Vragen en antwoorden -- december 1997


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De stad in Argentinië waar Maitreya op 5 oktober verscheen, was Mendoza.

Op 12 oktober verscheen Maitreya aan circa 400 christenen in Kano, Nigeria. Hij sprak er 18 minuten onder eerbiedige stilte. Eerder was water in de omgeving gemagnetiseerd.

Op 9 november verscheen Maitreya aan ongeveer 300 boeddhisten in Japan. Hij sprak er 16 minuten voor een ontvankelijk gehoor. Eerder was water in de omgeving opgeladen.


V. Ontwikkelt er zich tussen prins Charles en Tony Blair een soort bondgenootschap dat wellicht het brandpunt wordt voor de uitdrukking van de Britse ziel?

A. Nee, maar dat zou het te zijner tijd wel kunnen worden. Het ziele-aspect van elk land wordt uitgedrukt door de ingewijden en discipelen van dat land. De persoonlijkheid, het lagere aspect, die uiteindelijk het ziele-aspect moet weerspiegelen, maar dit in de meeste landen nog niet doet, wordt uitgedrukt door het volk.

De zielehoedanigheid van Groot-Brittannië is het liefdesaspect van de 2de-straal, maar de 1ste straal van macht heeft eeuwenlang het persoonlijkheidsleven van dit land beheerst. Hij heeft het parlement gecreëerd — het Britse is de ‘moeder der parlementen’ — en was verantwoordelijk voor het militaristische verleden van Groot-Brittannië, de koloniserende macht die over de aarde ging en het grootste deel ervan veroverde. We herhaalden daarmee wat dit volk deed als het Romeinse volk. Het Britse volk is voornamelijk een reïncarnatie van de Romeinen. Niet iedereen in Groot-Brittannië was een Romein, maar wel het grootste deel van de huidige bevolking. De Romeinen ontsloten de wereld en hun legers veroverden haar, net zoals Groot-Brittannië de later bekende wereld veroverde. Zij legden wegen aan; wij legden spoorwegen aan: zo werd de wereld zo klein en onderling verbonden als ze nu is.

In de Tweede Wereldoorlog maakten we een periode door met grote leiders, die nodig waren voor de beproevingen en trauma’s van de oorlog. In dit land hadden we Churchill, die een derdegraads ingewijde was (op drievijfde van de weg naar het meesterschap). In Amerika was er in die tijd Roosevelt, wiens inwijdingsgraad 2,7 was, in China Mao Tse-Toeng met 3,2 en in Joegoslavië Tito met 2,5. Zelfs Hitler was een tweedegraads ingewijde: om even effectief en machtig als Hitler te zijn moet je wel een ingewijde van een bepaald niveau zijn, want als ingewijde heb je een zekere macht. De krachten van het kwaad, zoals wij ze noemen, (of de krachten van stoffelijkheid, zoals de meesters ze noemen) konden zodoende door Hitler heen werken. Hitler was een medium en had een in-slechte persoonlijkheid.

Christenen wachten nog steeds op de manifestatie van de energie die de As-mogendheden in de oorlog van 1939-1945 belichaamden, namelijk de energie van de antikrist. Christenen zijn bang dat Maitreya mogelijk de antikrist is (en velen noemen hem ook zo). Velen geloven me echt wanneer ik zeg dat Maitreya in de wereld is, maar zijn bang omdat hun interpretatie van de Heilige Schrift zegt dat de Christus alleen aan het einde van de wereld in Jeruzalem kan komen, op een wolk, om hen "weg te voeren". Dus dan moet Maitreya, zo geloven ze, wel de antikrist zijn. De "wegvoering" is een symbolische aanduiding voor een bewustzijnsuitbreiding, de ontwaking van het Christus-beginsel, de uitdrukking van de aard van God in het dagelijks leven door de hervorming van onze politieke, economische en sociale structuren die nodig is voor de uitdrukking van onze aangeboren goddelijkheid. Onze aangeboren goddelijkheid is onze menselijkheid en we kunnen onze menselijkheid niet uitdrukken vanwege de corrupte en slechte politieke en vooral economische structuren waarmee we onszelf momenteel omringen; structuren die juist door hun aard mensen verdelen en scheiden. Dat is de aard van de marktwerking. Die komt ten goede aan enkelen, ten koste van velen.

