Vragen en antwoorden -- maart 1997


 V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. Op 5 januari 1997 verscheen Maitreya aan 500 christenen in Lima, Peru, waar hij 20 minuten sprak. Vrij goede, open ontvangst. In de omgeving werd water opgeladen.

Op 19 januari verscheen Maitreya aan ongeveer 250 christenen in Shanghai, China. Hij sprak er 17 minuten en de ontvangst was verrassend goed. Eerder was water in de omgeving opgeladen.

Op 2 februari verscheen Maitreya in Colombia, Zuid-Amerika, aan ongeveer 500 christenen. Hij sprak er 20 minuten voor een tamelijk open publiek. Eerder was water in de omgeving opgeladen.

 

V. 1) Zijn de effecten van water dat is geënergetiseerd met de homeopathische Tlacote-medicijnen en van het "Levend water" dat is ontwikkeld door de Oostenrijker Johan Grander vergelijkbaar? Mijn vrouw heeft met beide soortgelijke geneeskrachtige ervaringen en ik voel zelf sterke energie in mijn handen wanneer ik ze in de buurt van flessen met beide houd. 2) Als deze waters verschillende uitwerkingen hebben, welke is dan beter voor de lichamelijke gezondheid?

A. 1) Vergelijkbaar, maar in geen geval hetzelfde of gelijkwaardig. 2) Tlacote-tabletten.

 

V. 1) Is het mogelijk om een tank met bijna 40.000 liter water op te laden met behulp van water dat is geënergetiseerd met een homeopathisch Tlacote-tablet? Ik heb dit geprobeerd als experiment en voel hele sterke energie in mijn handen wanneer ik bij de watertank kom. 2) Heeft het toevoegen van water dat is geënergetiseerd met een Taclote-tablet aan water dat ook door gasten wordt gebruikt ethische gevolgen? Kunnen zij een ongewenste genezingscrisis krijgen?

A. 1) Nee. 2) Nee. Geen uitwerking.

 

V. Kunt u zeggen of er een meester in Slovenië is?

A. Volgens mijn meester (en die kan het weten) is er geen meester in Slovenië. Van de 13 meesters die nu in de wereld zijn (Maitreya niet meegerekend), bevinden zich er één in Londen en drie op het Europese vasteland: in Genève, Parijs en Rome (de meester Jezus). Er bestaan geen plannen voor een meester in Slovenië.

 

V. Wie is verantwoordelijk voor de twee verbazingwekkende wonderen van onlangs: de huilende icoon in de Geboortekerk te Bethlehem en de afbeelding van Maria op de ramen van een kantoorgebouw in Clearwater (Florida)? Deze werden beschreven in Share Nederland nr. 1 van dit jaar.

A. De meester Jezus was verantwoordelijk voor de huilende icoon in Bethlehem en de meester die Maria was, manifesteerde de afbeelding van de Madonna op de ramen in Clearwater.

 

V. Wanneer u tijdens uw lezingen en transmissie-meditaties wordt overschaduwd door Maitreya, geeft hij dan altijd de energie van liefde vrij of geeft hij ook andere energieën door? De meningen hierover lijken verdeeld.

A. Maitreya’s energie van Liefde (dat wat "de ware geest van de Christus" wordt genoemd) wordt altijd vrijgegeven, maar niet noodzakelijkerwijs als enige of tijdens de gehele duur van de transmissie. Terwijl Maitreya mij overschaduwt, wordt hij zelf overschaduwd door een grote kosmische avatar, de Geest van vrede of evenwicht, die werkt met de Wet van actie en reactie. Maitreya geeft de energie van de Boeddha door (kosmische Wijsheid) en de Shamballa-kracht, de eerste-straals energie van Wil en doel. Samen met deze geeft hij de viervoudige energie van de machtige Avatar van synthese vrij: intelligentie, liefde, wil en een andere waarvoor we nog geen naam hebben, maar die verwant is aan het wilsaspect. Al deze kosmische energieën worden vrijgegeven ten bate van het publiek, de deelnemers aan de transmissie en de wereld.

Iedereen houdt van het "gevoel", de ervaring, van Maitreya’s energie van liefde — het is zo verheffend, warm en gemakkelijk op te nemen — en daarom vraag ik soms of het afzonderlijk kan worden doorgegeven, los van de mengeling van energieën, die gebruikelijker is. Ik schroom echter dit al te vaak te doen, om Maitreya’s energetische plannen niet te belemmeren.

