat van pre-historische oorsprong is, genezende eigenschappen bezit. Kan dit de bron zijn die door Maitreya is geënergetiseerd toen hij op 26 februari 1995 in Amsterdam verscheen?

A. Zoals ik al eerder heb gezegd, worden de geneeskrachtige bronnen van Maitreya in een bepaalde volgorde onthuld/ontdekt. Het is mij niet toegestaan om een bepaalde ontdekking voor haar "tijd" te bevestigen of te ontkennen.

 

 

Correctie

In het vorige nummer van Share Nederland werd in een antwoord op blz. 34 gezegd dat Pythagoras zich nu op Sirius bevindt. Deze informatie is onjuist, omdat Benjamin Creme zijn meester deze vraag al eerder had gesteld, waarna onvermijdelijk een verkeerd antwoord volgt.

Pythagoras is nu de meester Koot Hoomi en hij zal als een van de eerste meesters voor de wereld verschijnen na het openbare optreden van Maitreya. In de (verre) toekomst zal de meester Koot Hoomi naar Sirius gaan, nadat hij zijn werk op aarde heeft voltooid.