Artikel van de meester -- januari 1997


Het einde van de eeuw

door de meester —, via Benjamin Creme

De mensen worden zich in toenemende mate bewust dat het einde van de eeuw snel nadert. In zulke omstandigheden zien zij uit naar tekenen en wonderen, waarschuwingen en openbaringen. De communicatienetwerken berichten er lustig op los met een mengeling van waarheid en verzinsel, feit en fictie, hoop en angst. Achter de schermen staat Maitreya klaar om naar voren te treden, om een einde te maken aan speculaties, en het geloof van de mensen in hun eigen goddelijkheid en waarde te vernieuwen.

Aan alle kanten zijn inderdaad de tekenen zichtbaar, duidelijke aanwijzingen dat het "tijdperk van wonderen" geen einde kent. Weinigen kunnen de overvloed aan tekenen loochenen die dagelijks plaatsvinden en die, hoe indirect ook, wijzen op het wonder in ons midden. Spoedig zal de wereld met zekerheid weten dat de Zoon des mensen inderdaad onder zijn volk is, dat het lange wachten voorbij is, dat de Leraar klaar staat om, openlijk, zijn missie te beginnen en dat een nieuwe weg de mensen voorwaarts wenkt naar hun bestemde toekomst. Zeer weinig tijd scheidt de mensen nog van de erkenning dat de Leraar aanwezig is. Aan hun is de taak om te bepalen of hij hun zaak kan dienen, en om zich achter zijn inspanningen te scharen.

Gereed

Dat de mensheid niet in gebreke zal blijven, lijdt geen twijfel. Ondanks alle tekenen van het tegendeel staan de mensen gereed voor — verlangen zelfs naar — verandering, het opnieuw uitspreken van de realiteit van broederschap en rechtvaardigheid, de noodzaak van harmonie en vrede. Zo zullen de mensen reageren op de oproep van Maitreya voor deze aloude zinnebeelden, maar nu in praktijk gebracht.

Niets kan daarom de voortgang naar de toekomst tegenhouden, de vestiging van juiste verhoudingen tussen de volken van alle landen. Dan zal zich een Plan ontvouwen, gedurfd en toch eenvoudig, complex en toch helder, eeuwenoud en toch in moderne pracht, voor de terugkeer van de mensen op hun voorbeschikte pad naar volmaaktheid.

Troost

Velen van hen die precies hetzelfde pad hebben afgelegd, zijn nu onder jullie, klaar om jullie binnen de grenzen van de Wet te helpen en bij te staan. Wij kennen jullie problemen en angsten al te goed en trachten te troosten en te inspireren. Wanneer de mensen ons zien, zullen ze diegenen zien die alle menselijke smart en pijn, elke vernedering en vreugde ook gekend hebben, maar die erin geslaagd zijn deze steeds terugkerende obstakels op de Weg te overwinnen en de waarborg zijn dat de mens dezelfde prestatie wacht.

Geef ons jullie vertrouwen en laat ons jullie helpen en begeleiden. Leer van ons de wegen Gods, die ook de wegen van de mens kunnen worden. Wij zijn jullie broeders; ouder, wijzer, maar verder identiek.

Wij zijn in jullie midden gekomen als broeders en vrienden; zie ons aldus en laat ons samen naar de gouden toekomst reizen die op onze schepping wacht.