Tamelijk veel mensen, vooral degenen die hoofdzakelijk op de 2-4-6-stralen zitten, vinden de andere energieën, vooral de Shamballa-kracht en die van de Avatar van synthese, heel storend, oneigenlijk voor hen en moeilijk om op te nemen en ‘mee om te gaan’. Voor zulke mensen kan het een tijd duren (soms heel lang) voordat ze deze krachten als even weldadig ervaren als de liefdesenergie van de Christus. Het is, zoals gewoonlijk, een kwestie van kennis en ervaring.

 

V. Genezen Maitreya, Sai Baba en de meesters mensen met psychiatrische/psychologische ziekten? (Ik ben zelf zo iemand, vandaar mijn vraag.)

A. Ja.

 

V. Moet je stoppen met 1) vlees eten, 2) alcohol drinken en 3) regelmatig sigaretten of marijuana roken om de geestelijke energieën, zoals bij transmissie-meditatie, te kunnen doorgeven?

A. Er zijn geen strikte of vaste regels. Ik zou marijuana afraden, vanwege het bedwelmende effect en omdat het de neiging heeft om het astrale voertuig te prikkelen.

 

V. 1) Wat betekent het woord "channeling"? 2) Is het van toepassing op mevrouw Blavatsky, Alice Bailey en de heer Creme?

A. 1) "Channeling" betekent gewoon het optreden als actief kanaal tussen het ene bewustzijnsniveau en het andere. In zijn huidige, populaire betekenis beschrijft het de ontvangst van leringen, informatie of instructie van de astrale gebieden (gewoonlijk het vijfde, soms het zesde astrale gebied) door een astraal-gevoelig medium. Het spreekt vanzelf dat de informatie en lering die op deze manier worden ontvangen, te lijden hebben van de vervormende invloed van de astrale gebieden — de gebieden van illusie.

2) Mevrouw Blavatsky en Alice Bailey waren in het geheel niet, evenmin als ikzelf, astraal-gevoelig. Wij zijn (evenals Helena Roerich van de Agni Yoga-leringen) "middelaars" voor het doorgeven van informatie die op het mentale niveau vanuit zijn bron, het buddhische gebied van het zieleniveau, direct van een of andere meester wordt ontvangen.

 

V. Ik heb onlangs gehoord dat veel mensen in dit werk (d.w.z. in transmissie-meditatiegroepen die meewerken aan het bekendmaken van de wederverschijning) ervaringen hebben gehad van Maitreya of de meester Jezus, of genezen of gered zijn door een meester, maar zich niet bewust zijn van deze feiten. Ze hebben het kennelijk niet opgemerkt of kunnen het zich niet herinneren. Welk criterium moet je hanteren om je geheugen na te speuren — hoe kun je weten welke gebeurtenissen speciaal zouden kunnen zijn?

A. Scherp je gewaarwording.

 

V. 1) Zijn er aanwijzingen dat meer media belangstelling krijgen voor de aanwezigheid van Maitreya in de wereld? 2) Zijn er nog meer omroeporganisaties die hem hebben uitgenodigd voor een gesprek?

A. 1) Nee, behalve (althans in Groot-Brittannië) in verband met programma’s en artikelen over "millennium-voorspellingen".

2) Nee, verschillende interviewers hebben Maitreya uitgenodigd voor hun programma tijdens interviews met mij, meestal op de radio, in de VS.

 

V. U noemt Maitreya soms de vijfde Boeddha. Ik begrijp niet wat dat betekent. 1) Als hij de vijfde Boeddha is, zijn er dan vier andere Boeddha’s? Wie zijn zij? 2) Wat is de relatie met de vijf Boeddha’s van activiteit die in uw boek, Maitreya’s missie, deel II (blz. 90) worden genoemd?

A. 1) Gautama was de vierde. Mithra was de derde. Memnon was de tweede. 2) Geen enkele.

 

V. In uw boek Maitreya’s missie (deel I) zegt u dat degene die president Abraham Lincoln was nu in incarnatie is, in Washington DC woont en dat hij een vierdegraads discipel is van Shamballa, in plaats van de Hiërarchie. 1) Kan een vierdegraads discipel in Shamballa werken? 2) Ik heb begrepen dat alleen degenen die hun werk met de Hiërarchie voltooid hebben, de mogelijkheid hebben om in Shamballa te werken?

