Vragen en antwoorden -- mei 1997


V. Is Maitreya nog aan groepen verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. Maitreya’s verschijning op 2 maart was in La Paz, Bolivia.

Op 9 maart verscheen Maitreya in San Miguel de Tucuman, Argentinië, aan een groep van 400 katholieken, die helemaal gegrepen naar hem luisterden. Maitreya sprak er 17 minuten. De respons was redelijk goed. Van te voren was in de omgeving water opgeladen.

Op 6 april verscheen Maitreya in Utah, VS, aan 300 mormonen. Hij sprak er 17 minuten. Eerder was water in de omgeving opgeladen.

 

V. Zou de komeet Hale-Bopp die de aarde gepasseerd heeft een voorbode van goed nieuws kunnen zijn voor de planeet?

A. De aarde is bepaald niet de belangrijkste planeet in dit (of enig ander) stelsel, maar op de lange duur zullen de kosmische energieën die de komeet door het heelal verspreidt een gunstige invloed hebben op deze aarde. Misschien is dat ook goed nieuws?

 

V. Wat vindt uw meester van de voortdurende nadruk die de media leggen op sekten waarvan de leden zelfdoding plegen omdat ze een "paradijselijke toestand" willen bereiken? Het lijkt alsof de televisiestations (die het eigendom zijn van de "negatieve krachten van de nieuwe-wereldorde") gebruikt worden om de werkelijke wederverschijning van de Christus van elke realiteit te ontdoen, terwijl Verklaringsdag op dezelfde netwerken zal worden uitgezonden. Veel mensen die ik ken, noemen dit desinformatie!

A. Het is zeker zo dat deze massale zelfdodingen door zogenaamde spirituele groepen een slechte sfeer kweken en ons werk moeilijker maken, maar het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de media er de aandacht op vestigen: het is sensatie en de media — en het grote publiek — leven op sensationele gebeurtenissen. Maar u kunt er zeker van zijn dat het geen obstakel zal vormen voor Maitreya.

 

V. 1) Vertelt Maitreya bij zijn verschijningen die worden opgesomd in de vragenrubriek van Share Nederland, aan zijn publiek dat hij de Christus is en Maitreya? 2) Gebruikt Maitreya zijn Londense mayavirupa gelijktijdig met zijn andere verschijningen? 3) Dematerialiseert Maitreya zijn Londense mayavirupa wel eens of laat hij het weleens slapen? 4) Wat voor soort lichaam gebruikt Jezus voor zijn verschijningen in mannelijke en vrouwelijke lichamen (Lezers schrijven)? 5) In welke staat bevindt zich het lichaam van Jezus in Rome tijdens zijn andere verschijningen?

A. 1) Nee. 2) Ja. 3) Dematerialiseren, ja. Laten slapen, nee. 4) Gematerialiseerde gedachtevormen. 5) In zijn normale staat.

 

V. Waren de grote piramiden van Gizeh machines?

A. Nee.

 

V. Wanneer een paar in de kerk trouwt, zijn ze dan "geestelijk" getrouwd?

A. Nee, niet noodzakelijk.

 

V. Ik las onlangs een boeiende brief in de rubriek "Lezers schrijven", maar was verbijsterd toen ik las dat Maitreya een sigaret in zijn hand had. Met de vele wereldwijde anti-rookcampagnes in het belang van een betere gezondheid zou dit gezien kunnen worden als een nogal buitengewone steunbetuiging van het sigaretten roken door de wereldleraar. Zit hier een bepaalde betekenis achter die ik heb gemist? Kunt u dit uitleggen?

A. Hij steekt er wel vaker één op tijdens zijn ontmoetingen met mensen, ten minste volgens de brieven. Het punt is dat hij zich tijdens deze ontmoetingen niet presenteert als de wereldleraar, maar als een gewoon mens, één van ons. De persoon in kwestie moet hem herkennen, ondanks deze verschillende vermommingen en ze verwachten van hem niet dat hij rookt. Ook berichten brieven soms dat hij bier drinkt — en ik weet zeker dat hij dat als wereldleraar niet doet. Deze verschillende gedaanten zijn gewoonlijk projecties die hij creëert en niet de Leraar zelf.

 

V. Zijn onze positieve en negatieve houdingen van invloed op Maitreya?

A. Heel sterk. In 1945 kondigde Maitreya zijn terugkeer aan en de hoop was dat dit rond 1950 zou gebeuren. Men hoopte dat de pijn en het lijden van de oorlog (1939-1945) de mensheid gelouterd hadden en ons een nieuwe richting hadden gewezen. Maar niet alle landen hadden geleden en de naties vielen snel weer terug in de oude gewoonten van hebzucht en wedijver uit het verleden. Het tijdstip werd daarom uitgesteld totdat, in 1977, Maitreya zei dat hij zou komen, of we er klaar voor waren of niet.