Ongeacht hoe ontwikkeld prins Charles en/of Tony Blair ook zijn, als leiders van het volk kunnen ze in zekere mate uitdrukking geven aan de liefdesaard van het ziele-aspect van het land. Dat is een van de redenen waarom we hebben een Labour-regering hebben na 18 jaar corrupt en reactionair bestuur dat dit land verdeeld heeft en opgedeeld in twee naties: één rijk en de ander straatarm. Het volk verwacht dat aan deze scheiding een einde wordt gemaakt en ik weet zeker dat dat de aspiratie van Tony Blair is en dat het de aspiratie van prins Charles is om dichter bij het volk te komen, om het te dienen.


V. Hoe denkt het Vaticaan erover dat Maitreya zich in Londen zou bevinden?

A. Ik weet dat althans mijn eerste boek — De wederverschijning van de Christus en de Meesters van Wijsheid — jaren geleden aan de paus is overhandigd. De paus bladerde het vluchtig door, heeft het later naar ik heb begrepen gelezen en gelooft er geen woord van. Onlangs heeft de paus zelf een boek gepubliceerd waarin hij zegt dat degenen die praten over de aanwezigheid van een nieuwe Boeddha in de wereld, moeten weten dat hij niet "onze Christus" is.

De meester Jezus woont echter sinds zeven jaar in Rome en er zijn twee leden van de Curie (de groep rond de paus) die directe discipelen zijn van de meester Jezus. Jarenlang hebben ze op subtiele wijze geprobeerd de gedachten van de paus te richten op het idee van de aanwezigheid van de meester Jezus in Rome en van Maitreya in Londen, zonder succes geloof ik. De paus is waarschijnlijk te oud en te star in zijn opvatting van de Heilige Schrift om te kunnen veranderen.

Het zal echter niet aan uw aandacht ontsnapt zijn dat hij in de loop der jaren op economisch gebied buitengewoon positief en vooruitstrevend is geweest en zich op zijn wereldreizen uitgesproken heeft voor samen delen en een rechtvaardiger samenleving. Dit is de inprenting op zijn denkvermogen door de meester Jezus. Jezus overschaduwt hem niet op de wijze zoals Maitreya Jezus overschaduwde, maar hij maakt een inprenting op zijn denkvermogen, en voor zover de paus gevoelig is voor deze inprenting, wat hij lijkt te zijn, roept hij uit alle macht op tot herverdeling van de hulpbronnen, enzovoort. In dit opzicht verricht hij zeer goed werk.


V. Linkshandigheid wordt in verband gebracht met achterlijkheid en het vaker voorkomen van stotteren. 1) Waarom zou stotteren vaker voorkomen? 2) Incarneer je herhaaldelijk als linkshandige? 3) Zijn er voordelen om op vroege leeftijd over te schakelen van linkshandig op rechtshandig schrijven? 4) Is het goed om dit te doen?

A. 1) Dit is niet het geval. 2) Nee. 3) Het maakt het schrijven van links naar rechts gemakkelijker. 4) Nee.


V. Ik heb verschillende beweringen gelezen over de plaats waar Maria, de moeder van Jezus, begraven zou zijn, waaronder Jeruzalem (Kapel van Dormiton, Israël), Glastonbury (Engeland) en Mari (Pakistan). Kunt u zeggen waar ze werkelijk begraven is?

A. In Egypte.


V. 1) Hoe schadelijk voor effectieve transmissie-meditatie is het levenslang drinken van gefluorideerd water? 2) Kan gebed of kunnen de kruisen van licht de schade helen die veroorzaakt is door het drinken van gefluorideerd water?

A. 1) Geheel niet. 2) De kruisen van licht.


V 1) Hoe schadelijk voor de gezondheid is MSG (natriumglutaminaat), het conserveringsmiddel dat soms wordt gebruikt in Chinese maaltijden? 2) Welke gevolgen heeft MSG voor effectieve transmissie-meditatie?