A. 1) Wel als hij een discipel van Shamballa is. 2) Dit geldt voor een discipel van de Hiërarchie.

 

V. Binnen de astronomie is veel te doen geweest over de komeet Hale-Bopp die begin 1997 de aarde het dichtst genaderd zal zijn. Gebleken is dat een "object" de baan van de komeet volgt en de verplaatsing daarvan is zo afwijkend dat het "object" kennelijk onafhankelijk van de komeet gestuurd wordt. Dit heeft geleid tot de discussie dat het zou gaan om een enorme UFO. Wat is dit vreemde object?

A. Een kleine komeet die magnetisch wordt aangetrokken door de komeet Hale-Bopp.

 

V. De schrijver M. MacDonald-Bayne zou zijn overschaduwd terwijl hij boodschappen ontving van de meester Jezus tijdens besloten lezingen in de loop van 1948, zoals beschreven in zijn boek Goddelijke heelmaking van geest en lichaam. Alhoewel de lezingen mij inhoudelijk weinig aanspreken vanwege de zeer christelijke toon, klinkt de beschrijving van de overschaduwing heel overtuigend, vergelijkbaar met de ervaringen van mensen die uw lezingen bezoeken. 1) Kunt u zeggen of MacDonald-Bayne inderdaad werd overschaduwd door de meester Jezus? 2) Werd hij voor dit werk getraind of was hij gewoon van nature gevoelig? 3) Kunt u zijn stralenstructuur en evolutiepunt geven?

A. 1) Ja. 2) Van nature gevoelig 3) Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,6.

 

V. Kunt u vertellen waar Pythagoras zich nu bevindt? Is hij een meester geworden en wanneer nam hij de vijfde inwijding?

A. Pythagoras bevindt zich op Sirius. Hij nam de vijfde inwijding in de 15de eeuw.

 

V. In een van de Weense musea wordt onder andere een veren kroon bewaard waarvan wordt gezegd dat deze de oorspronkelijke kroon van Montezuma is. 1) Is dit de authentieke kroon van Montezuma? 2) Heeft een van deze stukken iets te maken met de meester Jezus in zijn latere incarnatie toen hij Amerika heeft bezocht?

A. 1) Ja. 2) Nee.

 

V. De profeet Mani was een vroeg-gnostische leraar die een religie begon welke in haar tijd het christendom en de islam naar de kroon stak wat betreft verspreiding en invloed. Tegenwoordig is er nog maar weinig van bekend omdat die religie zo wreed werd vervolgd.

1) Kunt u de stralenstructuur en het evolutiepunt geven van Mani? 2) Veel van zijn volgelingen dachten dat hij een incarnatie was van Lao Tse. Klopt dat? 3) Men zegt dat hij op zeer jonge leeftijd werd onderwezen door een "engel". Kunt u de identiteit van deze leraar onthullen?

A. 1) Ziel 6; persoonlijkheid 6, sub-straal 6; mentaal lichaam 4, sub-straal 7; astraal lichaam 2, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn inwijdingsgraad was 1,46. 2) Nee. 3) Een astrale entiteit; Mani was astraal-gevoelig.

 

V. Heeft Jezus in Palestina werkelijk over water gelopen of is dit slechts een symbolische beschrijving in de bijbel?

A. Nee, de beschrijving is symbolisch. Hij zou het wel gekund hebben, maar hij heeft het niet gedaan.

 

V. Was de gnosticus Valentinus de auteur van de werken Pistis Sophi en ‘Het Evangelie van Waarheid’?

A. Ja.

 

V. 1) Hoe leven de meesters verder na de vijfde inwijding? 2) Sterven ze of blijven zij in dat lichaam? 3) Kunnen ze vrijelijk beslissen of ze in hun grofstoffelijke lichaam of een lichtlichaam blijven leven? 4) Hangt dit af van hun toekomstige taak?

A. 1) Veel meesters leven verder in het lichaam waarin ze de vijfde inwijding hebben genomen, terwijl 2) andere alleen een etherisch lichaam houden en een zelfgemaakt "mayavirupa"-voertuig gebruiken wanneer ze verschijnen. 3) Sommige meesters gaan naar een hogere planeet of direct naar Sirius en ontdoen zich dus van hun stoffelijke voertuig dat, hoe dan ook, inmiddels een lichtlichaam is. 4) Dit wordt bepaald door hun individuele lot.

