Artikel van de meester -- juli/augustus 1997


De toekomst is verzekerd

door de meester —, via Benjamin Creme

Door religieuze dogma’s geconditioneerd zien miljoenen mensen het millennium tegemoet als een tijd van rampspoed of zelfs, zoals velen denken, als de tijd voor het einde van de wereld. Hoewel er veel vernietiging plaatsvindt zolang de mens het natuurlijke evenwicht van de natuur verstoort, zullen de verwachtingen van hen die de heilige geschriften met angst en beven raadplegen, niet uitkomen. Uiteindelijk zal zelfs de huidige wanorde afnemen.

Nieuwe energieën brengen nieuwe mogelijkheden voort, en die ontvangt de wereld nu in overvloed. De huidige gewelddadige onenigheid zal spoedig plaatsmaken voor een gevestigd evenwicht dat de wereld gereed maakt voor verdere vooruitgang.

Zijnstoestand

Wanneer de situatie meer tot rust gekomen is, zal men de werkelijke Zijnstoestand van de mensheid beter naar waarde kunnen schatten. Deze is, zo zal men zien, niet zo somber en hopeloos als velen tegenwoordig denken. Er bestaan natuurlijk vele duistere plekken, en haat en verdeeldheid beheersen nog steeds het leven van ontelbare groepen mensen. Maar vanuit onze gunstige waarnemingspositie zien wij het Licht dat steeds sterker wordt onder hen die ernaar streven hun ware potentieel uit te drukken.

Het is op hen dat wij ons licht richten, om hun inspanningen te stimuleren en te ondersteunen. Intussen verlicht de machtige straal van Maitreya de harten van miljoenen en richt hen naar het goede.

Derhalve zijn wij niet ontmoedigd door de chaos die de toekomst van de mensen lijkt te bedreigen. Niet alles in het mensenrijk is in orde, maar overal waar onze blik neerstrijkt, zien wij de tekenen van wederopleving.

Dus zien wij vol vreugde de dag tegemoet waarop wij opnieuw openlijk onder de mensen kunnen wandelen. Die tijd is nu bijna aangebroken. Wij wachten op de oproep. Dan zullen wij de mensen gaarne bijstaan en onderwijzen vanuit onze eeuwenlange ervaring. Niets wat wij te geven hebben en veilig kunnen geven, zal worden achtergehouden. De mens bepaalt zelf de snelheid en de reikwijdte van onze reactie.

Nieuwe situatie

Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zal een nieuwe situatie ontstaan: de oude zekerheden zullen snel verdwijnen en worden vervangen door een golf van hoop op het Nieuwe. Een gevoel van het avontuur dat het leven is zal de jeugd betoveren en hen voorbereiden op een leven van dienst. Zo zal Maitreya, terwijl hij onder de mensen verkeert, de schepping van het nieuwe bestel inspireren. De langgekoesterde droom van broederschap van de mensen zal geleidelijk een feit worden en aangemoedigd en bezield door deze ervaring, zullen de mensen hun hoogste verwachtingen zelfs overtreffen. Wees daarom niet bevreesd, want de toekomst is verzekerd. De weg terug naar de Bron is uitgestippeld en gepland. Wij staan borg voor de realiteit ervan.