A. 1) Een beetje. 2) Geen enkele.


V. Hoe gezond zijn gevriesdroogde, poedervormige groenten en fruit? Hoe geschikt zijn ze als vervanging voor verse groente en fruit?

A. Gevriesdroogde groente en fruit hebben minder voedingswaarde.


V. Hoe schadelijk is het eten van geraffineerde suiker voor effectieve transmissie-meditatie?

A. Totaal niet.


V. U hebt gezegd dat huidkanker niet wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Waarom komt huidkanker dan vaker voor in Nieuw-Zeeland en Australië, waar het ozontekort uitgebreid gedocumenteerd is?

V. De blanke huid geeft geen bescherming. De oorspronkelijke bevolking van Australië en Nieuw-Zeeland krijgt geen huidkanker.


V. Wat veroorzaakt het "chronisch vermoeidheidssyndroom" (ME)? De één zegt dat het een virus is, de ander zegt dat het een duur woord is voor depressie.

A. Het heeft een emotionele oorzaak.


V. Hoe vaak worden "milieuziekten" werkelijk veroorzaakt door acute lichamelijke gevoeligheid, en hoe vaak zijn ze het product van ingebeelde angsten?

A. Dat is onmogelijk te zeggen.


V. Hoe worden korencirkels eigenlijk gemaakt?

A. De inzittenden van de Ufo’s visualiseren de vorm die ze willen creëren. Met hun geconcentreerde denkvermogen bepalen ze de vorm van een cirkel — waar ze soms nog iets aan toevoegen als ze ‘van gedachten veranderen’.

Dan brengen ze hun voertuigen tot vlak boven het veld. De patronen worden gecreëerd met behulp van hun technologie die door hun denken wordt aangestuurd. Het is een combinatie van geavanceerde technologie en gedachte; de apparatuur reageert op hun denken. Het hele proces duurt enkele seconden, zelfs voor de ingewikkeldste patronen.


V. Ik begrijp dat een van de voorwaarden voor Maitreya’s naar buiten treden te maken heeft met het scheppen van een zesde ras.

A. Het is niet een van de voorwaarden, maar een van de geplande gebeurtenissen. De huidige Europese en Amerikaanse mensen zijn uitdrukkingen van het vijfde onderras van het vijfde wortelras. Er zijn vijf mensenrassen geweest. Het derde (of eerste echt menselijke) ras, het Lemurische, leefde van 18,5 miljoen tot 12 miljoen jaar geleden. Dit werd gevolgd door het Atlantische ras, dat leefde van 12 miljoen tot ongeveer 95.000 jaar geleden; ons huidige, Arische ras (dat niets van doen heeft met Hitlers opvattingen) heeft zich in de laatste 95.000 jaar ontwikkeld. Wij zijn het vijfde onderras van dat ras. Er waren twee eerdere wortelrassen die niet strikt menselijk waren en die op etherisch niveau bestonden. Uit ons huidige vijfde onderras wordt het zesde onderras gevormd, en sommige meesters zijn voortdurend bezig om her en der een discipel uit te kiezen die enige aanleg voor intuïtie toont, omdat dat het kenmerk wordt van het zesde onderras. Wat wij "denken" of redeneren noemen, zal uiteindelijk onder de drempel van het bewustzijn verdwijnen, net zoals dat gebeurd is met onze emotionele reacties en de ademhaling of lopen, die automatisch plaatsvinden. Ooit moest de vroege dier-mens het stoffelijk lichaam vervolmaken; daarna moest de Atlantische mensheid het astrale, emotionele lichaam perfectioneren. Ons doel is de perfectionering van het mentale lichaam. Alleen als we evolueren tot een punt waarop we ons bewustzijn openstellen voor de zieleniveaus, begint de intuïtie, weten zonder denken, te werken.


V. Volgens de joodse traditie werd Enoch, die de lijn van rechtschapenheid had voortgezet, ten hemel opgenomen. Hij was de eerste volledig Zelf-verwerkelijkte mens en werd, na zijn transfiguratie, het grote wezen Metatron, ook de Leraar der leraren genoemd. Gezien de overeenkomst tussen zowel de medeklinkers (klinkers worden in het Hebreeuws niet geschreven) in Metatron (MTTR) en Maitreya (MTR) alsook in de functie — namelijk Leraar der leraren, is Metatron Maitreya?