 

 

 

Mensen en hun stralen

Volgens de meester DK is een straal "slechts een naam voor een bepaalde kracht of energiesoort, waarbij de nadruk ligt op de hoedanigheid die door deze kracht wordt uitgedrukt." Stralen kenmerken zodoende de hele schepping, inclusief de samenstelling van de mens. Ziel, persoonlijkheid, mentaal lichaam, emotioneel lichaam en fysiek lichaam worden alle gekleurd door een van de zeven stralen.

Ten behoeve van de bestudering en het begrip van de stralen heeft de meester van Benjamin Creme in de loop der jaren de stralenstructuur (en de inwijdingsgraad) verstrekt van bekende figuren — om redenen van privacy echter nooit van levende mensen. De cijfers staan respectievelijk voor de straal van de ziel (Z), gevolgd door de hoofdstraal (en substraal) van de persoonlijkheid (P), het mentaal lichaam (M), het astraal/emotioneel lichaam (A) en het fysieke lichaam (F), en tenslotte de inwijdingsgraad (IG).

Voor nadere informatie, zie de Alice Bailey-leringen (uitg. Mirananda), de boeken van Benjamin Creme en vorige nummers van Share Nederland.

 

Recent verstrekte stralenstructuren:

George De La Warr, grondlegger van de radionica.

Z: 2; P: 3 (5); M: 4 (7); A: 2 (4); F: 3 (7). IG: 1,46.

 

David Tansley, schrijver en radionicus.

Z: 2; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1,4.

 

Joseph Beuys (1921-1986), kunstenaar.

Z: 2; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 7 (3). IG: 1,4.

 

Annie M.G. Schmidt, Nederlands auteur.

Z: 2; P: 4 (2); M: 5 (7); A: 2 (6); F: 3 (7). IG: 1,3.

 

Clara Haskill, pianist.

Z: 4; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 6 (2); F: 7 (3). IG: 1,4.

 

Jim Morrison (= 1971), Amerikaans dichter en rock-zanger.

Z: 6; P: 4 (6); M: 5 (7); A: 2 (4); F: 7 (3). IG: 1,4.

 

John Gregory (1914-1996), acteur, danser, docent, balletleider, schrijver.

Z: 3; P: 4 (4); M: 4 (6); A: 6 (2); F: 7 (7). IG: 1,3.

 

Marcion, gnostisch leraar.

Z: 2; P: 6 (4); M: 7 (2); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1.5.

 

Laurens van der Post, Zuidafrikaans schrijver, natuurbeschermer en filosoof (1906-1996).

Z: 2; P: 4 (6); M: 6 (3); A: 4 (6); F: 7 (3). IG: 1,6.

 

Koning Ludwig II van Beieren (1845-1886).

Z: 4; P: 6 (3); M: 4 (7); A: 6 (4); F: 3 (7). IG: 1,3.

 

Abbas 1 (de Grote) Sjah van Iran (1571-1629).

Z: 3; P: 1 (6); M: 4 (7); A: 6 (6); F: 3 (7). IG: 0,9.

 

Abbas (AL), oom van Mohammed/grondlegger van secte (556 n.C.-652).

Z: 6; P: 6 (1); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 0,85.

 

Abbud Maroun, schrijver in Libanon (1886-1962).

Z: 3; P: 4 (7); M: 3 (6); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1,4.

 

Abd-el-Kader, Algerijns patriot (1808-1883).

Z: 6; P: 6 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 3 (1). IG: 1,5.

 

Abd-el-Karim, Marokkaans patriot (1882-1963).

Z: 6; P: 3 (6); M: 4 (7); A: 6 (6); F: 3 (7). IG: 1,3.

 

Abdul-Aziz, sultan Ottomaans/Turkse rijk (1830-1876).

Z: 6; P: 3 (7); M: 4 (6); A: 6 (2); F: 3 (7). IG: 1,6.

 

Abdul-Hamid 1, sultan Ottomaans/Turkse rijk (1725-1789).

Z: 6; P: 6 (3); M: 4 (7); A: 6 (4); F: 3 (7). IG: 1,4.

 

Basilides (rond 125 n.C.), gnostisch filosoof

Z: 3; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1,57.