Als we hadden gewild hadden we de wereld kunnen transformeren, op elk moment sinds 1945, en Maitreya zou zich onmiddellijk hebben bekendgemaakt. Hij staat sinds eind mei 1982 klaar om naar voren te treden, als hij daartoe wordt uitgenodigd. Dus, als je gelooft dat Maitreya hier is, maak het dan bekend, schreeuw het van de daken. Als jij aan anderen vertelt dat je gelooft dat hij hier is, moedigt dat anderen aan hetzelfde te doen; het verheft hun geest, hun hoop, en Maitreya kan ons leven binnentreden zonder onze vrije wil aan te tasten.

 

V. Waarom voorkomen meesters geen oorlogen?

A. Dat proberen ze wel — ze hebben alles in het werk gesteld om de Eerste en Tweede Wereldoorlog te voorkomen. Maar ze kunnen geen inbreuk maken op de vrije wil van de mensheid. Zij proberen via de wereldleiders te werken. Als een leider, zoals bijvoorbeeld Gorbatsjow, reageert, dan zien we het einde van de Koude Oorlog, maar zij kunnen dit alleen maar doen binnen de Wet van Karma. De vrije wil van de mensheid is heilig en bepaalt hun handelen.

We hebben het recht om alles te doen, maar niet om de planeet te vernietigen. We kunnen onszelf vernietigen, maar niet de planeet. Dit is echter een boodschap van hoop. Maitreya weet al dat we het beginsel van samen delen zullen aanvaarden en zodoende rechtvaardigheid en vrede zullen scheppen. Maitreya is niet gekomen om zijn tijd te verdoen en gaat niet terug naar de Himalaya; hij blijft hier gedurende het gehele Watermantijdperk.

 

V. Hoe zit het dan met Lucifer, waar past hij in het geheel? Is hij de duivel?

A. Lucifer heeft niets met de duivel te maken. Lucifer betekent lichtbrenger, de planeet Venus, de Morgenster (van het Latijnse lux, lucis — licht). Het is de naam van een grote engel die het mensenrijk bezielt. Ieder van ons is een geïndividualiseerd aspect van één grote alziel, Lucifer genaamd. De christelijke bijbel zegt dat hij ruzie heeft gemaakt met God en daarom uit de hemel werd verdreven, en Adam en Eva uit het paradijs. Dit is een symbolische weergave van een occult feit, een gebeurtenis die 18,5 miljoen jaar geleden plaatsvond.

De menselijke zielen die wachtten op het zielegebied (het oorzakelijke gebied) kregen toen voor het eerst de gelegenheid om te incarneren. De ontwikkeling van de vroege dier-mens had een punt bereikt waarop de echte menselijke evolutie kon beginnen. Er was een symbolische ‘oorlog in de hemel’ en Lucifer werd ‘uit de hemel geworpen’. Lucifer is het menselijke natuurrijk. Wij werden niet uit het ‘paradijs’ verdreven. Onze afdaling in de stof is een geplande daad van opoffering van de ziel om het evolutieproces van deze planeet te bevorderen. Het geeft de ziel de gelegenheid om de stof te vergeestelijken.

Dit doen we door de stof van onze eigen lichamen te vergeestelijken. Onze lichamen bestaan uit kleine devische of engelachtige wezens. Zij verschaffen het materiaal, door hun eigen activiteit, voor onze stoffelijke, emotionele en mentale lichamen. Op deze wijze groeien de deva’s naar het menselijk bewustzijn. De leringen zeggen dat alles in de kosmos op weg is om menselijk te worden, menselijk is, of het menselijke voorbij is. De mens vormt slechts een stadium in het gehele evolutieproces. Onze lichamen voorzien deze kleine devische levens van de ervaring om uiteindelijk zelf mens te worden, en bieden mensen de ervaring (als zielen in incarnatie) om de stof van deze planeet te vergeestelijken. Een meester heeft de stof van zijn lichamen volkomen vergeestelijkt.

Dit gebeurt geleidelijk door middel van het evolutieproces — met name gedurende de laatste fase die waarin de vijf planetaire inwijdingen genomen worden. Door elke inwijding en elke ervaring tussen de inwijdingen komt steeds meer sub-atomaire energie het lichaam van de ingewijde binnen. Het lichaam van de ingewijde verandert van atomair naar subatomair, van stof in licht. Het lichaam van een vijfdegraads ingewijde, een meester, bestaat volledig uit licht. De meester ervaart niet langer de aantrekkingskracht van de stof; er is niets in de stof dat hem aantrekt. Hij is vrij; dat is ware vrijheid, de enige ware vrijheid. Dit is het resultaat van Zelf-verwerkelijking. Maitreya is gekomen om de kunst van Zelf-verwerkelijking te onderwijzen.