A. Ja.


V. In dezelfde gedachtengang is het vrouwelijke aspect van God in de joodse traditie Shekinah en in de hindoe-traditie is het S(h)akti. Zij delen dus ook twee medeklinkers. Is dit toeval?

A. Nee. Ze komen van dezelfde Sanskriet-stam SYKTI.


V. Kunt u ons iets vertellen over de kristallen schedels die ongetwijfeld een product zijn van een vroegere hoge beschaving?

A. Ze kwamen veel voor in de laat-Atlantische beschavingen en hielden verband met hun religie, die we nu spiritisme noemen. Veel van die schedels die we tegenwoordig zien zijn afkomstig van de Maya’s (Mexicaans) — de erfgenamen van veel van de Atlantische cultuur.


V. Stoornissen in de hormoonhuishouding en emotionaliteit lijken hand in hand te gaan. 1) Komen hormonale stoornissen vooral voor bij astraal-gepolariseerden? 2) Neigt een emotionele, astrale aard tot meer uitgesproken problemen met dergelijke onevenwichtigheid?

A. 1) Ja. 2) Ja.


V. Hebben mentaal gepolariseerde vrouwen minder last van onevenwichtigheid?

A. Ja.


V. 1) Belemmeren zulke stoornissen het leven van de vrouwelijke discipel? 2) Spelen zulke stoornissen een rol bij het blokkeren van het zielecontact?

A. 1) Tot op zekere hoogte, ja. 2) Nee.


V. Versterkt het instromen van de nieuwe energieën de stoornissen in de hormoonhuishouding van de vrouw?

A. Nee.


V. Wat kan een vrouw in lichamelijk opzicht doen om haar hormoonhuishouding in balans te krijgen (anders dan wat de medici aanraden)?

A. Dieet speelt hierbij een belangrijke rol. Een vitaminerijk dieet is aan te raden. Ook beweging en regelmatig rusten is van belang. Het gebruik van Tlacote- of Nordenau-water (of -tabletten) wordt aangeraden.


V. Hebben vrouwen met hormonale problemen er baat bij om a) meer te mediteren? b) meer transmissie-meditatie te doen?

A. a) Nee. b) Ja.


V. a) Helpt het af en toe innemen van hormonale medicijnen? Welke? b) Helpen homeopathische middelen? c) Helpen tabletten van Tlacote-water?

A. a) Ja, op individueel recept. b) Ja. c) Ja.


V. Waarom hebben sommige vrouwen last van dit probleem?

A. Mensen verschillen.


V. Wat seks betreft: a) Helpt meer seks de hormonen in balans te brengen? b) Veroorzaken onderdrukte seksuele energieën deze onevenwichigheid? c) Helpt masturbatie? d) Is het hormoonprobleem het gevolg van een verkeerde houding tegenover seks?

A. a) Nee. b) Nee. c) Nee. d) Tot op zekere hoogte.


V. Wat is esoterisch gezien de betekenis van de menopauze: a) Ervaart een persoon de menopauze eerst etherisch en dan fysiek? b) Ervaren mannen een of andere vorm van menopauze?

A. a) Nee. b) Nee — mannen menstrueren niet!


V. Meisjes menstrueren vroeger, bij vrouwen begint de menopauze eerder. Is dit het gevolg van de verontreiniging van ons voedsel, water en onze lucht?

A. Nee. Het is het gevolg van de inkomende 7de straal.


V. a) Is er een verband tussen de stoornissen in de hormoonhuishouding en het grotere vermogen van vrouwen om de energieën van de Christus te transmitteren? b) Zijn zulke stoornissen een weerstand tegen deze energieën? c) Zijn bepaalde stralentypen minder of meer gevoelig voor deze problemen?

A. a) Nee. b) Nee. c) De stralen 2, 4 en 6 zijn gevoeliger en de stralen 7, 3, 5, 1 zijn minder gevoelig voor deze problemen.