Artikel van de meester -- december 1997


De tijd is gekomen

door de meester —, via Benjamin Creme

De wereld hoeft niet langer te wachten om Maitreya in het openbaar te zien. Spoedig zal de Grote Heer voor de naties verschijnen en zal hij, als hun Oudere Broeder, zijn verwachtingen en plannen bekendmaken. Natuurlijk zal hij de noodzaak benadrukken van samen delen, de sleutel tot alle toekomstige vooruitgang voor het ras. Ook zal hij laten zien dat van de vele veranderingen die vereist zijn om de mensheid voor rampspoed te behoeden, samen delen van hulpbronnen het eenvoudigst te bereiken is. Wanneer de mensen samen delen, zal Hij zeggen, zullen zij hun vertrouwen in het leven hervinden.

Spoedig, zeer spoedig zullen de medianetwerken het nieuws verspreiden dat er een nieuwe stem spreekt, een nieuwe zienswijze zich aan de mensen presenteert, een nieuw mededogen betrokkenheid toont voor het lijden van miljoenen en de liefde in het menselijk hart tevoorschijn roept. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya het geweten van de volkeren wakker schudden en zo zullen de mensen zich bewust worden van hun gelegenheid om het Plan en hun bestemming te dienen.

Problemen

Wanneer Maitreya verschijnt, zal hij spreken over de voornaamste problemen die de mensheid nu bestoken: het lijden van de hongerenden — de bittere armoede van miljoenen die gedoemd zijn in een hel te leven; de vele oorlogen die nu woeden, bekend of onbekend; het enorme leger vluchtelingen, ontheemd en afgeschreven; de gewetensgevangenen wier stemmen worden gesmoord in pijn. Maitreya zal oproepen tot grotere verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de planeet: het scheppen van een duurzame en rechtvaardige economie; het beheer van hulpbronnen ten behoeve van toekomstige generaties; de zuivering van het milieu — de lucht, de bodem, de wateren, waarvan alle leven afhangt. Hiervoor zal Maitreya zich uitspreken en zijn oplossingen aanbieden.

Vooralsnog aan niemand bekend, op een enkeling na, moet Maitreya nu het wereldtoneel betreden en zijn denkbeelden aan allen voorleggen. Velen zullen het nut en de rechtvaardigheid van zijn denkbeelden inzien, maar anderen zullen hem, helaas, inmenging in de aangelegenheden van de mens verwijten en aandringen op zijn verwijdering. Zo zal het Zwaard des Onderscheids de mensen hun keuze voorleggen: bergafwaarts doorgaan naar onophoudelijke pijn en lijden — of de kwalen van het verleden aanpakken en hun geboorterecht binnengaan.

Leger

Maitreya zal iedereen oproepen zich aan te sluiten bij zijn leger van helpers — om het milieu te onderhouden en te zuiveren, om de mensen aan te sporen tot actie in hun eigen belang, om de planeet te reinigen van giftige stoffen en om opnieuw harmonie te vestigen tussen de landen. Zijn taak is niet gering, maar Hij staat gereed om het heersende kwaad te bestrijden — en te overwinnen.