 

V. Hoe kunnen we gelukkig blijven?

A. Door te dienen. De gelukkigste mensen die ik ken, zijn de mensen die betrokken zijn bij het wederverschijningswerk. Wat hen gelukkig maakt is het idee dat Maitreya in de wereld is, en dat de ellende van de wereld, de pijn, het lijden, het gebrek aan kansen voor miljoenen mensen beëindigd zal worden. Ik bedoel niet met een dag, een week, of zelfs een jaar. Maar het transformatieproces zal plaatsvinden. Dat maakt hen gelukkig en daardoor zijn ze jarenlang gelukkig gebleven.

Je bent gelukkig omdat je je bewust bent, gewaar bent van de belangrijkste gebeurtenissen van onze tijd, van altijd, en deze ervaart. Er is nog nooit een tijd geweest als deze. De mensen die betrokken zijn bij het werk, kunnen dit op een heel betekenisvolle wijze ervaren, wat hun dit innerlijke geluk schenkt. De meeste mensen die bij dit werk betrokken zijn, hebben een soort innerlijk geheim. Ze weten wat er gebeurt en het houdt hen levendig, helder, wakker, alert — en gelukkig.

 

V. Op 1 juli 1997 wordt Hongkong door de Britten aan China overgedragen, terwijl Maitreya heeft voorspeld (Share Nederland, september 1989) dat Hongkong nooit deel zou uitmaken van China. Betekent dit dat Maitreya de overdracht van Hongkong zal voorkomen door vòòr 1 juli naar buiten te treden?

A. Nee, ik ben bang van niet. Ik betwijfel ten zeerste dat Maitreya zo’n overeengekomen teruggave hoe dan ook zou "voorkomen" en ik verwacht dat de formele overdracht van het eiland volgens plan zal verlopen. Betekent dit dan dat de voorspelling van Maitreya niet zal uitkomen? Dat denk ik ook niet. Ik weet zeker dat hij bedoelde dat de manier van leven in Hongkong min of meer zal blijven bestaan, ondanks de formele teruggave van het eiland aan China. Het Chinese leiderschap heeft onlangs nog eens herhaald dat men de situatie ziet als "één natie, twee systemen". De Chinezen hebben Hongkong zoals het is heel hard nodig, als een venster op de wereld en als een belangrijke bron van vreemde (harde) valuta.

 

V. Vereist het Plan dat de wereldkalender wordt aangepast volgens een juistere cyclische benadering op basis van de Dierenriem, met ingang van het nieuwe millennium?

A. Nee, volgens mijn informatie vereist het Plan geen verandering op basis van de cycli of de Dierenriem. Er zal te zijner tijd een nieuwe kalender komen. Niet aan het eind van deze eeuw, maar op een gegeven moment zal er een nieuwe kalender komen die voorziet in de verschillen tussen de kalenders van Oost en West. De Chinezen en de Japanners hebben een kalender die nogal afwijkt van die van de Westerse wereld. Zelfs in het Westen zijn er kleine onderlinge verschillen. Voor de Grieken valt Kerstmis in januari en voor anderen in december. Kerstmis zal geleidelijk verdwijnen volgens de meester Djwhal Khul, dus dat zal niet zoveel verschil meer maken. Maar er zijn nog steeds verschillen tussen Oost en West die lastiger zullen worden naarmate de handels- en andere betrekkingen tussen het oostelijke en westelijke halfrond toenemen. Er zullen wel enkele veranderingen komen in de kalender, maar niet ingrijpend en al helemaal niet in verband met de dierenriemcycli.

 

V. Na een transmissie-meditatie stond ik met een ander groepslid buiten te praten toen ik een opmerkelijk heldere vallende ster zag. Ik vroeg me af of dit een boodschap was (bijvoorbeeld dat ik op het juiste spoor zat), omdat ik toen net met het transmissiewerk begonnen was.

A. Nee. Het interesseert de kosmos totaal niet of u transmissie-meditatie doet of niet!

 

V. Hoe nuttig en nauwkeurig is het syteem van mystieke getallen die in "Het getallenboek van Cheiro" staan, en hoe nuttig en nauwkeurig is zijn vorm van handlijnkunde?

A. Nauwkeurig noch nuttig.